banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 08:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Avg 2009, 09:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Šta, da nije možda trebao ostati ovdje da studira ako je već imao priliku da ide?
Čovjek je izabrao sebi najbolju opciju - studiraće na boljem fakultetu i nakon toga vratiti se kući.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 10:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
MonaLisa je napisao:
Šta, da nije možda trebao ostati ovdje da studira ako je već imao priliku da ide?
Čovjek je izabrao sebi najbolju opciju - studiraće na boljem fakultetu i nakon toga vratiti se kući.

Liso ne igraj na prvu loptu.......procitaj malo stranice prije pa ces svarit :cat:

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 10:21 
Stara kuka
Stara kuka

cvox je napisao:
MonaLisa je napisao:

Liso ne igraj na prvu loptu.......procitaj malo stranice prije pa ces svarit :cat:

Pročitala sam ja sve, razumijem ja zašto vi njega napadate. Ali može on i ne voljeti sredinu u kojoj se nalazi a ipak je tu zbog fakulteta. Pretrpi tih par godina i vrati se kući.

Mada, ja ne vidim uopšte zašto se vi ljudi ovdje prepirete. Svako je tamo gdje mu najbolje odgovara. Ne sviđa ti se u inostranstvu, ljepše ti je ovdje - super za tebe, budi tu gdje jesi, tu ćeš onda i najljepše živjeti. Snašao si se u inostranstvu, dobro ti je - odlično, živiš u civilizovanoj državi i imaš sve što ti je potrebno da budeš sretan. Svako je drugačiji i različite su nam stvari potrebne da budemo srećni. To ne znači da je neko zatucan a da je drugi materijalista, nego jednostavno da smo pronašli nešto što nas vezuje za neku sredinu.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 10:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pod broj jedan ovdje niko nikog ne napada vec diskutujemo kao odrasle osobe....zar ne?

Ja nisam neki pristalica tog da se nesto uvelicava ako nije tako onda nije i tacka!Stoji ono sto kaze majlili da ljudi dole na Balakanu imaju zivot sto nema niko nigdje,pa na posljetku rodjeni smo tu i imamo taj duh u sebi i volimo to svi!......al kad mi neko poredi korupciju dole sa korupciom ovdje gdje ja zivim onda mi se kosa digne na glavi!
Treba reci da dole ima napretka ali je mali,al ga ima i to je dobro.....samo dok Balkan stane na noge proce vode i vode(sa ovakvom politikom i lopovima na vlasti) a dotad ce se neke guzonje dobro oparit i uzivat dok obican narod ce se patit i patit!

E to je to sto ja ocu da kazem......

i zaboravio sam jos nesto dodat....svi kenjaju po dijaspori a kad dijaspora dodje i ostavi lovu onda se dijaspora qrci i prave face!Ebiga mi volimo doci dole da se provedemo isto kao sto neki vole otici u Egipat,meni licno je preko qrca stranog jezika i jedva cekam da dodjem dole i kazem"dej na dve pive"a ne da moram gledat konobara u facu jel me razumio sta sam mu reko na nekom od stranih jezika......Nekazem da nema ruljaka koji jedva cekaju da dodju da se pokazu al to je 20% citave dijaspore i ne treba radi tih ruljaka globalizirati i reci sva dijaspora je ista!
Dosli sa dobrim autima i misle da su uhvatili Boga za jaja,pa nek misle vi svoje oni svoje i ajd zdrao :cat: iako dolazim iz diaspore al se nekad sam zgranem kad vidim takve primjere i cisto me bude sramota rec da takav ruljak zivi negdje vani ko i ja!
Pojedinac je pojedinac i ne treba globalizovati sve i sve trpati u jedan kos!

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 10:56 
Stara kuka
Stara kuka

cvox je napisao:
Pod broj jedan ovdje niko nikog ne napada vec diskutujemo kao odrasle osobe....zar ne?

