banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 18:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 372  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2007, 18:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
ZAKLAO ŽENU
Uhapšeni Mirko Pešović (59) priznao da je prošle noći zaklao nevenčanu suprugu Radoslavu Lazarević (54), a leš sakrio u šumi
GORNJI MILANOVAC - U toku prošle noći, Mirko Pešović iz prigradskog naselja Brusnica ubio je svoju nevenčanu suprugu Radoslavu Lazarević, majku dvoje dece. Pešović je, prema izjavi Branislava Stanića, istražnog sudije Okružnog suda u Čačku, svoju nevenčanu suprugu zaklao u svom automobilu marke "zastava 101", koji je bio parkiran ispred kuće, a zatim je telo Radoslave Lazarević odvezao do obližnje šume i izbacio ga iz automobila.

Nakon što je počinio zločin, o tome šta je uradio telefonom je obavestio ćerku M. P., koja je slučaj prijavila policiji, nakon čega je otpočela istraga. Policija je pronašla telo nesrećne žene, kojoj je vrat prerezan nožem, ali je potraga za Mirkom Pešovićem potrajala do ranih popodnevnih sati, kad je pronađen i uhapšen.

Pešović je pronađen na drugom kraju prigradskog naselja, gde je automobilom u kojem je izvršio zločin sleteo s puta. Prilikom hapšenja, Mirko Pešović nije pružao nikakav otpor, mada je policija bila veoma oprezna i strpljivo čekala pravi trenutak da ga uhapsi, jer je postojala mogućnost da je naoružan.

U razgovoru s istražnim sudijom Pešović je odmah priznao zločin i do detalja opisao način na koji je izvršio monstruozno ubistvo. Uostalom, prema rečima istražnog sudije Stanića, svi materijalni dokazi, poput krvi žrtve u kolima i oštećenja na vozilu nastalo prilikom ulaska u šumu gde je izbacio telo, i drugi dokazi dovoljno govore da je Pešović počinilac ubistva.

O motivu zločina se još uvek ništa ne zna. Ipak, pretpostavlja se da je reč o teškom psihičkom bolesniku, jer je Pešović pre petnaest godina počinio ubistvo na gotovo identičan način.
- Ono što nas veoma zabrinjava jeste podatak da je Pešović 1992. godine počinio gotovo identičan zločin. On je tada, takođe, zaklao svoju ljubavnicu i njeno telo ostavio u šumi, na mestu koje je svega 200 metara udaljeno od mesta na kojem je ostavio noćašnju žrtvu. Za taj zločin Pešović je osuđen na 11 godina zatvora, od kojih je izdržao devet. Ali, motiv ni tada do kraja nije razjašnjen na sudu - rekao je za Kurir istražni sudija Stanić.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2007, 18:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

LJUDI PIT BULOVI
Otac i sin Srđan i Slava T. mrtvi pijani pretukli taksistu Vojkana Milivojevića i izujedali ga. Na rukama i ramenima ima šest ugriza
KRAGUJEVAC - Taksistu Vojkana Milivojevića (35) pretukli su i izujedali otac i sin Srđan i Slava T. iz Cvetojevca. Mrtvi pijani najpre su nasrnuli na njegovog kolegu Radeta Maksimovića, a koji sat kasnije, Vojkana su presreli na trafici, pretukli ga, pokidali mu svu odeću i na šest mesta krvnički izujedali.

Bilo je oko ponoći kad su došli ispred naše baze na autobuskoj stanici. Tražili su prevoz do Cvetojevca. Kolega Rade je odbio da ih vozi jer su bili toliko utreskani da nisu mogli da stoje na nogama. To ih je razbesnelo, pa je Srđan počeo da šutira taksi. Kad je Rade zamolio njegovog oca Slavu da ga skloni, obojica su nasrnula -priča Vojkan.

Dispečerka "Palma taksija" pozvala je policiju. Oni su priveli oca i sina, a sa njima je pošao i Rade, koji je dobio batine, i Vojkan kao svedok. U policiji su Srđan i Slava tvrdili da ih je Rade tukao nekakvim pendrekom:
- Policija je sve pretresla i, naravno, nisu našli nikakav pendrek, a ja sam potvrdio priču svog kolege da je dobio po nosu ni kriv ni dužan - kaže Vojkan.

Koji sat kasnije, dok je kupovao cigarete na trafici, pijani otac i sin su ga presreli.
- Počeli su da me biju, i nogama i rukama. Bacili su me na zemlju i pokušali da mi navuku jaknu na glavu, ali sam se otrgao. Cepali su me do kože, samo su mi gaće ostale cele. Jedan me je držao za noge, a drugi ujedao. Kako se oslobodim jednog, tako drugi počne da grize, ko terijer! Sav sam bio u krvi - priča Vojkan.

