banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 08:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 224 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Okt 2009, 16:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Da li neko ovde koristi Steam i slične servise za digitalnu kupovinu igara?

http://store.steampowered.com/

Kakva su vam iskustva?

Čujem da Steam daje neke sedmične popuste i popuste na pakete igara, npr. od istog developera, ili na serijal neke igre.

Još jedan od sličnih servisa je Impulse

http://www.impulsedriven.com/

Kad smo već kod kupovine originalnih igara prodaje li ih neko u Banjaluci u Box izdanju (DVD u kutiji)? Da li brzo dolaze nove igre ili ih treba čekati? Kakve su cijene?
Ako toga nemamo onda jedini način da se kupi original je da se naruči Box izdanje preko neta, ili da se plati i skine igra preko Steama i sličnih servisa, ili da se ode u Zagreb, Beograd i slično da se kupi retail Box izdanje.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 17:02 
Na zalost kod nas je jedini (ali i siguran) nacun da se kupi online.

Ja sam imao steam sa 9 igrica, ali su mi ga hakovali, pa sada imam samo counter strike i half life na steamu.

Citiraj:
Čujem da Steam daje neke sedmične popuste i popuste na pakete igara, npr. od istog developera, ili na serijal neke igre.

Istina, ima cak i dobrih besplatnih igrara koje se zaista mogu "zakuvati" online.
Citiraj:

Kad smo već kod kupovine originalnih igara prodaje li ih neko u Banjaluci u Box izdanju (DVD u kutiji)? Da li brzo dolaze nove igre ili ih treba čekati? Kakve su cijene?

Chudi me da nisi bio u tempu?

Ne znam koliko brzo dolaze, ali ja sam tamo brzo nakon izlaska kupio originalni hitman, kolega je kupio originalni serial unreala (trilogiju).
Sto se tiche cijene ja sam zadovoljan, mislio sam da su dosta skuplje igrice.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 17:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kako su ti hakovali Steam? Neko ti ukrao nalog?

Nisam još nigdje gledao pa ni u Tempu.

Jel Brko još nešto radi oko igara? Jel' bilo priče da će se on prebaciti na originale?

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 17:35 
Da, nazalost uhakovali su mi nalog, ali na moju (prijateljevu) greshku...inace je nemoguce hakovati steam nekim ozbiljnijim pristupom, uglavnom su to "lameri".

Citiraj:
Jel Brko još nešto radi oko igara? Jel' bilo priče da će se on prebaciti na originale?

Zadnje kada sam prolazio tamo (a ima odista dosta vremena) sam vidio da krechi, sada ne znam sta je tamo.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 17:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Nov 2008, 18:01
Nisi ti izgleda dugo prolazio tuda on je krecio ima 2 god

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
U par navrata sam kontao koristiti steam, pogotovo što LucasArts prodaje igre tamo za neviđeno male pare, (original kotora bi me izašao jefitinije neko kopije koju sam kupio), a i isplativije nego kupovina kod nas. DoW II je preko steama oko 40 rkemi, nekidan prolazim tempom i tamo je...wait for it... 95 rkemi...wow. valjda je pao sad na 70 ili tako nešto. Inače neke starije igre su i kod nas jeftine. Moj lični favorit je 3-u-1 Splinter cell kolekcija za 20km, te CoH za 17.
A što se tiče "manje legalnih" igara kod nas, ima blizu Media marketa, odnosno ljevo od njih neki mali lokal mislim casablanca da se zove, čujem nisu pretjerano skupi i imaju dobar izbor. over and out.

@tensSa
tough luck

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovih dana sam čitao po netu kako Steam radi. Koliko sam shvatio ide ovako nekako: skinem Steam aplikaciju, otvorim svoj nalog, i onda preko te aplikacije kupujem i skidam igre, kada ih skinem mogu ih sebi bekapovati (narezati na CD/DVD ili u neki folder), mogu ih prebaciti na drugi kompjuter i instalirati pa pokrenuti kada na njemu instaliram Steam aplikaciju i kada se ulogujem na svoj nalog. Igre se pokreću iz Steam aplikacije, mada ikonica igre može biti na desktopu ali se sa njom pokreće i Steam aplikacija. Koliko sam shvatio igre se mogu igrati i u offline režimu, a to me zanima. Ja sam mislio da mogu samo dok sam online i kad sam ulogovan na svoj Steam nalog jer sam mislio da im je to zaštita da ne bih recimo bekapovao igru na DVD, dao je kolegama, i onda je i oni igrali u offline režimu. Taj dio mi nije najjasniji ako se igre mogu igrati u offline režimu.

Koliko sam shvatio kupljene igre se uvijek mogu ponovo skinuti, recimo uzmem novi kompjuter i samo ih ponovo skinem.

Jel' to to? Ima li šta da se koriguje i doda na ovo?

Kakav je sistem zaštite naloga od krađe? Jel' nalog bezbjedan? Dešavaju li se inače te krađe naloga?

Neko mi reče da ima i jeftinijih servisa od Steama.

Koliko su inače Steam igre jeftinije od hardcopy Box DVD izdanja?