Ma ja se slažem s tobom u potpunosti. :wink: Samo kažem, neka svako radi onako kako je najsretniji.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 11:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
da se ne ponavljam
viewtopic.php?f=4&t=42877

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 11:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
MonaLisa je napisao:

Nije uopste trebao ostati. To je cak pozitivno otici. Ali za koga? Za one koji ne pricaju sve protiv tih zemalja i koji nisu napaljeni patriotizmom da mrze sve sto dolazi izvana. Jer ja ako nekoga ne volim zasto bi isao kod njega. Ako vec radis jedno zasto pricas drugo. Znaci problem je u licemjerstvu. Budi dosljedan svojim idejama i idealima. Konkretno, ja nisam nasao nikakve ideale u laznom patriotizmu, tako da ne pricam jedno drugima, a drugo radim. Ali za njega mi je cudno jer u svakoj drugoj recenici govori kako su oni neprijatelji i djavoli a ide kod njih studirati i daje im pare. :)
Podsjeca me na Sjevernokorejskog predsjednika. Pravi nuklearnu bombu da bombarduje zapad, a poslao sina da mu studira na zapadu. :lol: Vjerujem da ni ovi nasi patriotski politicari radikali nisu drugaciji. Jedino sto je Seselj ostao dosljedan onom sto prica, a ostali su svi licemjeri. Znaci ako nesto propovijedas budi dosljedan tome. Ja recimo ne volim radikalizam i ekstremizam bilo koje vrste i dosljedan sam tome. Tako bi trebali da su i oni. Naravno, lako im je biti dosljedan po tudjim i narodnim ledjima dok su bili na vlasti, ali je tesko odrzati takve ekstremne ideje na svojoj kozi.
Jos jedan primjer njihove(od tih "patriota") dosljednosti na svojoj kozi je Seselj, dok su Karadzic i Mladic recimo pokazali svojim bjezanjem ko su, dok su drugima govorili o nekom junastvu i ostalim glupostima za naivce.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 11:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Svaka cast Vim!!! Svaka ti je na mjestu
Moram priznati da me jako nerviraju ljudi koji pljuju u tanjir iz kojeg jedu.

Poslednji put menjao crni_bl dana 21 Avg 2009, 16:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
vim je napisao:
urbana_extravaganca je napisao:
Citiraj:
Stas' onda u tom istom inostranstvu, ako je jednako dobro i kod kuce?

Студије.

Ovo je najbolje do sad. :lol: :lol: :lol: Svima popuje o nekom patriotizmu a otisao studirati kod "neprijatelja koji su bombardovali Srpski narod" i lizati im dupe. :lol: Bolje bi bilo da si sutao o patriotizmu nego da si se ovako prosuo. 8)
Ja ako nisam "patriota" bar nisam ni licemjer :)

Случајно се ипак налазим у земљи која није бомбардовала српски народ.
Толико о лицемерству.
А иначе мој рад овде није ништа мање патриотски него кад сам био доле (вероватно је чак и већи) тако да ја своје идеале сигурно нисам издао. На твоју велику жалост :wink:
Јер док ти кукаш по форуму о С. Кореји и злочинима комунизму ја овде радим за Србе и Србију (што ми је и олакшано због факса којег похађам) и дајем свој максимум да помогнем свом народу јер ми је то дужност (на крају крајева и дужност сваког Србија мада већину то и не интересује). И кад се све то сабере ја имам потпуно право да причам о патриотизму док ти можеш и даље да причаш само о С. Кореји (иако реално гледано и немаш то право јер тамо ниси ни био).

Иначе одговорио бих још некоме ко је причао о 20% сељака у дијаспори.
Због природе посла којим се бавим имам заиста много контакта са нашом дијаспором (широм Европе) и могу да кажем да ти је бројка мало омашила проценте. Наиме ради се о неких 90% (најмање) сељака (у менталном слопу) и што је најгоре та цифра претендује да расте из простог разлога што је већина дијаспоре масовнно необразована, не показује жељу за образовањем (под образовањем не признајем занате типа зидар, бравар и сл.) а ни матица сама (или боље да се изразим Министарство за дијаспору Републике Србије) не показује жељу да ту нешто промени.
Кад се све то сабере резултата је јако црн тако да су моје процене да ће за неких 50-100 година оних 90% да се попне на 99%.
Дијаспора нула бодова (са тенденцијом ка минусу).

