BL Boy je napisao:
Ne znam da li si me dobro skontao kad sam navodio primjer rekao sam da u Blicu koji je namjenjen za Srbiju nema ni 10% info iz RS, dok u Euro Blicu namjenjenom za BiH/RS ima 70% info iz Srbije, sto nije logicno.
Pa, možda je toih 30% tekstova iz RS kvalitetnije urađeno nego u novinama sa većim procentom tekstova iz RS

Ili, možda novine koje i nemaju tekstova iz RS imaju zanimljiv sadržaj pa ih ljudi kupuju

A da se primjetiti da ljude iz RS itekako zanimaju dešavanja u "matici" Srbiji!
BL Boy je napisao:
Opet kazem kada bi bilo obrnuto i u Blicu bilo pa i 30-40% info iz RS ta novina tamo ne bi bila ni blizu citana kao sada, pa ti sad vidi.
Pa, za vrijeme Slobe banjalučki Reporter (stari Reporter

) je bio čitan u Srbiji. Čak mu nisu dali ulaz u Srbiju, pa su ga ljudi švercali. Bukvalno!
Čime je Repotrer zaslužio tada takav status? Tekstovima! A bilo je više tekstova iz RS nego iz Srbije.
BL Boy je napisao:
Pogledaj recimo sta je Avaz u federaciji napravio, ubjedljivo najcitanija novina tamo, gradi tornjeve i zgrade, dok ovi nasi i ovo sto su imali zgrade prodadose Americkom Univerzitetu, ako je to nekome o.k. onda samo naprijed.
Pa i oni su "noviji" mediji. Koliko znam, Oslobođenje je starije... Avaz ima drugačiji pristup temama...
I sigurno nije od prodaje novina napravio one kule

Čovjek se bavi i drugim djelatnostima, a ne samo dnevnim novinama tj. Dnevnim avazom.
Da se ne ponavljam više:
Ljudi će čitati ono što žele!Pa makar u tim novinama nema niti jednog teksta iz BL i RS. Tako je i bilo, tako će i biti!
filozof sa vrbasa je napisao:
Nemam pojma o menadžerstvu, ali znam da nije pametno praviti konkurenciju vlasitih proizvoda. Nezavisne neka se bore sa Avazom. A podjela posla između Nezavisnih i Glasa je spomenuta više puta prilikom kupovine novina.
Filozofe, ajde razmisli. Pa imaš dosta primjera gdje jedna korporacija drži više medija. Pogotovo u elektronskom novinarstvu. Ni štampa nije izuzetak.
I ovo me nasmijalo:
BL Boy je napisao:
sto se tice novina ne kupujem ni ja, jer su sa bajatim sadrzajem prvo sve bude na netu pa onda kroz par dana i u novinama.
Ti
ne kupuješ novine, a pišeš kako bi trebali kupovati Glas, ma kakav bio
BL Boy je napisao:
Mislim da i tu treba malo vise biti patriota i primjenjivati princip kupujmo domace, pa makar to bio i los Glas Srpske.
LOL xa xa xa xa xa
Kralj!