banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 16:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 410 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Nov 2009, 00:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Hristov je napisao:
Ne onoliko koliko ja tebe zalim, ja sam ti iz sazaljenja ipak odgovorio na PP iako nakon par dana.

:confused2:

Ne znam da li da se nasmijem ili zaplacem. Ne znam moze li se nize od ovog. Poslala pp ne zato sto me zanimas ( ipak cu ovaj dio iz pristojnosti ostaviti bez smajlija ) nego zato sto si na temi na kojoj smo razmijenili nekoliko postova govorio u siframa, i trazila sam ti pojasnjenje. Brrr...kakav covjek...

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 00:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Rose, niko ne tvrdi da te zanimam, moje sazaljenje je zbog neceg drugog.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 00:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Rose, niko ne tvrdi da te zanimam, moje sazaljenje je zbog neceg drugog.

:D

Prosvijetli nas - ovako coporativno. :D :lol: :lol:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 00:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zao mi je, ne gine ti opet PP :D

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 00:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nema sanse @Hristov.

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 08 Nov 2009, 13:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 09:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
veverushka je napisao:
meni nije jedna stvar jasna! sta ima iko ikoga ovde da kritikuje zbog nacina razmisljanja i obracanja? mislim, ok, ako neko stvarno pretera, ali ovde stalno neko nekome drzi predavanja o lepom ponasanju... ne treb ase vredjati, ali opet, ako neko na taj nacin prica, pa sta sad? ne mozes ga prevaspitati, niti treba to iko ovde da radi. ovo je forum, gde se vodi rasprava izmedju odraslih zrelih osoba (bar bi tako trebalo), i niko nikome ne treba da glumi mentora. a ovde je to konstantni problem.

I treba da se uradi sta? Da se "odraslim zrelim" ljudima daju odrijesene ruke da upropaste svaku diskusiju, da psuju ili da se ko zna kako ponasaju jer su oni "takvi" :confused3:

Na pocetku, svaki pokusaj komunikacije izmedju moderatora i tebe je zavrsio izuzetnom drskoscu i bezobrazlukom sa tvoje strane. Nakon sto normalna prica i molbe kod tebe nisu imale efekta - upozorena si banom, s cim si se ti javno sprdala, po citavom forumu - epilog, nakon sto si dobila ban, je bio da si pozvala kompletnu administraciju foruma da ti se napusi kite :confused3: Kvalitetan diskutant, akademski gradjanin .. vazi :roll:

100 puta sam napisao i ponavljacu to koliko god je potrebno - ovaj forum nije nicije pravo, svi su ovde dobrovoljno. Mi koji 'vodimo' ovaj forum, kao i svi ljudi, imamo ne 1 nego 1001 propust .. ali ovde smo valjda da uocimo neke greske .. pa da ih probamo ispraviti. Medjutim, nemojte se ni u jednom momentu zanositi cinjenicom da zbog toga sto neko od nas pogrijesi ili napravi kakav ispad neko sebi moze uzeti za pravo da konstantno pljuje po nama. Svako malo se javi neki forumas koji smatra da je najadekvatniji odgovor obrisan post opstenje sa moderatorovom majkom ili sestrom uz neizbjezno 'pronacicu te ja u gradu'. Preko svega toga se predje, a onda jos treba da takvim likovima dopustimo odrjesene ruke, prisustvo na forumu, jer oni su, eto, zbog frustracije tako reagovali. Malo sutra :confused3:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 12:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sloboda izrazavanja podrazumijeva i odgovornost, koju vecina nas nema, a koristenje stereotipnih fraza navodi na pomisao da covjek razgovara sa masinom a ne sa zrelom osobom koja je u stanju da misli svojom glavom i bude samokriticna. Neshvatljivo je koji ljudi traze svoja prava.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 13:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sa susjedne teme...

Citiraj:
Umnožavaju se po svijetu crni konji i crni konjanici, noćni i dnevni vampiri, a ja sjedim nad svojm rukopisima i pričam o jednoj bašti sljezove boje, o dobrim starcima i zanesenim djecačima. Gnjuram se u dim rata i nalazim surove bojovnike: golubljeg srca. Prije nego što me odvedu, žurim da ispričam bajku o ljudima. Njeno su mi sjeme posijalu u srce još u djetinjstvu i ono bez prestanka niče, cvjeta i obnavlja se. Pržile su ga mnoge strahote kroz koje sam prolazio, ali korijen je ostajao, životvoran i neuništiv, i pod sunce ponovo isturao svoju nejačku zelenu klicu, svoj barjak. Ruši se na njega oklop tenkova, a štitio ga i sačuvao prijateljski povijen ljudski dlan.

