banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 20:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Dec 2009, 14:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
To mi je i logično, uđeš u tuđu zemlju k'o crkveni miš, a u koferu kada izlaziš iznosiš 100 000 evra. Logično je da pokažeš papire o porijeklu tih para, da li su porezi plaćeni itd...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 15:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Okt 2009, 18:15
filozofe bas filozofiras...imam pare na kartici...boli ga racku koliko imam....

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 15:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vaš jedini grijeh je u tome što niste upoznati sa carinskim propisima i odatle proističu sve za*ebancije, a mislim da se sve to može u ambasadi pitati ili negdje na internetu

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 15:28 
Početnik
Početnik

ko nije upoznat niko vise kes ne nosi sa sobom...a zna se dobro da se preko granice ne moze prenijeti vise od 5000 eura...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 15:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:36
A so nemoze....... ja veze o tome neam bas me zanima.......

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 15:36 
Početnik
Početnik

ne moze jer je tako zakonom odredjeno....radi prenosenja velikih kolicina novca iz drzave u drzavu, finansiranja terorizma, ne placanja poreza i ne prijavljivanja novca......

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
nike je napisao:
filozofe bas filozofiras...imam pare na kartici...boli ga racku koliko imam....

Da... A ja idem stalno i niko me NIKAD nije pitao koliko imam para... A ni vize nemam... :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 16:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
filozof sa vrbasa je napisao:
Vaš jedini grijeh je u tome što niste upoznati sa carinskim propisima i odatle proističu sve za*ebancije, a mislim da se sve to može u ambasadi pitati ili negdje na internetu

A ti si upoznat sa carinskim propisima? Nije mi se jednom desilo da sam znala krenuti na put bez i jednog cvonjka u kesu. I? Imam kartice. Ako mi zatreba kes, prvi bankomat, sve ostalo placam karticom. Mani se suplje price iz tvoje sobe :roll:

Citiraj:
Molimo građanina Srbije koji 19. decembra poslednji bude napustio zemlju da ugasi svetlo. Vlada Republike Srbije

:lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 16:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
ako se nekada, nekom forumašu desi neki problemćić na graničnom prelazu bilo koje zemlje evropske unije, neka se pozove na forum, zlo krme ordinira u italiji, ajkula (nepoznata zemlja ali slovenija je usputna stanica), vidjeh da ima neko iz UK... gasimo mip bih :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Problem koje vrste? Da ne pricamo 'nako? Kakav problem mozes imati ako su ti papiri u redu, ako ti auto nije ukraden i imas potrebnu dokumentaciju za isti?
To sto se nadrkani Slovenac nameraci da mi raskopa auto jer sam mu odbrusila da ga se ne tice cime se bavim ili prosla na prelaz gdje pise " EU" a ne na "All Pasport".. to nije problem :D Slovenija nije usputna stanica nego ulaz u EU i time posljednji granicni prelaz. Ostatkom putujes kao iz Doboja u Karanovac :)

Jos nesto.. Ja putujem jednom mjescno a ponekad i cesce :D Koliko cesto si ti na granicnim prelazima? :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2009, 12:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Samo kratko da se javim i da ove euroskeptike smirim... Naime, na granici nisam imao ama bas nikakvih problem, Slovencu sam pokazao pasos i saobracajnu od vozila (koje je ujedno bilo na BiH tablama) covek pitao gde idem, stavio pecat i to je to, nikakve krstice (kao sto neki kazu) niti bilo sta drugo nije stavljao, nije me pitao za novac niti da mu pokazujem, ama bas nista, tako da ta prica ne pije vode... Logicno ako je carinik nadrkan da te moze maltretirati, ali sve je od osobe do osobe... eto toliko od mene... Pozz :wink: :wink: :wink:

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2009, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Hertzog, to sa novcem najviše se dešava na aerodromima gdje mogu da preko radara vide koliko (odokativno) novčanica nosiš
Da li u prtljagu ili u novčaniku.

Tako da i neke drža imaju propise o iznošenju novca iz te države.

Npr. iz Rusije ne možeš da izneseš više od 2000 evra keša po osobi. Znači samo gotovi novac.

Na kartici možeš da imaš i 1 000 000 niko te i ne pita.
Iz Srbije mislim da ne može da se iznese više od 10 000 evra u kešu.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2009, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Kakve su to gluposti...iz svake drzave moze iznijeti koliko god zelis...zato postoji elektronski novac...

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2009, 14:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
I šta rekoše... BH tek sredinom iduće godine ulazi u bezvizni režim? Daj Bože...

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2009, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Talija je napisao:
I šta rekoše... BH tek sredinom iduće godine ulazi u bezvizni režim? Daj Bože...

Da, to u najboljem slucaju. U najgorem ne ulazi nikad. Ali problem ce biti ako bih ne udje u eu, a okolo sve zemlje ispune uslove, a bih ne ispuni, postoji mogucnost da zakoci i Srbiju, a mozda i hrvatsku jer ne znam hoce li stranci htjeti da ostave ostrvo korupcije, bezakonja i beznadja u srcu eu. Iako mislim kao sto su ostavili veci dio bivse jugoslavije kao ostrvo sad da tako mogu ostaviti i bih kao ostrvo ukoliko domaci politicari ostanu tvrdoglavi kao do sad. Slicno kao sto su nas ostavili jedine sa albanijom bez viza, tako nas mogu ostaviti same sebi i zauvijek, a znamo sta se desilo kad su nas 1992 ostavili same sebi. Nadajmo se da ce tvde politicarske glave omeksati i da ce naci kompromis, iako nema puno optimizma prema sadasnjem stanju jer niko nece da popusti a to ne vodi nikud sto smo se i uvjerili. Uvijek spominjem politiku Borisa Tadica koji je kompromisan covjek za razliku od Dode i Sile a i vidi se kako Srbija napreduje jer je krenula napokon putem kompromisa, a kako mi gdje jos vlada stari sistem.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2009, 16:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Nov 2008, 18:01
Tadic dobar politicar? Ti bas ne znas sta pises, Tadic je jedan obicni sarlatan koji ide i izvinjava se svakome , a to za vize je tek smejurija ukidaju se omubudsmani kao paravan za prenos nadleznosti.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2009, 17:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kingpin je napisao:
, Tadic je jedan obicni sarlatan koji ide i izvinjava se svakome , .

Poniznost je vrlina velikih. Kad bi se svi svakom izvinjavali bilo bi puno bolje nego kad bi svako bio tvrdoglav pa nepopustao.
Osim toga, tadic nije ni 2 godine na vlasti a uspio je ukinuti vize za razliku od milosevica ili dode koji su deset i vise godina na vlasti a nisu uspjeli ukinuti. Dok su oni rusili i ono sto je bilo, tadic je iz nicega postigao sto se u njihovo vrijeme nije moglo ni sanjati.
Po postignutim rezultatima se najbolje vidi kakav je ko, a ti misli sta hoces.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2009, 17:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bzt3zsRNsK0[/youtube]

jellyfish meni je lijepo, a ti putuj gdje hoćeš.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2009, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
meni je lijepo

Ajde, drago mi je da ima i onih kojima je lijepo, svi obicno kukaju, a evo i jednoga kome je lijepo. :wink: Jedan od hiljadu, ali dobro je, to je vec jedan promil, i to je nesto 8)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2009, 23:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Biće i tebi, kada se osvjestiš.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]