banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Apr 2009, 08:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
Jutros sam primio sljedeći e-mail:

Citiraj:
PIJTE VODU NA PRAZAN ŽELUDAC

U Japanu je navika da piju vodu odmah nakon buđenja. I naučni testovi su takođe pokazali prednosti te tehnike. Lečenje vodom daje rezultate za "stare" i ozbiljne bolesti kao i za "nova " moderna oboljenja - priznato je kao 100% efikasno za lečenje sledećih bolesti:

glavobolja, bolovi u jelu, srčani sastav, artritis, brzi otkucaju srca, epilepsija, masnoća u krvi, bronhitis, astma, TB, meningitis, bolesti bubrega i mokraćnih organa, povraćanje, gastritis, dijareja, hemeroidi, dijabetes, zatvor, sve bolesti očiju, bolesti materice, rak i menstrualani poremećaji, bolesti uha, grla i nosa.

METODA LEČENJA
1. čim se probudite ujutro, pre nego operete zube, popijte 4 x 160 ml (640ml) čaša vode
2. operite zube i usnu šupljinu i nemojte jesti ni piti ništa narednih 45 minuta
3. nakon 45 min. možete mormalno jesti i piti
4. nakon 15 min. (koliko je trajao vaš doručak/ručak/večera) nemojte jesti ili piti ništa naredna 2 sata.
5. oni koji su stari ili bolesni i ne mogu da popiju 4 čaše vode odmah na početku (dok se ne priviknu) mogu početi tako da popiju odjednom koliko mogu a onda svakim danom povećavati količinu vode dok ne dosegnu te 4 čaše vode.
6. ovaj metod izlečiće bolesne i a zdravi će uživati još veće zdravlje

KOLIKO JE DANA POTREBNO DA SE IZLEČE SLEDEĆE BOLESTI:
1. visoki krvni pritisak - 30 dana
2. gastritis - 10 dana
3. dijabetes - 30 dana
4. zatvor - 10 dana
5. rak - 180 dana
6. TB - 90 dana
7. oni koji imaju artritis, ovaj metod lečenja mogu da sprovode samo 3 dana u prvoj nedelji, a od druge nadalje, dnevno.

Ovo lečenje nema popratnih efekata, osim što ćete češće ići u ve-ce.

Dobro bi bilo da ovo uzmemo za dnevnu praksu tokom celog života, a ne samo dok lečimo bolest. Pijete vodu i ostanite aktivni.

Ima smisla. Kinezi i Japanci piju vruć čaj tokom jela ... ne hladnu vodu. Možda je vreme da usvojimo njihove navike pijenja (u malim gutljajima) tokom jela.

Ovaj članak je koristan za one koji piju hladnu vodu.

Lepo je popiti neko hladno piće nakon obroka, ali hladna voda će zbiti masnoće koje ste upravo konzumirali - usporiće probavu . Kada takve tvorevine reagiraju s kiselinom, slome se i creva ih apsorbuju brže nego čvrstu hranu. To će izbrazdati creva (oštetiti crevne resice) i uskoro će uzrokovati debljinu i voditi do raka. Zato je bolje piti toplu supu ili toplu vodu nakon jela .

Važna napomena o srčanom udaru: morate znati da nisu uvek isti simptomi pre srčanog udara bol u levoj ruci. Budite svesni intenzivnog bola u vilici. Mučnina i intenzivno znojenje takođe su uobičajeni simptomi. 60% ljudi koji su imali srčani udar tokom sna, nisu se više probudili. Bol u vilici može vas probuditi iz čvrstog sna. Budite pažljivi i svesni toga. Što više znamo, imamo više šansi za preživljavanje...

Kardiolozi savetuju svakome ko dobije ovo el.pismol da ga prosledi dalje - biće vredno ako spasemo bar 1 život.

Da li ima smisla?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 09:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
Ja sam primijetila da otkad pijem casu vode( oko 3dcl) svako jutro cim se probudim, nemam glavobolju. Vec mjesecima.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ja svako jutro popijem jednu casu vode, vise ne mogu. 3-4 case mi je malo puno.
Mozda i ima nesto u tome. A da se bas rak moze time izlijeciti?! Malo nevjerovatno. Mada nista nije nemoguce.