Ljudi su rijetki, rjedji od dijamanata. I isto toliko vrijedni.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 13:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
V@nja je napisao:
Svako malo se javi neki forumas koji smatra da je najadekvatniji odgovor obrisan post opstenje sa moderatorovom majkom ili sestrom uz neizbjezno 'pronacicu te ja u gradu'. Preko svega toga se predje, a onda jos treba da takvim likovima dopustimo odrjesene ruke, prisustvo na forumu, jer oni su, eto, zbog frustracije tako reagovali. Malo sutra :confused3:

ovo nije normalno i molio bih administratora da poruke takvog sadrzaja, sa pretnjama i psovkama, okace u jednu stiki i zakljucanu temu, kako bi ostali forumasi vidjeli sa kim imaju posla jer to je siguran patoloski znak.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 13:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
To nije potrebno jer ce zbog mogucnosti javnog objavljivanja privatne poruke postati besmislene. Danas su prijetnje razlog objavljivanja, a sutra nesto totalno banalno.

Jedan jedini lijek protiv ovog je trajni ban.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 13:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
jaro i TnS dva paljevinca cccccccc oce vam v@nja lagano zavuc uuuuu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 13:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Ko o čemu, baba o... :roll:

Čini mi se da je ovdje najveći problem što je poznanicima i prijateljima moderatora dozvoljen svakav oblik komunikacije i spama a za ostale, koji to nisu, vrede, navodno, neka pravila i onda usled isfrustriranosti ovih drugih dobijemo kojekakve izjave iz malog mozga i (ne)kulturu na najnižem mogućem nivou.
Po meni je malo licemerno javno prozivati i kažnjavati pojedine forumaše za određene greške i nepoštovanje pravila a pojedini mogu bez ikakvih problema da rade što im volja ali isto tako razumem i moderatore uostalom i oni su isti ljudi kao i svi mi i treba se sa "budalama" izboriti na kulturan način a u poslednje vreme kao da ih busom istovaraju baš na ovaj forum.
Nisam za neke rigorozne mere, kažnjavanja i sl. osim u slučaju velikog bezobrazluka i drskosti. Svi mi pomalo i spamujemo i kršimo pravila pa i samo moderatori.
Uostalom niko nikom ne drži pušku na čelu da boravi na forumu, situacija je takva kakva je i boravkom samo sedam dana ovdje svako, iole normalan, može da shvati šta je i kako je a na nama je da prihvatimo to ili da ostavimo. Uvek prvo krenem od sebe, ja sam to prihvatila i šta imam da se bunim onda kad' sam znala šta i kako.
O kulturi svakog pojedinca zaista ne vredi polemisati, o kućnom odgoju brinu roditelji a svi su ovdje dovoljno odrasli da bi ih neko prevaspitavao. To što više niko nema obraza ni poštovanja ni prema kome, nije moderatorov problem.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Ne mogu da vjerujem da neko zaista misli da je odlika odrasle i zrele osobe razgovor koji sadrzi vrijedjanje, mahanje polnim organima i intiimziranje sa familijom ostalih forumasa? :confused3:

Pa da li se tako razgovara sa roditeljima, profesorima, radnim kolegama, sefovima?? Ako je istina onda strasno, a ako nije zasto bi se to koristilo ovde?? Zato jer je ovo forum? Zar komunikacija (nacin izrazavanja) sa drugim ljudima nije slika svake osobe?

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 14:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:
V@nja je napisao:
Svako malo se javi neki forumas koji smatra da je najadekvatniji odgovor obrisan post opstenje sa moderatorovom majkom ili sestrom uz neizbjezno 'pronacicu te ja u gradu'. Preko svega toga se predje, a onda jos treba da takvim likovima dopustimo odrjesene ruke, prisustvo na forumu, jer oni su, eto, zbog frustracije tako reagovali. Malo sutra :confused3:

ovo nije normalno i molio bih administratora da poruke takvog sadrzaja, sa pretnjama i psovkama, okace u jednu stiki i zakljucanu temu, kako bi ostali forumasi vidjeli sa kim imaju posla jer to je siguran patoloski znak.

