banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Sep 2009, 08:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
http://www.bljesak.info/content/view/38544/155/

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 09:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 21:25
Zar nismo prije svega svi Bosanci i hercegovci?

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 09:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
antik je napisao:
Zar nismo prije svega svi Bosanci i hercegovci?

Наравно.
Јави нам се опет са неком занимљивом констатацијом...
Поздрав!

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 09:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Jesmo po pasosu (koji nam ne treba uopste)!
Ali nismo u ostalim stvarima...jer ja pricam srpskim jezikom a ti hrvatskim, a ima neko u bosni koji prica i bosanskim jezikom, tako da nemozemo biti isti, jer se ne razumjemo!!!

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 10:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Citiraj:

"MENI je svaka žena kraljica, svaka ima 'ono nešto'. Što se pak fizičkog izgleda tiče, neću lagati, volim malo punije žene", otkrio je pjevač Zdravko Čolić u intervjuu za Jutarnji list. Čolić koji povodom Dana žena nastupa u novoizgrađenoj Areni Zagreb priznaje kako svaka žena treba biti punija.

"Volim vidjeti lijepu ženu kako obla ulazi u prostoriju"

"Nisam ljubitelj moderne anoreksije. Ipak sam ja Bosanac i volim vidjeti lijepu ženu kako obla ulazi u prostoriju, a svi vide da je ušla prava žena. To je ono bosansko u meni, neki nivo seksualno-erotskog zračenja, teško je to sada riječima objasniti", otkrio je šarmantni pjevač koji dodaje kako je najbolje da ga ne pitaju za druge žene jer je ipak u braku.

"Brinem se o koncertu i kako će to sve na kraju ispasti. Slažem popis pjesama, brinem se da sve bude u redu što se tiče tehnike i izvedbe. Naravno da sam svjestan veličine Arene i znam da nije šala napuniti je. Baš zbog toga mi je taj koncert značajan i osjećam obavezu da ga savršeno napravim", priznao je Čolić kojemu je od posljednjeg koncerta u Zagrebu prošlo punih pet godina.

Najveca i jedina zvijezda po meni na Balkanu,je mnogo puta izjavio de je bosanac,,,,,i sta sada ga treba objesiti,,jeli covjek je 30godina u Beogradu,,,i opet kaze da ponosni bosnac u Beogradu.............

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 10:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Какве везе има Чолић са пописом становништва у БиХ?

Када буде био попис становништва у Србији (а треба бити и код њих 2011. године), шта мислиш како ће се Чолић национално изјаснити? Као Србин или као Босанац?

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 10:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
Какве везе има Чолић са пописом становништва у БиХ?

Када буде био попис становништва у Србији (а треба бити и код њих 2011. године), шта мислиш како ће се Чолић национално изјаснити? Као Србин или као Босанац?

Colic je drzavlajnin BiH,,,ima pasos BiH,,,i nije mu problem da se izjasni kao Bosanac,,,,,

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 10:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Имам утисак да покушавам да докажем инквизитору да Земља врти око Сунца.
Претворити грађана у хомогену массу… страшно…. То је 100% етничко чишћење!!!
Штавише, у 1991 у БиХ су били народи - Срби, Муслимани и Хрвати, народности (на пример, мађари), коjи су имали културна и језичка права и трећа категорија - други националности и етничка мањина - Руси, Грци, Јевреји… Један од основних принципа европске цивилизације - је заштита права мањина, а не њихово уништење.

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Мислиш да ће Чолић бити пописан?
Како кад нема пријављено мјесто боравка овдје?

Не знам колико ви уопште разумијете како се врши попис становништва. Ја сам као клинац радио на попису 1991.године (био први разред средње школе). Добијеш папире за попис и добијеш регион који требаш пописати (обично једну улицу или један мањи кварт). Идеш од врата до врата, уђеш код људи у кућу и стан и пописујеш укућане.
Ко ће Чолића пописати? Нико.

Он каже да се осјећа Босанцем, али не каже да је Босанац по националности.
И Тихић и Силајџић и Лагумџија воле рећи за себе да су Босанци, али се на сваком попису национално изјашњавају као Бошњаци.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 10:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Рус je napisao:
Имам утисак да покушавам да докажем инквизитору да Земља врти око Сунца.
Претворити грађана у хомогену массу… страшно…. То је 100% етничко чишћење!!!
Штавише, у 1991 у БиХ су били народи - Срби, Муслимани и Хрвати, народности (на пример, мађари), коjи су имали културна и језичка права и трећа категорија - други националности и етничка мањина - Руси, Грци, Јевреји… Један од основних принципа европске цивилизације - је заштита права мањина, а не њихово уништење.

Tako je, mi kao većina nemamo pravo prema nacionalnim manjinama da ih izbrišemo sa liste nacija koje žive u BiH.

I vjerujem da su Bošnjaci usamljeni u ovom zahtjevu.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 10:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Politička nacionalnost je vezana za državu u kojoj živiš a NARODNOST je nešto čemu pripadaš ma gde bio!
NATIONALITY može biti BOSANAC/HERCEGOVAC
NARODNOST ostaje trajno SRBIN,BOŠNJAK,HRVAT

samo što je kod nas još na sceni zategnuta situacija zbog svežih ratnih rana a i tesko je prihvatiti činjenicu da niko nije uspeo ono što je planirao!Svakako mislim na ideologije a ne na obični svet.

