banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 23:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Tajland!
PostPoslato: 20 Avg 2008, 15:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Avg 2008, 09:16
Ajmo, jel neko bio? Kakva su iskustva?

Kažu da ko jednom ode ne zanima ga više ni jedna destinacija. Ja još nisam, ali planiram.

Vrh

Tema posta: Re: Tajland!
PostPoslato: 20 Avg 2008, 16:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2008, 19:59
Meni pricao jedan sa Tajlanda kako je zahebano tamo... Kaze ogulise mafijasi sve zivo... U pricipu- ako ugledaju skupocjen prsten na ruci odmah rezu prst i skidaju...

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2008, 17:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Lo Lieh je napisao:
Kakva su iskustva?

Uh, fenomenalno. Definitivno otici ko god moze.
Ljudi su bas dobri, non-stop sa osmjehom na licu i susretljivi. Ima gomila stvari da se vidi, od prasuma na sjeveru pa do ostrva i plaza na jugu.
Preporucujem ti period septembar/oktobar. U septembru vec prestaje kisna sezona, a od 1. novembra im pocinje turisticka sezona (bar na jugu) tako da se sve cijene smjestaja mnoze sa 2, mada ni tad nije preskupo.

Citiraj:
Meni pricao jedan sa Tajlanda kako je zahebano tamo... Kaze ogulise mafijasi sve zivo... U pricipu- ako ugledaju skupocjen prsten na ruci odmah rezu prst i skidaju...

Mislim da je ovo lupetanje, prema mom iskustvu nivo kriminala i opasnosti je isti kao i u BL.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2008, 20:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ja sam iz nekoliko različitih izvora slušao priče , evo jedna 100% autentična.

Čovjek zakupio privatni smještaj prvi put na Tajlandu,nije Bangkok ali jedna od njihovih
najpoznatijih destinacija.Ugostio ga gazda, on se smjestio, ponudio mu da jede, da pije
i poslije večere gazda dovodi ženu i kćerku i kaže "biraj". Ovaj nije mogo da vjeruje.
Izgleda da je to kod njih običaj kao kod nas kad se nudi rakija, ako odbiješ da spavaš sa ženskim članovima porodice uvrijedio si domaćina. Jel neko doživio nešto slično?

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2008, 21:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lo Lieh je napisao:
Izgleda da je to kod njih običaj kao kod nas kad se nudi rakija, ako odbiješ da spavaš sa ženskim članovima porodice uvrijedio si domaćina. Jel neko doživio nešto slično?

Da, bas obicaj kao kod nas kad se nudi rakijom, tako i oni nude cerku i zenu u svakoj kuci :confused1:

Prostitucije ima na svakom koraku, na mjestima gdje se skupljaju turisti, ali da ljudi tek tako nude svoje clanove porodice to nije istina. Taj covjek ili je slagao da su mu to cerka i zena (mozda su samo bile dvije prostitutke) ili se odlucio da prodaje zenu i cerku i na taj nacin zaradjuje pare, ali da je to obicaj to definitivno nije.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2008, 22:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
Lo Lieh je napisao:

Da, bas obicaj kao kod nas kad se nudi rakijom, tako i oni nude cerku i zenu u svakoj kuci :confused1:

Prostitucije ima na svakom koraku, na mjestima gdje se skupljaju turisti, ali da ljudi tek tako nude svoje clanove porodice to nije istina. Taj covjek ili je slagao da su mu to cerka i zena (mozda su samo bile dvije prostitutke) ili se odlucio da prodaje zenu i cerku i na taj nacin zaradjuje pare, ali da je to obicaj to definitivno nije.

Ne, ne nije on njih nudio za pare već džaba, kao znak dobrodošlice ili ko će ga
znati zašto. Koliko ja znam prostitucija u tim zemljama nije uopšte socijalno tabuizirana,
čak i djevojke koje rade u barovima sebe ne smatraju prostitutkama. Na zapadu kada kažeš
prostitutka odma je negativna konotacija. Kod njih, možda nije pozitivna ,ali nije
negativna sigurno, znači posao ko i svaki drugi.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2008, 06:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Lo Lieh je napisao:
guess who je napisao:
Lo Lieh je napisao:

Ne, ne nije on njih nudio za pare već džaba, kao znak dobrodošlice ili ko će ga
znati zašto. Koliko ja znam prostitucija u tim zemljama nije uopšte socijalno tabuizirana,
čak i djevojke koje rade u barovima sebe ne smatraju prostitutkama. Na zapadu kada kažeš
prostitutka odma je negativna konotacija. Kod njih, možda nije pozitivna ,ali nije
negativna sigurno, znači posao ko i svaki drugi.

E ebiga sad........pa nisu eskimi pa da nude svoje zene...stvarno sto ljudi znaju valjat.....

