banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 15:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 142 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jan 2009, 17:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:lol:

Pa da prođe kao PDP. Dodiku je trebao prije dvije i po godine kada su rušili vladu Pere Bukejlovića. Da bi prije neki dan SNSD izjavio ne treba nam PDP imamo većinu i bez njih.
Ne, Cenićka treba da kritikuje kao što i do sada radi, a ako ikada dođe na vlast onda treba da pokaže šta zna. Što bilo ko treba da pomaže Dodiku? A i on će vjerovatno sve probleme podvesti pod svjetsku ekonomsku krizu, ona mu je došla kao kec na destku. :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2009, 17:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
Citiraj:
...Ne, Cenićka treba da kritikuje kao što i do sada radi..

naravno, cemu opozicija sluzi :)

Citiraj:
kako god, posto je ovde rijec o Cenicki, a ti si stao u njenu odbranu, hajde da vidimo kako ce ona rijesiti problem Jelsingrada i slicnih preduzeca.

nikako..da je tako sposobna ostavila bi kakav takav trag dok je bila na vlasti (moje licno misljenje 8) )

Citiraj:
oooooooo filozofe, kako ti skuceno razmisljas, nama treba carobnjak a ne premijer. svjetska kriza pa eto, ne kontam sta je tu dodik ili bilo ko kriv, nije je on izazvao, bice kako mora.

ma nasi politicari nisu u stanju rijesiti daleko jednostavnije stvari i probleme unutar same drzave, a kamoli da nas ''spasavaju'' od globalne krize, nad kojom nemaju apsolutno nikakve kontrole niti uticaja....dakle, slazem se, bice kako mora

Citiraj:
Što bilo ko treba da pomaže Dodiku? A i on će vjerovatno sve probleme podvesti pod svjetsku ekonomsku krizu, ona mu je došla kao kec na destku.

sjelo mu je samo tako...sad sta god krene kako ne treba, bice: ''*ebesh ga, nije do mene, globalna je kriza..a da nije mene, JEDINOG, bilo bi i gore'' :confused3:

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2009, 17:52 
filozof sa vrbasa je napisao:

Ne, Cenićka treba da kritikuje kao što i do sada radi, a ako ikada dođe na vlast onda treba da pokaže šta zna. Što bilo ko treba da pomaže Dodiku? A i on će vjerovatno sve probleme podvesti pod svjetsku ekonomsku krizu, ona mu je došla kao kec na destku. :lol:

da naravno, da kritikuje i laprda to joj jedino i pristaje. nego ti je glupo razmisljanje, sto bi ona pomagala dodiku. :confused2: pa nije ovde rijec o njemu nego o njoj, nama i i toj krizi strasnoj :) . valjda ako je takav strucnjak i ima rjesenje da sto lakse prebrodimo krizu, onda treba kao pravi patriota pomoci svojoj drzavi i narodu. tu dodik nema nikakve veze, svi smo u istom problemu, pa zar nije logicno da svoju pamet upotrijebi za dobrobit naroda, i eto joj vlasti i glasova za kojim toliko zudi. ali naravno, sta da se kazu tu, zena pojma nema samo laprda u prazno.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2009, 20:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kao pokvarena gramofonska ploča se ponavljaš. :lol:

Laprda, laprda, laprda.

Ona ne radi ništa drugo , nego ono što je Dodo radio kada je bio van vlasti. Ipak onaj ko ima poluge vlasti najviše je odgovran, ma šta da je u pitanju. :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2009, 23:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Filozofe bespotrebno se smaras objasnjavajuci nekome ko je lojalan vlasti, skoro pola grada ima clanske kartice ili su simpatizeri SNSD, a i ne bili kad u RS nema ni jednog medija koji prica protiv vlasti(to valjda dovoljno dokazuje kolika je demokratija) dzaba je tu sva argumentacija, propaganda je ucinila i cini svoje i dodkia ce biti tesko skinuti, ako ga sad Cavic sa svojom novoosnovanom Demokratskom Partijom ne skine nece niko.SNSD nije toliko jak koliko je opozicija slaba.

