banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 20:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Sep 2009, 16:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Datum: 30.08.2009 22:00
Autor: Глас Српске
БAЊA ЛУКA - Поједини наставници у неким школама у Бањој Луци, Котор Варошу и Прњавору понашају се неодговарајуће према ученицима, али они о томе не смију да говоре, јер се боје да ће трпјети посљедице, рекла је Срни омбудсман за дјецу Републике Српске Нада Граховац.
Током радионица које је омбудсман за дјецу организовао у одмаралишту у Кумбору у Црној Гори, у којем љетује 144 дјеце из Бање Луке, Котор Вароша и Прњавора, дјеца су изнијела примједбе на оно што им смета у школама које похађају.
- Поједини наставници дјецу називају погрдним именима, долазе на наставу у припитом стању, ударају их дневницима по глави - казала је Граховац и додала да дјеца у почетку нису хтјела именовати наставнике, јер су се бојала да ће проћи још горе али да су послије разговора са њима рекла ко су професори који се тако понашају.
Она је најавила да ће омбудсман обавити разговоре са одговорним у школама на које су се дјеца жалила, да би провјерио њихове наводе и одговарајуће реаговао.
Граховчева је додала да је суштина одржаних радионица управо у томе да се дјеца упознају о својим правима, њиховом остваривању и заштити.
- Циљ нам је да дјеца науче да препознају када су им права угрожена и да обмудсмана за дјецу препознају као адресу на коју се могу обратити за помоћ - рекла је Граховчева.
Љетовање

Фонд дјечије заштите и Министарство здравља и социјалне заштите РС годинама организују љетовање дјеце из различитих социјалних група у Кумбору проводећи програм социјализације дјеце. У одмаралишту бораве дјеца из социјално угрожених породица, породица са четворо и више дјеце, дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида, дјеца са посебним потребама, као и ромска и надарена дјеца.

http://www.glassrpske.com/vijest/3/drustvo/27159/cir/Nada-Grahovac-Pojedini-nastavnici-vrijedjaju-ucenike.html

Ovo im je bio dobar potez. Odvesti djecu daleko od kuće i ispitati ih ove škakljive stvari. :)

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 17:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ništa novo, toga je bilo i dok sam ja išao u osnovnu školu... Zamjenski učitelj mog buraza, je djecu u svom razredu nazivao svim mogućim i nemogućim životinjama, dok je moj učitelj znao s vremena na vrijeme i po neki šamar podjeliti (meni nije zato što je moj stari popizdio zbog icidenta sa domaćim životinjama), idiotom nazivati (ope ja preskočen) i slične stvari. A da ne spominjem nastavnika fizičkog vaspitanja i njegove polu-pedofilske komentare, uglavnom osobama ženskog roda upućivane...A i jedan od vjeroučitlja je praktikovao uvrede (mene jednom uvrijedio, ja mu vratio, on me poslao razrednici, ona mi rekla da se pretvaram kao da me je kaznila)
Ah, dobra su to vremena bila, nigdje brige samo zajebancija.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 17:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
A da ne spominjem nastavnika fizičkog vaspitanja i njegove polu-pedofilske komentare, uglavnom osobama ženskog roda upućivane.

Da ti slucajno nisi isao u Ivo Andric? :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Citiraj:
A da ne spominjem nastavnika fizičkog vaspitanja i njegove polu-pedofilske komentare, uglavnom osobama ženskog roda upućivane.

aaaaaaa, umirem od smijeha....dovoljan je pomen polu-pedofila da se zna škola
Naravno....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 18:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kakva je tamo gomila kretena u ratu predavala, knjiga se moze napisati :confused3:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 18:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Kakva je tamo gomila kretena u ratu predavala, knjiga se moze napisati :confused3:

Ja sam 4 godine bio pod najvećim...tješi me što su od nas samo gore njegova djeca prošla, bar iz onog što sam čuo. Al ne žalim se nije bio toliko loš, imao je i svojih pravednih momenata

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 18:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ko?

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 18:42 
Mene je jednom direktor izbacio iz skole napolje da cekam (inache bila opasna zima) i moj stari nesto isao u ulicu do skole i pitao me sta je bilo...cc kad je uletio u zbornicu sa utokom (negdje ratna vremena su inache bila)..od tada nije bilo zajebancije sa mnom u skoli. 8) 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 18:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Ko?

