EiLeen je napisao:
dzabaleban je napisao:
zbog toga vjerujem u reinkarnaciju
vjerujem da ćemo se opet sresti u nekom drugom životu.
možda u nekom drugom odnosu.
Koji je razlog prekida? Ako niste bili smoreni i ako su vas sprijecavale "vise sile" (imam jedan mali spisak istih) i ako se i dalje volite... Ne znam... Mozda moze... Al nastaviti gdje si stao je malo teze.... Govorim iz svog ugla. Ne bih se vracala....
Al zanima me sta je bilo s tobom... Zaintrigirao si me

Razlog prekida?
Muškarac sa 22 godine, koliko sam ja tada imao, nije dovoljno zrela osoba. Ne zna šta hoće. (Nisam je varao i sjedio dupetom na 2 stolice, nije to)
Drugo, ta veza je počela opasno narušavati sve ostale segmente mog života.
"zbog tebe ne mogu da spaaaavaaam, zbog tebe ja ne učim ko pre"
Ali najveći razlog je bio taj što sam se počeo osjećati izgubljeno, izmanipulisano i kao miš u igri mačke i miša. Ne moram ti pričati o muškom egu, kako reaguje kod postane svjestan sebe.
Povukao sam onu crvenu ručicu i izašao iz tog voza.
Dalje, "mnoge godine, već prošle su, još samo priča seća na nju"...moraću vidjeti taj spisak viših sila...mislim da je ona sad udata i da ima dijete. Nadam se sretno. Nisam je vidio ni čuo za nju godinama.
Govoriti o ljubavi u ovom kontekstu je, nisam siguran da li suvišno ili nedovoljno.
Ona je bila neko ko je u određenom trenutku mog života savršeno nadopunjavao moju putanju uma i duše. Taj period je trajao nekoliko mjeseci.
Ne znam da li si ikad imala osjećaj da kao nekoga znaš iz prošlog života. Kao da je sav život do vašeg susreta bio priprema da se on desi, a da je vaš susret bio ponovni sastanak.
Nezahvalno je pričati o tome i nepošteno, na ovaj način, ali eto nekad se otvori žila.
Sad imam djevojku koju volim i koja voli mene, nije pošteno prema njoj retrospektivno maštati i razmišljati šta bi bilo kad bi bilo.
Obično kada izgubimo naučimo cijeniti ono što smo imali. To je zato što ne razmišljamo o kraju, ne razmišljamo o smrti i mislimo da nam je tuđa ljubav data zdravo za gotovo, da polažemo ekskluzivno pravo na nju. Laž i obmana, ali eto lako se naučimo na dobro.
Što se tiče osobe iz prvog dijela posta, znam da ćemo se opet negdje sresti.
Ne priželjkujem, ne nadam se, ne vjerujem, jednostavno znam.
Na spisku nemogućih stvari u ovom životu, slučaj da budemo ponovo zajedno zauzima visoko mjesto.
Zbog svega toga, mogu reći da je život čudo i da znanje koje mi je ostalo nakon takvih nekih događaja pruža izuzetnu sreću što sam živio i što sam još uvijek živ.
Izvinjavam se na dužini.