banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 503 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Nov 2009, 15:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Macr0 je napisao:
Treba je bojkotovati zbog rtrs-a. Presmjesni su.
Ovi drugi (koliko god bili objektivni ili ne) bar bolje rade to sto rade.

Realno gledano javni medijski servisi su se pretvorili u servise politickih partija, tako da svaka TV podrzava neku vodecu stranku iz entiteta, nije to samo FTV nego i RTRS koja mozda i ociglednije agituje za SNSD. I da pravo je pitanje zasto se predstavnici iz RS u BHRT ne zale na uredjivacku politiku, tu pored ljudi u upravnom odboru ima i novinara iz RS, a sada vidim da je doslo do rotacije pa je voditeljka iz BHT1 prebacena na RTRS, dok je bivsi novinar ATV sada voditelj vijesti u BHT1.

Ovo oko bojkota samo da kazem ne vrijedi, ja sam prije pokusavao i dodje ti tuzba RTRS da uplatis cijelokupan dug zajedno sa pripadajucim kamatama i troskovima suda, tako da SILA BOGA NE MOLI i dok je ovakav zakon mi obicni smrtnici tu nista ne mozemo uciniti, jer politicki vrh Srpske se davno slozio i uredio to pitanje oko uplate pretplate i podjele iste na 3 javna emitera.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 15:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2009, 13:27
FTV je odavno partijski medij,konkretno od SDP-a i samim tim je izgubio kredibilitet JAVNOG SERVISA!Isti slučaj je sa RTVRS.
Pretplatu plaćam najviše zbog BHT-a i smatram da su uposlenici i menadžment BHT-a još uvijek profesionalni i da za razliku od entiteskih tv kuća nisu politički obojeni!
Posebna je priča što neki idioti sa entitetskih tv kuća nemaju osnovno znanje o kulturi komuniciranja odnosno opće pristojnosti!
Slažem se da je famozni Bakir H. sa FTV-a prevršio svaku mjeru!Ne bih sad da ga opisujem jer bih morao koristiti njegov rječnik!
Pozdrav svima

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 18:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
BOSANSKI_NOVI je napisao:
Pretplatu plaćam najviše zbog BHT-a i smatram da su uposlenici i menadžment BHT-a još uvijek profesionalni i da za razliku od entiteskih tv kuća nisu politički obojeni!

Daleko su bili od pojma profesionalno, ali su i bili nacionalno obojeni što je gore. Mada ih dugo ne pratim pa ne mogu da ocijenim stanje sada, ali su ranije imali promašaja!

BL Boy je napisao:
a sada vidim da je doslo do rotacije pa je voditeljka iz BHT1 prebacena na RTRS, dok je bivsi novinar ATV sada voditelj vijesti u BHT1.

ATV, RTRS i BHT1 nisu ista kuća da bi se rotirali voditelji. Iako su RTRS i BHT1 državne, imaju drugu upravu.
To su prelsci sa kanala na kanal. Ljudi idu tamo gdje im je bolje, gdje će imati bolje uslove, primati veću platu i sl. To se dešava svuda u svijetu.

BL Boy je napisao:
Ovo oko bojkota samo da kazem ne vrijedi, ja sam prije pokusavao i dodje ti tuzba RTRS da uplatis cijelokupan dug zajedno sa pripadajucim kamatama i troskovima suda

Ti si bojkotovao ili pokušao da izbjegneš plaćanje pretplate kao mnogi? Bio je nekad sistem da se račun za telefon plaća preko uplatnice u iznosu bez pretplate. Čuo sam da to više ne pije vode jer sada tuže neplatiše.

BL Boy je napisao:
I da pravo je pitanje zasto se predstavnici iz RS u BHRT ne zale na uredjivacku politiku, tu pored ljudi u upravnom odboru ima i novinara iz RS

To je pitanje za članove UO BHT1 i neće ga niko odgovoriti na forumu. Možda ljudima odgovara plata pa se ne bune.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 00:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BL4ever ja sam placao telefon u posti i rekao da mi umanje za TV, tako i sada moze samo sto ti nakon godinu dana dodje tuzba. znam da su prelasci, ali ovo unutr javnog servisa mislim da oni imaju neki drugi vid rotacije, jer sam primjetio da se bas cesto rotiraju, sa RTRS na BHT i obrnuto.

