crni_bl je napisao:
eeee tu je problem!!! danas smo osljepljeni sa cinjenicama ko je koje vjere i koga ima vise i manje i u to ime smo spremni sve da uradimo dok nam se svjet smije...pa jel mislite da je nekoga u zapadnoj evropi briga ko si i kojem se bogu molis??? covjece mi smo unazad barem 50 god.
imas na zapadu drzave u kojoj nisu ni jezici, ni vjere iste i zive zajedno unutar iste drzave i nikoga se ne pita ko je sta je,...a mi isti jezik isti narod i opet ista sranja!!! ali dobro, valjda je bolje svako u svome dvoristu i gotovo! u sustini sfrj je nestala 1991 godine
Iskreno, ja tebe razumjem, ali isto tako razumi i ti mene.
Ja znam da je danas vrijeme globalizacije, migracija i da je danas svijet višepolaran.. ali nema te demokratije kod nas koja nas može uvući u nešto što se zove "nacionalno jedinstvo".
Meni kao Srbinu je bilo nešto obećano 1941 godine i ne samo meni, već cijelom srpskom narodu. Ja želim da se to obećanje i ostvari, makar na to čekao 70 godina.
Za zapadnu Evropu ne vidim nekog većeg udjela sem Njemačke. Njemačka je ta koja ulaže u BiH i s čijim investicijama i možemo privredu da držimo određeno vrijeme, a Bogami da nam se smiju i ne bi baš rekao. Francuska se suočava se velikim natalitetom Muslimana i zabranjuje Muslimankama da oblače dimije kada su njihovi praznici, Švajcerska zabranjuje gradnju džamija i to zakonom, Španija se suočava sa stranim imigrantima, Italija isto, V. Britanija ima veliki priliv crnačke rase što u zemlji što iz inostranstva..
Tako da zapadna Evrope nema šta da nam se smije, naprotiv "sad smo u istom kolcetu".
Citiraj:
ali dobro, valjda je bolje svako u svome dvoristu i gotovo!
Naravno, samo nismo svi tako razmišljali do prije 5 minuta