banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Maj 2009, 18:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Uh, znači ima još pušača? Mislila sam u neko doba da sam najgora od sve (forumske) djece. :)

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
NiZ je napisao:
Ma veze. Nemoj svojom slobodom ugrozavati tudju, ali to bi trebalo da vrijedi obostrano.

Kako ne-pusac "ugrozava" pusaca? :oops:

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 20:34 
E kad sam ja pushio da si vidjela kako meni nepusac kida zivce...

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 21:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2008, 19:59
Poznaje li neko malo bolje taj zakon???
Sta se potrazumijeva pod tim "javno mjesto".. Meni rekoše da se čak ni na ulici neće smjeti pušiti, a to mi je bezsmisleno!
I još, zakon o zabrani pušenja postoji i ođe, ali je malo bolje formulisano... Vlasnik ima pravo da fizicki odvoji mjesta za pušače i ne pušače, i no frks.. Osim toga, manji lokali koji nemaju dovoljno prostora za pregrađivanje, mogu sami da odluče da li će se tu duvaniti ili ne..
Najjača mi je fora, to što je većina restorana od nove godine bila uvela totalnu zabranu kađenja, pa su nakon par dana bili 'primorani' da ipak dopuste, jer su ostali bez gostiju :lol:
Ili, imaju zone za pušače i nepušače, pa tamo gdje se puši ne možeš naći slobodnog mjesta :) a uz to, nisu odvojene zone, već stol do stola... crnjak...

Kad oduzmeš i sabereš, radi ko kako hoće, a država se drži po strani, jer ne žele sebi da uskraćuju pare koje dobiju na ime poreza..

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2009, 02:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
@Leona
U Njemackoj je kazna za pusenje na ulici trocifren broj evra (zaboravio sam tacno). Kome smeta ako sjedem na klupu u parku i zapalim? Golubovima? Smrdim prolaznicima? A da sam se nalio kao majka i bazdim na rakiju (snaps) to je ok? Nije u redu da se pusi na radnom mjestu gdje se "primaju" klijenti, kao ni ako je neko od kolega nepusac, ali da se zabrani dimljenje na ulici u toku pauze, ili da umjesto da se u kafani odvoje prostorije za pusace i nepusace da se zabrani pusenje potpuno, e to me podsjeca na ona udruzenja zena iz "Kapetana Marka" koje jure alkoholicare ... Nije li to ugrozavanja mog prava izbora da konzumiram duvanske proizvode? Da li ce to doci i kod nas?

Pocela prohibicija po Evropi, samo sad pricamo o duvanu ... A svakim pijanstvom nepovratno odumire od nekoliko stotina do nekoliko hiljada mozdanih celija dok nikotin unistava krvne sudove, katran pluca ... meso zeludac i krvne sudove ... smog respiratorni sistem ... racunari kicmu, zglobove i prouzrokuje "kompjutersko sljepilo" ... vruc hljeb rastura zeludac ... mekan krevet je stetan za kicmu .................
Hajmo svi na selo da uzgajamo krave, spavamo na dasci, hodamo bosi i pasemo travu .....

P.S. Po statistickim podacima od prije nekoliko godina (200 i nesto) 40% stanovnistva RS pusi i to svaki drugi muskarac i svaka treca zena ... (procitao u Glasu Srpske)
P.S. 2.0 Najjace mi je kad mi neko dodje u stan i pored otvorenog prozora smeta mu dim cigarete, a kad ode u neki podrum poput Kluba Umjetnika ili Padrina, sve je ok ... Zar to nije licemjerno?

Bottom line, ako ti smeta dim, odmakni se kao sto se i ja odmaknem kad mi smeta pola litre parfema na jednoj osobi, kokodakanje "ruzicastih" cura, pijanac ili dosadni cica koji ima potrebu da neznance davi svojim tiketom koji bi mu donio 250KM da nije Valjadolid igrao nerjeseno ...

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2009, 06:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Zabrana pušenja u zatvorenom da ali na otvorenom je to besmisleno.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2009, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
U Italiji je odavno već upražnjen taj zakon i divno mi je vratiti se kući iz grada, a da ne smrdim na duvan.... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 22:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
neka, neka, sad kad se legalizuje trava, opet ces da smrdis, samo ces ovaj put biti veselija :-)

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 22:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Legalizovace travu?!