A sad malo da odgovorim na pitanja koja su postavljena ranije, BL4ever Bisićka je uspostavila sistem, Poresku upravu koja sada opet slabo radi jer nisam skoro cuo da je nekome nesto zatvoreno radi utaje ili neplacanja poreza to smao govori da je korupcija ponovo na djelu. BL4ever o Bisicnki pricas bez argumentacije

O Cenicki isto niste rekli ni jedan konkretan argument, osim da laprda i prica u prazno, a eto nek ona nije upravu sto se tice fiskalnih kasa i nameta na prvredu, samo pitaj nekog iz privrede nesto o tome pa ces cuti sta kaze ili da zatvara ili da razmislja o zatvaranju firme i otpustanju radnika(naravno ako nije neka jaca firma u pitanju, a takvih je malo)-to je nama nasa fiskalizacaija dala-puno je tu rupa i kao sto Cenicka rece fiskalizacija je potrebna ranjama koje rade sa kesom, a sta ce ista recimo u velikim robnim kucama kad oni su i ranije uredno ispostavljali fakturu. Bruto princip sjajna stvar nema sta samo sto ce sada to poslodavci iskoristiti da smanje plate zaposlenima koliko su ranije davali za ukupnu platu sada ce davati isto samo sto ce radnik morati uplacivati iz svog dzepa doprinose koji iznise pola plate.

Poslednji put menjao BL Boy dana 28 Jan 2009, 01:35, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2009, 23:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BL4ever je napisao:
BL Boy je napisao:
cink je napisao:
pa kad je toliko pametna sto nije nista napravila kad je bila na vlasti....moze samo da laprda i koristi evoje ekonomske termine koji ne piju vode U BiH...i nek su je napustili gulila je studente ko kad je nova godina....

@cink, majlili i Rakun_Slavko
SLAŽEM SE!
Najlakše je sjesti pred kameru i pričati šta ne valja!
Uostalom, zašto ne predloži nešto konkretno?
A razlog zbog kojeg je ostala bez posla nije naveden u vijesti FTV-a...
"Zbog stvari oko nje". Šta to znači...? Pila je? Nije držala predavanja? Imala niske/visoke kriterije? Nije dolazila na nastavu?

Pa stalno i predlaze samo sto to slabo od Vas ko slusa, a sto se tice razloga pa jasno je sta se mislilo pod tim "stvari oko nje" dakle pod tim se podrazumijeva politicki pritiska vladajuce SNSD jer je proglasena za drzavnog neprijatelja br.1 , a postoji i ta opcija da je otpustena zbog lose prolaznosti mada u to slabo vjerujem, jer previse je tu nekih slucajnosti mislim da se ide da joj zabrane rad po svaku cijenu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 00:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BL4ever je napisao:
Filozofe, nisi nam objasnio kako će se recesija odraziti na BiH?
Otkud ti pomisao da smo toliko razvijeni da bi se nešto i moglo desiti kod nas?

Uostalom, znaš li ti šta je to recesija?

A Bisićka... Gdje je ona danas? Koja je njena funkcija?
I da li je ona lično zatvarala trgovce ili su to radila poreska inspekcija?

Ti mora da si slusao ove "nase strucnjake iz Dodikovog kabineta koji samo pricaju sta je narodu milo za cuti. Nema te zemlje koja nece biti pogodjena recesijom u vecoj ili manjoj mjeri. Sto se tice BiH ona je istom vec pogodjena, jer vec su nastupila otpustanja u nekim sektorima privrede, stagnacija rasta kao i teze dolazenje do kreditnih sredstava koje ce samo po sebi usporiti ekon.rast.
A poreski inspektori gdje su oni danas, pa nije ih licno zatvarala ali je slala inspektore i dobijala prijetnje smrcu, a njeni inspektori nerjetko premlacivani od strane neplatisa.

