banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 21:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Dec 2009, 18:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Ako predjemo preko toga da nista nije bas zdravo, ni hrana, ni voda, onda mozemo pricati o tome sta je maje ili vece 'zlo'. :D
Da sad ne ulazim u dubioze kako je najbolje jesti/piti voce/povrce/sokove koje sami uzgajate, jer je vecini to neizvodivo.

Vecina sokova na trzistu ne sadrze detaljnu deklaraciju, a i ono sto pise vecina ljudi ne cita ili ne razume sta to u stvari znaci.
Recimo u skor sve guste sokove se stavlja bundeva radi postizanja gustine, sto i nije lose, barem po meni. Na 99% sokova na kojima pise '100% voce' pise da su dobijeni iz koncentrata voca. Kakav je to vocni koncentrat i kako je dobijen, to nigde necete procitati.

Licno sam gledala u McDonaldsu kako devojka u dispenzer za sokove ubacuje nesto
najslicnije ovome, samo prozirno i u vecoj kesi (ko zaliha krvi za transfuziju :confused3: ). Znaci, svi oni sokovi kod njih nisu nista bolji od onog soka sto se prodaje na ulici.

Ako niste u mogucnosti da sami napravite vocni sok (pa kakvo god to voce bilo, bolje je od onog 'voca' iz tetrapaka) ili ne mozete da pijete obicnu vodu, onda bi bilo najbolje da probate piti neki biljni caj (ne vocni).

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 18:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
upravo, dok se ne pojavise razne light varijante brasna, sokova, mlijeka jogurta, cevapi, salame, pizza-e, sendvichi, majburgeri, hamburgeri, sve je bilo dobro... aaa naucio je mali djokica tj.ja vaznu lekciju: izem ti sve savremene light i sl proizvode, vracam se kiselom kupusu, pasulju,sarmi, cvarcima, slanini hljebu iz moje furune i ostalim domacim proizvodima... ko nije lezao na KOAH, neka ode i upozna se sa svojom garantovanom buducnoscu, pod uslovom da koristi ove light, turbo, dijetalno-ekoloske prehrambene proizvode...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 18:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

budjav_lebac je napisao:
upravo, dok se ne pojavise razne light varijante brasna, sokova, mlijeka jogurta, cevapi, salame, pizza-e, sendvichi, majburgeri, hamburgeri, sve je bilo dobro... aaa naucio je mali djokica tj.ja vaznu lekciju: izem ti sve savremene ligt i sl proizvode, vracam se kiselom kupusu, pasulju,sarmi, cvarcima, slanini hljebu iz moje furune i ostalim domacim proizvodima... ko nije lezao na KOAH, neka ode i upozna se sa svojom garantovanom buducnoscu, pod uslovom da koristi ove light, turbo, dijetalno-ekoloske proizvode...

Da li je vazno jel jedes light Chips, light virsle, light margarin, light Colu... ?
Pa smece jedes kako god okrenes, pa imalo ono 30 kalorija vise ili manje.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 18:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
nisam se dobro izrazio, light koristim kao sinonim za tzv zdravu hranu... pojavom zdrave hrane, integralnog brasna i prefiksa light, doslo je masovne ekspanzije svih oblika raka... bog zna kakve aditive koriste u proizvodnji zdrave hrane...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

budjav_lebac je napisao:
nisam se dobro izrazio, light koristim kao sinonim za tzv zdravu hranu... pojavom zdrave hrane, integralnog brasna i prefiksa light, doslo je masovne ekspanzije svih oblika raka... bog zna kakve aditive koriste u proizvodnji zdrave hrane...

Ma znam sta si hteo reci, ovo nije bilo pitanje upuceno tebi, vec konstatacija samo i potvrda ovoga sto si napisao.

Smesno mi je kad vidim svu tu zdravu hranu i sta sve ima u prodavnicama istih.

Ajmo dalje o sokovima. :D

Poslednji put menjao HugoLina dana 11 Dec 2009, 19:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 19:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
ja volim hladan sok od paradajza..............pogotovo kad sam mamuran uuuuuuuuuuuuuuu :D

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 19:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cvox je napisao:
ja volim hladan sok od paradajza..............pogotovo kad sam mamuran uuuuuuuuuuuuuuu :D

Jel domaci? Ja ne mogu piti nijedan od paradajz sokova osim onog koji ja pravim.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 19:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

HugoLina je napisao:
cvox je napisao:

Jel domaci? Ja ne mogu piti nijedan od paradajz sokova osim onog koji ja pravim.

ma ko te pita kakav je bolan Hugolina.....kad ustanem ujutro samo da mi ga je prinjet ustima,bio domaci ili kupovni vazno je da je hladan :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 19:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cvox je napisao:
ma ko te pita kakav je bolan Hugolina.....kad ustanem ujutro samo da mi ga je prinjet ustima,bio domaci ili kupovni vazno je da je hladan :wink:

Decak, ovde raspredamo o kvalitetu sokova. Ovo sto ti pricas je za one alkoholne teme. :lol:

Probaj s jogurtom ;)

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 20:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
malo o filozofiji koka kole (i jos ponecemu, mozda ce nekom biti zanimljivo :)): http://www.egs.edu/faculty/zizek/zizek- ... -1999.html

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 20:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

HugoLina je napisao:
cvox je napisao:

Decak, ovde raspredamo o kvalitetu sokova. Ovo sto ti pricas je za one alkoholne teme. :lol:

Probaj s jogurtom ;)

ziva bila za ovo imas litar soka........zivla ti meni :cat:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]