Time trek je napisao:
guess who je napisao:
Khao San Road je inace najgori dio Bangkoka
Najgori je dio ako si penzioner mozda. Inace je ubjedljivo najjeftiniji(sobe se krecu od 1.5 do 3 eura) i ima najvecu koncentraciju dobrih barova i stranih backpackera od po 20ak godina, tako da novog drustva nikad dosta. Naravno ako hocete neku veliku udobnost ili uslugu bolje vam je ostati kuci spavati.... Inace takodje preporuka za ostrvo Koh Phan Gan, koji vazi kao najbolja party lokacija u cijeloj SEA.
Ok, sad iz moje tacke gledista
Khao San Road mi se nije svidio zato sto tamo samo mozes vidjeti ogromnu kolicinu turista, zbog kojih definitivno nisam dosao u Tajland. Ja sam se radije druzio sa ljudima iz Tajlanda i tako upoznavao njihov mentalitet i kulturu. Da sam bio zeljan Njemaca i Engleza, otisao bih u njihove zemlje pa se tamo druzio s njima. Pored toga, kad god sam prosao tom ulicom, ljudi su iskakali ispred mene i pokusavali da mi uvale nesto da kupim, a to me bas iritira i taj osjecaj da moras biti oprezan da ti neko nesto ne podvali i da ne mozes nikom vjerovati. S druge strane u dijelu grada gdje sam ja zivio, skoro pa da i nije bilo stranaca i ljudi te gledaju potpuno drugim ocima, zanimljiv si im, hoce da se upoznaju s tobom, caste te picem, ispituju te razne stvari, dok sam na Khao San Roadu bio samo jos jedan glupi turista, glavni izvor njihove zarade.
Za smjestaj ne mogu garantovati (posto nisam uporedjivao), ali su pice i hrana na Khao San Roadu definitivno bili skuplji nego gdje sam ja zivio. I uvijek su ti mjesta gdje zalaze turisti skuplja od ostalih. To je normalno i tako je svugdje u svijetu.
A sto se tice zabave i nocnog provoda, ima ga na sve strane. Zar mislis da citav Bangkok izlazi u Khao San Road?

p.s. nisam penzioner