Nema sta od dolaska Dodika na vlast se desila poskupljenje zivotnih nairnica je 2-3 puta i samim tim potrosacka korpa je veca a plate ko plate vecinom iste, nemojte mi samo reci da to Vlada ne moze i nije mogla kontrolisati u zadnje vrijeme pkusvaju, ali pitanje gdje su dosad bili. Ova recesija ce im biti dobar alibi za neuspijeh.
Ovakva apsolutisticka vlast nije odavno vidjena ovdje ali sta se drugo moglo i ocekivati svaka vlast se s vremenom kvari tako i ova jos u situaciji kada sami imaju vecinu onda je ovakvo ponasanje apsolutno logicno. Premijer nam se ponasa kao da je najpametnij i na ekonomskom savjetu niko drugi nista ne smije reci osim njega jer je on zaboga sve zna.

Poslednji put menjao BL Boy dana 28 Jan 2009, 01:34, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 00:34 
kako uvijek neki preokrenu svaku temu u pljuvanje po vlasti.
ovde je bila rijec o cenicki, ja sam dala svoje misljenje.
a sto se tice privrednika, vidim nista ne odgovara, najbolje je ipak po vama, cini se, siva ekonomija, radnici na crno, porezi da ne postoje... i eto.. :confused2:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 01:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
kako uvijek neki preokrenu svaku temu u pljuvanje po vlasti.
ovde je bila rijec o cenicki, ja sam dala svoje misljenje.
a sto se tice privrednika, vidim nista ne odgovara, najbolje je ipak po vama, cini se, siva ekonomija, radnici na crno, porezi da ne postoje... i eto.. :confused2:

ne preokrece niko nista vec ovdje i jeste umjesana vlast.
Sto se tice ostalog opet nisam dobio argumente vec suplju pricu. Nije da nista ne odgovara, ali necu da se pravim ni da je sve uredu kad nije. Ja nisam rekao da cijeli proces ne valja, vec da nije dobro osmisljen i implementiran to je sve, a ko izvrce vidi se.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 12:27 
da li je cijeli proces fiskalizacije dobro osmisljen i da li su ovi skoro doneseni zakoni dobri moglo bi da se razglaba do sutra. mislim da nije za ovu temu. na koji nacin treba ispraviti greske u tim procesima, ja nisam kompetentna da kazem jer sam ja zavrsila pravo a ne ekonomiju. ali bas zato ja i dalje vas pitam, zasto mi to ne objasni ekonomski strucnjak S. Cenic kad je toliko hvalite.
ona je ta koja stalno vice ne valja proces, ne valjaju zakoni, a ni u jednom trenutku ne kaze kako je to ispravno, sta to treba uciniti kad je tako pametna.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 17:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
da li je cijeli proces fiskalizacije dobro osmisljen i da li su ovi skoro doneseni zakoni dobri moglo bi da se razglaba do sutra. mislim da nije za ovu temu. na koji nacin treba ispraviti greske u tim procesima, ja nisam kompetentna da kazem jer sam ja zavrsila pravo a ne ekonomiju. ali bas zato ja i dalje vas pitam, zasto mi to ne objasni ekonomski strucnjak S. Cenic kad je toliko hvalite.
ona je ta koja stalno vice ne valja proces, ne valjaju zakoni, a ni u jednom trenutku ne kaze kako je to ispravno, sta to treba uciniti kad je tako pametna.

