banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 10:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 54 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Prisustvo na porodjaju: da ili ne?
Glasanje se završava 02 Sep 2009, 21:52
Da, rado bih prisustvovao 42%  42%  [ 10 ]
Da, rado bih prisustvovala 8%  8%  [ 2 ]
Ne, ne bih prisustvovao 13%  13%  [ 3 ]
Ne, ne bih prisustvovala 0%  0%  [ 0 ]
Da, voljela bih da neko blizak prisustvuje kada se poradjam 25%  25%  [ 6 ]
Ne, ne bih dozvolila da neko blizak prisustvuje kada se poradjam 13%  13%  [ 3 ]
Ukupno glasova : 24
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Avg 2009, 16:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Opet ti lupetas k'o maksim po diviziji :roll:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2009, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Leona je napisao:
Talija je napisao:
Ne znam u kojem to dijelu svijeta ljekari ne ukazuju pomoć bilo kom čovjeku koji se onesvijesti ili mu se nešto drugo desi?

Mozda kod nas u BiH/RS?! Vecina doktora bi prosla kraj covjeka koji lezi krvav i slomljen, dok ovaj ne pocne mahati sa novcanicom od 100KM da ga ovaj samo pogleda i primjeti. Moj rodjak je sav polomljen i krvav sjedio u hodniku bolnice , doktori su prolazili kraj njega,nisu ga htjeli ni pipnuti dok nije dosao otac od ovog i donio par stotki da ga barem pogledaju.

Kako ovo možeš da tvrdiš s obzirom da nisi uopšte u BH/RS?
Ne mogu da vjerujem!!

Što se tiče tog papira koji je tvoj muž potpisano, sumnjam da je potpisao takvo nešto (da mu niko ne ukazuje pomoć), možda nešto drugo, ali to ne.
Postavlja se pitanje šta je svrha prisustvovanja muža porođaju?
Da joj olakša porođajne bolove svojim prisustvom?
A šta se desi kad žena koja se porađa vidi da sa njenim mužem nešto nije u redu, da mu treba pomoć?
Gdje logika?

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2009, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Talija je napisao:
Kako ovo možeš da tvrdiš s obzirom da nisi uopšte u BH/RS?
Ne mogu da vjerujem!!

90% ljudi koje poznajem i koji zive u RS se zale na zdravstvene ustanove i na doktore, i njihovu super pomoc koju daju samo u zamjenu za "suskavi papir". Naravno da ima izuzetaka kao i svugdje, svaka cast izuzetcima. (nadam se da znam koliko je to 90%) :confused3:

Citiraj:
Što se tiče tog papira koji je tvoj muž potpisano, sumnjam da je potpisao takvo nešto (da mu niko ne ukazuje pomoć), možda nešto drugo, ali to ne.

Dobro, onda mi ne razumijemo njemacki i ne znamo sta smo potpisali. Bice da je to. :confused3:

Citiraj:
Postavlja se pitanje šta je svrha prisustvovanja muža porođaju?
Da joj olakša porođajne bolove svojim prisustvom?
A šta se desi kad žena koja se porađa vidi da sa njenim mužem nešto nije u redu, da mu treba pomoć?
Gdje logika?

Stvar licnog izbora. Zasto se ovdje ne smije reci svoje misljenje i svoj stav bez da neko trazi neku logiku u tome?!
Sta je svrha neprisutvovanja partnera pri porodjaju? Ne vidim nista lose ako se partner odluci da bude prisutan ili ako ona to zeli.

Izvinjavam se za zapocet OT jer je poceo od mene. Molim Vadera da intervenise.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2009, 20:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Sve je vezano za temu, zašto bi Vader intervenisao (pored živog V@nje)? :lol:

Svi se mi žalimo na ljekare zbog ovog i onog, iz razloga što nam je to u krvi. Nama niko ne valja pa ni oni, ali dovoljno je sjetiti se nekih primjera koji nam vežu usta.
Ali generalizovati da svi ljekari neće da pogledaju povrijeđenog čovjeka dok ne čuju šuškanje novca je van svake pameti.

Prije bi se onda to moglo tvrditi za te strane ljekare koji ti poturaju pod nos tako neetičke tekstove na potpis.

Veća je svrha neprisustvovanja muža prođaju, nego njegovo prisustvovanje, zbog gore navedenih mogućih problema.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2009, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka

Talija je napisao:
Ali generalizovati da svi ljekari neće da pogledaju povrijeđenog čovjeka dok ne čuju šuškanje novca je van svake pameti.

Ko je rekao "svi"?! Vecina ne znaci "svi".
Ja se (zbog svoje izjave) iskreno izvinjavam svim dobronamjernim ljekarima i buducim doktorima koji imaju u planu da na posten nacin lijece ljude i da to rade zato sto vole da pomazu ljudima, a ne samo radi profita.
Ako mene ljudi lazu, onda lazem i ja vas. Izvinjavam se i zbog toga.

Talija je napisao:
Veća je svrha neprisustvovanja muža prođaju, nego njegovo prisustvovanje, zbog gore navedenih mogućih problema.

