banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 168 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Jan 2010, 19:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Neko iz moje okoline je nedavno odradio to, navodno bez ikakvih problema. Neko iz Zagreba valjda vodi sav taj proces.

Znam samo da covjek vise ne nosi cvike. I da je srecan kao malo dijete. E sad...

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2010, 20:43 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Jan 2010, 17:40
mozes li mi na pp reci vise?
hvala.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2010, 21:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ne bas, danas je trebao doci do mene, medjutim...

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2010, 23:47 
Voajer
Voajer

ako ipak sta saznas, plizzz.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2010, 23:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Maj 2008, 11:45
ja bih stvrano htjela da s rijesim dioptrije, tj.sociva i naocala...Kozomarin sin se i sam podvgao ovoj operaciji, ali nije mi dovoljna jedna osoba da budem sigurna da nece biti nikakvih komplikacija ili povrata dioptrije nakon nekog vremena..kad bih bila sigurna da ce sve proci kako treba, mislim da bih vec sutra bukvalno odjurila na operaciju... Sociva mi ne smetaju nimalo, ali kad se pokusam prisjetiti kako je to zivjeti bez ovakvih pomagala..uf, mislim da bih bila van sebe od srece...a kad sam tek pocela nositi sociva, bila sam neopisivo srecna, a sta bi bilo kad bih mogla da zivim i bez njih..joj, divotee! pa ako neko sazna jos neku info. iz prve ruke, nek pise, pleasee!

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2010, 00:09 
Voajer
Voajer

ja vam javim kad obavim operaciju.
odlucila sam. idem.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2010, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
The_new_Statesman je napisao:
Neko iz moje okoline je nedavno odradio to, navodno bez ikakvih problema. Neko iz Zagreba valjda vodi sav taj proces.

Znam samo da covjek vise ne nosi cvike. I da je srecan kao malo dijete. E sad...

Dr Stambuk iz Zg,a radi operacije i u Njemackoj,mom bratu radio prije 10ak god dizanje kapka i skidanje dioptrije i odlicno ispalo,a ja bih vec sutra otisla da moje okice to mogu podnijeti da barem godinu dana hodam bez naocalica...

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 22:51 
Voajer
Voajer

zar nitko s ovog foruma nije u Vasem gradu isao u Kozomaru? :(

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 16:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
ja sam odustala!! nakon sto sam procitala vise detalja, i nacin zahvata..jest da traje kratko i nema navodno tezih komplikacija ovo ono (iako nije nedaj boze gubitak vida jedina opasnost i rizik) aliiiii..ko mi moze reci sta je za 5,10.20 godina? ovi zahvati se ne rade jos tako dugo i nema provjerenih dugotrajnih rezultata
i nakon sto sam procitala da se roznjaca REZE laserom, i onda makne u strane i vrati na prvobitni polozaj nakon korekcije vida, def. sam odustala..pitanj eje da li ta roznjaca moze 100% da zaraste opet kako je bila..
ne hvala, neka meni mojih naocara i sociva..tjesim se da sam sexy sa naocarima :D

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 16:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Prirodne metode za liječenje dioptrije

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 23:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Američka vlada ispituje probleme posle laserske operacije oka

http://www.youtube.com/watch?v=CHL1KzM-kRk

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 22:05 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Maj 2010, 11:28
Postovani!

Prije 7 mjeseci operiran sam u poliklinici Kozomara u Banja Luci. Inace sam Hrvat, zivim i radim u Osijeku. Sasvim slucajno sam saznao preko svojeg kolege sa posla, koji je inace porijeklom iz Banja Luke da se u toj poliklinici obavlja lasersko skidanje dioptrije i da je jeftinije nego kod nas u Hrvatskoj. Malo sam bio skeptican. Bez uvrede, ali mislio sam u pocetku tko bi se isao u Banja Luku operirati. Poceo sam intezivno pretrazivati po internetu o toj metodi i isao na stranicu poliklinike Kozomara. Vidio sam da pise da je dosao kod njih operirati profesor Gabric (koji me i operirao), kojeg sam svoje vremeno gledao u Piramidi, na nasoj televiziji. Malo sam googlao i zvao sam cak u Svjetlost, ali sam se zbog cijene odlucio otici u Banja Luku samo na pregled. Bio sam kod doktora Bojana Kozomare, i rekao mi je da sam kandidat za skidanje dioptrije. Bilo je sve to super, ali sam se bojao. Tek sam za nekih mjesec i pol dana odlucio se otici na operaciju. Razlog je bio sto imam malu bebu i u igri mi je strgala naocale. Bizaran razlog mozda, ali tada mi je pukao film i odlucio sam sada ili nikad. Imao sam dioptriju -3,25 na desnom oku i -4,50 na lijevom oku. Dan danas vid je savrsen, proslo je bez ikakvih komplikacija i danas sam drukciji covjek. Naravno morao sam se pridrzavati uputa, oko je znalo malo grepsti, ali nisam kukavica i izdrzao sam.

Primjecujem da se ovdje vode rasprave, da ima nedoumica. Naravno shvacam ljude, radi se o ocima. Ja sam imao odlicno iskustvo i vjerujem da nisam slucajnost. Nasao sam na jednoj inozemnoj stranici da je u svijetu napravljeno vise od 40 milijuna takvih operacija. Da nesto ne valja, vjerojatno bi odavno ta metoda propala.