Kad je počeo da doziva u pomoć, Srđan i Slava su pobegli. Vojkan je uspeo da pronađe mobilni i pozove policiju:
- Odmah su ih priveli, a ja u bolnicu. Hirurg koji me je pregledao rekao mi je da su ljudski ugrizi daleko opasniji od psećih. Primio sam terapiju protiv trovanja, a rane su mi očistili. Prepisao mi je i antibiotike - kaže tridesetpetogodišnji taksista Vojkan, otac troje dece. Srđan i Slava T. juče su bili privedeni sudiji, a Vojkan kaže da će podneti i privatnu tužbu i tražiti odštetu.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2007, 18:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

VRŠNJAKU ISKOPALI OČI
Uhapšeni Ž. J. (17), N. J. (16), M. I. (15) i N. P. (15), koji su zbog telefona iskasapili Branka Nikolića (17) iz Boljevaca
BEOGRAD - Iskopali su mu oči, zapomagala je juče nad telom sina Branka Nikolića (17) njegova majka Silvana Jovanović, samo nekoliko trenutaka pošto je u porodičnu kuću u selu Boljevci nadomak Surčina unet kovčeg sa telom nesrećnog mladića, koga su u noći između četvrtka i petka otela, a zatim mučila i zverski ubila četvorica njegovih vršnjaka!

Branko Nikolić

- Oko za oko! Za tvoje oko, sine, sve će im oči majka povaditi! Sine moj, kakvi su ti to zlikovci uradili? Sine, mamin mladoženjo, zašto te ubiše? Zar takve zlikovce rađa i čuva ova država? - jaukala je Silvana. Otac Zoran, slomljen bolom, samo je nemo posmatrao leš sina - dečačke ruke modrih prstiju, zglobova plavih od batina. Lice modro, osakaćeno, bez očiju...

Branko Nikolić, najmlađi od trojice sinova i šesto dete Zorana i Silvana, izašao je iz velelepne porodične kuće Nikolićevih u četvrtak uveče oko 19 sati.
- Izašao je u papučama, da isprati brata. U međuvremenu su ga valjda namamili da kupi telefon, da svoj "samsung" menja i doplati za neki bolji. Zvao sam ga sat kasnije. Telefon je zvonio, ali se nije javljao. Kasnije je telefon bio isključen, a ja krenuo da ga tražim, jer nije Branko lutao, bio je dete za uzor. Tražio sam ga celu noć, po Boljevcima i svim okolnim selima, ali nigde ga nije bilo - priča Brankov otac.

Policija mu je u petak, oko 13 sati, javila da su radnici u kanalu Vok, samo nekoliko stotina metara od njihove kuće, pronašla iskasapljenog Branka. Ubrzo je beogradska policija privela braću Ž. J. (17) i N. J. (16) iz Boljevaca i Beograđane M. I. (15) i N. P. (15). Ž. J. je, pričaju Nikolići, njihovi rođaci i komšije, živeo samo nekoliko kuća od Branka, i bio je problematičan.

- Priča se da ubice pripadaju bandi koju predvodi jedan lokalni moćnik. Neko veče pre nego što su ubili Branka opljačkali su prodavnicu, ali im niko ništa nije mogao - pričaju Boljevčani, zgroženi činjenicom da su svog vršnjaka, dete o kome svi imaju samo lepe reči, iskasapili njegovi vršnjaci i komšije i to, najverovatnije, samo zbog mobilnog telefona!

U policiji kažu da su Ž. J. i N. J. u četvrtak pozvali Branka, a o tome su obavestili i M. I. i N. P. Na stadionu boljevačkog FK Posavac, dok su navodno čekali dolazak momka iz Zemuna koji trguje mobilnim telefonima, Ž. J. je Branka udario drvenom palicom u glavu.

Branko je pokušao da pobegne, ali su ga N. J. i Ž. J. stigli, a zatim udarili i metalnom šipkom, posle čega se mladić onesvestio. Ž. J. je tada selotejp trakom žrtvi oblepio noge i lice, a N. J. uzeo iz džepova mrtvog mladića telefon i novac. Ubice su zatim Branka bacile u kanal! Branko Nikolić biće sahranjen danas, na svoj sedamnaesti rođendan!

Bogoslov ubica?!

Sedamnaestogodišnji Ž. J. živeo je samo nekoliko kuća dalje od Brankove. Bio je odličan đak i pevao u crkvenom horu, u crkvi u kojoj mu je deda bio crkvenjak. Međutim, pričaju komšije, Ž. J. i brat N. J. pre izvesnog vremena počeli su da prave probleme, ali niko im nije ništa mogao. Komšije, međutim, nisu sigurne da li je Ž. J. trebalo da upiše Bogosloviju ili je već bio njen đak.

Nisu tražili otkup od dečakove porodice

Komšije o Nikolićima imaju samo lepe reči. Zoran i Silvana i njihova mnogobrojna rodbina radili su u Italiji, a poslednjih godina prodaju posteljinu na pijacama širom Srbije. Spadaju među imućnije familije u Boljevcima. Branko je, pričaju komšije, bio vredan i dobar mladić. Od malih nogu je prodavao robu sa roditeljima. Nikome se nije zamerio, kao ni njegova porodica. Međutim, i porodici i komšijama nije jasno zašto su obesni mladići tako brutalno ubili Branka:
- Da su hteli otkup, zvali bi Brankove, ali to nisu uradili. Očigledno su ga ubili samo zbog mobilnog telefona. Ili možda zato što je Rom - u šoku ogorčeno pitaju komšije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2007, 18:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ISKASAPIO ŽENU IZ LJUBOMORE
GORNJI MILANOVAC - U kući Radoslave Lazarević (54), koju je nevenčani mužMirko Pešović zaklao u automobilu, a zatim njeno telo bacio u šumarak u prigradskom naselju Brusnica, priča se u neverici. Komšije su juče dolazile da izjave saučešće Radoslavinom ocu Zoranu i sinovima Draganu i Milanu.