Ja sam jednom citala da je dobro staviti kraj kreveta casu vode da prenoci, i cim se probudis ujutro, da se popije ta voda, valjda je dobro da voda "prenoci" u staklenoj casi.
Isto sam citala da se posle jela ne pije voda/tecnost barem 2 sata. Ali ja imam tu naviku da cak i tokom jela "zalijevam", ne bi mogla da ne popijem tecnost odma posle jela.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 10:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
11 minuta je napisao:
oko 3dcl

To što si napisala je ''deci - centi - litara''
http://en.wikipedia.org/wiki/SI_prefix

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 11:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Ja skoro uvijek pijem vodu cim se probudim. Glavobolja, sta je to? :D
Mada ne znam da li jedno ima veze s drugim.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 11:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Jesi čuo kad za glavobolju uzrokovanu krvnim pritiskom?? :D

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka

Ja mislim da ima veze. Dehidracija dovodi do svakakvih bolesti. Ljudi cesto grijese sto piju tecnost tek kad osjete zedj. Ali to je greska, cim se osjeti zedj, znaci da je nastao proces dehidriranja i tad je vec "kasno".
Znam jednu zenu koja nikad ne pije vode niti bilo sta od tecnosti, samo kafu. I uvijek je glava boli. A toliko nam malo treba da bi bili zdravi.
Ljudi koji piju dosta tecnosti, vode pre svega, su znatno zdraviji od onih koji malo piju ili ne piju uopste.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka

Evo nesto iz knjige "Kako sam pobedila rak" od Dr. Lorin Dej:

