banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 20:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Sep 2008, 16:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Eto, sad ispade da samo Leona panici, a vi ste mi svi neki hrabri. Blabo vama. :D

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ne bih ni ja pitala njega da nisam paničila... :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 17:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Danas na federalnoj vijesti i govore o ovoj temi, i ide komentar "eksperiment koji je kostao 5 MILIONA$ :roll: .
A na Novoj, komentar "Stiven Hoking izjavio da eksperiment nece donijeti nikakve revolucionarne rezultate", a ovdje iz prilozenog teksta smo vidjeli da je rekao samo da sumnja da ce pronaci bozon ali da ce se vjerovatno doci do revolucionarnih otrkica. Koja povrsnost. :angry4:

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
ccc. vjerski fundamentalisti.

lol

Kakva panika. Strah proizilazi iz neznanja.
Znanje je moć.

Eee.kakvi smo mi ljudi malodušni...strašno.Najbolje da nismo ni izlazili iz srednjeg vijeka jbt...Prezirem strah od novog i napretka nauke.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 20:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Sassy je napisao:
Znanje je moć.

Zasto je znanje moc pisao sam na jednom drugom forumu i to upravo danas. Koja koincidencija! Prenosim vam djelimicno taj tekst:

"Recimo, malo prosjecnih ljudi zna da su velike bolesti kao sto su kuga, kolera itd., svojevremeno unistavale i trecinu do polovinu populacije tadasnjeg stanovnistva. Zamislite, pojavi se bolest, i svaki treci covjek umre od te bolesti. A to se desavalo u srednjem vijeku, ne jednom, nego vise puta. Do sad bi imali bar tri puta vise stanovnika na zemlji, samo da nije bilo te dvije bolesti-kuge i kolere. A sto je najzalosnije, svi ti ljudi bi bili spaseni da su imali znanje koje moze stati na jedan list papira. Ovdje se vidi znacaj znanja. Znaci sa uputstvima i znanjem koja mogu stati na samo jedan list papira milijarde ljudi bi bilo spaseno.
Takodje podsjetimo se i malarije od koja jos i danas odnese oko milion zivota godisnje u svijetu, a u proslosti daleko vise. Jos da spomenem i gripu iz 1918 koja je samo za jednu godinu odnijela vise zivota nego oba svjetska rata za 8 godina, a koliko je gripa u istoriji bilo. I razne druge bolesti. I danas postoje bolesti kojima nema lijeka kao sida, rak, ali i koje se mogu sprijeciti kao bolesti srca itd., samo je potrebno primijeniti znanje koje znamo o preventivi.
I ove istorijske cinjenice o bolestima u proslosti koje su prepolovljavale populaciju a mogle su se sprijeciti samo da su ljudi imali biolosko znanje koje se moze nauciti za pet minuta. Recimo o koleri je bilo potrebno samo znati da se prenosi preko vode i poduzeti osnovne higijenske mjere. Isto tako o kugi, da se prenosi preko pacova i poduzeti odgovarajuce higijenske i karantinske mjere i katastrofa bi bila sprijecena. I zbog ovako malog nedostatka znanja ljudi su umirali stotinama godina.
Koliko istorijske cinjenice i znanje mogu pomoci covjecanstvu pisao sam i na temi o pticjoj gripi. Naime, da nisu preduzete preventivne mjere unistavanja peradi i ptica koje je organizovala WHO- svjetska zdravstvena organizacija, do sada bi vec izbila pandemija i milioni ljudi bi vec nastradali. Iako nema garancije da se to nece desiti jer je tesko kontrolisati milijarde ptica i peradi sirom svijeta, ipak su milioni zivota spaseni. A zasto? Pa zahvaljujuci znanju, koje je iako steceno na bolan nacin kroz istoriju, sprijecilo bar jedno ponavljanje i spasilo milione ljudi bar za sada, ako ne i milijarde.
Takodje, postoji jos puno bolessti, pomenimo tuberkulozu, boginje, i mnoge druge protiv kojih se vakcinisemo u djetinjstvu i nismo ni culi za njih, a one su sprijecene i prije nastanka zahvaljujuci znanju. Konkretno, ja sam zahvalan Aleksandru Flemingu za pronalazak penicilina koji me je spasio desetine puta dok sam bio beba. A koliko ljudi duguje drugim naucnicima zahvalnosti za njihov konkretan slucaj. A sve zahvaljujuci znanju. Biologija je jedna od cesto zanemarenih oblasti u drustvu koja je jedna i od najvaznijih jer vidimo da su bioloske stete po ljude u istoriji bile daleko vece od ratova, prirodnih katastrofa, zemljotresa itd. Malo sam oduzio, ali ja kad se raspricam onda se zaboravim ponekad. Poz. "