Ljepa zemlja za posjetit i ima se sta vidjet....

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2008, 08:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Lo Lieh je napisao:
Ja sam iz nekoliko različitih izvora slušao priče , evo jedna 100% autentična.

Čovjek zakupio privatni smještaj prvi put na Tajlandu,nije Bangkok ali jedna od njihovih
najpoznatijih destinacija.Ugostio ga gazda, on se smjestio, ponudio mu da jede, da pije
i poslije večere gazda dovodi ženu i kćerku i kaže "biraj". Ovaj nije mogo da vjeruje.

Dozivljaj ili dogadjaj moze biti 100% autentican, ako si bio prisutan tome. Ako nisi, onda nije 100%, nego je to rekla-kazala ...

@stalle: Ja jos nisam cuo za tako radikalne lopove u Tajlandu... Nekoliko mojih prijatelja je bilo u Phuketu i jos negdje (ne sjecam se kako se zove), i svi su odusevljeni - imaju samo rijeci hvale!

I ja cu vjerovatno iduce godine 15 dana u Phuket, da vidim te ljepote...

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2008, 10:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Weeehehehe! Hocu i ja da idem na Tajland. (a gdje ne bih isla...)
Vec duze vrijeme mi je to jedna od Top 3 destinacije koje bih htjela posjetiti.
Ajd neka neko postavi slike ako ima. :)

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2008, 13:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
bila vec 6 puta :D
zanimaju me druge destinacije ali ovdje se uvijek vracam.. idem uvijek na isto mjesto, Phuket - Kata beach, Freindship bungalows - privatni smjestaj (familija koja drzi ove bungalove je divna).. plaza 1 minuta hoda..
ljudi fantasticni kao sto rece guess who, hrana vrhunska, plaze iz snova, voda mrakaca.. zaljubljena u tajland.. obicno idem prvo u Bangkok 2-3 dana pa odatle avionom do phuketa (ca. pola sata leta)
iz Phuketa mozes praviti ture po ostalim otocima, bila sam i u kohsamui-u, prelijepo, kuce ne smiju biti vise od palmi.. james bond island nista narocito, ali ruta do tamo je fantasticna... cijene su smijesne.. odijelo kakvo pozelis po tvojim proporcijama sasiveno izmedju 20-40 eura..

neces se zeznuti ako odes.. ako ti trebaju kakve adrese javi se :wink:

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2008, 15:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mamma:) je napisao:
bila vec 6 puta :D
zanimaju me druge destinacije ali ovdje se uvijek vracam.. idem uvijek na isto mjesto, Phuket - Kata beach, Freindship bungalows - privatni smjestaj (familija koja drzi ove bungalove je divna).. plaza 1 minuta hoda..
ljudi fantasticni kao sto rece guess who, hrana vrhunska, plaze iz snova, voda mrakaca.. zaljubljena u tajland.. obicno idem prvo u Bangkok 2-3 dana pa odatle avionom do phuketa (ca. pola sata leta)
iz Phuketa mozes praviti ture po ostalim otocima, bila sam i u kohsamui-u, prelijepo, kuce ne smiju biti vise od palmi.. james bond island nista narocito, ali ruta do tamo je fantasticna... cijene su smijesne.. odijelo kakvo pozelis po tvojim proporcijama sasiveno izmedju 20-40 eura..

neces se zeznuti ako odes.. ako ti trebaju kakve adrese javi se :wink:

Vidi vidi sto je penzija dobra..........pa nek mi samo neko kaze da nije dobro biti penzijoner hmmm!!!!!!!!!!! :D :D

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2008, 19:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MonaLisa je napisao:

Slika

The Beach ;)

@Mamma:)
Kad vec ides tako cesto, pokusaj obici i neka mjesta koja nisu tipicne turisticke destinacije (mada je malo takvih). Puno je ljepsi ugodjaj, ljudi te docekuju s postovanjem i ne gledaju te samo kroz novac.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2008, 20:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Kako se krecu cijene avio karata do Tajlanda i koja je ruta? BG - Bangkok? :)

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 04:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Lakse ti je letiti iz Zg nego iz Bg, mozes preko bilo kojeg veceg centra, npr Zg-Paris-Bangkok, Zg-Istanbul-Bangkok itd. Cijene umnogome zavise da li je sezona(Novembar-Mart) ili van sezone. Najbolja stvar je otici na Tajland kao backpacker, Khao San Road u Bangkoku, smjestaj za 2 eura, kantice za pijesak pune Long Islanda 5 eura po kafanama..... Ove price odozgo su ravne onima kad na zapadu pitaju jel mi ovdje imamo struje.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 07:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Time trek je napisao:
Lakse ti je letiti iz Zg nego iz Bg, mozes preko bilo kojeg veceg centra, npr Zg-Paris-Bangkok, Zg-Istanbul-Bangkok itd. Cijene umnogome zavise da li je sezona(Novembar-Mart) ili van sezone. Najbolja stvar je otici na Tajland kao backpacker, Khao San Road u Bangkoku, smjestaj za 2 eura, kantice za pijesak pune Long Islanda 5 eura po kafanama..... Ove price odozgo su ravne onima kad na zapadu pitaju jel mi ovdje imamo struje.

