banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 10:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Maj 2009, 13:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
prenosim post sa foruma SPORT, inače inspirisan je temom o kulturnim dešavanjima za vrijeme WRC-a (hvala Tiki the Boyler)

Citiraj:
Tolika trka i deračina a na kraju ispade splačina! Seljak kada ima za cilj kradju novca a ne promociju grada/sporta onda dobije se ovakva sramota... Ajte molim Vas, realno ruku na srce stavite i zapitajete se zar je moguće da su tri miliona maraka otišla na kupivinu čamaca,nekoliko postavljenih drvenih tribina, 50ak reflektora na Vrbasu, 7 dana noćenja i hrane za oko 400 ljudi, prevoz, kulturne manifestacije? Ja mislim da je realna suma troškova oko 1300000 maruna...

Šta nije valjalo gospodo?

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
spotting scope1 je napisao:
Citiraj:
A zasto na temi o bilo kojoj vecoj manifestaciji mora doci do ovakvih postova?Uvijek se nadje delija ko se dotice politike.
Prva stvar,lako je sjediti za kompom i optuzivati sve redom.Hajde ti organizuj svjetsko prvenstvo i dovedi u grad 35 reprezentacija svijeta?Znas pljuvati,hajde uradi nesto ako nisi zadovoljan ovim sto drugi postizu.
.

Koliko god SPEKTAKULARNO Svjetsko prvenstvo zvucalo, sa 3.000 000 KM nije ni najmanji problem organizovati ga.

Citiraj:
Druga stvar,kao da vec niste navikli da se kod nas uvijek obrne koja para.

Znaci, nemos' vjerovat' - sta sad ovo treba da znaci? NAVIKNIMO se na korupciju i je*anje u zdrav mozak, jer to kod NAS MORA BITI TAKO?
Pa i bice dok ima ovaca kao sto si ti.....

Pod jedan (a mogao bi to i za ubuduce da naucis,trebace ti) res non verbi.Nije ni namanji problem organizovati SP...pa hajde junacino organizuj ga.Sta ja imam od tvojih rijeci!Ili si toliko siguran u svoje sposobnosti,da nisi neki ministar,samo si ovde na forumu inkognito pa nas lozis malo,a?Ali mene budale,zaboravih,vazno je samo ispljuvati vlast,iskaliti ono malo buntovnistva iz sebe,nikada ne cijeniti ono sto se uradi u ovom gradu,jer si negdje procitao da je neki politicar ukrao 100 hiljada maraka pa si sad bijesan i moras svaku temu upropastiti svojom kritikom.

Pod dva - Da,navikni se.A ako vec NECES da se naviknes o PASTIRU presposobni,ucini nesto!Uclani se makar u mjesnu zajednicu,pa im tamo prosipaj nezadovoljstvo,pa kad uvide koliko si sposoban,mozda ti i daju da organizujes krecenje zgrade ili instalaciju lifta.
Ali da,mene budale,pa ti vec cinis nesto protiv korupcije,politicke vlasti i gladi u svijetu - sjedis za forumom i pljujes.Stvarno si potencijal,harizmaticni vodja moderne revolucije - nesto kao novi Mandela.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Sta je ovo , u zadnje vrijeme samo jadikovanja i zalbe te na ovog te na ovog... ovaj mi reko ovo ,ovaj mi uradio ono...
Neki virus hara ili sta. :oops: :)
Ljeto je, sunce sija... trebali bi da svi budemo happy. :(

Ljudi, izadjite napolje, dozvolite da vas Sunce pomiluje svojim zrakama, da osjetite miris prirode, suma, trave, rijeke, potoka, pojedite koji sladoled .... :)
Evo vam Slika , samo sklonite kisobran. :D :)

Jedan veliki Slika mojim forumskim kolegama. Slika

Ne, nije do trave, takva sam prirodno. :D :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 14:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vidiš mislio sam da će neko napisati da je stijena se odvalila i pala na neki kombi, povrijedila ljude...

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 19:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
socialbug je napisao:
Vidiš mislio sam da će neko napisati da je stijena se odvalila i pala na neki kombi, povrijedila ljude...

Koliko sam ja cuo (drugarica mi rece) bilo je nekog odrona u subotu navece, al' nisam cuo da je bilo povredjenih. Dalje, a to sam vec napisao - nedostatak kanti za smece u Kanjon + "tarzan english" ministra Proke i voditelja ceremonije zatvaranja.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 19:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Neka žena je nadrljala (ogrebao je kamen) :(

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 19:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam to znao .. sreca pa je samo ogrebotina bila u pitanju. Mada, ja kada sam isao na trku (oko 18:00), bilo je podosta redara koji su nas usmjeravali na suprotno stranu ulice upravo zbog odrona.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Koliko je moralno uopšte kritikovati bilo koga jer je na ovo potrošeno 3 miliona, a donijeće desetostruko više koristi od jedne zgrade Vlade, koja je koštala 100 puta više..