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 22:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
Upravo na vijestima cujem da se jedna djevojka ubila zbog straha od crne rupe, nakon sto je pogledala jednu emisiju. Djevojka je iz Indije.
Gledala sam isjecak kada krece odbrojavanje...Citiram:"...tri, dva, hahaha, jedan, hahaha, nula...i nista...evo ga! Jeee!" :)

Poz

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2008, 10:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Sassy je napisao:
Znanje je moć.

I sredstvo za odbranu od manipulacije sto je jos bitnije. Ova nesretnica iz Indije me podsjeti na onog sefa policije negdje u J. Americi koji je na staru 1999. pustio sve zatvorenike iz zatvora da uzivaju u posljednjim satima Zemlje...
Dobar tekst Vim :D

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2008, 22:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
gotovo je! našli su ga :lol:
Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 08:59 
:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 00:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
i dalje smo tu, nismo propali u crnu rupcagu. to znaci da ce se i dalje pisati gluposti.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 00:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Mar 2008, 21:15
zar nije BIH crna rupa u Evropi :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 07:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
Sassy je napisao:
ccc. vjerski fundamentalisti.

lol

Znanje je moć.

Eee.kakvi smo mi ljudi malodušni...strašno.Najbolje da nismo ni izlazili iz srednjeg vijeka jbt...Prezirem strah od novog i napretka nauke.

hm znanje!!!...čovjek razvojem znanosti ne napreduje, nego nazaduje....duhovno znanje je to koje oslobađa, a di je to danas?....takvi se mogu nabrojati na prste...

danas ima robova više nego ikad prije....

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 08:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
WinstonWolfe je napisao:
i dalje smo tu, nismo propali u crnu rupcagu. to znaci da ce se i dalje pisati gluposti.

zapravo, koliko znam još uvijek nije izvršeno sudaranje protonskih zraka. Ono što je do sad urađeno je samo lagano "pročepljavanje" tunela kroz koje zrake putuju, tj. probno ispaljivanje zraka u jednom i drugom smjeru. Nikakvih sudaranja ili analiza rezultujućih subatomskih čestica nije do sad bilo. Očekuje se zapravo da će proći godinu dana prije nego ovaj uređaj počne raditi punom snagom.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 10:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ja nisam primjetio da neko na ovoj temi ima strah od napretka nauke ali sam primjetio strah od ljudi, a to je itekako opravdano.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 11:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Procitajte ovaj tekst: http://www.ivonazivkovic.net/CERN.html

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 14:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da nije bas sve sigurno kao sto pricaju procitajte ovdje:

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/hakeri ... u-lhc.html

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
nerevar je napisao:
jel ko video google danas? :lol:

Na ovo sam mislio...
Hristov je napisao:
Evo nasao sam emisiju o kojoj sam govorio, ja cu je veceras pogledati, ko ima vremena neka je pogleda sada pa napise komentar (dijelovi su numerisani od 1 do 5)

The Six Billion Dollar Experiment

vim je napisao:
Da nije bas sve sigurno kao sto pricaju procitajte ovdje:

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/hakeri ... u-lhc.html

A moja Baba-Mara ispekla palačinke juče...

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2008, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Pustili su cestice da idu u jednom smijeru, mislim obrnuto od kazaljke na satu, za roku od 20ak dana (cini mi se) pustice i cestice u drugom smjeru, kad dostignu zeljene brzine, izvrsice sudar.

I ad, hakeri u lhcu :E

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2008, 17:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2008, 14:31
U ovu nasu BIH ce smak svijeta doci za 20 godina...

Sve sto stize u Europu, zadnje stize kod nas..:):):)

Zato ljudi SIGURNI SMO....:):):):)

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2008, 21:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Svaka čast!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]