Objavljivanje tih poruka bi imalo slab/nikakav efekat. Kad bi svi posjedovali dovoljno unutrasnjeg osjecaja morala i etike, ne bi bilo potrebe za Policijom, Tuzilastvom i sudstvom u bilo kom drustvu. Jedini lijek za ovakve slucajeve je provodjenje Zakona o Net maltretiranju u praksi. Kad bi takve osobe nakon mjesec dana dobile poziv na Sud, malo bi se zapitali naredni put.

p.s. Daleko od toga da se vrijedjanje vrsi iskljucivo psovkama.

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 08 Nov 2009, 14:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Draga Helena zar misliš da isti koji se ponašaju tako ovdje to ne rade sa svojim profesorima, roditeljima, radnim kolegama i šefovima??
Pa ako poštuju navedene ne vidim zašto ne bi trebali poštovati drugog čoveka ovdje na forumu, a ako ne poštuju ni u životu šta da čekuješ ovdje??
Ako si vaspitan vaspitan si uvek i svuda. Ne može biti kulturan na jednom mestu a na drugom ne.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Nicole, slazem se sa tobom.
(to je vise bilo pitanje za ove koji koriste taj nacin komunikacije na forumu)

Citiraj:
Ako si vaspitan vaspitan si uvek i svuda. Ne može biti kulturan na jednom mestu a na drugom ne

Sa ovim se slazem. To sam ranije i napisala.
Formirana licnost (odrasla i zrela osoba) nije po godinama koje broji, nego iskustvu (skolskom, radnom, zivotnom).

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 14:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
V@nja je napisao:
veverushka je napisao:
meni nije jedna stvar jasna! sta ima iko ikoga ovde da kritikuje zbog nacina razmisljanja i obracanja? mislim, ok, ako neko stvarno pretera, ali ovde stalno neko nekome drzi predavanja o lepom ponasanju... ne treb ase vredjati, ali opet, ako neko na taj nacin prica, pa sta sad? ne mozes ga prevaspitati, niti treba to iko ovde da radi. ovo je forum, gde se vodi rasprava izmedju odraslih zrelih osoba (bar bi tako trebalo), i niko nikome ne treba da glumi mentora. a ovde je to konstantni problem.

I treba da se uradi sta? Da se "odraslim zrelim" ljudima daju odrijesene ruke da upropaste svaku diskusiju, da psuju ili da se ko zna kako ponasaju jer su oni "takvi" :confused3:

Na pocetku, svaki pokusaj komunikacije izmedju moderatora i tebe je zavrsio izuzetnom drskoscu i bezobrazlukom sa tvoje strane. Nakon sto normalna prica i molbe kod tebe nisu imale efekta - upozorena si banom, s cim si se ti javno sprdala, po citavom forumu - epilog, nakon sto si dobila ban, je bio da si pozvala kompletnu administraciju foruma da ti se napusi kite :confused3: Kvalitetan diskutant, akademski gradjanin .. vazi :roll:

100 puta sam napisao i ponavljacu to koliko god je potrebno - ovaj forum nije nicije pravo, svi su ovde dobrovoljno. Mi koji 'vodimo' ovaj forum, kao i svi ljudi, imamo ne 1 nego 1001 propust .. ali ovde smo valjda da uocimo neke greske .. pa da ih probamo ispraviti. Medjutim, nemojte se ni u jednom momentu zanositi cinjenicom da zbog toga sto neko od nas pogrijesi ili napravi kakav ispad neko sebi moze uzeti za pravo da konstantno pljuje po nama. Svako malo se javi neki forumas koji smatra da je najadekvatniji odgovor obrisan post opstenje sa moderatorovom majkom ili sestrom uz neizbjezno 'pronacicu te ja u gradu'. Preko svega toga se predje, a onda jos treba da takvim likovima dopustimo odrjesene ruke, prisustvo na forumu, jer oni su, eto, zbog frustracije tako reagovali. Malo sutra :confused3:

dragi vanja,

znas li ti za ijedan drugi pristup osim tog, jer si vec dojadio i bogu i ljudima sa tolikim prozivanjem mene?! moj post je sasvim ok, prijateljski nastrojen, pa bi bilo lepo da i ti tako odgovoris, kad vec bas mene citiras! a nemoj da me teras da iz naftalina vadim tvoje direktne i javne izjave meni,sa sve psovkama u njima, a da ti pritom ja nijednu nisam uputila, pogotovo s tvoje strane kao moderatora.

pod mojim spominjanjem zrelih i odraslih osoba podrazumevam to da niko ovde nema taj uticaj na clanove, da moze da im neko drzi predavanje o ovakvom ili onakvom ponasanju. ako neko hoce da psuje , taj ce da psuje, opominjao ga neko 1000 puta. vi mu dajte ban, i necete ga slusati neko vreme ili trajno. drugi metod ne postoji.

i eto, slazem se sa nicol (verovali ili ne) kada kaze da nije posteno da se jedni kaznjavaju, a da neki drugi rade iste stvari zbog kojih su ovi prvi kaznjeni. ciji je to propust, zaista?

