banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 22:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Dec 2009, 11:00 
Mozda j on bio zmajeva droca? :D :D

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 15:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
tensSa je napisao:

Debil....

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 15:46 
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
tensSa je napisao:

Debil....

Konj...

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 15:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
tensSa je napisao:
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
tensSa je napisao:

Debil....

Konj...

O vidim i ti si se pridruzio nazivanju sebe pogrdnim imenima... Samo sinak konj ti je plemenita zivotinja.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 16:22 
Da, da...moralna velicino, izvini sto te nisam prepoznao...

Znam ja sta je konj, a znam i sta je "konj"...

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 17:10 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2008, 18:22
Te zime, godine gospodnje 2009. godine, Šipovo postade poslednji bastion robovlasništva i srednjovijekovnog srpskog feudalizma.Jedva nešto oko sedam dana od svetog Mrata narod omrznu one koji o Zmaju sa poštovanjem govoraše. Ilija J. Grahovac, poznat kao Zmaj od Šipova, Janjanski Don Kihote, najednom izgubi na umjetničkoj vrijednosti i poput holivudskog posrnulog "superstara" ostade sam ispred javnosti koja htjede linč. Nad Janjanskim Vojvodstvom nadviše se crni oblaci sumnje i nerazumjevanja. Svak ko prođe Janjanskim drumovima zakreće glavu i negleda uboge krajeve koji kao da ištu razgovor i namjernika da ga ugoste kao nekada za slavnih janjanskih hajdučija i čobanstva.
K tebi, izvore milosrđa, Bože,
pristupam kao grešnik.
Udostoj se, dakle, oprati mene nečista.
O, sunce pravde, prosvijetli slijepa;
o, vječni liječniče, izliječi ranjena;
o, Kralju kraljeva, odjeni gola.
O, posredniče između Boga i ljudi,
daruj pomirenje krivcu;
o, dobri pastiru, vrati zalutalog.

Udijeli, Bože, milosrđe bijednome,
oproštenje prijekora vrijednome,
život mrtvome, opravdanje bezbožnome,
milosno pomazanje otvrdlome.

O, preblagi, povrati bjegunca,
povuci onoga koji pruža otpor,
podigni palog, drži uspravnog,
vodi onoga koji hoda.
Ne zaboravi onoga koji te zaboravlja,
ne napusti onoga koji te napušta,
ne prezri onoga koji griješi.
Ja sam, naime, griješeći
tebe, svoga Boga, uvrijedio,
bližnjega ražalostio, sebi naškodio.

Sagriješio sam, Bože moj:
krhkošću protiv tebe, Oca svemogućega,
neznanjem protiv tebe, Sina mudroga,
zloćom protiv tebe, Duha Svetoga;
i time sam uvrijedio tebe,
uzvišeno Trojstvo.

Jao meni bijedniku!
Koliko sam toga počinio,
kakvim grijesima sagriješio!
Napustio sam te, Gospodine!
Tužim se na tvoju dobrotu,
dok loša ljubav nastupa, loš strah ponizuje;
zbog njih sam radije htio tebe izgubiti
nego biti bez ljubljenih stvari,
radije tebe uvrijediti
nego izbjeći čega se valjalo bojati.

O, moj Bože,
koliko sam naškodio riječju i djelom,
griješeći tajno, javno i tvrdoglavo.
Stoga prema svojoj krhkosti molim
da ne paziš na moje bezakonje,
nego na svoju neizmjernu dobrotu;
i blago otpusti što sam učinio,
darujući mi bol za prošle grijehe,
a djelotvoran oprez za budućnost. Amen.
Sv. Toma Akvinski: izd. Parmensis, t. 24., str.241

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 19:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jan 2008, 23:16
Док чека личну карту Драгоју чува полиција

Datum: 02.12.2009 22:00
Autor: Горан Маунага

БAЊA ЛУКA - Полицијска патрола редовно контролише безбједност Драгоја Дроце којег Илија Граховац, познат као Змај од Шипова, више од двије деценије држи у ропском положају.

