banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 20:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1536 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 77  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: demofest
PostPoslato: 27 Jul 2008, 13:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
Rakun_Slavko je napisao:
sa trecim NIKAKO.

Stvarno si fantom!!!!!!!!

@retroelektro
jel moras uvek lupati gluposti

ja sam se prijatno iznenadia kad sam cuo da su Tripcycle osvojili 3 mjesto, nesto nisam imao povjerenja u ziri al kad su proglasili 3 misto bas sam se obradova, naravno za magmu sam navija da osvoji 2 misto, mislim da je njima ta nagrada najpotrebnija a i sami su je prizeljkivali jer od 1 ili 3 mista bas nemaju neke vajde, kao ni organizator, za KillingJazzHardCoreBaby ne znam sta da kazem, extra svirka, nadam se da ce nesto napraviti!!!

HEAVY FUCKING METAL!!!!!

ORGANIZACIJA GENIJALNA!!!!!!!!!!!!

5 kat hotela bosna prestrasan :fadein:

ps
voditeljica programa sa svojim blago receno maloumnim izjavama hit ljeta 2008 :lol: [aco nistavan kao i obicno - oksigen i balkan expres, pa sta ocekivati :fadein: ]

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 14:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2007, 15:10
Na ddemo festu je blo ekstra, ali nikako nisam zadovoljan prvim mestom! KJHCB imaju dobre ideje ali da bas znaju svirati ne bih rekao (sto se dalo cuti i na snimcima)! Izuzetno mi je drago zbog Magme jer su momci odrzali lekciju na temu "live svirka" Tripsycle ili kak se vec pise sviraju super ali ne vjerujem da treca nagrada moze bas da pomogne njihovom promovisanju zbog zanra koji sviraju! zao mi je sto Post Scriptum nije osvojio bar jednu od nagrada! Inace sve je bilo super!

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 14:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Gimli je napisao:
Prvo mjesto: Killingjazzhardcorebaby – Travnik

Nagrada - Profesionalno snimanje, izdavanje albuma i produkcija jednog muzičkog spota

Drugo mjesto: Magma – Beograd

Nagrada - Profesionalna binska oprema za bend

Treće mjesto: Trypcycle – Novi Sad

Nagrada - Profesionalno snimanje, izdavanje singla sa dvije pjesme i produkcija jednog mouzičkog spota

Pobjednik web glasovanja (2000KM): Grof Đuraz

Nagrada akreditovanih novinara (2000KM): Catrin Noise

Grof Djuraz je dobio 3000 KM, kao prvo mjesto publike...

Meni su O.K. prva 3 mjesta... zato sto je na kraju ostalo 8 bendova i koji god da je osvojio prvu, drugu ili trecu nagradu bilo bi O.K.

Ali mi je ipak jako drago zbog momaka iz Novog Sada... super sviraju i stvarno su odlicni...