Mislim da srpski politički establišment u BiH trenutno puno greši što se odriče "bosanstva".Vreme će to dokazati i pokazati.Ma koliko to nekom bilo teško prihvatiti Bosna i Hercegovina je opstala kao država i nastavlja svoj državo-pravni kontinuitet i suverenitet u međunarodno priznatim granicama te će sutra biti ravnopravna članica EU ali i NATO saveza.Tako je kako je!Ko se ne može pomiriti s tim,imat će problema sa želudcem.Čir mu garantujem :wink:

To što sam BOSANAC nimalo ne umanjuje moje SRPSTVO!Pradeda mi je bio BOSANAC,deda,otac,,ali su svi također po narodnosti bili SRBI.U bivšim zajedničkim državama je to bila regionalna odrednica ali sad je nešto drugo.
Kad popunjavam obrasce u inostranstvu,u rubrici NATIONALITI stavljam BH jer sam državljanin države BiH.
Ne može mi niko BOSANSTVO ogaditi niti dopuštam da to bude samo bošnjačko!

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 11:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ove budalaštine mogu biti samo u glavama ljudi poput tebe. Vi imate pravo na njih.

Meni bosansku naciju niko neće nametati. Naša 1000 godišnja kultura se zasniva na srpstvu i srpskoj tradiciji. Kome to nije jasno, ja mu ne mogu pomoći.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 11:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ja tebe razumem jer tvoj indoktrinirani mentalni sklop ne može da svati da postoje ljudi koje ovako razmišljaju.
Ali moraš imati na umu da u Sarajevu,Tuzli,Zenici,Bihaću postoje vrsni intelektualci,eminentni univerzitetski profesori koji su SRBI ali razmišljaju ovako.
I samo da znaš uopšte ih nije tako malo.Postoje ljudi sa sličnim razmišljanjem i u Banjaluci,Prijedoru ali još uvek ne mogu da iznesu javno svoje mišljenje.
Znam da su oni (trenutno) za tebe izrodi,izdajice,udbaši,strani plaćenici, isl ali jednog dana će tvoje unuče biti ponosno što su ti ljudi postojali na ovim prostorima:

http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2 ... 0605.shtml

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 11:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol:

Mirko Pejanović nije Srbin, on je jedan običan Alijin podanik, koji je u ratu Srbima izdavao uvjerenje da osoba nije četnik. Pošto si samo tako mogao obavljati razne poslove i vaditi papire.

Ovo su izrodi i odpadnici od nacije. Ako su ti takvi ljudi uzor, ostalo je suvišno.

Takvi će se na popisu izjasniti kao Bosanci u to nema sumnje.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 11:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MILO, ниси у праву...
држављанство - БиХ
националност - Србин
народност - ако си мањина у било којој земљи

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 11:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Рус je napisao:
MILO, ниси у праву...
држављанство - БиХ
националност - Србин

Ti ako si RUS,ja sam Portugalac!

Filozofe,

Verujem da si dobro iščitao Načertanije od Ilije Garašanina ali me zanima tvoje mišljenje o NOVIM NAČERTANIJAMA od Bojana Bajića:

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/090714061

p.s.Najbolje da ti i ja vodimo dijalog na podforumima MODA,SPORT,MUZIKA jer je tamo veća mogućnost da se složimo oko nečega :)

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 11:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MILO, нееееее
држављанство - Русија (российское)
националност - Рус (русский)

Чечен такође има држављанство Русији, али он није Рус. :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 12:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

MILO je napisao:
Рус je napisao:
MILO, ниси у праву...
држављанство - БиХ
националност - Србин

Ti ako si RUS,ja sam Portugalac!

Filozofe,

Verujem da si dobro iščitao Načertanije od Ilije Garašanina ali me zanima tvoje mišljenje o NOVIM NAČERTANIJAMA od Bojana Bajića:

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/090714061

p.s.Najbolje da ti i ja vodimo dijalog na podforumima MODA,SPORT,MUZIKA jer je tamo veća mogućnost da se složimo oko nečega :)

Ko mene ne dira, ni ja ga ne diram,
ko mene negira, ja ga poništim.

Nisam nigdje u ovom tekstu našao, da se dotični ponosi bosanskom nacijom. A teze su mu OK.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 12:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 21:25
crni_bl je napisao:
Jesmo po pasosu (koji nam ne treba uopste)!
Ali nismo u ostalim stvarima...jer ja pricam srpskim jezikom a ti hrvatskim, a ima neko u bosni koji prica i bosanskim jezikom, tako da nemozemo biti isti, jer se ne razumjemo!!!

Onda nije nikakav problem.Pod stavkom koji jezik pricas ti stavi koji ti hoces ali jezicka "barijera" u BH nema nikakve veze sa Bosancem i Hercegovcem

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 13:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Ovo su izrodi i odpadnici od nacije. Ako su ti takvi ljudi uzor, ostalo je suvišno.

Znaci Sarajlija tvoj sarajlija Cola ipak postade izrod nacije,,,,covjek puni Marakanu kada pozeli,,i gdje god da se pojavi cjenjen je postovan,,,Kada dode u svoje Sarajevo ljudi ka postuju kao pravoga sarajliju koji voli svoj grad i koji se nestidi za razaliku od pojedinih gdje su rodeni...........

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Poslednji put menjao Banjalucki_Behar dana 22 Sep 2009, 13:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]