Breskvice, ti rece prije 2-3 strane da je ova tema za tebe zavrsena. Moje pitanje ocigledno nisi shvatila.
Pogrijesili ste podforum. Podsjecanje: Ovo je Turizam. Politika je par spratova nize.
Na Hvaru se mogu naci sobe od 12€ pa nadalje. Plaze nisu u samom mjestu, nego je potrebna setnja od oko 15tak minuta. Uredjene, sa tusevima, hladovinom, sve sto je potrebno da se provede cijeli dan na plazi. Sendvic, hladne vode, lako stivo i bog da vas vidi
Sto se tice hrane, na prelazu juli/avgust (posebno na ostrvima) skace sve u prodavnicama. Pogotovo u to doba treba obratiti paznju na cijene na rafama i na kasi. Nije zgoreg pogledati racun:D (razlika je par kuna. npr. na rafi je kafa 10kn a u kasi 13kn) To je u manjim, privatnim prodavnicama moguce. Voce je skupo. Sto mi je malo suludo da grozdje bude 30-40 kuna, a domaci proizvod.
Ja na moru kupujem samo hljeb i mlijeko (manje - vise). Sve ostalo nosim iz BL. Prosle godine sam vodila necaka, i nosila sam mali putni frizider (suhog mesa, teletine, piletine). Sverc-komerc (da ne ureknem) funkcionise. Ako ces se svaku noc opijati po kafanama, onda naravno novca uvijek fali. Na moru ima konoba gdje 5 litara vina kosta 80-100 kuna (cak mislim i manje), pa onda svetionika, plaza i ostalih "mjesta" za lijep nocni provod ima u izobilju. (Naravno ovo se odnosi na one bez djece).
Ah da, kao sto majili rece...nikad me niko za ovo vrijeme (evo vec 11 godina poslije rata) nije pitao na granici, gdje idem, koliko ostajem i koliko para imam. Prelazila sam u Livnu, Arzanu...Putujem nekad sama, nekad sa drustvom...kako ispadne...busom, auto....eto..
Jos jednom, apelujem, na "velike Srbe" i nas (kako breskvica rece) "nenormalne Srbe, pola-pola, i ostale" nemojte da mjesamo politiku sa turizmom. Uvijek ce biti pro i contra, a forum je dovoljno velik da se te dvije stvari mogu odvojiti. A pogotovo ne treba dozvoliti ovakva vrijedjanja na ovakvom podforumu.
Aj u zdravlje.