stormbringer je napisao:
Videćeš kad budeš stariji da li je bolje to 'robovanje savršenom izgledu' ili 'redovno lokanje alkohola' i sve ostalo što si naveo. Bavljenje sportom, pa i teretana, uz pravilnu ishranu su osnov zdravog života. Ne vidim kako je nekom važnije da 'loče' i da jede sve na šta naiđe zdrav život. Mada...nemamo svi iste ideale.
To ko sta jede i 'loche, zavisi od pojedinca do pojedinca... tj. do njegovog metabolizma. Ja mogu da pojedem koliko god hocu i male su sanse da cu dobiti i jednu kilu. Kao sto rece jedan moj prijatelj: "K'o da mi pantljicara ima gliste" I zanimljivo mi je bilo kada sam bio u inostranstvu deset dana u hotelu sa jos par halfova, bas sam pravio usporedbu. Ja i jedan prijatelj smo slicne visine, on ima malo koju kilu vise, ali relativno slicnih karakteristika. Znaci svaki dan smo obojica jeli isto za dorucak, rucak i veceru, eventualno da za jedan obrok narucimo drugacije. Sa obzirom na malo fizickih aktivnosti, njemu je za deset dana vidno narastao stomak, znaci kada vidim da mu majica postaje uska oko stomaka. Ja, sa druge strane nisam ni kile dobio... cak mislim da sam smrsao za to vrijeme. Upravo zato sam poceo ici u teretanu prije mjesec dana, da na taj nacin pokusam da dobijem koju kilu...
Inace u teretani radim svaki trening po jednu grupu misica (ramena, ledja, prsa) + bicepse ili tricepse + stomak ili noge. Kazu da mi je to najbolje za moju gradju i za dobijanje snage i mase... I da, ne uzimam nista od ovih dodataka prehrani, mada sam razmisljao o tome. Ali opet meni teretana ne treba da se bas "bildam" vec vise da odrzim kondiciju zbog stalnog sjedenja za kompom ili knjigom.