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ev da i ja dadnem neki svoj sud o cijelom desavanju...posto sam ipak bio sve i jedno vece od pocetka do kraja....
Za organizaciju opet sve pohvale....propusti su stvarno mizerni (kao npr voditeljica) tako da ih ni ne treba nesto pretjerano spominjat a imam osjecaj da ce se dogodine i ti najsitniji detalji popravit.....
Sto se tice bendova....moze se slobodno rec da je bilo svega....stvarno je svako mogao sebi da nadje po nesto...moji neki favoriti su bili Straft, Uncle Sam, Catrin Noise i KJHCB posto to i privatno najvise slusam....al kad pogledam sad sve uopsteno stvarno je bilo jos dosta bendova koji su bili bas bas dobri iako nisu neki moj fah (to je u prvom redu Magma pa Beware...)...puno mi je drago sto su banjalucani osvojili nagrade....Djuraz i Frieda svaka cast...a i ostali banjalucki bendovi (cak me i PS koji inace ne volim nesto pretjerano prijatno iznenadio) su pokazali da imamo konja za trku u svakom momentu....Trypcycle su stvarno dobro svirali (mozda i najbolje i najtacnije) ali zbog zanra kojem pripadaju trece mjesto je realno njihov maximum....Magma je definitivno imala njjaci live nastup ali je opet zanr uradio svoje, a osim toga pro binska oprema je extra nagrada....KJHCB su po meni uz Catrin od pocetka do kraja bili favoriti za prvo mjesto, jos kad je dodjeljena nagrada novinara imao sam osjecaj da su ovi vec pobjedili...meni su bili dobri zato sto imaju vecinu onoga sto ja trazim od muzike : malo dzandzanja, zaraznu melodiju i predobrog bubnjara (koliko covjek da energije).....
Opet imam zamjerku na banjalucku publiku....mislim da se ipak moglo malo vise potrudit pa da se dodje na kvalifikacione veceri i polufinale i finale....em je ogranizacija extra, em je ulaz bio DZ, em se imalo sta vidjet (a usput se i smijat voditeljici).....al jbga, izgleda da su demofest svi posmatrali kao besplatne koncerte KUD-ova, Marcela, Urbana, Rundeka i Stefanovskog.....a ako cemo realno zadnje vece su mi zanimljiviji bili demo bendovi nego Stefanovski.....

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 15:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Freak_on_a_leasH je napisao:
Opet imam zamjerku na banjalucku publiku....mislim da se ipak moglo malo vise potrudit pa da se dodje na kvalifikacione veceri i polufinale i finale....em je ogranizacija extra, em je ulaz bio DZ, em se imalo sta vidjet (a usput se i smijat voditeljici).....al jbga, izgleda da su demofest svi posmatrali kao besplatne koncerte KUD-ova, Marcela, Urbana, Rundeka i Stefanovskog.....a ako cemo realno zadnje vece su mi zanimljiviji bili demo bendovi nego Stefanovski.....

Rakun_Slavko je napisao:
ALi kako mi je draaago sto su navukli ove termite sto dodju samo zbog velikih imena :fist:
Znaci u pola 11 ih se nakrcalo milion (a do tada nije bilo mozda 200-300 ljudi u dvorani), i onda su morali jos sat-sat i po da gledaju demo bendove, samo sam ocekivao kada ce pajserana poceti zvizdati i vikati "dajte nam Rundeka" :lol: :lol: :lol:

:D :D :D :D :D

kao svi slusaju muziku prate desavanja a na polufinalu koliko, 1000-2000 dusa, od toga polovina bendovi koji su ispali, tehnicari te prijatelji i rodbina banjaluckik takmicara... katastrofa

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tomasd je napisao:
Da li se meni ucinilo da ona grad Jagodinu naziva "Jagodin".

Prvo je rekla "Bend iz Jagodina" a na kraju "(ne znam ime benda)" - Jagodin"

Jel jos neko to cuo?

Znaci basisti Magme koji je inace cigan rekla je: vidim pocrnio si u bl.......... :D stvarno bez komentara :fadein:

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 16:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Rakun_Slavko je napisao:
Sto ovi cirilicari vec poslovicno ne znaju pravopis

:roll:

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 17:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Drago mi je zbog Tripsajkla, nekako su mi bili i najbolji od svega tamo viđenog. Svaka čast i ostalima.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 19:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Damaskin bez ljutnje, ali 90% ovih sto se pojave da srbuju sa cirilicom po forumu, ne znaju osnove pravopisa, pa malo generalizujem, jer i ovaj kolega ne zna bas najbolje...

Moram priznati da jesu tripcycle super zvucali, ali bih daleko vise volio da je vokalno-instrumentalni sastav odnio spot i single, realno, ovi momci mogu naci slusaoce samo u alternativnoj raji, a i u to malo raje, mozda je svega trecina spremna da slusa instrumentalni bend.

