banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 11:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Doniranje organa
PostPoslato: 07 Feb 2009, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Rakun_Slavko je napisao:
Kakav si ti jadnik. Pookrenuo sam temu da se diskutuje o tome kako ljudi u ovoj republici UMIRU jer ne mogu dobiti organe, zato sto nase lopovcine ili muljaju sa organima ili imaju neodgovarajucu legislativu. Je li ti shvatas kolika je to tragedija, ali ne, ti se ne mozes izdici iznad svojih vidika da svakog humanistu ili nekog slobodarskih stavova proglasi kao slicna ti raja iz obraza, sektasem, stranim placenikom, izrodom... Za mene je covjek covjek, ne kao za tebe, ali ako bi primalac organa bio Srbin kakav si ti, sa teorijama zavjere u glavi i pretjeranom ljubavlju prema svim ostalim narodima, radije bih da ga dobije neko drugi, a ako ne moze, neka ga njemu, nek je ziv, takav kakav je, mozda se opameti i pocne voljeti ljude i zivot jednog dana.

И јеси ти већ потписао уговор и даровао своје органе?

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 01:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Slažem se sa svakom napisanom riječju Rakuna. Ti urbana_ekstravaganca ako razlikuješ čovjeka po tome je li Srbin ili nije, zakopaj se... Ne mogu da vjerujem da još uvijek postoji ovako zatupljenih ljudi.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 02:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
Slažem se sa svakom napisanom riječju Rakuna. Ti urbana_ekstravaganca ako razlikuješ čovjeka po tome je li Srbin ili nije, zakopaj se... Ne mogu da vjerujem da još uvijek postoji ovako zatupljenih ljudi.

E мама ти затупљена. Ја га питам јел већ даровао своје органе или није? Видим пискара овде о даривању па ме интересује јел то већ одрадио?
А та моја асоцијација за Србе, нема никакве везе са поделом на Србе и дуге (како си ти то схватила) већ са константном потребом дотичног да у свакој другој могућој теми подвуче своје непријатељство према Србима, Србији, РС, СПЦ, ћирилици, итд. јер изгледа има опасну жељу да нагласи као он није Србин. Добро, схватили смо до сада. С тога сам ја написао да гледа искључиво да примаоц не буде Србин. То је била више иронија, али да би се то схватило треба мало укључити и мозак.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 11:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Ne možes da vjerujes EiLeen a svaki dan si na forumu :) . Mračnjaka je bilo i uvijek će biti (ali ovakvi kao UE su rijetkost priznajem). Spomenuta je totalna neorganizovanost transplantacija u RS i bolnica u Tuzli (za koju sam davno cuo da je svemirska za nase uslove) i odma krenula politika u temi za transplantaciju organa. I bolje se izvini curi za to smece sto si napisao.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
urbana_extravaganca je napisao:
E мама ти затупљена.

Primitivčino ogorčena... Pitao si ga da li je već darivao organe kada tako raspravlja - pa kako će ih darivati ako još nije mrtav? Ubuduće malo bolje čitaj postove, odnosno, razmisli o njima nekada malo na drugačiji način. Možda Rakun često ističe da nije Srbin, ali i ti stalno ističeš da jesi, pa šta? Ova tema sa tim nema nikakve veze i ne treba tako nešto bespotrebno da spominješ. Izvinjavam se na ružnoj riječi.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka

I da odgovorim na temu :D

Slažem se u potpunosti. Ko zna koliko se života do sada moglo spasiti a nije, samo zato što je naša vlada lijena da donese zakon.
Ja bih vrlo rado donirala organe nakon smrti, meni ionako neće trebati a nekome će mnogo pomoći.
Što se tiče religijskih razloga, ne znam kakvi to razlozi mogu biti? Čime to religija zabranjuje da se doniraju organi?

