čokolada je napisao:
momakveseljak je napisao:
E ovo za muškarce nisam znao.
Nisi znao

pa vidi se da živiš u inostranstvu i nemaš pojma kako je stvarno živjeti u Bosni , tebi je smješno a da si ti kao ti momci prevalio tridesetu nemaš posla, nemaš staža, nemaš nikakve budućnosti, ne možeš nigdje otići jer imaš jebeni pasoš koji nigdje nevaži , pitala bih te , najgori su mi ti što dođu iz inostranstva pa pametuju , živi ti ovdje pa češ vidjeti kako moralne vrijednosti malo znaće u svakom segmentu društva.
Nisu nekakve plate ali su bar neke.
Čuj ovo, pa zar ti ne shvataš da neki ljudi nemaju nikakvu platu , da je nezaposlenost 40-50 % i da je tako skoro 14 godina nakon rata.
Sve se može kad se hoće
Može ako živiš u normalnoj državi a ne u ovakvoj.
Pa da. Najlakše je kada se sam sebi smiluješ. Mi smo jadni, nemam pasoš i svi nas mrze. Get a fucking life. Ja se nisam rodio u inostranstvu nego sam otišao tamo da radim i vratiću se kući. Radim gdje god mi se ukaže prilika ali nikada ne bih sebe prodao nekoj nepoznatoj ženi preko interneta. Toliko samopoštovanja imam. A tebi ako je bijeda izgovor za samoponiženje onda izvoli ali ta fora sa gasterbajterima koji pametuju je odavno istrošena. Meni niko nije dao posao niti sam priliku dobio preko veze nego sam se za to sam izborio. Jesam pojeo razna govna na početku ali nikada nisam dozvolio sebi da me neko ponizuje kao što to sebi dozvoljavaju naše gospođice koje imaju para za ispijanje kafica po cijeli dan po kafanama i traže princa na bijelom konju. Pasoši su ispravni, bar kod mene bili, a vi se branite između sebe koliko god hoćete kako je sponzorstvo kul a to ne mijenja činjenicu da je to dno dna.
Nezaposlenost jeste 40,2% a prosječna plata 310€ ali ljudi se snalaze jer da se ne snalaze svi bi pomrli od gladi davno. Evo pričaju da će nam ukinuti vize, dao Bog da to bude s 1.jan 2010 jer su nas već uslovno stavili na bijelu šengen listu, pa da vidim snajke u šengen zoni da li će se i dalje vaditi na neispravne pasoše. Hajde da se kladimo u šta hoćeš da se stanje kod žena neće promijeniti. I dalje će ispijat kafe i čekat crne BMW-ove iz Dojčlanda. Takav je mentalitet u naših djevojaka. Naravno, ne govorim o svim djevojkama nego o većini.
I, molim te, ne pokušavaj ovo preokrenuti u diskusiju o meni jer ovde pričamo o sponzorušama a ne gdje se ja nalazim, šta radim i šta vozim.
EiLeen je napisao:
Kao prvo, nije perspektivan onaj koji ima plan za idućih 40 godina. Al perspektivan je onaj koji zna šta želi od svog života. Ja znam, npr. I vjerovatno bi me poslao u 3pm jer, jebiga, ti dođeš bmw-om iz dijaspore, a ja postavljam dodatna pitanja. Maloprije si rekao da te nerviraju sponzoruše jer im je dovoljno samo da vide auto,
a evo ga sad...
Moja očekivanja su nerealna i svode se samo na muškarca? Pa koji ja onda k* studiram? Samo da bih imala diplomu i njome se hladila na verandi? Naravno, that's my point, honey....
A ja ću još da se obazrem na prvi dio tvog posta: nisi još sreo takvu... Pa ja ih mogu nabrojati bar 50... Počnem li listati svoje prijateljice na fejsu, onda još više...
@TensSa, ti uvijek bio moj fan :**
Šta evo ga sad? O čemu ti pričaš? Ja nikada nisam rekao kakav automobil vozim niti je to uopšte važno. A ne znam šta si time htjela reći niti mi je jasno šta misliš sa tom diplomom. Ako misliš da će ti diploma donijeti posao onda se varaš. Da ti kažem iz izkustva, kao neko sa diplomom, na Zapadu se traži iskustvo i praksa a ne diploma. Znam ljude koji sa osnovnom školom rade kao web programeri a znam i jednog Srbina iz Srbije, advokata po zanimaju, koji prodaje kestenje u Kanadi. Život je čupav i dlakav.
Opet ti omalovažavaš naše momke. Neko može imati neke planove, ciljeve i želje ali ako trenutno nije u stanju da ih sprovede to ne znači da je jebivetar i da nije vrijedan jedne djevojke koja je "perspektivna" i "zna šta hoće". Možda nema posla sad, možda će biti sledeće godine. Možda će se mu ukazati neka poslovna prilika pa će dobiti posao. Jel' sad trebamo da ignorišemo sve koji nisu u stanju da sprovode životne ciljeve u ovom trenutku i da podignemo embargo tek onda kada budu u tom stanju? Glupost! Da me neka djevojka od*ebe zbog tako glupog razloga, onda bolje da nisam sa takvom curom. Onda stvarno bolje da nađe nekog sa debelim novčanikom pa makar bio pirgav i ružan.
Pazi kako si ti licemjerna. Kažeš da se ne svodi sve na muškarce dok ovamo kažeš kako ne bi bila s nekim ko nema zacrtane životne ciljene po tvom standardu. A obratno može jel'? Pa naravno da može.
ajkula je napisao:
Pa sto onda ne usrecis neku koja je rada raditi al' nema priliku? Dovedi ju tu gdje jeste i rjesio si problem.. Sto ti je onda cudno sto se one hoce izbaviti bijede i gledaju gdje su pare
Pa nije ni čudo da se tako ponašaju kada imaju podršku ostalih žena. Umjesto da kritikujete sponzoruše vi ih podržavate. Prodati se nekome za pare s izgovorom kakva je bijeda je isto kao da taj razlog koristiš da budeš kriminalac (diler, pljačkaš, ubica, lopov...).