Sto se tice upravnog odbora BHT ja i ne ocekujem njihov odgovor samo kazem da su malo licemjerni, kada treba biti veliki Srbin onda su to svi, ali kada to treba biti tamo gdje se odlucuje i gdje treba dici svoj glas onda se vise vodi racuna o svojoj plati nego o davanju ostavke i sl. nije to samo slucaj sa BHT1 nego inace.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 01:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Macr0 je napisao:

BL Boy je napisao:
Realno gledano javni medijski servisi su se pretvorili u servise politickih partija, tako da svaka TV podrzava neku vodecu stranku iz entiteta, nije to samo FTV nego i RTRS koja mozda i ociglednije agituje za SNSD.

FTV je odavno partijski medij,konkretno od SDP-a i samim tim je izgubio kredibilitet JAVNOG SERVISA!Isti slučaj je sa RTVRS.

Gle, jos jedna tema koja vodi ka prici o "nezavisnom novinarstvu". :lol: :lol: :lol:
Naprosto, obozavam ovaj forum :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 01:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drug je napisao:
Macr0 je napisao:

BL Boy je napisao:
Realno gledano javni medijski servisi su se pretvorili u servise politickih partija, tako da svaka TV podrzava neku vodecu stranku iz entiteta, nije to samo FTV nego i RTRS koja mozda i ociglednije agituje za SNSD.

Gle, jos jedna tema koja vodi ka prici o "nezavisnom novinarstvu". :lol: :lol: :lol:

pa sta treba da se zalazem za stranacke televizije, pa to vec imamo ... Ne znam zasto je samo kod nas nenormalno ono sto je svuda u svijetu normano i ono cemu citav svijet tezi.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 15:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
drug je napisao:

:lol:

Here we go again!
Dakle:
BL Boy je napisao:
pa sta treba da se zalazem za stranacke televizije, pa to vec imamo ... Ne znam zasto je samo kod nas nenormalno ono sto je svuda u svijetu normano i ono cemu citav svijet tezi.

Cijeli svijet teži?
Hm,... idemo redom...:

Počinjem od bliže zemlje.
Italija. Jedan čika drži 4 nacionalne TV mreže/kanala. Četiri! Osvaja vlast i preuzima gazdovanje nad 3 nacionalna državna kanala.
Ukupno 7. Da, sedam TV stanica koje 'talijani imaju priliku gledati svakodnevno. :lol: Krasno! Pravi primjer zemlje "nezavisnog i nestranačkog zapadnoevropskog novinarstva" :lol:

Njemačka. I to ona "Zapadna" (sa velikim z). Bilo zabranjeno otvaranje privatnih TV kanala! Zato im danas jedna od jačih TV kuća nosi u imenu "L kao Lihtenštajn". Ajde, primjer iz prošlosti, ali, eto, primjer.

itd.

Oš' još primjera?

Nego, navedi ti meni primjer tog nezavisnog i nestranačkog medija, odnosno, "onoga čemu čitav svijet teži"!
Ajde, da vidimo čemu to treba ta teži naše novinarstvo!

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 16:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

muT@_6€kpuJ@ to je smao 1 zemlja(Italija) i 1 od prije pada Berlinskog zida i sad mislis da je to dovoljno argumenata da bi potkrijepio neku tezu kako u svijetu vladaju rezimski mediji. Berluskoniju se upravo zbog toga odavno ljulja stolica i nije omiljen lik ni u Evropi, ali je legalno izabran pa mu do novih izbora ne mogu nista. Lik je poznat po tome da je privatizovao skoro cijelu drzavu i da radi sta mu se ceifne, blijeda kopija Dodika. U vecini normalnih zemalja tema kao sto je politika i njihovi drzavnici nisu uvijek glavna tema dnevnika, kao kod nas gdje se objavi prvo da li je predsjednik rucao, pa onda dalje...