Nije tacno da ne daje rjesenja opet kazem da navedete argument gdje ona to kritikuje, a da poslije toga ne kaze sta bi i kako trebalo da se radi, druga stvar je sto niko to niti slusa niti uvazava, pa onda samo kaze ona samo kritikuje. Upravo sam u postu ranije napisao sta je to rekla konkretno za fiskalizaciju sta ne valja i sta bi trebalo popraviti.Smatram da je sto se toga tice 100% u pravu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 20:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
@ BL Boy

Pitao sam filozofa da li zna šta je to recesija i da napiše šta je to!
Njega sam to pitao zato što čuo "bazvord" i ponavlja ga, a čini mi se da baš i ne zna o čemu piše...
Da zna šta je recesija, odavno bi odgovorio jer vidim da je odgovorio majlili na par postova sa ove teme.
Takođe sam ga pitao da objasni kako će recesija uticati na BiH, kad već tvrdi da je upućen!

BL Boy je napisao:
Ti mora da si slusao ove "nase strucnjake iz Dodikovog kabineta koji samo pricaju sta je narodu milo za cuti.

Moram te razočarati.
Nisam član SNSD-a, niti mislim da je svaka Dodikova (i Vladina) pametna.
Ali, imali su i imaju pametnih poteza! A, imaju i glupih!

Naravno da sam slušao, gledao i čitao izjave i to bar većinu... Ne samo Vlade, već i opozicije.
Treba čuti sve argumente, pa tek onda donijeti zaključak.
Ako si iole pametan, zaključak će ti se sam ukazati.
Ako slijepo slušaš samo jednu stranu, ili Vladu ili opoziciju, onda si zatupljen!

BL Boy je napisao:
Nema te zemlje koja nece biti pogodjena recesijom u vecoj ili manjoj mjeri. Sto se tice BiH ona je istom vec pogodjena, jer vec su nastupila otpustanja u nekim sektorima privrede, stagnacija rasta kao i teze dolazenje do kreditnih sredstava koje ce samo po sebi usporiti ekon.rast.

Tačno, napisao sam da će nas zaobići, ali nisam mislio bukvalno.
Jednostavno, nismo toliko razvijeni da bi nas baš zabolilo.
A da će biti problema zbog naše nerazvijenosti, biće!
Samo, glupo je za probleme koje će nastati kriviti nešto drugo i nekog drugog.

BL Boy je napisao:
A poreski inspektori gdje su oni danas, pa nije ih licno zatvarala ali je slala inspektore i dobijala prijetnje smrcu, a njeni inspektori nerjetko premlacivani od strane neplatisa.

Bisićka se previše eksponirala. I postala "žrtva" vlastite "slave"! Gdje je danas? :lol:
Pitaj danas ljude da li znaju ko je direktor PURS-a!
O Bisićki su raspravljali svi, pa čak i penzionerke na pijaci. :)

BL Boy je napisao:
BL4ever Bisićka je uspostavila sistem, Poresku upravu koja sada opet slabo radi

Jesi li ti radio u PURS-u pa znaš ko je "uveo red"?

BL Boy je napisao:
Nema sta od dolaska Dodika na vlast se desila poskupljenje zivotnih nairnica je 2-3 puta i samim
Ovakva apsolutisticka vlast nije odavno vidjena ovdje ali sta se drugo moglo i ocekivati svaka vlast se s vremenom kvari tako i ova jos u situaciji kada sami imaju vecinu onda je ovakvo ponasanje apsolutno logicno. Premijer nam se ponasa kao da je najpametnij i na ekonomskom savjetu niko drugi nista ne smije reci osim njega jer je on zaboga sve zna.

Pazi ovo. Napadaš Vladu.
Šta ti to govori?
Nemoguće je da nema niti jedne dobre stvari koje je uradio SNSD ili bilo ko drugi ko je do sada bio u Vladi (SDS, PDP, SP RS,...)!
Ako samo pljuješ po drugima šta to govori o tebi?

BL Boy,
Cenićka trtlja svašta i to uglavnom "pljuje" po nekome... (znamo kome) … pa je teško i čuti ako "izvali" koju pametnu… :-)

Ponavljam, neka te svoje izjave neka pretoči u prijedlog zakona ili prijedlog izmjene i dopune zakona!

