banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 20:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Sep 2008, 22:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jul 2007, 18:08
samo kruzni tokovi, kakvi semafori i cekanja

dusu moju mogu raniti
al' ne mogu ostati bez tebe...

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 01:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
majlili je napisao:

[pa nisu ni trebali se brukati onakvim iscrtavanjem ulice, da nisu nista napravili, ljudi bi kao i do sad znali kako se mimoici a sad prateci siglanizaciju idu direktno jedan na drugog. starsno. kakvi nestrucni likovi rade tako odgovorne poslove, da ne povjerujes!!!!!!!![/b]

Svako jutro, otkako smo išli dole na gradilište, koristili smo skretanje prema autobuskoj stanici,
tj. pored Jelšingrada. Ali, ko vas jebe, kad se volite praviti pametni. Da smo vam zatvorili cijelu
ulicu vi bi se vozali po trotoaru... hehehe... e pa, ne može!

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 12:21 
jesi siguran druze da znas temu???

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Naravno rode... Kozaraputevi grade tu cestu, tj. ono o čemu vi govorite je samo uklapanje
ove ceste koja se izvodi na magistralni put M4... jel na to misliš?

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 12:54 
ne o ovoj sto se sad radi da poveze tranzit i trapiste, vec o horizontalnoj signalizaciji na raskrsnici kod tamo one skole i jajcevicevog salona.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 20:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pa sta tu nije jasno?

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 21:39 
odi pa vidi.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 22:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Jul 2008, 23:26
Ja tu cesto prolazim i nikada nisam imala problema. :D Fora je u tome da se ne opterecujete puno ko ima prednost i da cure nabace kes za svaki slucaj :D

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2008, 08:22 
ma nisam ni ja imala problema, koliko vidim kad prolazim, tece tu saobracaj... ali i dalje stoji konstatacija da su tim iscrtavanjem po raskrsnici napravili glupost kakva se ne desava cesto... cist idiotizam... moja poenta je i bila na ljude i njihovu nestrucnost a koji su to radili..

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2008, 09:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Tiki the Boyler je napisao:
A ja mislio da smo svi učili o kružnom toku još u toku obuke, tj. prije nego što smo dobili vozačku dozvolu!
Stvarno ne vidim razlog tolikoj mistifikaciji kružnog toka!
Mislim da to nije ništa veći problem od mnogih drugih saobraćajnih problema u ovom gradu! Ako si seljak i krkan, onda si seljak i krkan... svejedno da li se parkiraš ispred Žitopeke dok ti griju sendvič, da li obilaziš kolonu a zatim skrećeš desno na uslovno zeleno ili pak prolaziš kroz kružni tok u skladu sa pravilom desne strane...

ovo kao da sam ja pisala, samo bolje srocheno! :)
ne kontam u chemu je problem, ako znash pravila i znash voziti, snacji cjesh se i na kruznom toku i na bilo kojoj raskrsnici u Bl..druga pricha je kad nemash iskustva pa se uplashish...ovako, meni svejedno, zivim u Bl, vecj znam gdje moze biti guzva i ako zurim, znam prechice kojima cju brze sticji i to je to...shokirala bih se kad bi sve ishlo po evropskim standardima, mislim, ko se ne snalazi po raskrsnicama u Bl, kako bi se snashao u nekom vecjem gradu...?!
a i na ove krkane koje Tiki spominje sam vecj navikla, malo pazim da mi takva budala ne izleti i sve ok...shta'sh, nije da imamo drugog izbora....

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 09:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
TipMaster je napisao:
jedno pitanje vezano za kruzni tok ...ko ima prednost onaj koji je vec usao i krece se kruznim tokom ili tu vazi pravilo desne strane..imam srecu ziveo sam par godina u jednoj zapadno evropskoj zemlji gde uopste nema semofora vec su svuda kruzni tokovi tako da imam iskustva sa kruznim tokovima ali bogami kad ove nase baje i jare zaskripe bice tu svasta

Slika

Slika

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 09:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Izbrisan je grafit, al bio je dobar fazon :)

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 09:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
samo da mi je znati kojoj je budali pala ta ideja na pamet? da tako prometna ulica ide odmah uz zgradu i skolu....bedak

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2008, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa gdje bi je ti stavio matere ti? - ne znam kako bi drugačije rasteretio saobraćaj dole?
I ovako i onako ja ne znam ni ko radi u nas planiranje - ako i postoji neko?!