Sto se tice poliklinike Kozomara, moram biti fer i pohvaliti ih u svakom pogledu. Bio sam skeptican jos prije samog prvog pregleda, ali njihova profesionalnost mi je dala ohrabrenje da se odlucim za njih. Jos jednom veliko im hvala!

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2010, 15:56 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 13 Maj 2010, 15:31
Nisam iz Banja Luke ali sam se operisala u Klinici Kozomara u januaru prosle godine. I moram reci da danas nemam nikakvih smetnji!! :wink: Kao da dioptriju nisam nikad ni imala, a nosila sam naocale i sociva 17 godina :cry:
Ja sam prezadovoljna jer je sam zahvat bezbolan i brz, jednostavniji nego sto sam ocekivala :fadein: Operisala me je dr. Maja Bohac, a skinuli su mi dioptriju -6.50!
Tesko je opisati osjecaj kada ustanete nakon operacije i vidite koliko je sati. 8)
Kada je u pitanju oporavak i on je bio kratak, nakon nekoliko dana sam se vratila svakodnevnim aktivnostima i poslu. Naravno, morate se ispocetka pridrzavati savjeta doktora!!
Ako imate neko pitanje, slobodno pitajte.. :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 17:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Feb 2009, 15:06
polovinom decembra prošle godine uradio sam skidanje dioptrije kod dr bjelića (ordinacija ortooptic, kod kalvana u novoj varoši). sve je, da kucnem u drvo, prošlo u najboljem redu. operacija je urađena na oba oka, skinuta dioptrija od -3.5 i -3.75, s tim da je na oba oka bilo astigmatizma. već sutradan sam sam došao na kontrolu vozeći svoj auto, bez pratnje :) nikakvih problema, bola, peckanja ili čega već nisam osjećao. pojma nemate kakav je osjećaj nakon toga - potpuno oslobađanje.

inače, operacije vodi dr mirko jankov iz beograda, jedan od najvećih stručnjaka za refraktivnu hirurgiju danas u svijetu. radi već dugo godina ovaj posao, a sve specijalizacije je završavao u brazilu, grčkoj i švajcarskoj. lik je nevjerovatan :) ako nekoga zanima više detalja,

http://www.laserfocus.eu

dok web stranica ortooptica ne bude gotova. u svakom slučaju, preporuka svima koji imaju dileme za ovaj zahvat. potpuno (ali baš potpuno) bezbolno, brzo i efikasno, a sve uz relaksirajući razgovor sa doktorom u toku trajanja cijele operacije (cca 20 minuta za oba oka).

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 19:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Maj 2010, 18:55
Ja nosim sociva od sedmog razreda osnovne skole, imam dioptriju -7.50 i -8.00, ali mi je lijevo oko slabo. Dugo sam zivjela u Kanadi i prije par godina sam se vratila u BiH. Sada zivim u Prijedoru. Dugo sam razmisljala i predomisljala se da li da uradim tu operaciju ili ne. Moji roditelji su bili protiv toga, ali nekako sam prelomila i odlucila se za lasersko skidanje dioptrije u Poliklinici Kozomara u Banjaluci. Bila sam na pregledu prije tri dana i uskoro idem na operaciju. Iskreno sam se u toku pregleda i razgovora sa ljekarom uvjerila da je operacija sigurna i da ce uspjeh biti potpun. Mom uvjerenju da sam donijela pravu odluku doprinijela je i cinjenica da su ovi ljudi do sada napravili vise od 450 operacija i da ce me operisati Prof. Nikica Gabric iz Zagreba. Koliko sam vidjela po internetu i forumima covjek je zaista strucnjak u ovom polju, operisao je mnoge poznate licnosti, operisao je i sebe i doktora u Poliklinici Kozomara koji mi je radio pregled. Nakon operacije objavicu svoja iskustva ma sta se desilo.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 20:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Maj 2010, 19:21
Ja sam se operisala kod Kozomare, dugo sam razmisljala a onda sam se odlucila za njih jer sam gledala Bijelica na TV- kako prica o skidanju dioptrije a on sa naocalama!!!
Malo mi je to bilo licemjerno..
Uglavnom, sada sam prezadovoljna.
Uopste nije strasno.
Da sam znala kako je, definitivno bi to uradila i ranije....

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 22:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Feb 2009, 15:06
angelina, dr bjelić prosto nije kandidat za ovu operaciju. vjeruj da bi on to prvi uradio kod sebe, da je bilo mogucnosti :) covjek ima previse tanku rožnjaču i na njegovom oku nije moguće izvesti takvu vrstu operacije. toliko o licemjerstvu...

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2010, 09:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2010, 09:51
SoLo, ili te dr Bjelic super dobro placa, ili radis kod njega cim imas i potpune podatke o debljini njegove roznjace :-)

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2010, 10:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Maj 2010, 19:21
Ma nije to u pitanju, nesto je pricao o tome kako bi on opet morao nositi naocale da to i uradi...
Mogao je bar za TV staviti sociva :D :D

Uglavnom ja vise nisam cviko 8)

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2010, 14:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Maj 2010, 18:55
Angelina, ja za koji dan idem na operaciju u Kliniku Kozomara. Reci mi kako ti je bilo??? Malo ohrabrenja please, nece mi skoditi :wink:
angelina je napisao:
Ma nije to u pitanju, nesto je pricao o tome kako bi on opet morao nositi naocale da to i uradi...
Mogao je bar za TV staviti sociva :D :D

Uglavnom ja vise nisam cviko 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 168 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]