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Nicole je napisao:
Čini mi se da je ovdje najveći problem što je poznanicima i prijateljima moderatora dozvoljen svakav oblik komunikacije i spama a za ostale, koji to nisu, vrede, navodno, neka pravila

Prejako....gdje je konkretan primjer ovoga....imat argumente a ne potkrijepit ih cinjenicama je u najmanju ruku bezveze....ajd da se malo naucimo da kad napadamo jedni druge onda to barem radimo sa nekim cvrscim argumentima....

veverushka je napisao:
a nemoj da me teras da iz naftalina vadim tvoje direktne i javne izjave meni,sa sve psovkama u njima, a da ti pritom ja nijednu nisam uputila,

Ista stvar kao i sa ovim sto je Nicole navela....daj da vidim taj primjer....

Ovde se Ruza bunila pa joj je Digresija dao konkretan primjer njenog napadanja drugih clanova....ajd da isto vazi i za vas...dajte konkretne primjere gdje to vas moderatori vrijedjaju, psuju vam ovo ili ono (kao sto su neki gore radili moderatorima) i slicno....

veverushka je napisao:
ako neko hoce da psuje , taj ce da psuje, opominjao ga neko 1000 puta.

Ti si zivi dokaz.....

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislim da od sve ove price nema vajde. Neka moderatori i administratori i dalje rade svoj posao. U svoj ovoj prici niko se ne nalazi prozvan, svi su nevinascad i zrtve. Svi grijesimo, to se moze razumijeti, ali kad stalno isti film vrtimo i mijenjamo vise uloga, to mi nije jasno. Ta situacija me jako podsjeca na onaj film "Primal Fear" sa Richard Gere-om i Edward Nortonom, u nekim ljudima kao da postoje nesto poput Aarona i Roya. Kad Aaron ucini neki prestup Roy se uopse ne sjeca i dalje glumi dobricu, i sve to u razmaku od nekoliko postova.
Mozda je najbolje da se umjesto kazni pokusa neki prijateljski pristup, da se prijateljski ukaze na prestupe i zamoli da se koriguje ponasanje, to naravno treba da uradi neki autoritet, znaci moderator ili administrator.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 16:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
znas li ti za ijedan drugi pristup osim tog, jer si vec dojadio i bogu i ljudima sa tolikim prozivanjem mene?! moj post je sasvim ok, prijateljski nastrojen, pa bi bilo lepo da i ti tako odgovoris, kad vec bas mene citiras! a nemoj da me teras da iz naftalina vadim tvoje direktne i javne izjave meni,sa sve psovkama u njima, a da ti pritom ja nijednu nisam uputila, pogotovo s tvoje strane kao moderatora.

Izvadi. Ja znam za jednu koja je bila direktan odgovor na tvoju konstantnu provokaciju, a i nju je moderator tog podforuma obrisao.

To sto sam ja u tvojim ocima dosadan me nimalo ne interesuje. Citiracu te svaki put kada ti budes ta koja je najglasnija u kritikovanju 'sistema' jer se tebi, tvom drskom i bezobraznom ponasanju mjesecima gledalo kroz prste, a nakon svega toga ti si se nasla biti ta koja kritikuje druge. Gledas sa visine, glumis sveznadara, a bez neke pretjerane osnove.

Citiraj:
jaro i TnS dva paljevinca cccccccc oce vam v@nja lagano zavuc uuuuu

Nije moje da objavljujem takve (ili bilo kakve) privatne poruke javno na forum, ali je cinjenica da se i takve stvari itekako desavaju.

Citiraj:
Po meni je malo licemerno javno prozivati i kažnjavati pojedine forumaše za određene greške i nepoštovanje pravila a pojedini mogu bez ikakvih problema da rade što im volja

Zasto ne imenovati? Kada vec moderatori mogu imenovati problematicne korisnike, korisnici moderatore koji im smetaju, zasto se i korisnici onda ne bune na svoje 'kolege'? Par puta se desilo da se otvori tema na Opstim Info gdje se korisnici zale na jednog (ili grupu) pa je takav pristup, u slucajevima gdje je to bilo potrebno, donio odredjene rezultate.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 410 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]