VODA

Novi pocetak ukljucuje i vodu. Treca zapovest dobrog zdravlja je voda. Vase telo se sastoji od 75% vode, a mozak od 85%. Ako ne pijete dovoljno vode vi postajete dehidrirani, a dehidratacija izaziva hronicne bolesti. Kada govorim o hronicnim bolestima mislim na bolesti srca, reumatoidni artritis, sve autoimune bolesti, rak, sindrom hronicnog umora. Sve sto mozete zamisliti, a da nije grip ili prehlada je hronicna bolest.
Dakle, zelimo da obezbedite dobru hidrataciju u svom telu. Distribucija vode u telu je veoma vazna, jer kada ste dehidrirani telo ce se pobrinuti da mozak i drugi vitalni organi imaju dovoljno vode, a voda regulise sve funkcije tela. Postoji voda i u vasoj celijskoj membrani koja regulise njenu finu strukturu i finkciju. Ne samo to, vodenim putevima nase telo transportuje izvesne supstance koje deluju u procesu neurotransmisije, kada se prenose nervni impulsi u vasem telu.
Kada ste dehidrirani vase telo mora da se bori sa susom i ono proizvodi histamin. Histamin zatim proizvodi supstance kao vazopresin i prostaglandine, a prostaglandini proizvode bol, i ako imate hronicne bolove, kao sto su bolovi u krstima ili bol poput cira, bol reumatoidnog artritisa, srcani bol koji nazivamo anginom ili kolitis, to su sve simptomi zedji. Zapravo, jedan od posebnih simptoma zedji je kada ste zapravo zedni. Dakle, ako imate neki od ovih nepijatnih simptoma bola moze biti zapravo da ste samo zedni.
Takodje stres, koji svi danas imamo, proizvodi dehidrataciju. Kada ste pod stresom treba vam mnogo vise vode, bilo da je u pitanju stres na poslu, kod kuce ili stres kao posledica bolesti. Stres proizvodi dehidrataciju, a dehidratacija proizvodi stres, tako da se nalazimo u spirali koja nas vodi nizbrdo. Ne samo to, kofein iz kafe i gaziranih pica je diuretik, alkohol je takodje diuretik, sto znaci da oni izbacuju vodu iz vaseg tela, lisavaju telo vode. Dakle, koka-kola ili pepsi-kola kad ih popijete, vi niste uneli tecnost, naprotiv, vi dehidrirate svoje telo time. Buduci da sadrze kofein, ova pica ce vise vode poneti iz organizma nego sto su unela.
Takodje, mozete razviti visok krvni pritisak usled nedostatka vode. Potrebno je da unosite 8 do 10 casa vode dnevno, toliko vode i gubite iz tela. Gubite ga znojenjem, tada takodje gubite i minerale, zatim disanjem, a to cete ustanoviti tako sto ukoliko izdahnete blizu ogledala ono ce se zamagliti. I ne samo to, velika kolicina vode iz celija se uzima da bi se proizvodili sokovi za varenje koji su neophodni za varenje hrane. Ali opet, ne smete piti vodu zajedno sa obrokom jer telo ne moze da iskoristi tu vodu da stvori sokove za varenje.
Ono sto cete uciniti pijuci vodu uz obrok je da razredite te zeludacne sokove. Treba vodu da pijete izmedju obroka, ali u dovoljnoj kolicini. Svaki dan koji niste uneli 8 do 10 casa vode vi ste u zaostatku. Ja licno nisam pila dovoljno vode vecinu mog zivota tako da ja sad pijem i 16 do 20 casa dnevno, jer to cini da se osecam dobro. Ne kazem da treba sad da nadoknadjujete vodu za ceo zivot pa da pijete po 30 casa vode dnevno, ali svakako, ako niste pili dovoljno vode ranije treba da pijete 10, 12 ili 14 casa dnevno, zavisno od toga kako se osecate. Takodje, ako unosite dovoljno vode treba da budete sigurni da i vasi bubrezi rade adekvatno.
Dalje, treba vam i soli. Dok pijete 8 do 10 casa vode treba vam oko polovina kafene kasicice soli dnevno za tu kolicinu vode. Ja nikad ne solim svoju hranu tako da na taj nacin ne dobijam so, ali ja uzmem malu mericu koja sadrzi otprilike pola kasicice i u to samo umocim jezik i onda daleko lakse pijem i vodu. Neophodno je da koristite i pravu vrstu soli. Ona koju u obicnoj radnji mozete da kupite je obicno rafinisana so u visokom stepenu i procesirana je na visokoj temperaturi. Ja koristim morsku so, koja se inace susi na suncu, u protivnom ce so delovati lose na vase telo, umesto da mu pomaze. Dakle, da ponovimo, potrebno je da imate dovoljnu kolicinu vode i vrlo malo soli. Ako se osecate bolesnim moze biti da niste zaista bolesni nego ste samo zedni.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 11:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ja pijem dosta vode,možda i previše...............a,opet ponekad me zabili glava,nekad imam problema sa pritiskom(rijetko).Mislim da to dvoje(troje) nisu u vezi.Ne govorim sada o onima koji vodu ne vole ni na slici.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 11:59 
Administrator
Korisnikov avatar

daamir je napisao:
11 minuta je napisao:
oko 3dcl

To što si napisala je ''deci - centi - litara''
http://en.wikipedia.org/wiki/SI_prefix

Decilitar,daamire......... :roll:

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 12:06 
ja bas i nisam neki vodopija.. onako.. mogu a i ne moram.. tj. ljeti dosta pijem i mora biti hladna a zimi skoro i ne pijem... ali u zadnje vrijeme se trudim da izbacim sve sokove i ostale gluposti a pijem samo vodu..
popiti vodu na prazan stomak, ja mislim da bih umrla... imam osjetljiv zeludac, pa moram uredno jesti, na prazan stomak ne smijem ni vodu ni kafu, jer umirem od bolova i mucnine... a i ne mogu popiti vise od jedne case jer mi opet bude muka..
mada svakako vrijedi pokusati ovo gore.. ne kosta nista.. :)