Nigdje nije savrseno, ali je daleko od naseg stanja. Takodje nigdje nije ni 100% nezavisno novinarstvo koje je kao sto sam rekao ideal kojem tezi cijeli svijet, ali kako to nije tema necu dalje o ovome da me nebi slucajno optuzili da sam spamer i sl. ja sam pricao u kontekstu teme dok drug nije skrenuo mimo teme u njemu omiljenu oblast novinarstva :D

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 17:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
muT@_6€kpuJ@ to je smao 1 zemlja(Italija) i 1 od prije pada Berlinskog zida i sad mislis da je to dovoljno argumenata da bi potkrijepio neku tezu kako u svijetu vladaju rezimski mediji.

Jesu li to režimski mediji?

Pazi, napisao sam ".itd"
Mogu još navoditi. Hoćeš?

A ti nisi napisao primjer zamlje predvodnice onoga čemu teži cijeli svijet? A pišeš o tom idealu...
Ajde da vidim, koje su to zemlje, koji su to mediji?

BL Boy je napisao:
U vecini normalnih zemalja tema kao sto je politika i njihovi drzavnici nisu uvijek glavna tema dnevnika, kao kod nas gdje se objavi prvo da li je predsjednik rucao, pa onda dalje...

Zanimljivo, postoji jedan poznati državnički doručak i svake godine mediji objave da su na meniju bili sokići i džemići. I time počnu dnevnik. Ne samo kod nas, već i u drugim zemljama :D
A o čajankama da i ne pišem :wink:

BL Boy je napisao:
Nigdje nije savrseno, ali je daleko od naseg stanja. Takodje nigdje nije ni 100% nezavisno novinarstvo koje je kao sto sam rekao ideal kojem tezi cijeli svijet, ali kako to nije tema necu dalje o ovome da me nebi slucajno optuzili da sam spamer i sl. ja sam pricao u kontekstu teme dok drug nije skrenuo mimo teme u njemu omiljenu oblast novinarstva :D

Dobro, ne želiš više pisati o tome. Ajde, razumijem.
Ali, ipak, za kraj, napiši mi primjer zemlje koji bi trebali iskopirati, zemlje čiji mediji teže tom idealu o kojem pišeš... ono, čisto da znam koje su to zemlje. Baš me interesuje.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 18:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
:angry1: nek piše ko šta oće,ali je poenta da nisi dužan pjačat one koji te pljuju i vrjeđaju.
zato jedva čekam poziv sa suda zbog neplaćanja rtv takse, i sigurno ali ono baš 100% nikad ovakvom javnom servisu neću platit ni feninga

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 18:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
:angry1: nek piše ko šta oće,ali je poenta da nisi dužan pjačat one koji te pljuju i vrjeđaju.
zato jedva čekam poziv sa suda zbog neplaćanja rtv takse, i sigurno ali ono baš 100% nikad ovakvom javnom servisu neću platit ni feninga

Zapravo, nećeš dobiti poziv, već će ti poštar uručiti "Rješenje o izvršenju". Papir na kome piše tvoje dugovanje i uračunati sudski troškovi.
Tako da ćeš morati platiti i sudske troškove koji nisu zanemarivi. Ako ne platiš, onda će vjerovatno doći da ti naplate :wink:
Naravno, na tu odluku možeš uputiti prigovor sudu, ali to je već druga priča...
Uglavnom, manje će te izaći da platiš pretplatu. Definitivno!

Isplativije je, ali i zdravije bojkotovati gledanje TV-a! Mislim, ak' želiš da bojkotuješ :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 18:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

muT@_6€kpuJ@ je napisao:
kim deal je napisao:

Zapravo, nećeš dobiti poziv, već će ti poštar uručiti "Rješenje o izvršenju". Papir na kome piše tvoje dugovanje i uračunati sudski troškovi.
Tako da ćeš morati platiti i sudske troškove koji nisu zanemarivi. Ako ne platiš, onda će vjerovatno doći da ti naplate :wink:
Naravno, na tu odluku možeš uputiti prigovor sudu, ali to je već druga priča...
Uglavnom, manje će te izaći da platiš pretplatu. Definitivno!