Svjetsko prvenstvo bilo čega nije lako organizovati, a pogotovo nečeg ovakvog. Ja sam bio skeptičan, ali se na kraju ispostavilo da sam bio jako u krivu. Svaka čast organizatorima, mnogo sreće u budućnosti.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Koliko je moralno uopšte kritikovati bilo koga jer je na ovo potrošeno 3 miliona

U novinama pise 1/2 ove cifre .. gradom kruzi 2x ova cifra .. to samo kod nas ima :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 23:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
V@nja je napisao:
socialbug je napisao:

Koliko sam ja cuo (drugarica mi rece) bilo je nekog odrona u subotu navece, al' nisam cuo da je bilo povredjenih. Dalje, a to sam vec napisao - nedostatak kanti za smece u Kanjon + "tarzan english" ministra Proke i voditelja ceremonije zatvaranja.

Gledao sam člana ekipe iz SAD-a kako kupi smeće po cesti u kanjonu... čovek ne može da se načudi kakvu prirodu imamo a kako se odnosimo prema istoj.

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 09:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
V@nja je napisao:
Citiraj:
Koliko je moralno uopšte kritikovati bilo koga jer je na ovo potrošeno 3 miliona

U novinama pise 1/2 ove cifre .. gradom kruzi 2x ova cifra .. to samo kod nas ima :lol:

I ja sam cuo price o 6 miliona. A posto znamo da je Kradoljub sklon rasipnistvu ova cifra mi je i najvjerovatnija.

BlackHand je napisao:
Koliko je moralno uopšte kritikovati bilo koga jer je na ovo potrošeno 3 miliona, a donijeće desetostruko više koristi od jedne zgrade Vlade

Nadam se da ces obrazloziti na cemu se zasniva ova tvoja tvrdnja?
Moje misljenje je da je veoma moralno pitati za ukupne troskove ako znamo kako gradske vlasti barataju sa parama. Tvrditi da ce od ovog prvenstva biti neke velike koristi je smijesno, osim ako ne mislis na gospodina Pastira. :D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 09:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
da, da, sve je divno, sjajno, bajno a sad budzetski potrosaci nemaju plata (miliciji su isplatili zbog odrzavanja "reda", a sad ce dobiti jedino jos prosveta)
konacni bilans - bacanje para niz vjetar

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 11:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Jebote...ja kontao WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2009 pa kontam odakle toliki interes.Rekoh ljudi diskutuju o S. Loebu i kako je pretplacen na titule.Kad malo bolje pogledah ono rafting... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 11:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
najači su ovi što komentarisu iz kreveta, a nemaju pojma ni koliko košta hljeb u pekari....

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 15:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Sto volim ove indirektne prozivke. :D

Meni su naJJaci ovi nepismeni. :D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 15:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

A šta ćeš od cinka, sjeti se samo onog genijalong (sada već kultnog) posta, Sanja Ilić je droljetina :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 16:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
jeste sanja ilic je droljetina!!!....heheh ...jebo ih ko ih dovece i njega i aleksandra...hehe...bug glup si...

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 09:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Došla maca na vratanca:

Citiraj:
Skupština grada Banjaluka usvojila je rebalans budžeta kojim je praktično priznala da su troškovi grada u organizaciji nedavno održanog Svjetskog prvenstva u raftingu dostigli cifru od 3,5 miliona maraka. Direktor prvenstva Aleksandar Pastir, međutim, i dalje tvrdi da budžet te manifestacije neće premašiti od 1,5 miliona KM. Prema pisanju dnevnika "Press RS", Pastir ističe da je prvobitno budžet Svjetskog rafting prvenstva bio projektovan na iznos od 1.780.000 KM, ali da je on smanjen i da sada iznosi 1,5 miliona. On, ipak, nije želio da komentariše činjenicu da je banjalučka gradska skupština „aminovala" podatak da je na rafting egzibicije potrošeno čak 3,5 miliona!

List navodi da je u izradi „finansijske konstrukcije" za prvenstvo, koje je od 17. do 24. maja održano na Vrbasu i Tari, učestvovali su i Vlada RS (oko 600.000 KM), Savjet ministara, te brojni komercijalni sponzori, što znači da je budžet za SP bio zaista ogroman.