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 08:26 
Vec jesu, al u Holandiji. :D

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 10:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Romeo88 je napisao:
Legalizovace travu?!

Slika :)

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
tensSa je napisao:
Vec jesu, al u Holandiji. :D

Nije legalizovana vec je dekriminalizovana, sto znaci da te nece krivicno goniti ako je koristis na za to predvidjenim mjestima. Gledao sam inspektora Murgu (poznatiji kao Murga drot) nedavno na TVu pa je objasnio razliku.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 14:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2008, 23:01
lijepo je rekao dzej "...kafana bez dima, pesma bez boema..."

Treba ostaviti da u nekim kafanama (klubovi, barovi, kafici, restorani...) moze da se pusi, moze neka zabrana ulaska maloljetnima ili sl. u takve lokale, ali uglavnom da i mi imamo gdje da pijemo kafu.

Da treba zabraniti, NE treba. Zabrane su njesra. Ako ti nesto smeta skloni se. Kada hoces svjez planiski vazduh idi na planinu, a ne u capo ili city pub.

I mom zdravlju smetaju mnoge stvari pa ih niko ne zabranjuje... Npr. izduvni gasovi automobila, crni oblaci iznad toplane, starke, azra, nevladine organizacije.... Pa vi hodajte bosi od hladnog stana, do hladne kafane bez muzike gdje vas cekaju smoorovi iz bivse INICIJATIVE GRDSKE EVROPSKE OMLADINE ili nesto sl..

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 14:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Genijalac, ako tebi smeta kafana bez dima, onda se TI SKLONI IZ NJE.
Cuj restoran, najbolje da mi neko pushe u tanjir dok jedem nego fino jelo i ogadi mi ga...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Evo konkretno u Australiji ( Sydney ) zabranjeno je pusenje cak i u klubovima (zato se uhvati red na izlazu za terasu :) ), o kaficima, restoranima i ostalim zatovernim prostorima necu ni da pricam. Niko ne pusi ni u kuci, svi izadju napolje, ili na prozor, jednostavno to je "common courtesy".

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
kidem je napisao:
l

I mom zdravlju smetaju mnoge stvari pa ih niko ne zabranjuje... starke.

Ua, fenseru :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Znači kidem, ismijah se kao nikad u životu... Čuj da ljudi koji ne puše ne izlaze jer im smeta dim?! Pa ni ti se s cigarom nisi rodio... Smetaju ti starke, a dim u restoranu ti ne smeta? Smeta ti izduvni gas na otvorenom, a ne smeta ti dim u zatvorenom... A sad zamisli izduvni gas u kafiću...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 17:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
EiLeen je napisao:
A sad zamisli izduvni gas u kafiću...

Još ako je grah bio za ručak...........Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 17:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ako je u pitanju smrad noga koji se širi iz starki... :lol: onda ga razumijem.

Iako sam pušač i dalje imam izuzetno izošteno čulo njuha.
Ne kažem da ne smrdi nikotin, ali ima toliko smrdljivih materija od kojih mi kosa raste na glavi.
Npr. u autobusu, banci kad neko stane iza mene ili ispred mene a smrdi na znoj... ili da mi duva u redu na uvo a najeo se bijelog luka... ili pomiješan znoj s nekim nazovi parfemom...

U tuđoj kući u kojoj niko ne puši - ne pušim ni ja, iz osnovne kulture iako me nagovaraju da zapalim cigaretu ako želim.
U kući u kojoj ima beba ne pušim, toliko se mogu suzdržati.
Svoju garderobu uvijek provjetravam, a prozor mi je stalno otvoren, kako na poslu tako i u kući.
I stalno žvaćem žvake, jer iako sam pušač smeta mi miris nikotina.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 17:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
I mom zdravlju smetaju mnoge stvari pa ih niko ne zabranjuje... Npr. izduvni gasovi automobila, crni oblaci iznad toplane, starke, azra, nevladine organizacije.... Pa vi hodajte bosi od hladnog stana, do hladne kafane bez muzike gdje vas cekaju smoorovi iz bivse INICIJATIVE GRDSKE EVROPSKE OMLADINE ili nesto sl..

Sto smo bili braca .. bili smo :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]