Citiraj:
mi smo društvo koje lako osudi žrtvu,
Ne generalizuj. Niko ne osudjuje zrtve. Ali ajmo malo realno. Lik te zove, dahce, motati se oko auta...Prijavila si policiji - corak. Dakle, sta da radis da se sama odbranis? Svi su ti dali savjete. I nakon kompletne price, postova svih forumasa sto kreativnih sto funkcionalnih ti i dalje pricas kako si prijavila policiji...
Jesi otisla advokatu? Jesi se posavjetovala sa nekim iz policije konkretno sta ti mozes da uradis, osim sto si pokusala da prijavis? Kad su ti rekli, bez prijetnje nista ne radimo, sto nisi rekla da ti prijeti? Da se osjecas ugrozenom? (sve to si mogla da doznas u razgovoru sa advokatom/ili nekim iz policije). Mozes i sigurno kuci ili sos telefonu da se obratis pa da pitas kako da se rijesis budale. Jesi porazgovarala sa sefom na poslu da se zamjenis za telefon s nekim? Je li tvoj kolektiv ucinio nesto da bi te zastitio? Tvoj poslodavac, kao vlasnik (ili kakva je vec organizacija tvoje firme) da podnese prijavu zbog ometanja rada ili sta vec. Ja, pobogu da se osjecam ugrozeno ili da mi neko dahce na telefon...rijesila bih to u prvih par poziva. Okrenula bih i grad i policiju naopako. AKo ti nemas veze u telekomu, policiji, mozda neko od tvojih prijatelja ima. Mozda mozes da pises novinama, da nadjes nekog novinara pa da se posveti temi tog uznemiravanja, pa da se pise o tome.
Dakle,ocemu dalje da pricamo?? Sta da ti savjetujem? Kad smo sve vec rekli.
Nisam upratila kako znas da se zove Dejan?