Najveci promasaj je voditeljka, iskreno sam mislio da ce je smjeniti nakon prve veceri, jer je stvarno bila katastrofalna, na onako organizovan fest staviti onakvu osobu, stvarno nije islo jedno sa druim, tuzno je reci, ali za nju vazi "Nisam lijepa, al' sam glupa". Cak bih rekao da je i neprofesionalno od strane aquariusa sto su je ostavili nakon 2 grozno odradjene veceri, mislim da bi je trebalo smjeniti, za dobrobit svih, pa i nje same.

Dvije provale voditeljke koje su me bas nasmijale: Pricala je kako je Koja u ziriju, i rekla je da je clan benda "Disciplina kicmi". WTF curo, gdje si ti rasla?
Druga, jos jaca: Voditelj je govorio, oko pola 12, "Imate jos 20-ak minuta za internet glasanje i da odlucite ko ce odnijeti nagradu publike, pa pozurite...". Nakon pola minute genijalka uzima mikrofon i govori: "Sutra ujutru cim ustanete pozurite da glasate za svoje favorite na nasoj web stranici" :violent1: :violent1: :violent1:
Mislim da je ovo ipak uspjelo da umanji festival u ocima ljudi koji su gledali prenos na RTRS-u, jer oni nisu vidjeli ono sto smo mi svih 8 dana gledali, vec im je oci i usi bola ovakva persona.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 20:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Rakun_Slavko je napisao:

Moram priznati da jesu tripcycle super zvucali, ali bih daleko vise volio da je vokalno-instrumentalni sastav odnio spot i single, realno, ovi momci mogu naci slusaoce samo u alternativnoj raji, a i u to malo raje, mozda je svega trecina spremna da slusa instrumentalni bend.

Biće zanimljivo vidjeti ko će slušati i pobjednički bend. Ne znam koje su bile namjere organizatora, odnosno šta su oni željeli da izaberu, ali izbor pobjednika mi je čudan. Sasvim je sigurno da ta muzika nije komercijalna, pa onda valjda nisu htjeli da zarade pare? Za neke od izvođača može se pretpostaviti da bi našli svoju publiku i da bi izazvali pažnju pojavljivanjem na nekim medijima. Ali nisam siguran za ove pobjednike. A tripcycle je slična priča samo još teža, ni meni nije uopšte jasno kako su oni ušli među pobjednike. Ne ulazim u njihov kvalitet, ali uvjeren sam da će proći nezapaženo kad snime taj singl i spot, radi same muzike koju sviraju.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Ja sam ocekivao pobjedu pop-upsa, koliko god lose zvucali, jer je to taj zarazni nja nja kme kme zvukic koji prolazi, ali eto ti vrazhe :)

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 20:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Rakun_Slavko je napisao:
Ja sam ocekivao pobjedu pop-upsa, koliko god lose zvucali, jer je to taj zarazni nja nja kme kme zvukic koji prolazi, ali eto ti vrazhe :)

Oni će sigurno naći svoju publiku, a po meni je veći uspjeh par sedmica držati prvo mjesto na listi B92 singlova nego pobjeda na ovom festivalu.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 20:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Ja sam prezadovoljan ishodom. Magmi je 2. mjesto ujedno i plafon, ne znam kako su ni do toga dosli .. mislio sam da ce mozda oni dobiti onu nagradu sto je Catrin Noise, a da ce C. noise zavrsiti gdje je Magma ...

Eto, super je ovo sve bilo .... nadam se da cemo momke ubrzo u BL gledati u nekom full paketu, od jedno 60ak minuta svirke, npr... Beware i Magma zajedno, negdje, nekad? :)
Ehm, sto je babi milo, to joj se i snilo....

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 20:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
upravo shvatih da sam termit koji voli zarazni nja nja kme kme zvukic koji prolazi.....

zao mi je sto slovenci i makedonci nisu bolje prosli! ostalo sve super!

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 20:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
Ја сам срећна што су међу награђенима Катрин и Трипсајкл, и што је љето на врелом бањалучком асфалту значајно обогаћено једним оваквим дешавањем.