Khao San Road je inace najgori dio Bangkoka :)

Meni je bila najpovoljnija opcija Beograd-Moskva-Bangkok, kad sam ja letio.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
A cijenu karte niko ne spominje.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 13:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MonaLisa je napisao:
A cijenu karte niko ne spominje.

Liso skupo bolan,ti se uhvati knjige a karata ce biti :cat: :cat: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 15:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
guess who je napisao:
MonaLisa je napisao:

Slika

The Beach ;)

@Mamma:)
Kad vec ides tako cesto, pokusaj obici i neka mjesta koja nisu tipicne turisticke destinacije (mada je malo takvih). Puno je ljepsi ugodjaj, ljudi te docekuju s postovanjem i ne gledaju te samo kroz novac.

hvala na prijedlogu, htjela sam, ali ta mjesta je doista tesko naci - rece sam.
htjela sam na sjeverni dio, zlatni trokut, ali nisam ti ja taj tip, volim konfor pa to ti je..

Hrna je napisao:
Vidi vidi sto je penzija dobra..........pa nek mi samo neko kaze da nije dobro biti penzijoner hmmm!!!!!!!!!!!

neda mamma svog stalkera nikome :D

@Lisa, znam cijene samo iz Svice, ali ja ionako uzimam samo putnu kartu, obicno rezervisem preko mail-a direktno kod ovih - nenormalno koliko jeftinije izadje prenociste kad direktno rezervises.. prva dva puta sam direktno kad sam stigla u Phuket rezervisala, tj. unajmila bungalov.. ako ti treba adresa, javi se ;)

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 18:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
guess who je napisao:
Time trek je napisao:

Meni je bila najpovoljnija opcija Beograd-Moskva-Bangkok, kad sam ja letio.

Najgori je dio ako si penzioner mozda. Inace je ubjedljivo najjeftiniji(sobe se krecu od 1.5 do 3 eura) i ima najvecu koncentraciju dobrih barova i stranih backpackera od po 20ak godina, tako da novog drustva nikad dosta. Naravno ako hocete neku veliku udobnost ili uslugu bolje vam je ostati kuci spavati.... Inace takodje preporuka za ostrvo Koh Phan Gan, koji vazi kao najbolja party lokacija u cijeloj SEA.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Time trek je napisao:
guess who je napisao:

Najgori je dio ako si penzioner mozda. Inace je ubjedljivo najjeftiniji(sobe se krecu od 1.5 do 3 eura) i ima najvecu koncentraciju dobrih barova i stranih backpackera od po 20ak godina, tako da novog drustva nikad dosta. Naravno ako hocete neku veliku udobnost ili uslugu bolje vam je ostati kuci spavati.... Inace takodje preporuka za ostrvo Koh Phan Gan, koji vazi kao najbolja party lokacija u cijeloj SEA.

Ok, sad iz moje tacke gledista :)
Khao San Road mi se nije svidio zato sto tamo samo mozes vidjeti ogromnu kolicinu turista, zbog kojih definitivno nisam dosao u Tajland. Ja sam se radije druzio sa ljudima iz Tajlanda i tako upoznavao njihov mentalitet i kulturu. Da sam bio zeljan Njemaca i Engleza, otisao bih u njihove zemlje pa se tamo druzio s njima. Pored toga, kad god sam prosao tom ulicom, ljudi su iskakali ispred mene i pokusavali da mi uvale nesto da kupim, a to me bas iritira i taj osjecaj da moras biti oprezan da ti neko nesto ne podvali i da ne mozes nikom vjerovati. S druge strane u dijelu grada gdje sam ja zivio, skoro pa da i nije bilo stranaca i ljudi te gledaju potpuno drugim ocima, zanimljiv si im, hoce da se upoznaju s tobom, caste te picem, ispituju te razne stvari, dok sam na Khao San Roadu bio samo jos jedan glupi turista, glavni izvor njihove zarade.
Za smjestaj ne mogu garantovati (posto nisam uporedjivao), ali su pice i hrana na Khao San Roadu definitivno bili skuplji nego gdje sam ja zivio. I uvijek su ti mjesta gdje zalaze turisti skuplja od ostalih. To je normalno i tako je svugdje u svijetu.
A sto se tice zabave i nocnog provoda, ima ga na sve strane. Zar mislis da citav Bangkok izlazi u Khao San Road? :)

p.s. nisam penzioner :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]