Isplativije je, ali i zdravije bojkotovati gledanje TV-a! Mislim, ak' želiš da bojkotuješ :wink:

:roll: na kom jeziku da ti napišem, nije stvar u novcu već principu i dostojanstvu.

Дио поста је обрисан!
Ким, бирај ријечи, лијепо молим!

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 19:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@mitobekrijo
:-? ti ko da ne shvataš o čemu se radi, zar se ne osjećaš popišano kad znaš da novac koji ti daješ ide bakiru hadžiomeroviću ili duški jurišić, i svim onima koji te pljuju i zovu agresorom i bosanskim pravoslavcem i slična sranja, to može da radi naka privatna tv, ali ne i ona za koju plaćaš taksu.
kakva ti je korist da ne gledaš ftv kad ga plaćaš, ne mogu vjerovat kako su ljudi malokrvni, ponizni gutači govana ili kako srbe nazivaju na sax-u kmetovi(naravno bez bana i brisanja)
otrijezni se i shvati da nisi dužan plaćat ta sranja i da ti ne mogu ništa 8)
btv
osim ako si od onih tamo, onda se ovo ne odnosi na tebe.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 19:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
@mitobekrijo
:-? ti ko da ne shvataš o čemu se radi, zar se ne osjećaš popišano kad znaš da novac koji ti daješ ide bakiru hadžiomeroviću ili duški jurišić, i svim onima koji te pljuju i zovu agresorom i bosanskim pravoslavcem i slična sranja, to može da radi naka privatna tv, ali ne i ona za koju plaćaš taksu.
kakva ti je korist da ne gledaš ftv kad ga plaćaš, ne mogu vjerovat kako su ljudi malokrvni, ponizni gutači govana ili kako srbe nazivaju na sax-u kmetovi(naravno bez bana i brisanja)
otrijezni se i shvati da nisi dužan plaćat ta sranja i da ti ne mogu ništa 8)
btv
osim ako si od onih tamo, onda se ovo ne odnosi na tebe.

Da je organizovan bojkot, ali baš oganizovan, pa bi se moglo i ozbiljno razmisliti o bojkotu RTV pretplate :wink:
Ali, ovako... pričati o bojkotu preko foruma...
Ipak ne bih želio još i da sudove bogatim :wink: Zašto da plaćam skoro duplo? Jer, koliko sam skužio, troškovi su u ovom slučaju 60-ak KM + dug za pretplatu.

Pošto zaista malo gledam TV, a ti, eto, pratiš stalno, pa popiši te izjave novinara (tačno vrijeme, emisija, TV) i uputi žalbu RAK-u. Pa, ako ovi ne reaguju na smislene prijave, onda se može i protestvovat' protiv RAK-a :wink: (npr. mirna šetnja, peticije) Ali je pretplata, ipak, zakonska obaveza.

Toliko od mene što se tiče pretplate... ko želi sam da bojkotuje... Srećno!

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 19:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

muT@_6€kpuJ@ je napisao:
(npr. mirna šetnja, peticije)

pa dobro gdje ti živiš i o čemu pričaš?
da su srbi razmišljali ko ti davno ih ne bi bilo ni na mapi
a ti nastavi bit lojalan i plaćaj one što ti pišaju po glavi, gledo ti ili ne
srećno :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 19:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
muT@_6€kpuJ@ je napisao:

Jesi li prijavio te emisije i te kuće RAK-u? Valjda prvo to trebaš uraditi, pa tek onda pričati o bojkotu :wink: Ovako je taj pokušaj jaaako neozbiljan i smiješan!
Uostalom, već sam jednom napisao, RAK reaguje na osnovu žalbe. A pitanje je da li se iko žalio do sada.
Ne radi za njih 1000 ljudi koji 24/7 gledaju sve jedan kanal i slušaju sve radio stanice u BiH.

Sajt je http://www.cra.ba pa slobodno idi tamo i vidi kako se možeš žaliti i pročitaj pravila RAK-a!