Изјавила је то "Гласу Српске" портпарол ЦЈБ Бања Лука Госпа Aрсеновић, додајући да ће ЦЈБ упутити захтјев општини Јајце, гдје је Дроца рођен, за добијање неопходних докумената.

- Приоритет је да се Дроци израде лични идентификациони документи које никада није посједовао. Послије издавања личне карте са адресом у Језеру или Шипову, њега ће преузети надлежни Центар за социјални рад и смјестити у одговарајућу установу. Вјероватно ће требати извршити и процјену његове радне способности - каже Aрсеновићева.

Случај Драгоја Дроце, додала је, истражује Државна агенција за истраге и заштиту (SIPA), а ЦЈБ Бања Лука ће предузети све што је потребно а што не представља преплитање надлежности.

Начелник Службе социјалне заштите у општини Језеро Недељко Јандрић каже да ће та служба послије издавања личне карте Дроци предузети све што је у њеној надлежности. У тој општини је фиктивну адресу становања пријавио Илија Граховац.

- Пошто Дроца има породицу помоћи ћемо му да се с њима споји. Прво ћемо га одвести у Брчко гдје тврди да има брата који би га примио - каже Јандрић.

"Глас Српске" објавио је раније да се Дроца налази у ропском положају код Илије Граховца, званог Змај од Шипова, коме од малих ногу, кад га је одвео од родитеља у замјену за кобилу, чува говеда. За то не прима надокнаду, више је гладан него сит, а Илија га често туче.

- Родитеља, кажу ми, више немам. Не знам кад сам рођен ни колико година имам, можда петнаест. Највише бих волио кад би дошао неко ко се не боји Илије и одвео ме - рекао је Драгоја.

Срећан би, каже, био да није код Илије иако у Винац у ком је рођен не може јер је у рату кућа изгорјела, али вјерује да би га брат у Брчком примио.

- Ратује ли се тамо, може ли се без пропуснице у Брчко? У Србију, кажу, не може. И моја браћа су била у најму али их је војска спасила. Ја никако да се спасим - каже Драгоја.

Директор Центра за социјални рад у Шипову Славко Пено рекао нам је раније да "то није његова надлежност јер је у личној карти Илије Граховца наведена адреса становања у општини Језеро".

Смјештај

Недељко Јандрић каже да ће, ако Дроца не остане код брата у Брчком, тражити друго рјешење.

- Тада ће бити процијењена његова радна и пословна способност. Затим ће вјероватно бити збринут у неком од наших центара - каже Јандрић.

Мјештани Шипова кажу да се за случај Драгоја Дроце протеклих данас интересовао и ОЕБС-а и да су њихови службеници посјетили овај крај.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 19:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
doli bel je napisao:

:roll: ponavljaš ovo je već linkovao filozof

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 19:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Droca večeras na Dnevniku RTRS demantovao pisanja novina. Meni dosta. Linčovati novinare.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 20:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Droca večeras na Dnevniku RTRS demantovao pisanja novina. Meni dosta. Linčovati novinare.

šta sam rekao, neko reketira zmaja manipulišući tim momkom.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 20:07 
mary juana je napisao:
doli bel je napisao:

:roll: ponavljaš ovo je već linkovao filozof

ovde kod nas lud zbunjenog.. :lol: nije filozof linkovao vec ja jutros..

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 20:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

majlili gubiš se. :)

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 20:18 
majlili je napisao:
http://www.glassrpske.com/vijest/3/drustvo/31776/cir/Dok-ceka-licnu-kartu-Dragoju-od-Zmaja-od-Sipova-cuva-policija.html

Полицијска патрола редовно контролише безбједност Драгоја Дроце којег Илија Граховац, познат као Змај од Шипова, више од двије деценије држи у ропском положају....
Приоритет је да се Дроци израде лични идентификациони документи које никада није посједовао. Послије издавања личне карте са адресом у Језеру или Шипову, њега ће преузети надлежни Центар за социјални рад и смјестити у одговарајућу установу. Вјероватно ће требати извршити и процјену његове радне способности..