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 19:07 
Citiraj:

Kakav je sistem zaštite naloga od krađe? Jel' nalog bezbjedan? Dešavaju li se inače te krađe naloga?

Potpuno siguran.

Jedino se nemoj logovati na druge sajtove (koje inache lameri koriste da bi ukrali nalog).

Znachi samo na steampowered.com i to je to.

Citiraj:
Koliko sam shvatio kupljene igre se uvijek mogu ponovo skinuti, recimo uzmem novi kompjuter i samo ih ponovo skinem.

Tako je.

Instalacioni fajl je GFC extenzija i nalazi se u C:\Program Files\Steam\SteamApps

Naravno ako instalises steam u program files (default instalacija).

Ostalo sto si nabrojao je to, ako te jos sta interesuje slobodno pucaj. :)

Citiraj:
Neko mi reče da ima i jeftinijih servisa od Steama.

Ali pitanje je kakav je kvalitet, steam ima zaista jaku podrshku.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 19:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:

CD Shop Kec u starom zanatskom i MediaMarket .. koliko ja znam .. su najazurniji po pitanju novih igara (vidio sam da su nabavili Aion tek par dana po izlasku). Ovi originalni koji se mogu kupiti po Tempu, Mercatoru isl su obicno oni plastikaneri, starije igre. Ja sam sve originale koje imam kupio u Kecu (Guild Wars, SC, Half Life)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Koje su otprilike cijene tih originala, posebno novih, kad se kupe brzo nakon što izađu (znači kad je cijena najveća)?

Dolaze u onim povelikim kutijama? Bar sam ja tako dobio neke originale od kolege iz USA, poslao mi poštom, zna biti i knjižica o igri.

Kakva je zaštita na tim originalima? Šta te sprečava da narežeš taj original nekome i daš mu da i on kod sebe igra? Nadam se da nema onih DRM gluposti kao na primjer da se igra može instalirati maksimalno 3-5 puta. Traže li ti originali online aktivaciju? Rade li kad se instaliraju bez prisutnog DVD-a u kompjuteru?

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Koje su otprilike cijene tih originala, posebno novih, kad se kupe brzo nakon što izađu (znači kad je cijena najveća)?

Zavisi od igre do igre .. ali koliko sam ja vidio 80-100KM.

Citiraj:
Dolaze u onim povelikim kutijama? Bar sam ja tako dobio neke originale od kolege iz USA, poslao mi poštom, zna biti i knjižica o igri.

Obicno bude i knjizica i kojecega, ako su one kartonske kutije u pitanju. Opet, ima onih drugih originala, koji dodju samo u plasticnoj kutiji bez ikakvih dodataka. Oni su znatno jeftiniji, a i vecinom su u pitanju starije igre. To se na zapadu vjerovatno prodaje budzasto, pa ih ovi nasi lihvari pokupuju pa nama prodaju kao da je Bog zna sta u pitanju :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 19:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

V@nja je napisao:
Obicno bude i knjizica i kojecega, ako su one kartonske kutije u pitanju.

E to, to je prava stvar :)

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 19:57 
Moj kolega je doio u kartonskoj kutiji starcraft (stara 100 godina) i knjizicu i sve, bash je jasno vidi da je original. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 19:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Baš takav Starcraft sam i ja dobio od kolege iz USA :), velika kutija, knjiga i tako to.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 20:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja imam obicni plastikaner StarCraft :angry3: Razmisljao sam da si sa neta porucim Battlechest :D

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 20:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Zavisi od igre do igre sadržaj malih kartonskih kutija... ono uglavnom mali guide book o igri i developeru, nerijetko i neka pozadinska priča i sl.
Naravno najbolje (samim tim i najskuplje) su limited editioni...npr uz modern warfare 2 dobiješ prave night vision goggles, uz assassins creed 2 stiže i 20cm velika figura Ezia, uz conviction dolazi citiram "full working shotgun" šta god da to značilo. Mislim da takvih stvari još uvijek nema kod nas, samo je, ono DVD i fensi box-art, ako i to.
Ja sam uz splinter cell chaos theory dobio soundtrack cd, ništa specijalno al, ono, zakon...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 23:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Šta znači "preload" igre na Steamu?

Kojom brzinom se skidaju kupljene igre sa Steama?

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 23:36 
Vader je napisao:
Šta znači "preload" igre na Steamu?

Kojom brzinom se skidaju kupljene igre sa Steama?

Preload nemam pojma sta znachi, da mi kazesh gdje si to procitao?

Skidaju se standardnom brzinom koliko sam vidjeo.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 12:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2001, 01:00
Preload znači da si skinuo ili možeš skinuti igru (podatke, instalacione fajlove itd...) prije kupovine. U prevodu, imaš igru ali je ne možeš igrati dok je ne kupiš. Sve ti je na disku i spremno, samo se čeka da je kupiš i "otključaš".

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da, tako sam i ja nekako shvatio jer vidim da mnoge zanima da li će nova igra moći da se preload-a, neki kažu da je ne bi ni kupovali kod Steama ako nema preloada, jer su igre sada povelike a žele je igrati čim izađe pa im se ne da čekati da je skidaju, tim prije što će biti velika navala na igru kad izađe što može uticati na brzinu skidanja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 224 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]