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:

E мама ти затупљена. Ја га питам јел већ даровао своје органе или није? Видим пискара овде о даривању па ме интересује јел то већ одрадио?
А та моја асоцијација за Србе, нема никакве везе са поделом на Србе и дуге (како си ти то схватила) већ са константном потребом дотичног да у свакој другој могућој теми подвуче своје непријатељство према Србима, Србији, РС, СПЦ, ћирилици, итд. јер изгледа има опасну жељу да нагласи као он није Србин. Добро, схватили смо до сада. С тога сам ја написао да гледа искључиво да примаоц не буде Србин. То је била више иронија, али да би се то схватило треба мало укључити и мозак.

:lol: :lol: :lol:
Pa uključi ga onda. Kao što napisa MonaLisa, da bi se darovali organi moraš biti mrtav. :lol: Aj sad, kazni se...
A ja ni iz jednog njegovog posta nisam skontala da nije Srbin. Samo ga nervira isto koliko i mene ovo isticanje bespotrebnog "srbizma", a s tim nećemo daleko dogurati.
Doniranje organa je jako plemenit čin i da ima više donatora, ne bi se moralo toliko čekati. A pogotovo što još ima i štele, pa pola pacijenata umre na čekanju.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 16:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Upravo tako.Nigdje se ne vidi da momak nije Srbin,nego da je samo protiv srbovanja po svaku cijenu.Neki očito misle da će što više puta istaknu da su Srbi,automatski i biti veće patriote i sl.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MonaLisa je napisao:
E мама ти затупљена.

Primitivčino ogorčena... Pitao si ga da li je već darivao organe kada tako raspravlja - pa kako će ih darivati ako još nije mrtav? Ubuduće malo bolje čitaj postove, odnosno, razmisli o njima nekada malo na drugačiji način. Možda Rakun često ističe da nije Srbin, ali i ti stalno ističeš da jesi, pa šta? Ova tema sa tim nema nikakve veze i ne treba tako nešto bespotrebno da spominješ. Izvinjavam se na ružnoj riječi.

Е јеси сваки дан тако шашава или само данас?
Иначе да ти разрешим мистерију. Може да их дарује нпр. један бубрег и то док је жив. Или нпр. још један простији начин, одеш код адвоката, завешташ своје органе, адвокат то све овери и среди, ти потпишеш и на тај начин ти си даровао своје органе, који ће ти наравно бити узети онда кад теби више не буду требали. И зато сам га питао да ли је то већ одрадио кад овако позива на даривање?
Видиш тако то иде али теби изгледа мало недостаје сивих можданих ћелија да би то схватила.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
EiLeen je napisao:
Samo ga nervira isto koliko i mene ovo isticanje bespotrebnog "srbizma", a s tim nećemo daleko dogurati.

U pravu si Eileen. Vidjeli smo gdje smo dogurali sa "srbizmom". Doguracemo kao 1992-1996, to je izgleda ovim ekstremima cilj, potrosili ratni profit pa im treba novi. :-?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 18:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Pa zar mora na svakoj temi da se raspreda ko je ko i zbog čega, daj kanite se ćorava posla i uživajte biti ono što jeste a ne tovariti drugog što se ne zove isto kao i ti.. Stvarno bezveze...
Ja prvi put čujem da je Rakun nesrpske nacionalnosti.. Stvarno ne razumem čemu to podbadanje :confused1:

Što se tiče teme, dala bih sve što mogu dok sam živa i bubrag i koštanu srž i kožu a dobrovoljni davalac krvi sam već dugi niz godina a kad umrem, što se mene tiče, mogu me iskomadati i podeliti delove kome god treba, strunuću i ovako i onako pa što da neko onda ne bi produžio život kad već mene nema...
U svakom slučaju, ja sam za, samo teško će to kod nas zaživeti mi smo još uvek zadrti i ograničeni! :D

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 18:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
@urbana extravaganca: Daj covjece ne lupaj gluposti. Bolje nemoj nista napisati nego ovakvo nesto. Hajde molim te nadji mi nekog ko je kod advokata zavjestao bubreg, roznjacu, jetru ili srce.
Ja, taj i taj, pri cistoj svijesti i zdravoj pameti, izjavljujem da svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu ostavljam svojoj supruzi, i sinu Mitru... Jetru poklanjam Arsenu Dedicu, ako mu zatreba jos jedna. Roznjace onom malom coravom od komsije iz prizemlja. Bubrege ostavljam nadleznom organu na dalje raspolaganje, pod jedinim uslovom da primaoci budu srbi.