Od petoro vaspitača jedini muškarac - V.Gatarić. Nakon moje generacije postao pedagog. Neću da ga blatim ili slično, bio je solidan, odličan štaviše, ali je definitivno imao svojih momenata koji se urežu u memoriju.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Imam par poznanica koje su profesori. Da tek te price cujete :-? Od roditelja koji zovu mimo radnog vremena i prijete do ucenika koji ne priznaju nikakav autoritet opozivajuci se na svog tatu, kuma, strica :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 19:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Za učenike postoje ukori i kazne, a za nastavnike koji se isakljuju na učenicima tek treba da se uvedu.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 16:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
V@nja je napisao:
Citiraj:

I ja sam. Na moju sreću nisam bila zanimljiva dotičnom pedofilu jer je bio zabavljen rukometašicama i djevojčicama sklonim sportu. Nije se ni radilo 'samo' o komentarima... Bez obzira, bježala sam sa fizičkog jer mi je bio odvratan. Žao mi je što se tada nije govorilo o nenormalnim nastavnicima (već samo o nenormalnim učenicima), ti problemi nisu spominjani, drugo bio je rat...
Hoće li se ovakve stvari ikad iskorijeniti :-? Svako može dati doprinos, bar da govori o onom što mu je poznato. Ne treba stati na akciji ombudsmana prvoj-u-puno-vremena, ako ju je već trebalo čekati.

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 17:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
Danas je previse dopusteno ucenicima!
Da sam ja ministar dao bi profesorima bic kao nastavno pomagalo!
Mene su marisali u skoli al druze nisam bio dobar!

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 17:55 
ilche je napisao:
Danas je previse dopusteno ucenicima!
Da sam ja ministar dao bi profesorima bic kao nastavno pomagalo!
Mene su marisali u skoli al druze nisam bio dobar!

Vidi se da nisi dobar.... :wink: :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2009, 09:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
I ja sam. Na moju sreću nisam bila zanimljiva dotičnom pedofilu jer je bio zabavljen rukometašicama i djevojčicama sklonim sportu. Nije se ni radilo 'samo' o komentarima... Bez obzira, bježala sam sa fizičkog jer mi je bio odvratan.

Njih je pipkao i komentarisao, nama lupao klepke i gadjao nas rukometnom loptom :confused3: Jednom prilikom, na casu fizickog, imali smo neki vid 'takmicenja' (trcimo s kraja na kraj sale s kosarkaskom loptom, damo kos, vratimo se), a ja sportski tip kakav jesam ( :lol: ) sam profulao taj isti kos par puta. Kako mi je samo zvonila glava do kraja dana (ne pokazujem dovoljno zalaganje na casu) :oops: :confused3: Rukometna lopta mu je bila metod kaznjavanja kada mu je bilo mrsko doci do nas da nam udari klepku. Majmun. Sto je najgore, nikome ni na kraj pameti da ga prijavi, da kaze roditeljima. Djecurlija, nismo znali bolje.

On je bio kreten koji se izivljavao fizicki, mada ni likovnjaku to nije bilo strano. Isamarao je mog druga iz razreda, u punoj ucionici, bez ikakvog razloga. Eh, onda se desila situacija slicna tenssinoj. Kako je je bio rat, bezvlasce nije bilo samo u skoli nego gdje god stignes. Dosao je drugov otac u skolu (sa pistoljem, naravno, tada su se sve rasprave vodile uz prisustvo istog :lol: ) i napravio lom. Poslije toga je ovaj bio manji od makovog zrna.