Odbornik u gradskoj skupštini Marinko Umićević kaže da mu nije jasno gde su isparila dva miliona maraka, jer je gradska skupština prvobitno odobrila milion i po maraka za rafting, a onda se odjednom u rebalansu budžeta pojavljuje cifra od 3,5 miliona.

- Gradonačelnik Dragoljub Davidović je na sjednici Skupštine rekao da će narednih dana biti podnesen finansijski izvještaj o tome. Nije mi, međutim, jasno kako je bez tog izvještaja mogao da se usvoji rebalans budžeta, jer nije riječ o tri i po marke, nego o tri i po miliona maraka - kaže Umićević.

On tvrdi da cijela Banjaluka priča o muljažama u vezi sa trošenjem para za rafting, te poziva gradonačelnika Dragoljuba Davidovića da presječe čaršijske tračeve i najzad izađe u javnost sa pravim podacima.

- Ispada da je grad najpre potrošio 3,5 miliona, a sada treba da se „uklopi" u takvu projekciju. Gradonačelnik mora hitno da presječe razne spekulacije i kaže koliko je zaista potrošeno novca i za koje namjene. Samo tako će spriječiti tvrdnje da nas je Aleksandar Pastir ošišao kao ovce - kaže Umićević.

Novinari "Pressa RS" nisu uspjeli da dobiju odgovore na pitanja kada će gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović, u svojstvu prvog čovjeka Organizacionog odbora SP u raftingu, podnijeti finansijski izveštaj.

Press RS od gradonačelnika nije dobio ni odgovor na osnovu čega je usvojen rebalans gradskog budžeta, u kojem se tvrdi da je za organizaciju raftinga potrošeno 3,5 miliona KM, a da pri tome još nije usvojen i obelodanjen finansijski izvještaj o održanom takmičenju.

Načelnik Foče Zdravko Krsmanović kaže da odavno sumnja u stvarne troškove Svjetskog prvenstva u raftingu. On je u izjavi za Press RS ponovo pozvao Organizacioni odbor i gradonačelnika Banjaluke da najzad izađu u javnost s finansijskim izvještajem.

- Ne želim nikoga unaprijed da optužujem, ali se pitam zašto mjesec dana poslije završetka prvenstva nije napravljen finansijski izvještaj. Javnost mora da zna koliko je para i za koje namijene potrošeno, jer će, u protivnom, svi govoriti da je neko ukrao milion, dva ili tri - kaže Krsmanović.

Kao načelnik Foče, dodaje on, u kojoj je održan jedan deo prvenstva i kao član Organizacionog odbora želi čiste račune!

- Da vidimo zbog čega direktor prvenstva Aleksandar Pastir tvrdi da opština Foča treba da plati 200.000 KM. Šta je Foča dobila od tog prvenstva i koji je to infrastrukturni objekat napravljen, pa da platimo tolike pare. Sve smo sami organizovali i ne vidim razlog da dodatno dajemo pare bilo kome, a posebno ne Pastirovom rafting klubu „Kanjon" - jasan je Krsmanović.

Direktor SP u raftingu Aleksandar Pastir kaže da ne vjeruje da će Krsmanović izmiriti svoje „obaveze". Pastir tvrdi da će Organizacioni odbor prvenstva do kraja naredne sedmice usvojiti finansijski izvještaj.

- Vjerujem da je razlog zbog kojeg se zakasnilo sa usvajanjem finansijskog izvještaja to što je Skupština grada usvajala rebalans budžeta. Ako taj izvještaj ne bude usvojen do kraja naredne nedjelje, mi ćemo izaći u javnost sa svojim finansijskim izvještajem - kaže Pastir.

On naglašava za "Press RS" da mu je dosta priča kako su navodno „oprane" neke pare i da ni gradska uprava ni Vlada RS nisu izmirile preuzete obaveze.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 09:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BlackHand je napisao:
Koliko je moralno uopšte kritikovati bilo koga jer je na ovo potrošeno 3 miliona, a donijeće desetostruko više koristi od jedne zgrade Vlade, koja je koštala 100 puta više..

Na osnovu čega si zasnovao ovu tezu? Postoji li neka studija koja pokazuje da će ovo donijeti 30 miliona i u kom vremenskom periodu?

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 11:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
a napokon ...nek ih vise raskrinkaju.....pa poceli su javno i bez imalo srama da sisaju budzet.....sad su ga pretjerali .......al' ja se bojim da je to 3 dana price i adio.......niko tu nece odgovarati ..ni u jednom smislu.....
dosta vise privatnih rafting-kobaja klubova i ulaganja u private vlasnistvo gradske (nase) pare......

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]