Живио Демофест дуго, дуго, дуго :)!!!

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 20:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Mi smo prezadovoljni onim što smo postigli. Najvažnije je meni da sam srela neke divne ljude iz drugih bendova: Grimmski, Nan Deska, Tripcycle... Nije bilo prilike da se sa svima zbližimo, nismo se sretali, osim u bekstejdžu i na probama.
Kao učesnik imam nekoliko zamjerki na organizaciju (inače, sve je ostalo bilo OK manje-više), a najvažnija je previše obaveza za bendove. Juče sam već oko tri sata mislila da ću doživjeti kolaps potpuni, da ću pasti u nesvijest od umora, strašno!: sastanci, pres-konferencije, tonske i generalne probe, izjave, zadimljeni bekstejdž - i poslije svega toga treba naveče izaći na binu i dati 100% od sebe, a to je onda naprosto nemoguće. Mislim da je u pitanju možda neka neupućenost onih koji su te aktivnosti planirali - nije tako jednostavno poslije čitavog dana obaveza pjevati naveče poslije 22h, pa makar to bile i dvije ili jedna pjesma..

Moje najveće razočarenje je neprolazak benda Grimmski u polufinale i finale!! To mi je još uvijek nevjerovatno. Kad sam ih čula na tonskoj probi, a i prije su mi bili favoriti, zaledila sam se. Njihova pjevačica je imala, pored djevojke iz benda East Time, naljepši i najbolji glas na Demofestu, a o muzici i produkciji da ne govorim.
Post Scriptum - moralni pobjednici - sjajni su bili i samo se bojim da su ostali bez nagrade samo zato što su dva benda iz Banjaluke već bila osvojila neke nagrade. Inače, izgleda da je bio veliki problem to što smo imali tri tako jaka benda na Demofestu - bio je problem pustiti ih sve da idu dalje, a nisu mogli da ih ne puste..! Budite ponosni na Banjaluku, ovdje počinju da se dešavaju velike stvari, scena se razvija!
Tripcycle su bili iznenađeni pozitivnom reakcijom na njihovu muziku, nije trebalo da budu. Oni su mi bili među favoritima. Neki kažu da su smor, ja kažem da su vjerovatno bili i najbolji od svih. Ta muzika stvarno ima dušu i jedva čekam da da čujem od njih da su obajvili neki album Na licima im se vidi velika ozbiljnost u onome što rade, predanost i uživanje - u tom smilsu mislim da su bili ispred svih.
Magma - toliko smo ih hvalili, ne bi bilo smisla da nisu odnijeli nijednu nagradu.
KJHKB - mišljenja o njima su toliko podijeljena - od super reakcija do potpuno suprotnih. Meni se nije svidjela u finalu ta socijalna spika - nama treba pomoć i podrška - nije bio momenat za to. Takođe mi se nije svidjela reakcija jednog njihovog člana u bekstejdžu kad je proglašen pobjednik - krenuo je prema bendovima iz Banjaluke i počeo da se dere "Svima smo vam jeb... majku, eto vam sad!" Pretpostavljam da je bio pijan, ali ne treba tako niko da se ponaša. Već sam rekla, ko god da osvoji nagrade u onakvom finalu, biće zasluženo i vjerujem da je tako. Želim pobjednicima velike uspjehe i nove pobjede, puno hitova i zarade, ali iznad svega uživanja!

Važno! Postavljeni su novi standardi i više ni muzičari ni publika neće dopustiti lošu organizaciju ili ozvučenje u ovom gradu.

Hvala žiriju što nas je doveo na Demofest, hvala novinarima na bodovima, hvala publici na onom pljesku na prvom nastupu, u četvrtak, ostala sam zatečena, osjećaj je predivan!!! Catrin ide dalje!

PS: Đuraz je sjajan! Navijala sam i za njega.