A o vrstama protesta (ja sam naveo neke, postoje i druge vrste :wink: ) ipak se može diskutovati, ali na drugom podforumu :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 21:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

muT@_6€kpuJ@ je napisao:
kim deal je napisao:
muT@_6€kpuJ@ je napisao:

Jesi li prijavio te emisije i te kuće RAK-u? Valjda prvo to trebaš uraditi, pa tek onda pričati o bojkotu :wink: Ovako je taj pokušaj jaaako neozbiljan i smiješan!
Uostalom, već sam jednom napisao, RAK reaguje na osnovu žalbe. A pitanje je da li se iko žalio do sada.
Ne radi za njih 1000 ljudi koji 24/7 gledaju sve jedan kanal i slušaju sve radio stanice u BiH.

Sajt je http://www.cra.ba pa slobodno idi tamo i vidi kako se možeš žaliti i pročitaj pravila RAK-a!

A o vrstama protesta (ja sam naveo neke, postoje i druge vrste :wink: ) ipak se može diskutovati, ali na drugom podforumu :wink:

:roll: pa hebote čitaš li ti moje postove rekao sam rak djeluje po službenoj dužnosti, ne mora se prijavljivat,isto ko ovi moderatori brišu, zaključavaju, banuju kad oni misle da treba, tako je i rak koncipiran.
izvinjavam se svim ostalim što ponavljam što sam već u prethodnim postovima pisao. ovaj mito ko da je dijasporac pa ga jebe vremenska razlika.
btv zar nisi primjetio kako je rak djelotvoran kad su srbi u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 21:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
:roll: pa hebote čitaš li ti moje postove rekao sam rak djeluje po službenoj dužnosti, ne mora se prijavljivat,isto ko ovi moderatori brišu, zaključavaju, banuju kad oni misle da treba, tako je i rak koncipiran.
izvinjavam se svim ostalim što ponavljam što sam već u prethodnim postovima pisao. ovaj mito ko da je dijasporac pa ga jebe vremenska razlika.
btv zar nisi primjetio kako je rak djelotvoran kad su srbi u pitanju.

Hm, ne mora se prijavljivati. Jesil' siguran?
Pazi, nemoguće je da prate sav program. Neke sigurno nadgledaju (otud brze reakcije), ali ipak treba
prijaviti. Čak i na ovom forumu imaš dugme: Prijavi za opciju prijave posta moderatoru.
Pošto ja ne gledam toliko te pomenute TV, eto, oni koji primjete neka prijave ako primjete nešto mimo pravila. A i pravilnik sse može naći na sajtu RAK-a.
http://www.cra.ba/sr/legal/?cid=95
Citiraj:
Члан 4.

Покретање поступка

1. Поступак испитивања кршења услова дозволе, прописа Агенције или закона покреће се на један од сљедећих начина:

а) по службеној дужности;

б) по захтјеву заинтересоване странке;

ц) достављањем предмета од стране другог органа надлежног у области комуникација.

2. Агенција може покренути поступак по службеној дужности када утврди или сазна да, с обзиром на постојеће чињенично стање, треба ради заштите јавног интереса покренути поступак.

3. Агенција може покренути поступак по службеној дужности и по приговорима физичких лица (грађана), као и по пријавама правних лица.

4. Агенција ће покренути поступак по захтјеву заинтересованих странака.

Ima u nastavku kako se može žailiti.
Nije mi se dalo kopirati sve.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 21:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
kim deal, имаш право на своје мишљење, али коришћење народних термина за полне органе и вријеђање саговорника неће се толерисати!

Сматрај да си упозорен!

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 22:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
Posebna je priča što neki idioti sa entitetskih tv kuća nemaju osnovno znanje o kulturi komuniciranja odnosno opće pristojnosti!
Slažem se da je famozni Bakir H. sa FTV-a prevršio svaku mjeru!Ne bih sad da ga opisujem jer bih morao koristiti njegov rječnik!
Pozdrav svima
BHT je klasična profašistička i antisrpska televizija

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 503 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]