Eee, da je bar urbana...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 18:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Srbi i Cigani su u ovom ratu bili nahumaniji. Cigani su kod Broda pristali da im se za života izvade svi organi, čak su i djeca u tome učestvovala, a na Kosovu '99 nekoliko stotina Srba je dalo doprinos.

Zato nemojte Srbima govoriti da su škrti i nehumani, to jednostavno nije tačno. Jer Srbima trebaju samo da se stvore povoljni uslovi pa će se uvijek skupiti par stotina zdravih da pomognu nekoliko hiljada bolesnih, a koji po nacionalnosti nisu Srbi.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Filozofe, je l ti stvarno toliko ne kontaš diskusiju, pa lupaš šta ti padne na pamet ili?

BLAF77 je napisao:
Jetru poklanjam Arsenu Dedicu, ako mu zatreba jos jedna. Roznjace onom malom coravom od komsije iz prizemlja. Bubrege ostavljam nadleznom organu na dalje raspolaganje, pod jedinim uslovom da primaoci budu srbi.

:lol: :lol: :lol: lol

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 19:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
:lol: :lol: svarno, Blaff, sjajnooo! hahahah!
nego, kad vec na svakoj temi spominjemo ko je sta, da otvorimo kladionicu sta je npr. Rakun po nacionalnosti? i da onda dalje razmatramo kome ce njegovi organi, kad, daleko, u buducnosti, bude dosao red na to da ih da nekome!? :D

Kad zanemarimo ove gluposti i malo humora, pitam se, pobogu- zar jedan plemenit cin mozemo tako trivijalizovati? :(

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 19:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
Filozofe, je l ti stvarno toliko ne kontaš diskusiju, pa lupaš šta ti padne na pamet ili?

BLAF77 je napisao:
Jetru poklanjam Arsenu Dedicu, ako mu zatreba jos jedna. Roznjace onom malom coravom od komsije iz prizemlja. Bubrege ostavljam nadleznom organu na dalje raspolaganje, pod jedinim uslovom da primaoci budu srbi.

:lol: :lol: :lol: lol

Ne znam u čemu je problem , ali Srbi nemaju takvih problema, kao što sam rekao Srbi su već davali organe, a nisu tražili ni hvala niti su pitali kome idu.

Doktori u Federaciji se ispraksirali, ali reis Cerić malo zakera. Zato tražite Srbe , oni ne pitaju nizašta. Farma , šta se može?

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Шта се одједном десило с тобом филозофе кад си одједном постао велики србин :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 19:59 
Stara kuka
Stara kuka

Е јеси сваки дан тако шашава или само данас?

Svaki dan.

Иначе да ти разрешим мистерију. Може да их дарује нпр. један бубрег и то док је жив. Или нпр. још један простији начин, одеш код адвоката, завешташ своје органе, адвокат то све овери и среди, ти потпишеш и на тај начин ти си даровао своје органе, који ће ти наравно бити узети онда кад теби више не буду требали. И зато сам га питао да ли је то већ одрадио кад овако позива на даривање?
Видиш тако то иде али теби изгледа мало недостаје сивих можданих ћелија да би то схватила.

Hahhahahahahahahhahahahahahahaaaaaaahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahaha.
Khm, khm. Ha.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 20:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Шта се одједном десило с тобом филозофе кад си одједном постао велики србин :)

A kada ja to nisam bio? :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2009, 21:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
filozof sa vrbasa je napisao:
Srbi i Cigani su u ovom ratu bili nahumaniji. Cigani su kod Broda pristali da im se za života izvade svi organi, čak su i djeca u tome učestvovala, a na Kosovu '99 nekoliko stotina Srba je dalo doprinos.

Još su pristali da im se to uradi u nehigijenskim uslovima po raznim žutim kućama.

EiLeen je napisao:

Skontala?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]