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 12:12 
Administrator
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
ja bas i nisam neki vodopija.. onako.. mogu a i ne moram.. tj. ljeti dosta pijem i mora biti hladna a zimi skoro i ne pijem... ali u zadnje vrijeme se trudim da izbacim sve sokove i ostale gluposti a pijem samo vodu..
popiti vodu na prazan stomak, ja mislim da bih umrla... imam osjetljiv zeludac, pa moram uredno jesti, na prazan stomak ne smijem ni vodu ni kafu, jer umirem od bolova i mucnine... a i ne mogu popiti vise od jedne case jer mi opet bude muka..
mada svakako vrijedi pokusati ovo gore.. ne kosta nista.. :)

Bilo jedno čovjeku u Čelincu i umro za tri dana......... :wink:

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 12:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ja kao alkos stalno flase vode oko kreveta,pijem i nocu :lol: pijem jako puno vode,tj mogu je al bukvalno non stop piti :roll: ,ali nesto bas i ne vidim neku korist(npr koza mi je konstantno suva,dehidrirana...)

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 12:18 
Administrator
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
ja kao alkos stalno flase vode oko kreveta,pijem i nocu :lol:

Ko rakije večera,vode doručkuje.......

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
azdajica-ny je napisao:
ja kao alkos stalno flase vode oko kreveta,pijem i nocu :lol:

Ko rakije večera,vode doručkuje.......

da,bash... koliko cesto pijem alkohol...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 12:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Bilo danas na oprah showu, gledao sam dok sam vjezbao, naime, u Kostarici, lik ima 107 godina, pije izrazito "tvrdu vodu", znaci, cova ide sa machetom i kosi travu :o :o :o Radi poslove nesmetano oko kuce, a ovi nas ubijedjuju kako moramo piti flasiranu vodu, kao kamenac ovo-ono :-?
Na tom podrucju ima skoro najvise stogodisnjaka na svijetu, svi su vitalni, idu ko zvrcke, ne mozes ih pohvatati :)

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 12:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Nema tu neke fiksne kolicine koliko se treba piti vode, ljeti se mora vise piti, zimi manje, znaci organizam sam signalizira kad mu je malo vode. Ako mi se pije usred noci, probudicu se i onako u papučama i s lulom i čarapom na glavi :D uzeti sok pa saliti. A licno ne volim na silu piti tekucinu da bih podmirio neku kvotu. Kaze neki covjek da je popio 3.5 litre i kao volio bi znati da li je to pretjerano... Mislim da ne treba napamet stvari raditi, tako se mozes ubiti ganjajuci neku kvotu.

PS: Azdajice, jesu li to na tvom avataru zenska verzija Statlera i Waldorfa? :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 12:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Rakun_Slavko je napisao:
Radi poslove nesmetano oko kuce, a ovi nas ubijedjuju kako moramo piti flasiranu vodu, kao kamenac ovo-ono :-?

Flaširana voda je prevara....Prije par godina,COCA COLA GB je priznala da flašira običnu česmovaču.Ironija je da im je pogon za flaširanje bio u Pekamu.......Dellboy je to davno provalio.......
Više od pola flaširanih voda je u stvari voda iz vodovoda.Kod nas još preovladava flaširana izvorska voda ali ko zna kao će biti za koju godinu.I,wtf je sa ovim Evianom?Pola litre košta 3KM.Je l' ima zlata unutra?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 12:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

to smo ajkula i ja na avataru :lol:
definitivno je individualno koliko kome treba vode,ja pijem najmanje 3 l,ali znaci to je bez forsiranja,a uz to kavu,caj i supu,a sokove ne pijem jer ih ne volim,a moj brat pije od 4-6 l i njemu je to sasvim normalno

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Rakun_Slavko je napisao:
Bilo danas na oprah showu, gledao sam dok sam vjezbao

To da se opravdaš što gledaš Oprah Show? :lol: njah njah njah

Pijem vode koliko osjetim da trebam i koliko mogu. Pokušavala sam više puta da se pridržavam te neke mjere, pa pila na silu, ali ne mogu. Muka mi bude od previše vode.
Naročito mi je muka od vode iz česme. Jana mi ima najneutralniji okus. :-? Tako da, koju god da vodu sipaju u flaše, meni opet nije svaka ista.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]