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
A sta tek mislis kad se tih 20% odnosno 90% seljaka iz Dijaspore vrate svojim kucama. Ima da nastane opsti haos. :confused3:
Pa nismo bas svi toliki seljaci. Barem nesto kulture se pokupi u toj zemlji gdje zivis da ne znam kolika seljacina si bio kad si dosao tu da zivis. :confused3:
Ja ne znam urban s kim ti radis i s kakvim narodom imas posla , ocigledno radis sa ljudima koji imaju malo drugaciji pogled na svijet i koji su poseban slucaj.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Leona je napisao:
A sta tek mislis kad se tih 20% odnosno 90% seljaka iz Dijaspore vrate svojim kucama. Ima da nastane opsti haos. :confused3:
Pa nismo bas svi toliki seljaci. Barem nesto kulture se pokupi u toj zemlji gdje zivis da ne znam kolika seljacina si bio kad si dosao tu da zivis. :confused3:
Ja ne znam urban s kim ti radis i s kakvim narodom imas posla , ocigledno radis sa ljudima koji imaju malo drugaciji pogled na svijet i koji su poseban slucaj.

Па и настане хаос, свако лето кад дођу на одморе.
Ко прича о култури? Није тешко бити фин, већина наших људи ипак зна за пристојно понашање (и то је један велики плус) али ментални склоп нема много везе за пристојним понашањем. Али као што рекох проблем није само у дијаспори већ и у матици која једноставно нема слуха (ни воље ни средстава) за дијаспору.
Реално огромне паре леже у дијаспори ( ту превасходно мислим на наше људе који су добростојећи на западу (поготов С. Америка и Аустралија)) али Србија не даје шансу дијаспори да те паре уложи у своју домовину.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 19:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
Znali ko gdje Urban,Urban, Studira,sobzirom da studira u zemlji koja nije bombardovala Srbe u Teheranu.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 22:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Leona je napisao:

Па и настане хаос, свако лето кад дођу на одморе.
Ко прича о култури? Није тешко бити фин, већина наших људи ипак зна за пристојно понашање (и то је један велики плус) али ментални склоп нема много везе за пристојним понашањем. Али као што рекох проблем није само у дијаспори већ и у матици која једноставно нема слуха (ни воље ни средстава) за дијаспору.
Реално огромне паре леже у дијаспори ( ту превасходно мислим на наше људе који су добростојећи на западу (поготов С. Америка и Аустралија)) али Србија не даје шансу дијаспори да те паре уложи у своју домовину.

Haos,na koji nacin? Sto ne dodjemo 1000-2000 km sjebanim golf II-ma,pa nekom smeta i bode oci? Sto se radi i gradi,jer hoce ljudi da imaju gdje doci ili se ne daj boze vratiti?
Ovaj komentar,kao i mnogi drugi samo odrazava ljubomoru i nase poznato "nek komsiji crkne krava" razmisljanje.
Takodje ispada da su se samo papci i seljoberi "ispalili" na zapad,dok je kuturna i fina raja ostala?
:roll:

Ja licno ne generalizujem i ne smatram svu dijasporu za zadrigle kretene i seljake koji zive i lome kicmu za to da dodju i pokazu jadnicima kako oni mogu i imaju....niti sve u Bosni za bijednike i neradnike,koji samo sjede po kaficima, zeljne svega i bez perspektive....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 22:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Erorr,prijatelju donekle si u pravu ali donekle ne.Ja sam bio i radio vani i radio duze godina da bi nesto zaradio,al se nisam prosipo kao neki koji dodju.Dali si ti vidjeo razliku kad ok.covjek dodje i seljacina koja nema os.skole,ili da budes u drustvu sa takvim,Pazi automatski je on pametniji od tebe sto imas fakultet jer on ima love a ti ne,ti nisi imo priliku ni poso drzava ti neda priliku da ti odes da zaradis da nepismeni nema priliku,svoju skolu da ti prosipa tipa:bacanje kamena sramena il kad ja zapjevam izvornu,nije mi jasno sta ti branis 8)

