Da?
Auuh, problem, nisi bila dugo redvnije prisutna na forumu, ali se neke stvari nikada ne mijenjaju. Sjecas se zasto si ulazila u konfikt sa drugima? Prvi razlog - zato sto si interpretirala tudje rijeci onako kako tebi odgovara i mijenjala smisao, da zvuci onako kako ti zelis, a ne onako kako je napisano i kako jeste, a drugi razlog - morala si po svaku cijenu ti biti u pravu, pa makar tvrdila da je kocka okrugla. Ovo da si uvijek u pravu povlaci sa sobom onu podkategoriju - da sve znas, nepogrijesivo, te si tako nekoliko puta ljude ucila njihovoj struci i poslu, tvrdeci da bolje znas od njih, sto je poprilican apsurd.
Citiraj:
pogotovo što je nešto plemenito i humano u pitanju, te se tu ne treba gledati i cjepidlačiti, da pozivam na darivanje 10 KM u humanitarne svrhe, radi liječenja neke osobe ili za neku humanitarnu organizaciju, radim li nešto loše, iako sam nisam donirao?
Prvo, nakacila si se na nesto sto NISAM URADIO (nisam nikoga pozivao na nesto vec sam smatrao da bi svako treba imati funkcionalnu donorsku karticu), ali dobro, reci cemo da je ovde rijec o tvome stavu prema pozivanju na nesto sto nisi sam uradio, mada, znajuci koliko me volis, siguran sam da je bilo prozivanje, onako, odozdo ilitiga podbadanje
Evo da ti iznesem par realnih, teoretskih primjera:
U subotu oko 22 navece sam vidio grupu za pomoc nekoj oboljeloj osobi. Navece banke ne rade, a vecina ne radi ni nedeljom. Subota, oko 22:15 okacim na nas forum ili jos negdje taj isti humani poziv na pomoc osobi u potrebi, a sam nisam nista novca uplatio na racun. Zahvaljujuci mom objavljivanju, jos 20-ak ljudi prvi radni dan (ukljucujuci i mene) uplati nesto novca na racun te osobe. Jesam li licemjeran?
Neka javna licnost, uticajna i postovana (hehe, kod nas rijetki, ovo drugo), poziva omladinu i odrasle na bavljenje sportom i zdravu ishranu, iako sama osoba ne praktikuje sport niti se hrani zdravo. Nekoliko osoba zbog tog poziva zaista malo koriguje ishranu i pocne se rekreisati, da li je taosoba licemjer, jer je ucinila dobro?
Neko udruzenje ili licnost, danas pozivaju na potpis odredjene peticije, koja ce se moci potpisati tek od 24.2.2009. Gle papcina, pozivaju da potpisemo nesto sto oni sami nisu!
Tvoj izbor je da ne dajes organe. Zlo ne culo, i ne daj boze, da se nekoj tebi voljenoj osobi desi da umire zbog otkazivanja nekog organa, a nema niti jednog organa, jer su svi tvoga razmisljanja "ne dam, hocu da umrem sa svim dijelovima", shvatila bi kakva to moze biti greska. Srecom, uvijek ce biti osoba koje ce donirati organe, i kada neko, teoretski, time spasi zivot tebi voljenoj osobi, vrlo je vjerovatno da bi tada i ti htjela posthumno nekome spasiti zivot svojim organima.
Tako da, Pamella, ako je sve sto imas iskritikovati, a ujedno i najveci problem glede doniranja organa u BiH, to sto neki rakun nije izvadio trenutno gotovo beskorisnu karticu, onda smo jako sretni u pogledu doniranja organa i spasavanja zivota time!