S obzirom da njen DEPOS nije ušao u NSRS, što znači da ona i nije "prava" opozicija, neka skupi potpise i zatraži sjednicu NS RS ili neka da nekom poslaniku taj pisani prijedlog pa ako prođe, onda možda i uđe na sljedećim izborima u NS RS.
Ako prijedlog bude pametan, a ne "prođe" (ne bude usvojen) na zasjedanju onda će sigurno ući u NS RS na sljedećim izborima!

I dalje niko nije rekao pravi razlog njenog odlaska sa Prometeja...
Ono "stvari oko nje" je vrlo neozbiljno za FTV, koji se predstavlja kao "ozbiljan" medij.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 21:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BL4ever je napisao:
@ BL Boy

Pitao sam filozofa da li zna šta je to recesija i da napiše šta je to!
Njega sam to pitao zato što čuo "bazvord" i ponavlja ga, a čini mi se da baš i ne zna o čemu piše...
Da zna šta je recesija, odavno bi odgovorio jer vidim da je odgovorio majlili na par postova sa ove teme.
Takođe sam ga pitao da objasni kako će recesija uticati na BiH, kad već tvrdi da je upućen!

Sa definicijama i teorijama stvarno neću da se opterećujem. Tako da nisam pretraživao po netu. Ali sam od stručnjaka čuo odlike recesije i to sam urezao u pamćenje i to je sasvim dovoljno za prepoznavanje. A to će sve pogoditi i naša preduzeća kojih je malo , a koji su koliko toliko uspješno poslovala. Vlasnici preduzeća neće gubitke, srezaće sve nepotrebne troškove.

Svi znamo šta to znači.

Tačno je da je većina nas u krizi od 1992. i nema šta da nas pogodi, ali te proizvodne snage će nastradati.

I ako je po tebi to beznačajno, kao što tvrdiš u svojim postovima, u mojim očima kada ti propadne i ono što iole valja za mene je katastrofa.

A kao što sam već rekao uspijeh i propast idu isključivo k onima koji su na vlasti.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 21:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BL4ever je napisao:
Bisićka se previše eksponirala. I postala "žrtva" vlastite "slave"! Gdje je danas? :lol:
Pitaj danas ljude da li znaju ko je direktor PURS-a!
O Bisićki su raspravljali svi, pa čak i penzionerke na pijaci. :)

BL Boy je napisao:
BL4ever Bisićka je uspostavila sistem, Poresku upravu koja sada opet slabo radi

Jesi li ti radio u PURS-u pa znaš ko je "uveo red"?

I dalje niko nije rekao pravi razlog njenog odlaska sa Prometeja...
Ono "stvari oko nje" je vrlo neozbiljno za FTV, koji se predstavlja kao "ozbiljan" medij.

BL4ever sto se tice Bisicke i ovoga sto si rekao vrijedi stara narodna "za dobrim konjem se prasina diže"
Nisam radio u PURS, ali se sjećam vremena kad je to bilo i to su činjenice koje ti ignorišeš.

Što se tiče FTV nisu oni rekli već samo prenjeli razloge koje je naveo Prometej.

Što se tiče Vlade RS nisam rekao da sve sto rade ne valja niti da je svaki potez opozicije ili vlasti o.k. vec sam rekao da dosta grijese, a stiuaciju kroz svoje medije predstavlju ružičastom, a kako nam je sami znamo. Dodik je parama od telekoma koje je uglavnom usmjerio na potrosnju, a vrlo malo na neke investicije koje bi na duzi rok dale efekta kupio socijalni mir neko vrijeme no kad i to profucka vidjecemo sta ce onda.Evo i CEZ je dao nogu Vladi RS zbog njene sporosti i trazi odstetu.
Rafinerija placena sredstvima iz kredita , a Brodska rafinerija se sada poslije toga kreditno zaduzila da taj kredit otplati, a sve to nasu dragu nesposobnu Vladu zacudi(da ne govorim o probijanju roka pocetka proizvodnje).