Nastavnica muzickog nas je handrila da joj placamo sve telefonske racune, odnosimo cipele na popravku, da joj odemo probuditi sina i odnesemo mu dorucak. Naravno, palo je nama na pamet da kazemo ne, pa umalo zavrsismo na popravnom iz muzickog :lol:

Hektolitri alkohola odneseni u kabinet tehnickog su, opet, prica za sebe :lol:

Ne znam kakva je sada situacija u osnovnim skolama, al' ako je i priblizno onome sto je mene potkacilo, to je katastrofa :confused3:

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2009, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sto je po meni opet greska u odnosu roditelj - djeca. Ne shvatam zasto se niko od nas nije bunio i zasto smo sve to trpili, pognute glave?! Sada, da meni dodje sin i kaze mi da ga je profesor udario.. Mislim da bih mu ruku iscupala iz ramena :-? Nije naucio.. daj mu losu ocjenu.. Ruzno se ponasa na casu.. Izbaci ga sa nastave a mene nazovi i objasni u cemu je problem..

Kakva je sada situacija u nasim OS ustanovama? Ima li jos uvijek tog izivljavanja?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2009, 09:46 
Ne vjerujem...nisam cuo nista slicno.

Ne znam ima li iko iz rosulja i sjeca li se prof'sora Bajte...jednom nama trebao predavati i svi sturnu sa chasa... :D :D

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2009, 09:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Sto je po meni opet greska u odnosu roditelj - djeca. Ne shvatam zasto se niko od nas nije bunio i zasto smo sve to trpili, pognute glave?!

Ko ce znati .. djeca .. balavi .. glupi .. bio rat .. gledali u nastavnike k'o u bogove :confused3: Sto je najgore par njih danas stanu, pozdrave, ispricaju se sa mnom. Meni par puta na vr' jezika da ih posaljem u 3 materine :angry3:

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2009, 10:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kod mene nije bio rat pa je ista prica bila :-?

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2009, 10:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Njih je pipkao i komentarisao, nama lupao klepke i gadjao nas rukometnom loptom :confused3: Jednom prilikom, na casu fizickog, imali smo neki vid 'takmicenja' (trcimo s kraja na kraj sale s kosarkaskom loptom, damo kos, vratimo se), a ja sportski tip kakav jesam ( :lol: ) sam profulao taj isti kos par puta. Kako mi je samo zvonila glava do kraja dana (ne pokazujem dovoljno zalaganje na casu) :oops: :confused3: Rukometna lopta mu je bila metod kaznjavanja kada mu je bilo mrsko doci do nas da nam udari klepku

Zato je osveta došla u obliku mene, doduše nenamjerno...dok smo basket igrali u sali ja popizdio i šutnuo košarkašku loptu što sam jače mogao, dovoljno je reći da su ga leđa bolila nekoliko dana, sreća taman zvonilo pa se nije stigao osvetiti, do sljedećeg časa zaboravio, valjda
V@nja je napisao:
Sto je najgore, nikome ni na kraj pameti da ga prijavi, da kaze roditeljima. Djecurlija, nismo znali bolje.

Nas nekoliko se u vezi njega žalilo razrednici, ona nam nešto rekla u fazonu "jaću se pozabaviti s time" (nikad nije), "dotad se fino ponašajte" (odnosno "trpite")

V@nja je napisao:
mada ni likovnjaku to nije bilo strano. Isamarao je mog druga iz razreda, u punoj ucionici, bez ikakvog razloga

Koliko znam Ivo Andrić je samo jednog profesora likovnog imao...a on je dobar ko duša bio...samo sam ga jednom vidio da je popizdio, i to kad sam dobrih pola sata pjevao ništa drugo do refren pjesme "Vlade Divac" DLM-a, i tad je samo rekao izađi van, malo povišenim tonom...

V@nja je napisao:
Nastavnica muzickog nas je handrila da joj placamo sve telefonske racune, odnosimo cipele na popravku, da joj odemo probuditi sina i odnesemo mu dorucak.

5. razred muzičko, prvi čas, ja dobijam doživotno stajanje u ćošku na do manje-više kraja 8 razreda, tako da nikad nisam morao u kupovinu ić, a u sedmom razredu sam i stolicu (za sjedenje, naravno) dobio...

V@nja je napisao:
Hektolitri alkohola odneseni u kabinet tehnickog su, opet, prica za sebe

Ah da, nastavnik tehničkog, biologije, likovnog, srpskog...dovolno je bilo pet minuta da dvočas prođe u apsolutnom neradau. Ja na žalost bio u prvoj grupi, a nastavnca nije bila toliko sklona alkoholu...

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]