Opet kazem, stvar licnog izbora. Da li ima svrhe ili nema, to prepustimo neka svako odluci za sebe. Moj muz da nije htio prisustvovati ili da nije mogao, ja ga ne bi ni tjerala na to. Meni je drago da je bio a i njemu isto. Ne vidim u cemu je problem.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2009, 20:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Leona je napisao:
Opet kazem, stvar licnog izbora. Da li ima svrhe ili nema, to prepustimo neka svako odluci za sebe.

pa naravno
zato je i postavljeno glasanje
a u postovima mozemo da ga dodatno obrazlozimo, iznesemo licna iskustva i slicno, ako osjecamo potrebu
dok je ubjedjivanje ostalih u nekakvu nedvojbenu ispravnost svog stava zaista van duha teme

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2009, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka

Talija je napisao:
Kad se žena porađa njoj u tim momentima nije ni do čega, ni do maženja po kosici ni držanja za rukicu.

Pricas iz iskustva? :)
Kod mene je dolazilo u obzir da samo muz prisustvuje. Nista mama, sestra, tetka, baba... samo on. Ipak je on vecim dijelom kriv sto sam lezala u bolovima. :D :P Mada, nije to bio razlog. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2009, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ja bih voljela da mi muž prisustvuje... Ja bih mu onda slomila ruku od stiskanja :D

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2009, 07:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
EiLeen je napisao:
Ja bih mu onda slomila ruku od stiskanja :D

Još jedan razlog za neprisustvovanje :D .

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2009, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Pa ti oženi neku krhku ženicu... Nije za svakog ovakva žena black stena :D

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 23:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Avg 2009, 14:02
Suprug i ja smo zajedno isli na vjezbe za trudnice koje naravno obuhvataju i pripreme za porod i od nas 8 zena u grupi samo smo nas dvije dosle sa muzevima (hehe bilo je zabavno slusati ih kako udisu i izdisu sa nama :D ). Imali smo zelju da kroz taj cin prodjemo zajedno ali nazalost kod nas bolnica to jos uvijek ne dozvoljava (bilo je i prica da su neki muzevi prisustvovali - opet to je rekla -kazala). Po mom misljenju lijepo je imati nekog pored sebe, pogotovo ako babice nemaju vremena da te obilaze, ali opet druga strana medalje je ta da nije to tako lijep cin, pogotovo ako cujes tamo kako sestra vristi jer je doslo do komplikacija, zene placu, jaucu, kukaju, psuju,....Ja sam dosla u box kad je zena pored mene vec bila na kraju poroda (beba je vec virila) doslo mi je zlo, a i suze su mi isle kada sam slusala te urlike. Iako na kraju dobijes prekrasan dar ne osudjujem one koji su manje hrabri, ipak je to stvar oko koje trebaju muz i zena da se dogovore.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Jeste li znali da u Srbiji debelo naplacuju prisustvo na posodjaju.

http://www.blic.rs/drustvo.php?id=110988

Ne znam kako je kod nas ali posto je vecina stvari ista pretpostavljam da nije besplatno.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Kao med sestra-gledala sam porode u BL, kao trudnica- poradjala sam se u De i kao prijateljica- prisustvovala porodu. Svaka situacija je drugacija. Dok sam bila u skoli, sve to mi je djelovalo zastrasujuce. Sada iz ove prespektive, jedina zastrasujuca cinjenica je - uslov koji ti nudi bolnica. Dvije porodilje u jednoj sobi. Barem 4 babice i nas 10 ucenica. Nikad ne reci nikad ali bih se radije porodila u kuci nego u tim uslovima :-?

Porod.. Od momenta ulaska u bolnicu do par sati iza poroda, otac mog djeteta se nije odvajao od mene. Bili smo sami.. babica je ulazila po potrebi.. Doktor je usao na zavrsni cin. Nema epizotomije, nema klistiranja, nema brijanja. Otac nema masku.. Kakav je takav je.. Nije se zavirivao dole :) I meni je to mnogo znacilo. I u dobru i u zlu..

Drugarica u drugom gradu, ista drzava, 8 mjeseci poslije mog poroda..Vozim ju u bolnicu.. U jednom momentu njenih bolova, ulazi babica i tiho ju pita - da li dozvoljava da student/ spec prisustvuje porodu, ona negira i nikom nista. On ostaje iza vrata i posmatra kroz staklo. Ja sam uz nju. Bodrim ju. Gledam ju dole i ne vidim nista gadno, samo zenu u velikim bolovima u trenutku najuzvisenijeg smisla zivota.

Danas - sutra, budem li opet radjala, bice mi cast imati kraj sebe muskarca koji se nece gaditi momenta kada na svijet dolazi plod nase ljubavi.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2009, 05:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Bio na 2 porodjaja,naravno sa zenom i mogu vam reci da nikad nije bilo teze,ali ni veceg dozivljaja u zivotu. Smatram da je to ,naravno,ako porodilja zeli,najmanje sto muz moze uciniti za nju.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 54 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]