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 22:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Sa definicijama i teorijama stvarno neću da se opterećujem. Tako da nisam pretraživao po netu. Ali sam od stručnjaka čuo odlike recesije i to sam urezao u pamćenje i to je sasvim dovoljno za prepoznavanje. A to će sve pogoditi i naša preduzeća kojih je malo , a koji su koliko toliko uspješno poslovala. Vlasnici preduzeća neće gubitke, srezaće sve nepotrebne troškove.

Svi znamo šta to znači.

Tačno je da je većina nas u krizi od 1992. i nema šta da nas pogodi, ali te proizvodne snage će nastradati.

I ako je po tebi to beznačajno, kao što tvrdiš u svojim postovima, u mojim očima kada ti propadne i ono što iole valja za mene je katastrofa.

A kao što sam već rekao uspijeh i propast idu isključivo k onima koji su na vlasti.

Pazi, nije beznačajno što će ljudi ostati bez posla.
Žao mi je tih ljudi koji će biti direktno pogođeni recesijom!
Srećom, ljudi u RS su šampioni u snalaženju pa ne vjerujem da će oni koji ostanu bez posla zbog recesije umrijeti od gladi.

Koliko se sjećam, napisao sam da će nas za sada zaobići "svjetska" recesija...
Tačnije, napisao sam da će uticaj "svjetske" recesije na našu privredu biti beznačajan.
Mislio sam na "privredu" "u globalu".
Ko zna gdje ćemo biti za deset godina...

Što se recesije tiče, mi uvozimo sve živo, a velika većina naših "biznismena" ne ulaže u tržišta koja su zahvaćena recesijom. Takođe, više ne zavisimo toliko od inostrane pomoći i donacija.
Dobro si napisao, nema šta da pogodi većinu, nismo toliko razvijeni.
Ili smo razvijeni, a ne znamo :)
Tačno je da može biti pogođeno ono malo izvoznika ili par preduzeća koje zavise od ino kapitala, ali, srećom, nismo orijentisani samo na izvoz.
I neće propasti svi izvoznici! Niti će propasti svi oni kojima treba ino kapital!
Niti će nam propasti sva preduzeća!

Usput, neće ova "kriza" trajati vječno, za dve/tri godine S.A.D. će krenuti "uzlaznom putanjom", a otvaraju nam se i nova tržišta, "pred vratima" smo EU...

Sada ću te ponovo citirati:
Tačno je da je većina nas u krizi od 1992. i nema šta da nas pogodi

Bojim se da će mnogi poslodavci bez razloga koristiti termin "recesija" i probleme (npr.u S.A.D.-u) kao izgovor za ukidanje radnih mjesta.
Isto kao što sada neki govore da će ih fiskalizacija uništiti (a neće) i prijete da će otpustiti radnike.

Jeste filozofiranje, ali...
Možeš dodati i biznismene.
Sad će se vidjeti ko je sposoban/uspješan, a ko nije :wink:

@BL Boy
BL Boy je napisao:
BL4ever sto se tice Bisicke i ovoga sto si rekao vrijedi stara narodna "za dobrim konjem se prasina diže"
Nisam radio u PURS, ali se sjećam vremena kad je to bilo i to su činjenice koje ti ignorišeš.

Nisi radio u PURS, a pričaš o njihovom uređenju, spominješ organizacione poteze...
Koje ja činjenice ignorišem?
Da li se "digla prašina za dobrim konjem" tj. za Bisićkom?
Gdje je ona sada? :lol: :lol: :lol:
Da li je priznati stručnjak koji drži predavanja svuda po svijetu?

Pazi i ona je imala par dobrih poteza, ali zatvaranje TV stanice koja nije emitovala program (baš kada su mediji počeli prozivati Bisićku) je presmiješno!
Jednostavno, da je istrajala u nekim stvarima i da se nije pretjerano i bespotrebno eksponirala, možda bi danas bila poznata i priznata.

