Aaron je napisao:
Frenki je napisao:
Drago mi je da sam ovo procitao, jer sam par tvojih komentara uzimao za ozbiljno, ali si ovim dokazao da je jedini tvoj cilj provokacija na forumu ili da se jednostavno ne razumijes u politiku, a mozda i oboje zajedno, jednostavno sa svakom drugom lupas gluposti ali si je ovom zapecatio

Progovorilo je njegovo veličanstvo neutralni i objektivni moderator! Ja Vam se ponizno klanjam...

Da ste samo za trenutak provirili iza oblaka vlastite uzvišenosti i utrošili par sekundi kako biste vaše nedostižne misaone procese usmjerili na ono što je moja beznačajna malenkost htjela da kaže onom kratkom rečenicom, možda biste i shvatili da se Rusija sve više zaobilazi u odlukama Savjeta za implementaciju mira i drugih institucija koje se bave budućnošću ove naše zemlje i njenih entiteta.
Ok aaron, jesi li cuo sta se Amerima desava u Afganistanu, jesi cuo da ih Talibani uveliko prase a da se njihovi saveznici polako povlace, amerikanci su toliko zaglibili da im ni Obama ovaj put ne moze pomoci. Realnost je da SAD ima daleko vece probleme na Bliskom istoku, u Iranu, Afganistanu i drugdje, nemaju ni interes ni politicku volju da se bave Balkanom...ne, to prepustaju Evropi a uveliko je poznato da Evropa zavisi od Rusije,a zavisit ce sve vise i vise. Izgradnjom naftovoda kroz balkan, ove zemlje ce se morati okrenuti ka Moskvi. Zahvaljujuci Ruskoj energetici, doce do sve vece razlike izmedju EU i SAD, jer EU Rusiju uopste ne vidi kao neprijatelja za razliku od SADa pa nije ni cudo da se EU opire nekim potezima SADa unutar NATOa, s druge strane kad pogledas Tursku, ona je odsupila kao saveznik SADa i Engleske a Rusija polako zauzima sve vece mjesto na politickoj sceni ove zemlje...
I sto se tice amera, njima je ekonomija u rasulu, zemlje BRIKa su vec uveliko pocele medjusobno da trguju koristeci se sopstvenim valutama ili eurom, a na dolar ni ne pomisljaju....a zahvaljujuci ovoj emisionoj dobiti Ameri su finansirali rat u Vijetnamu i isto to rade sad na bliskom Istoku. Pa zar nije Sadam 92 god. prvi poceo kupovati/prodavati celik i naftu putem evra pa je naisao na gadne nepijatelje i gdje sad, e to im sad upravo rade i Kina i Rusija i Brazil i nikom nista. Eno ako pratis dnevnik vidis koliko prosvjeda protiv MMFa koji je i sam u problemima a zlato se sada nalazi na Istoku, medjutim ni arapi ni Kina ni Rusija nemaju namjeru da pomognu MMFu jer im mmf ne da veca ovlastenja, a samim tim oni nemaju sta tu da traze, pa ce se viditi ko ce vise izdrzati.
Pitaju se Rusi i te kako.
a da je njima najlakse gasiti slobodne medije..pa kao i demokratija, svaki oblik vladavine ima prednosti i mane, a gle kako je Kina uvela stimulativni plan kroz samo par dana dok su se Ameri morali par mjeseci muciti pred kongresom...ha jbga svako ce ti reci da je bilo bolje za vrijeme Tita nego danas