Poslednji put menjao Frieda dana 27 Jul 2008, 21:04, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Rakun_Slavko je napisao:
Damaskin bez ljutnje, ali 90% ovih sto se pojave da srbuju sa cirilicom po forumu, ne znaju osnove pravopisa,
pa malo generalizujem, jer i ovaj kolega ne zna bas najbolje...

Чова, зашто свако ко његује и чува властито писмо "србује"?
По тој логици су сви Грци, Јапанци и Кинези ултранационалисти јер искључиво пишу својим писмом :-?
Вјеруј једнако често и од што би ти рекао "латиничара" читамо моменте типа "јаћу", "не ћу" и слично,
па се нико због тога не узрујава...шта ћеш, свако пише онако како је научио (тј, колико се трудио у школи :) )

Извињавам се на оффтопику и честитам овом приликом Фриди и Ђуразу за које сам потајно навијао...
Надам се да ће се vEliKi брзо вратити из печалбе, да ће видјети да среће нема ни на америчком МТВу
и да ћемо одмах кренути са пробама за идући демофест... :D

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 21:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
nemoj da se izvinjavas na OTu vec nemoj da ga radis ... :)

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 21:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
cestitke fridi (lol za boleta na bubnju,dobro se izborio),drag mi je i djuraz ali bi logicnije bilo da je post scriptum dobio neku nagradu,odlicno su odradili posao.magma je trebala biti prva a drugi mozda oni slovenci sto sviraju acid a nisu ni usli u finale,novosadjani fenomenalna svirka ali po meni nisu uopste za ovakav tip takmicenja nego "stisni" jos samo malo i pravac svirati po svijetu(total zreli).aurora moze dosta samo "malo" poraditi oko vokala.zao mi onih treshera iz makedonije, "najtwisheva" iz slovenije ali jednostavno-nema sto nagrada.u svakom slucaju perfektna organizacija i mnoshtvo dobrih bendova-ako zazivi bice najjaci festival tog tnipa na balkanu a onda treba razmisliti o makar malom zanrovskom odvajanju i sve ce eksplodirati(tipa ovako (samo kao primjer-moze i bolje) hard'n'heavy,punk,rock--rege,acid,r'n'b,elektro.,pop))
jos jednom cestitam i banjaluka ima sta reci i pokazati ostatku ex yu

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 04:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
demofest bi dobra stvar. bila sam na svemu osim na polufin i finalnoj veceri (stigla na kraj kme)

po meni nagrade su OK za grofa, za MAGMU (njima ta binska oprema suuper! :D :D ), za tripcycle (meni se nisu svidjeli iako pristojno sviraju jer mnogo su dosadni + podsjeca na darkw.dab pa onda neorigialno zvuci hm) - aj dobro.

s obzirom da se gledalo ko je iz kog grada (tipa ajd dacemo ovima iz bl najvise 2 nagrade da ne bude previse :confused4: ) sto je naravno totalno sranje ali onda mislim da bi ako se vec tako gledalo, a jeste. "pravednije" bilo da je npr nagradu koju je dobila catrine noise (jel to treba izgovarati kAtrin kao sto svi :confused1: izgovaraju ili kEtrin kako mislim da je tacno??) dobio post scriptum iz vise razloga al recimo da je najbitnije to sto oni ipak sviraju godinama..

kjhcb su slusljivi ali bubnjar im ima hiljadu ispada+i neka druga krljanja tu bijahu prisutna al pjevacica(ako nist stajlingom) izvlaci stvar pa ajd.

bili su mi se mnogo svidjeli oni slovenci CHAKRA i bilo mi je precudno sto su bili iznenadjeni sto su upali u polufin. pored magme po meni NAJBOLJI BEND!
mada nebitno je ko je sta dobio zna se uvijek ko je bio dobar ko ne.. zelim im srecu svima al zivi bili prestanite spominjati vise tu ekstra organizaciju rijec organizacija mi je probijala usi sve te dane DOBRO JASNA JE PORUKA !
e da i svidjela mi se ljevusha na artistovom stejdzu ma finalnoj v. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1536 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 77  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]