MuskoBre je napisao:
Gazda je pitao za lokale, koji mogu da rade svaku noc, zasto ne rade? Malo si ti ubrzao, da to odmah okrenes na Milu i SNSD. Oni jesu na prvom mjestu odgovorni zasto ne mogu svi lokali da rade onoliko dugo koliko zele. I ta odluka na prvom mjestu, ima uzrok u buci koj prouzrokuju lokali koji se nalaze u stambenim zgradama, ili su u prizemlju u neposrednim blizinama stambenih zgrada, a imaju ocajnu izolaciju..Nisu to bas najsretnije izdefinisali, jer ima dosta lokala koji su u prizemlju, a nisu u blizini srambenih objekata, pa i dalje ne mogu da rade duze. To je kolateralna steta, koja se mogla lako izbjeci.
Pa ne izdajem im ja dozvole i nisam ja kriv što uopšte odobravaju kafiće u stambenim zgradama. Neka njima ograniče do 2 a ostalima dozvole, može se to sigurno bolje riješiti.
MuskoBre je napisao:
Evo, iz prve ruke, jer imam dosta iskustva sa tim. U Austriji, lokal koji se nalazi u prizemlju, u stambenoj zgradi ili neposrednoj blizini, lokal koji nema izvanrednu zvucnu izolaciju, nema nikakve sanse da dobije radno vrijeme duze od 02:00. Jednostavno, stanari se zale non stop, i gradu se jednostavno ne isplati da non stop ima probleme sa stanarima, policijom, gazdama,itd, subjektivnim misljenjima da li je nesto bucno ili ne..Kvalitetna zvucna izolacija je suludo skupa, i duzan si bez obzira na radno vrijeme da je sprovedes, ako je potrebno. Iz druge ruke, znam da je tako isto i u par drugih evropskih drzava.
Eto vidiš, sve je lijepo riješeno. Nisu svi lokali u zgradama, a na kraju krajeva ne moraju ni puštati glasnu muziku. To je sve u redu ali ne trebaju svi biti kažnjeni.
MuskoBre je napisao:
Nigdje ne mozes ocekivati da svaki lokal moze da radi do kad mu se cefne. To nema nigdje, bar kad se radi o naseljenim mjestima. Nije to samo teror kod nas. Ko zivi iznad nekog posjecenog lokala, zna da nije isto sa i bez.
Uvijek sam obožavao ove genijalce što odmah poznaju situaciju u čitavom svijetu i ko iz topa odgovaraju -Svugdje je to tako. E pa nije baš! Imaš naravno i primjera gdje nema ograničenja rada kafića i to već dugo funkcioniše. A ako već poznaješ situaciju u čitavom svijetu navedi tačne primjere, ovako mislim da samo ofrlje lupetaš.
I zbog genijalaca koji su zabrinuti za mamurne srednjoškolce i to rješavaju tako što im uskraćuju svako mjesto gdje se mogu napiti, sad imamo sitauacije da ko ima u blizini zgrade klupe kao da ima kafić. Jer naravno nemaju klinci gdje otići pa onda lumpuju čitavu noć na klupama a to sve odzvanja među zgradama. Nema puno smisla objašnjavati se usred noći sa čoporom pijanih balavaca, a ne može im se zabraniti da se okupljaju jer te klupe su za to i napravljene. Pa ih još moramo tjerati kad se okupljaju na zgradama, pa studenti iz provincije, ta buduća snaga renesansne tvorevine, prave štetu i smeće na zgradama.
Čestitam gospodo, baš ste riješili problem! Ne znam kako vi, ali ja se ne nadam nikavom rješenju tog problema kao i gomile drugih. Jednostavno to odgovara srednjevjekovnom stanju svijesti i neće se promijeniti.