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 23:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Urban_extranesto-Kad si ti doniro kao dijaspora u svoju drzavu bar u izgradnju Crkve kad si vec dijaspora,Dijaspora vec to radi,a da nepricam o sirotinji djeci poginulih boraca jer ipak si ti patriota,reci da jesi i kupio si me a ako grijesim oprosti mi!

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2009, 08:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
ilche je napisao:
Erorr,prijatelju donekle si u pravu ali donekle ne.Ja sam bio i radio vani i radio duze godina da bi nesto zaradio,al se nisam prosipo kao neki koji dodju.Dali si ti vidjeo razliku kad ok.covjek dodje i seljacina koja nema os.skole,ili da budes u drustvu sa takvim,Pazi automatski je on pametniji od tebe sto imas fakultet jer on ima love a ti ne,ti nisi imo priliku ni poso drzava ti neda priliku da ti odes da zaradis da nepismeni nema priliku,svoju skolu da ti prosipa tipa:bacanje kamena sramena il kad ja zapjevam izvornu,nije mi jasno sta ti branis 8)

Ne sporim da se masa ljudi ponasa cobanski kad dodje dole i misli da je pametniji i sposobniji zbog toga sto "ima",te se kurci i ide ljudima na zivce...zbog tih i takvih me je sramota reci da zivim na zapadu. Fakat je samo da nas ima i drukcijih. Ja ljude koji zive u BiH ne smatram nista losijim niti boljim od ovih sto zive vani,samo kad vidim kako mi prijateljima,rodjacima gazde lome kicmu i satiru ih 6 dana u sedmici za nekoliko stotina maraka,te da moraju dizati kredit u slucaju bolesti,operacije,te da bi djeci kupili skolsku opremu,zao mi je sto je to tako,i sto ih prokleti sistem satire...Naravno,nas covjek ipak negdje uhvati "krivinu" snadje se ,nadje se vremena za kafic,rostilj,neko i more,ali daleko je to od onog nekadasnjeg,kad je bilo opustenije,bez pritiska danasnjeg nazor-kapitalizma i gulikoza koji danas vladaju nad obicnim ljudima...Na zapadu je to malo drukcije,ljudima sistem ne sjeda za vrat,vec mnogi(ovi koji se spominju) sami sebi stave jaram od 2-3 posla,zeleci sve preko noci,a zanemarujuci sitnije stvari,socijalni zivot,u stvari ono sto ga cini..te kad dodju dole hoce da to nadoknade ,te ubjedjuju sebe i druge kako im je super,pa ispadaju seljaci...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2009, 08:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Idem juce u citaonicu oko 8h ujutro, kad ide neki 'baja', audi A5 cabrio, strane table, 2 cure nazad, a treste neke izvorne (sinovi manjace, jandrino jato i sl...). A takvih je dosta, jako dosta. Ima izuzetaka, ali vidim sa ljudima koji su otisli studirati vani, vec su se nekako otudjili od nas, izmijenili su se ljudi.
A kolega, isao samnom u Gimnaziju, otisao studirati u Bec, nakon 2 godine boravka tamo, prica kao najveci primitivac, kakvi izrazi, kakav naglasak. Nisam ga mogao slusati.

Istina, svakom je bolje gdje se bolje snasao. Nemam ja razloga ici negdje vani, bar za sad, jer mi je ovde dobro. Vi koji ste ostali ovde, pa napadate ljudi koji su otisli tamo, pa nisu svi otisli sto im se islo, isli su ljudi trbuhom za kruhom. Shvati to. Al' nije ni ovde lose, kako neki hoce da docaraju. Istina, situacija u BL je mozda i bolja nego u ostatku RS, dosta ljudi nema, ali ima i takvih tamo.