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 12:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
prema svemu do sada vidjenom izgleda da ne :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 20:49 
i sad sam prosla tom ulicom o cijoj sam i raskrsnici zapocela temu. koliko znam oni su citavu tu trasu obnovilii sredili prije 3/4 mjeseca, da bi sad kako spajaju nju sa zapadnim tranzitom i nadvoznjakom u trapistima, opet digli taj isti asfalt koji je nov, pa iskopali neke rupcage i kanale. e sad mi nije jasno, ako su vec citavu ulicu presvukli skoro, zar treba dupli posao i trosak, zar i prije 3 mjeseca nisu znali da ce spajati ulice. nego sad opet sve ponovo uskopaj pa ponovo presvlaci. :confused2:

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 21:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Eeeee, pa da su to napravili tako onda ta renovirana trasa ne bi bila NIGDJE prekopana, a to NIGDJE kod nas nema. Ne znamo mi drugacije. Eno bivsa Danka Mitrova, ne mogu se sad sjetiti novog naziva - lijepo sredili trasu od Scorpiona do Rebrovacke crkve, pa onda po sred sredine kopali grijanje ili sta vec za nove zgrade. Ne znam ulicu u gradu koja nije tako sjebana poslije rekonstrukcije.
A sto se tice teme - apsolutno se ne slazem sa tobom. Jedini problem je sto su ljudi navikli drugacije, ali je sasvim normalno mimoilazenje kod lijevih skretaca njihovim desnim stranama automobila. Iako izgleda malo cudno kad dodju jedni naspram drugih, to je tako i gotovo. Sta fali sto idu pravo jedni na druge do jednog trenutka, zato postoje pravila i oznake na putu i prije raskrsnice, horizontalna i vertikalna signalizacija, zmigavci, testovi, obuka, polaganje vozackog. Eno na raskrsnici kod pumpe kod Celika oduvijek se tako mimoilaze lijevi skretaci pa nikad nisam cuo da je to glupost ili pogresno ili da se neko zali. Nas problem je sto svako dobija vozacku i sto smo po gradu naucili raskrsnice i vozimo napamet + semafor, a cim semafor ne radi dobro se zamislis i razgledas ko ima pravo prvenstva. Ili kad promijene pravo prvenstva na nekoj raskrsnici kao sto su prije par godina promijenili na 10 raskrsnica u gradu - e onda nastaje frka, iako su pravila jasna.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 21:20 
moram braniti svoju teoriju. znam ja kako se mimoilazi i sve ali ako odes tamo i pogledas kako to izgleda bice ti sve jasno. naravno da ljudi znaju kako ce se mimoilaziti u skretanju ali ako pratis iscrtane trake tacno 5 metara ides direktno jedan u drugoga... tesko mi je za objasniti ali vjerujte ko nije vidio tu glupost ne moze ni shvatiti kakav je idiotizam... u gradu ima milion raskrsnica sa svakakvim skretanjima ali nigdje tako glupavo napravljena signalizacija kao ovde..

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Pa bio sam, naravno, ne pisem napamet. Nisam primjetio nista neobicno, sem da je malo drugacije nego prije.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2008, 00:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BLAF77 je napisao:
Eeeee, pa da su to napravili tako onda ta renovirana trasa ne bi bila NIGDJE prekopana, a to NIGDJE kod nas nema. Ne znamo mi drugacije. Eno bivsa Danka Mitrova, ne mogu se sad sjetiti novog naziva - lijepo sredili trasu od Scorpiona do Rebrovacke crkve, pa onda po sred sredine kopali grijanje ili sta vec za nove zgrade. Ne znam ulicu u gradu koja nije tako sjebana poslije rekonstrukcije.

Ovo je fino da si napomenuo. Problem je bio uvijek ist i ostao takav: Dođu dvojica iz Toplane sa
pričom, kako su cijevi ispod ceste zastarjele i kako ih treba zamijeniti - ali da se isto uradi na
račun projekta. Toplana nema para za to( i ako se zna da je grad i prošle i godinu prije izdvajao
iz budžeta sredstva za Toplanu). Onda se treba obratiti investitoru, koji to naravno odbije i desi
se da nova cesta biva prerovana mjesec dana nakon završetka svih radova. Zašto? Da se više
para unese u proces pranja... Isto sranje - drugo pakovanje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]