V@nja je napisao:
veverushka je napisao:
meni nije jedna stvar jasna! sta ima iko ikoga ovde da kritikuje zbog nacina razmisljanja i obracanja? mislim, ok, ako neko stvarno pretera, ali ovde stalno neko nekome drzi predavanja o lepom ponasanju... ne treb ase vredjati, ali opet, ako neko na taj nacin prica, pa sta sad? ne mozes ga prevaspitati, niti treba to iko ovde da radi. ovo je forum, gde se vodi rasprava izmedju odraslih zrelih osoba (bar bi tako trebalo), i niko nikome ne treba da glumi mentora. a ovde je to konstantni problem.
I treba da se uradi sta? Da se "odraslim zrelim" ljudima daju odrijesene ruke da upropaste svaku diskusiju, da psuju ili da se ko zna kako ponasaju jer su oni "takvi"
Na pocetku, svaki pokusaj komunikacije izmedju moderatora i tebe je zavrsio izuzetnom drskoscu i bezobrazlukom sa tvoje strane. Nakon sto normalna prica i molbe kod tebe nisu imale efekta - upozorena si banom, s cim si se ti javno sprdala, po citavom forumu - epilog, nakon sto si dobila ban, je bio da si pozvala kompletnu administraciju foruma da ti se napusi kite

Kvalitetan diskutant, akademski gradjanin .. vazi
100 puta sam napisao i ponavljacu to koliko god je potrebno - ovaj forum nije nicije pravo, svi su ovde dobrovoljno. Mi koji 'vodimo' ovaj forum, kao i svi ljudi, imamo ne 1 nego 1001 propust .. ali ovde smo valjda da uocimo neke greske .. pa da ih probamo ispraviti. Medjutim, nemojte se ni u jednom momentu zanositi cinjenicom da zbog toga sto neko od nas pogrijesi ili napravi kakav ispad neko sebi moze uzeti za pravo da konstantno pljuje po nama. Svako malo se javi neki forumas koji smatra da je najadekvatniji odgovor obrisan post opstenje sa moderatorovom majkom ili sestrom uz neizbjezno 'pronacicu te ja u gradu'. Preko svega toga se predje, a onda jos treba da takvim likovima dopustimo odrjesene ruke, prisustvo na forumu, jer oni su, eto, zbog frustracije tako reagovali. Malo sutra

dragi vanja,
znas li ti za ijedan drugi pristup osim tog, jer si vec dojadio i bogu i ljudima sa tolikim prozivanjem mene?! moj post je sasvim ok, prijateljski nastrojen, pa bi bilo lepo da i ti tako odgovoris, kad vec bas mene citiras! a nemoj da me teras da iz naftalina vadim tvoje direktne i javne izjave meni,sa sve psovkama u njima, a da ti pritom ja nijednu nisam uputila, pogotovo s tvoje strane kao moderatora.
pod mojim spominjanjem zrelih i odraslih osoba podrazumevam to da niko ovde nema taj uticaj na clanove, da moze da im neko drzi predavanje o ovakvom ili onakvom ponasanju. ako neko hoce da psuje , taj ce da psuje, opominjao ga neko 1000 puta. vi mu dajte ban, i necete ga slusati neko vreme ili trajno. drugi metod ne postoji.
i eto, slazem se sa nicol (verovali ili ne) kada kaze da nije posteno da se jedni kaznjavaju, a da neki drugi rade iste stvari zbog kojih su ovi prvi kaznjeni. ciji je to propust, zaista?