banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 20:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jun 2008, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
bogami, evo opet razlika.. ja sam s godinama postala mnogo manje trpeljiva i tolerantna na neke stvari.. ono što sam ja nekad trpila, ne vjerujem da bih danas i po cijenu života. Prema tome, i to je jako individualno.

Danas ja njega skeniram odmah i neću ništa da trpim. Zašto? Zato što sam se natrpila već, meni bilo dovoljno, pa i suviše. Ne treba više.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 19:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Btw. sta vam je uspijeh? I sta to znaci trpjeti? :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 20:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
The_new_Statesman je napisao:
Btw. sta vam je uspijeh? I sta to znaci trpjeti? :D

pokusati naci zajednicki jezik... :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 20:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Trpljenje je kad moraš da kriješ i prešutiš stvari koje su ti bitne jer znaš da ćeš naići na nerazumijevanje, ili možda čak osudu.

Uspjeli su oni koji su uspostavili održivu vezu. Ja bih volio da budem u vezi sa osobom kojoj ću se obradovati i nakon ne znam koliko vremena.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 22:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
EiLeen je napisao:
dzabaleban je napisao:
zbog toga vjerujem u reinkarnaciju :D
vjerujem da ćemo se opet sresti u nekom drugom životu.
možda u nekom drugom odnosu.

Koji je razlog prekida? Ako niste bili smoreni i ako su vas sprijecavale "vise sile" (imam jedan mali spisak istih) i ako se i dalje volite... Ne znam... Mozda moze... Al nastaviti gdje si stao je malo teze.... Govorim iz svog ugla. Ne bih se vracala....
Al zanima me sta je bilo s tobom... Zaintrigirao si me :D

Razlog prekida?
Muškarac sa 22 godine, koliko sam ja tada imao, nije dovoljno zrela osoba. Ne zna šta hoće. (Nisam je varao i sjedio dupetom na 2 stolice, nije to)
Drugo, ta veza je počela opasno narušavati sve ostale segmente mog života.
"zbog tebe ne mogu da spaaaavaaam, zbog tebe ja ne učim ko pre" :D
Ali najveći razlog je bio taj što sam se počeo osjećati izgubljeno, izmanipulisano i kao miš u igri mačke i miša. Ne moram ti pričati o muškom egu, kako reaguje kod postane svjestan sebe.
Povukao sam onu crvenu ručicu i izašao iz tog voza.
Dalje, "mnoge godine, već prošle su, još samo priča seća na nju"...moraću vidjeti taj spisak viših sila...mislim da je ona sad udata i da ima dijete. Nadam se sretno. Nisam je vidio ni čuo za nju godinama.
Govoriti o ljubavi u ovom kontekstu je, nisam siguran da li suvišno ili nedovoljno.
Ona je bila neko ko je u određenom trenutku mog života savršeno nadopunjavao moju putanju uma i duše. Taj period je trajao nekoliko mjeseci.
Ne znam da li si ikad imala osjećaj da kao nekoga znaš iz prošlog života. Kao da je sav život do vašeg susreta bio priprema da se on desi, a da je vaš susret bio ponovni sastanak.

Nezahvalno je pričati o tome i nepošteno, na ovaj način, ali eto nekad se otvori žila.
Sad imam djevojku koju volim i koja voli mene, nije pošteno prema njoj retrospektivno maštati i razmišljati šta bi bilo kad bi bilo.
Obično kada izgubimo naučimo cijeniti ono što smo imali. To je zato što ne razmišljamo o kraju, ne razmišljamo o smrti i mislimo da nam je tuđa ljubav data zdravo za gotovo, da polažemo ekskluzivno pravo na nju. Laž i obmana, ali eto lako se naučimo na dobro. :D

Što se tiče osobe iz prvog dijela posta, znam da ćemo se opet negdje sresti.
Ne priželjkujem, ne nadam se, ne vjerujem, jednostavno znam.
Na spisku nemogućih stvari u ovom životu, slučaj da budemo ponovo zajedno zauzima visoko mjesto.
Zbog svega toga, mogu reći da je život čudo i da znanje koje mi je ostalo nakon takvih nekih događaja pruža izuzetnu sreću što sam živio i što sam još uvijek živ.

Izvinjavam se na dužini.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
ajkula je napisao:
dzabaleban je napisao:
zbog toga vjerujem u reinkarnaciju :D
vjerujem da ćemo se opet sresti u nekom drugom životu.
možda u nekom drugom odnosu.

Sta ako ona nema iste zelje? :)

Ne moramo biti u ovakvom vidu odnosa.
Možda mi bude sestra ili ja njoj :D
Seksualni odnos nije bitan.
Bitno je znati da neko postoji, neko ko ti je blizak.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:

ja sam jednom prije nekoliko godina odlijepio toliko., hmm kakav početak...to je bila maligna zaljubljenost.
mislim da sam bio i anoreksičan kolika je to opsesija bila.
ta nazovi veza je trajala samo nekoliko mjeseci...tih nekoliko mjeseci su najluđi period mog života...totalni gubitak kontrole nad stvarima i događajima.
to nije bilo zemaljski...to se nikom ne događa. to je bila moja zasebna dimenzija, moja zasebna vjera i božanstvo...bio sam si "izgradio idola, rezanog lika"...
prošlo je skoro 9 godina od tad...ne znam da li je ukupno prošlo 10 dana da nisam pomislio na nju.
No, nikad se ne vraćam na staro, ne u istom životu i nemoguće je da više ikada budemo zajedno, što zbog mene, što zbog nje. hiljade stvari su ostale nedorečene između nas.
ponekad pomislim da bi imali toliko toga reći jedno drugome nakon toliko vremena...ali kad bolje razmislim znam da bi i dalje mogli samo da šutimo jedno pored drugog, kao onda kad je moja soba bila tamna oaza, a sav vanjski svijet daleka gomila ljudi iz nekog drugog svijeta.