Pazi, može biti 1000 razloga za Cenićkino otpuštanje...
Možda je je imala previsoke ili preniske kriterije, možda nije dolazila na predavanja, a možda su je studenti koji su položili ispit negativno ocijenili... itd. itd.
Da li se ona žalila na odluku? Da li je podnijela tužbu protiv Prometeja?
Znaš, nije sve u "zbog stvari oko nje".
Uostalom, Prometej je privatna "firma" koja je na "tržištu" znanja...
Jednostavno, niko te neće natjerati da upišeš Prometej ili bilo koji drugi fakultet.
To je tvoj izbor!

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 00:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BL4ever , ja prognoziram da će nas zapljusnuti još ovog ljeta. A što se tiče stagnacija firmi, direktno će biti pogođeni svi naši "giganti" (Birač , Jelšingrad, Šume RS ...) otkazuju im se narudžbe iz inostranstva.

Dok npr. Strašek Čolić možda im opadne prodaja na domaćem tržištu, ali ne toliko , jer polazim od sebe moram nešto jesti , a njihova najjeftinija salama košta 5 KM.

Međutim Strašek Čolić i Šume RS ne mogu se porediti, zna se kada su i jedni i drugi u punom kapacitetu, ko uplaćuje veći porez i ko puni budžet države. Razlog za paniku je opravdan.

Birač ili BL pivara itd...

A ako ostane uvoz u vrijeme recesije kakav je sada ima da nas nema.

A što se tiče Milice Bisić , njena uloga je bila takva kakva je. Pokrenula je nešto što drugi prije nje ili nisu smjeli ili nisu htjeli. I svi su to primjetili, o tome govore i oni linkovi što sam ih postavio. Ona nije bila političar, nju su reklamirala njena dijela u pozitivnom smislu.

A gdje je sada?

http://www.kurir-info.rs/clanak/politika/kurir-28-01-2009/bozini-pusaci

Od direktora PU RS , do zamjenika ministra finasija Srbije do direktora u duvanskoj firmi.

E ako je tačno ovo što Kurir prenosi, treba da i odgovara. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 00:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BL4ever , ja prognoziram da će nas zapljusnuti još ovog ljeta. A što se tiče stagnacija firmi, direktno će biti pogođeni svi naši "giganti" (Birač , Jelšingrad, Šume RS ...) otkazuju im se narudžbe iz inostranstva.

Dok npr. Strašek Čolić možda im opadne prodaja na domaćem tržištu, ali ne toliko , jer polazim od sebe moram nešto jesti , a njihova najjeftinija salama košta 5 KM.

Međutim Strašek Čolić i Šume RS ne mogu se porediti, zna se kada su i jedni i drugi u punom kapacitetu, ko uplaćuje veći porez i ko puni budžet države. Razlog za paniku je opravdan.

Birač ili BL pivara itd...

A ako ostane uvoz u vrijeme recesije kakav je sada ima da nas nema.

A što se tiče Milice Bisić , njena uloga je bila takva kakva je. Pokrenula je nešto što drugi prije nje ili nisu smjeli ili nisu htjeli. I svi su to primjetili, o tome govore i oni linkovi što sam ih postavio. Ona nije bila političar, nju su reklamirala njena dijela u pozitivnom smislu.

A gdje je sada?

http://www.kurir-info.rs/clanak/politika/kurir-28-01-2009/bozini-pusaci

Od direktora PU RS , do zamjenika ministra finasija Srbije do direktora u duvanskoj firmi.

E ako je tačno ovo što Kurir prenosi, treba da i odgovara. :evil3:

Sve receno nema se tu sta puno dodati

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 00:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BL4ever je napisao:
Koje ja činjenice ignorišem?
Da li se "digla prašina za dobrim konjem" tj. za Bisićkom?
Gdje je ona sada? :lol: :lol: :lol:
Da li je priznati stručnjak koji drži predavanja svuda po svijetu?