Tako da, svi su u prvu sa jedne strane, ali ne treba biti u potpunosti iskljuciv, pa druge gledati sa neke visine.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2009, 10:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Случајно се ипак налазим у земљи која није бомбардовала српски народ.

Баш ме занима која би то земља могла бити чије дипломе вриједе а да није у западној коалицији. Ако Аустрију сматраш пријатељем јер није у натоу онда знај да је њена политика иста као и ових што су бомбардовали, а то што није у натоу је само формалност. А написао си СЛУЧАЈНО. Значи да ниси случајно погодио тамо отишао би у било коју другу земљу која је бомбардовала.
Ја опет кажем то нема везе за оне који се не бусају у прса национализмом, али оне који се поносе национализмом то је чисто лицемјерство.

Citiraj:
С. Кореји (иако реално гледано и немаш то право јер тамо ниси ни био).

Тачно је да нисам тамо био, а и не намјеравам док је садашњи злочиначки режим на власти. То би било као да идем у Хитлерову нацистичку Њемачку. И ти ниси био у 2 свјетском рату па знаш за злочине усташа у разним мјестима која такође ниси сва посјетио али знаш на основу других који су свједочили о томе. Значи није потребно негдје бити да би био информисан. Читао сам и гледао више свједока тако да знам шта се дешава у С Кореји.
Али сам зато био у више западних земаља, а у двије сам чак и живио неко вријеме тако да врло добро знам разлику живота. А и онај ко није живио може видјети бар дио те разлике на телевизији и интернету ако се потруди.
Што се тиче С Кореје, рекох нисам био, али то не значи да не знам шта се тамо догађа као што нисам био ни на Мјесецу али знам да тамо нема атмосфере.

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 22 Avg 2009, 10:49, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2009, 10:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tommy Vercetti je napisao:

Tako da, svi su u prvu sa jedne strane, ali ne treba biti u potpunosti iskljuciv, pa druge gledati sa neke visine.

Svaka cast Tommy :cat: to je to......

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2009, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
ilche je napisao:
,Pazi automatski je on pametniji od tebe sto imas fakultet jer on ima love a ti ne,

Pa takve "seljake" pune love koji pametuju mozes na pretek naci i u BL. Recimo neki firmas u BL ima vise love nego prosjecan i obican dijasporac, a opet je stvar do njega kako ce se ponasati. A kakve veze ima novac sa licnom kulturom i obrazovanjem, ne mogu to povezati.
Recimo ja kad odem u BL, osjecam se kao da sam dosla u neku svjetsku metropolu, sve fensi ljudi, gucci armani (made by buvljak vecina :D ) , pa djevojke hodaju ko modeli.... Sve vrvi od "gospode", dok ovde u AT mogu se prosetati kroz grad a da se nimalo ne osjecam ponizeno ili nesto manje od ostalih ljudi. Ovde u AT nema tog "gospodstva" ili pretvaranja da si neko ili nesto.... mislim, nije mi krivo, a taman posla da sam zavidna i ljubomorna na "gospodu" :D , nego samo kazem, da se kod nas bas osjeti to naduvavanje ega i "pogledajte, vidte sta ja imam" dok se u dijaspori to ne osjeti. A jos se kod nas to "gospodstvo" bas istice jer ima i dosta ugrozenih ljudi, a to se ne moze sakriti. Mislim , to je moje misljenje, tako jaj dozivljavam stvari kad dodjem u BL, sto ne mora znaciti da je tako. Ali ja osjetim veliku razliku, i prijatnije se osjecam ovde u AT sto se tice tih stvari.
Naravno, svaka cast normalnima. :wink:

Poslednji put menjao Leona dana 22 Avg 2009, 14:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]