Wow...divna prica...

Citiraj:

Sto ce reci da postoji ljubav.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Japanese_rose je napisao:
Citiraj:

Sto ce reci da postoji ljubav.

Sve prave ljubavi su tuzne :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 23:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
istina

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 23:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prava ljubav je moguća bez tuge i patetike. Ustvari, jedino tad je moguća. :wink: :evil3:

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 23:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
@dzabaleban,
kako je izgledao vas prvi susret, prvi dan, treba mi neki detalj, okolnosti, nesto sto smatras mozda nebitnim, banalnim

je l' da, odmah si ZNAO?

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
je l' da, odmah si ZNAO?

Reci cu ti ja, odmah ZNAS.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bez želje da nekom razbijam iluzije, bajku i romantičarske sne & ideale:

moje iskustvo je da je sve to iluzija, slabost, nemoć, projekcija vlastite duše/ega... ta tzv. " uzvišena ljubav"

@ dzabaleban > kad sledeci put odlucis da raznjezis ženska srdašca na forumu, probaj i sa pričama o djeci, bebama, njihovom podizanju , vaspitanju iz muške perspektive.. na to žene jednako padaju, kao i na priče o velikim ljubavima. Sta bismo kad smo glupe i sretne ! :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:
skitnica je napisao:
je l' da, odmah si ZNAO?

Reci cu ti ja, odmah ZNAS.

A sta je sa slucajevima gdje na prvu izbije fluid, privlacnost, strast ali ono prepoznas malo kasnije? :o

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 23:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@XIX
eh

prvi susret me uvijek kod drugih zanima kao psiho fenomen, strahovito je zahvalan za obradu

ali

sad se dzabaleban sigurno vise nece javiti :)

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 23:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
eh

prvi susret me uvijek kod drugih zanima kao psiho fenomen, strahovito je zahvalan za obradu

e bravo !!!! odlična primjedba

zašto je taj prvi susret toliko krucijalan?????? negdje sam pročitala, ne znam koliko je to egzaktno, možda si ti stručnija, al slušaj ovo :

kad na prvom sastanku su recimo negdje u restoranu, i sad kako se na tom prvom sastanku ON odnosi prema konobaru ( da li je bahat, uljudan, tih, agresivan, škrt, preglasan, komičan itd), tako će se prema njoj odnositi u vezi, na duže staze.

kažu da su te prve minute susreta između dvoje susštinski, nešto kao prvi udasi koje beba napravi kad izađe iz majke.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 23:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@ajkula

ne znam kako to moze biti kad je jedino sto znamo o "onome" to da je to "nesto" nedefinisano i strasno uzbudljivo sto osjetimo u samom startu

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
@ajkula

ne znam kako to moze biti kad je jedino sto znamo o "onome" to da je to "nesto" nedefinisano i strasno uzbudljivo sto osjetimo u samom startu

Uzbudljivo da, nedefinisano ne. Oboje smo zeljeli jedno drugo, cak i kada nismo nista znali jedno o drugom. Ali ono se nije pojavilo u prvoj sekundi. Trebalo je par dana da shvatimo da ne zelimo prolaznost..

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 23:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
skitnica je napisao:
eh

e bravo !!!! odlična primjedba

zašto je taj prvi susret toliko krucijalan?????? negdje sam pročitala, ne znam koliko je to egzaktno, možda si ti stručnija, al slušaj ovo :

kad na prvom sastanku su recimo negdje u restoranu, i sad kako se na tom prvom sastanku ON odnosi prema konobaru ( da li je bahat, uljudan, tih, agresivan, škrt, preglasan, komičan itd), tako će se prema njoj odnositi u vezi, na duže staze.

kažu da su te prve minute susreta između dvoje susštinski, nešto kao prvi udasi koje beba napravi kad izađe iz majke.

Radjeno je istrazivanje o tome kako ljudi dobijaju posao; odluka ( izborne komisije ) se donese u roku od 10 sekundi. Dakle prvi utisak je jako, jako bitan ( ovo u vezi s poslom znam iz vlastitog iskustva ). Tako je i sa upoznavanjem; ili kliknete ili ne. Samo sto to nekada ( u jednom od milion slucajeva ) nije klik, nego eksplozija. I to je to.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@XIX century

zaljubljenost kao stanje je riznica iracionalnog, podsvjesnog, nadnagonskog
svi prozori se otvaraju

a prvi susret uvijek ima narocitu i presudnu dimenziju u tome, detalji koji su upamceni ili koji se moraju "iskopati" su fascinantni

to sto si cula o odnosu prema konobarima itd. ima smisla, zena to sve negdje registruje, svjesno ili ne

Ovo je POST.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]