Мјештани Шипова кажу да се за случај Драгоја Дроце протеклих данас интересовао и ОЕБС-а и да су њихови службеници посјетили овај крај.

a ti se nalazis... :roll: :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 20:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ti si jutros obajvila vijest, a ja tu istu sinoć. Toliko o pažnji.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 20:32 
nasla sam, izvinjavam se onda.. ne znam kako to nisam vidjela.. izvini filozofe, ovaj put je do mene..

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 21:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Kao da je bitno ko je prvi objavio vijest.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 06:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Maj 2008, 22:25
Kakvo ropstvo? Pogledajte da su oni pravi halfovi. Nastupaju na federalnoj televiziji zajedno!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6k4MefYCryI[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 13:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Eto sada kad se to rješilo, mogu reći da sam ponosan na Zmaja. Njegovi bikovi su najjači na koridi i on je jedan od uglednijih stočara. Da je više takvih.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 19:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

u ovom svemu vidi se kolika je povodljivost ljudi i kako je lako manipulisat ljudima,
sve informacije se uzimaju zdravo za gotovo bez da se izanaliziraju i usporede sa drugim dostupnim informacijama i zdravorazumskim rezonima. koliko mogu primjetit od svih diskutanata jedino je kim dao prostora i drugim mogućnostima i verzijama ove priče upravo kao i ja, analizirajući dostupne informacije, ne nasjedajući na novinarske aluzije.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 21:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
БAЊA ЛУКA - Сви документи потребни за добијање идентификационих докумената за Драгоја Дроцу, којег Илија Граховац, звани Змај од Шипова, више од двије деценије држи у ропству, биће готови данас у његовом родном Винцу и општини Јајце.

Изјавио је то "Гласу Српске" директор Центра за социјални рад у Шипову Славко Пено додајући да је он јуче са Дроцом обавио и службени разговор.

- Негирао је да га Граховац туче, али је рекао да нема шта да једе и да жели да га неко одведе од Граховца. Ја сам био у Винцу, гдје сам извадио извод из матичне књиге рођених, а у МУП-у и општини Јајце увјерење о држављанству - каже Пено.

Представници ОЕБС-а, додаје, такође су се заинтересовали за случај Драгоја Дроце.

- Њихов правни савјетник и преводилац долазили су у сриједу. Поред редовних обавеза, њих је занимао случај Дроце и ја сам им о томе изнио што знам - каже Пено, који нам је у првом разговору рекао да нема ништа са овим случајем.

У ОЕБС-у јуче нисмо успјели о томе да сазнамо нешто више, као ни о њиховој посјети Шипову.

Послије издавања личне карте Дроци, каже Пено, у којој ће бити највјероватније пријављен на адресу у Шипову, даље ће све ићи по закону. Највјероватније ће прво бити преиспитана Дроцина радна способност.

Мјештани Шипова најбоље знају за Дроцину невољу и његов страх од Граховца. И сами, кажу, страхују од његове пријеке природе, због чега нико од њих није желио да му се помиње име.

- Учинићете велико хумано дјело ако Дроцу извучете из Граховчевих канџи. Драгоја вам не смије признати да га туче, али знао је од његових батина бити модар и по читав мјесец - рекли су нам у Шипову.

Послије објављивања текста у "Гласу Српске", додају, Граховац је Дроци обукао одијело и водио га по Шипову да га сви виде.

Он сам у почетку је тврдио да му није лоше код Граховца. Тек послије дужег разговора признао је да га овај туче, да му ништа не плаћа за најамнички рад, да га држи у заточеништву, да је вишен гладан него сит и да жели да га неко спаси.

- Шта ако ме Змај пита зашто сам с вама разговарао, шта сте ме питали и шта сам вам рекао? Неће он да сазна за ово, је л да? Aко сазна рећи ћу му да сте ме само питали за име и презиме. Је ли тако добро? - интересовао се Драгоја на крају нашег разговора.

Драгоја Дроцу отац је дао у најам Граховцу прије рата за кобилу. Од тада није видио родитеље. Нема личну карту и не зна колико му је година.
Полиција

У полицији је "Гласу Српске" потврђено да Дроцина безбједност више не долази у питање.

- Њега и Илију Граховца редовно обилазе и контролишу полицијске патроле. Тако ће бити све док се потпуно не ријеши случај Драгоја Дроце - речено је у полицији.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]