Pazi i ona je imala par dobrih poteza, ali zatvaranje TV stanice koja nije emitovala program (baš kada su mediji počeli prozivati Bisićku) je presmiješno!
Jednostavno, da je istrajala u nekim stvarima i da se nije pretjerano i bespotrebno eksponirala, možda bi danas bila poznata i priznata.

Pazi, može biti 1000 razloga za Cenićkino otpuštanje...
Možda je je imala previsoke ili preniske kriterije, možda nije dolazila na predavanja, a možda su je studenti koji su položili ispit negativno ocijenili... itd. itd.
Da li se ona žalila na odluku? Da li je podnijela tužbu protiv Prometeja?
Znaš, nije sve u "zbog stvari oko nje".
Uostalom, Prometej je privatna "firma" koja je na "tržištu" znanja...
Jednostavno, niko te neće natjerati da upišeš Prometej ili bilo koji drugi fakultet.
To je tvoj izbor!

Sto se tice Bisicke covjek prije mene je sve odgovorio tako da bi bilo suvisno da ja ista vise govorim o njoj, ali cu samo reci pa i mr.Dodik se previse i potrebno i bespotrebno eksponira u medijima da li to znaci da i njega po istom receptu treba ukloniti i nepriznati kao i Bisicku mislim da li vazi taj isti kriterij za ocjenjivanje rada. Presmijesno kao Bisicka je kriva sto se eksponirala pa mediji su sami isli za njom, a kad radis takav posao to je i potrebno da se ako nista "pokazu zubi" neplatisama pa kad vide sta je snaslo ljude poput njih da koriguju svoje ponasanje i da se disciplinuju, dakle to je imalo i svoj preventivni efekat. Nevjerovatno kako se ovdje pljuje po casnim ljudima.

Sto se tice Cenicke bilo koji od ova dva razloga da je u pitanju mislim da ce to samo stetiti Prometeju koji je sam svoj ugled poljuljao ako ga je i imao. Jer ako je razlog visok kriterij koja je onda poruka da se treba sto manje znati i da treba samo pustati samo da se polaze kako bi eto svi studenti bili zadovoljni.
Ne znam da li se zalilla ili podnjela tuzbu, ali u kontaktu sa gospodjom Cenic na facebooku mi je rekla "da ce vidjeti kako i sta dalje uglavnom nesto se mora ciniti"

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2009, 08:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Zacudili su me malo stavovi ovih koji misle poztivno o gospodji Cenic?! Sta je vama ljudi, jeste li svi kratke pameti?! Zar ste svi zaboravili na dodikovsku osionost ove gospodje?!
Ona je meni ostala u sjecanju kao zenski Dodik. Strecala se na pitanja koja joj nisu odgovarala, bas kao i krmak Dodo. Znala se i posvadjati sa nepodobnim novinarima u ta "zlatna" vremena. Sve ste to zaboravili!

Vidim da je neko spomenuo i Cavica u pozitivnom kontekstu?! Tek bi se o tom ekonomskom "strucnjaku" moglo prozboriti.

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2009, 12:17 
bas to. nervira me kad filozof i jos neki svaku temu preokrenu u istom smijeru. mani te se sad dodika, on nije tema trenutno. ja sam zapocela svoje komentare stavom da doticna gospodja nema pojma. pri tom ne ulazim u to jel vlast dobro ili lose sprovela fiskalizaciju, itd. to je , sto kazu drugi par opanaka. :D ja nisam nigdje rekla da su doneseni zakoni i procesi idealni i da nemaju nedostatke.
ono o cemu je rijec je da ona neprestano kudi i pljuje a nikakav prijedlog nema niti zna dati neke prijedloge kako konkretno popraviti sve. prica u prazno, i sto neko rece onako muskaracasta ko pravi kamiondzija, a o strucnosti tog tzv. ekonomskog eksperta ja ne vidjeh nista.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 142 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]