Драго ми је да видим да се овдашња раја полако интересује за оригинале
Ако ћемо искрено, најбоље је брате оригинал па пичи к'о дингоспо.
Ја Steam користим већ доста дуго, имам око 50-ак игара, а сваку сам купио на попуст.
Било је ту неких стварно баналних цијена (Orange Box $10 ми пада на памет, па Portal za $1 који сам купио прије Orange Box-а

), али углавном свака игра дочека свој попуст. А и ја сам их дочекао.
Плаћам својом VISA Electron картицом из Reiffeisen банке, добро пазим свој налог од хакера и phishing сајтова који краду ID и password, и нема фрке. Уживам у оригиналима
Добро, руку на срце, још увијек скидам тону пирата и тако то, али скоро увијек добре multiplayer игре купујем, а скидам пирате single player игара.
Некад рецимо, нека супер игра од indie developer-а, ексклузивно на Steam-у. Ја сачекам попуст, купим и милина.
Скоро сам купио Madballs in....Babo: Invasion - single и multiplayer online са другим играчима. Игра је лудница и послије 50 сати (колико сам је укупно играо) још увијек уживам у њој.
Супер ствар је што можете да се дописујете са људима који те игре и праве, па можете им рећи шта волите, шта бисте вољели да видите, а они одговарају. Developer-и Madballs игре су људи из indie тима Playbrains, и чова који се дописује са нама је Paul, и стварно је готиван лик, и увијек присутан на форуму, чита приједлоге, доноси вијести о будућим update-има и тако.
А ту игру сам купио за 2 еура на попусту. 2 еура! И послије ми би криво што сам платио тако мало за супер игрицу тако готивним ликовима да сам још купио и DLC пакете за ту игру који садрже нове скинове који они редовно праве за character-е у игри, који су уствари наоружане лоптице којима управљате

.
Добро, да не дужим више, ако вам се некад свиди игра, купите је, јер ти људи заслужују подршку.
А увијек се може наћи игра на попусту. На примјер, developer-и игре World of Goo су на сајту направили распродају "Дај шта даш" и буквално донираш колико хоћеш и купио си игрицу. Мени се та идеја свидјела да сам дао $6.99, колико је била на попусту на Steam-у.
Дакле, оригинали су закон, али не код наших перушара, већ купујте online или наручите извана. ПУНО је јефтиније и приступачније.
Уздравље.