- Ne možemo da verujemo da se ovako nešto dogodilo ženi koja je bila veoma draga, radna i poštovana u komšiluku. Namučila se u životu, jer je ostala sama sa decom pošto je prvi mužnapustio pre skoro dve decenije. Kako je ušla u vezu sa čovekom koji je robijao zbog ubistva, samo blagi bog zna - pričaju rođaci nesrećne žene.

Međutim, ni o monstrumu iz Brusnice njegove komšije u ulici Starčevića put ne govore ništa posebno rđavo.
- Nakon što se 2000. godine vratio sa robije zbog ubistva svoje ljubavnice, Mirko se, bar se tako činilo, ponašao normalno i niko u komšiluku nije mogao da primeti nešto neobično u njegovom ponašanju. Istina, niko nije bio u bliskim odnosima sa njim, ali uvek se uljudno javljao, pa čak i nudio da pomogne ako šta ustreba. Kad je radio u "Autoprevozu", bio je poštovan kao izuzetan automehaničar, ali izgleda da nas je zavarao svojim ponašanjem - pričaju Mirkove komšije.

Inače, Pešović je pred istražnim sudijom priznao zločin, ali, saznaje Kurir, braneći se da je to uradio u samoodbrani, jer ga je Radoslava napala kuhinjskim nožem zbog ljubomore! Posle masakra, Mirko je žrtvu odvezao u šumu u selu Brusnica, nedaleko od mesta gde je 14. septembra 1992. godine odneo i telo Jovanke Vukašinović, ljubavnice koju je ubio na skoro identičan način kao Radislavu. Posle toga je otišao do prodavnice i kupio flašu pića, a zatim se vratio do tela i pokrio ga svojom perjanom jaknom.

U izjavi istražnom sudiji Pešović je izneo tvrdnju da je Radoslavu mnogo voleo, ali mu "nije mu bilo pravo što je Radoslava bez njegovog znanja bila na dočeku Srpske nove godine u Domu penzionera na Rudniku dok je on bio u bolnici". Na kraju saslušanja Pešović je izjavio da se kaje! Radoslava Lazarević biće sahranjena danas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2007, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ODŽEPARIO POKOJNIKA
Uroš Radulović: "Obrad Sekulić iz džepa mog mrtvog brata koji je ležao u bolnici uzeo ključeve od stana i uzurpirao svu imovinu"
BEOGRAD - Posle smrti Vojislava Radulovića iz Beograda, njegov rođeni brat Uroš nije ni slutio da je oko njega otpočela svojevrsna trka za ostavštinom. Narodnu izreku "Ko pre devojci, njemu devojka", Obrad Sekulić, pašenog pokojnika, doslovce je shvatio. Kada je čuo tužnu vest, jedini cilj bio mu je da prvi stigne u bolnicu i iz džepa pokojnikovih pantalona uzme ključ od njegovog stana!

- Bukvalno je izdžepario mrtvog čoveka. Čim je čuo da je moj brat preminuo, otrčao je u bolnicu da zgrabi njegove pantalone u kojima su se nalazili ključevi od stana i automobila. Vojine stvari predali su mu u crnoj kesi, a koliko je bio pohlepan, radi sigurnosti je zgrabio još jedan paket koji je stajao pored, a za koji se ispostavilo da pripada nekom drugom pokojniku. Odmah je sve uzurpirao bez pardona, a da nije sačekao da se čovek bar sahrani - priča Uroš Radulović.

On objašnjava da njegov brat Vojislav i njegova supruga nisu imali dece, pa su napravili ugovor da onaj ko prvi umre ostavi drugom celokupnu imovinu. Januara 2006. ona je umrla i stan u ulici Jelisavete Načić i automobil "fijat bravo" ostali su Radulovićevom bratu. Avgusta iste godine, posle više od dve nedelje u bolničkoj postelji, i Vojislav je preminuo. Da pašenog ima skrivene namere, rodbina je shvatila na sahrani kada su, po starom običaju, okupljeni nameravali da odu u stan pokojnika.

- Obrad je tad skočio i rekao da ne možemo u stan. Pitao sam zašto, a on mi je odgovorio da ga je moj brat testamentom ostavio njegovoj ćerki. Kasnije sam saznao da je taj navodni testament moj brat potpisao u bolnici tri dana pred smrt. Međutim, ako je šta potpisao, onda su mu to poturili. Verovatno kao navodno odobrenje za neku operaciju, jer je on dve nedelje ležao u bolnici senilan i nije znao ni za sebe, što mi je potvrdila i doktorka - priča Radulović.

On navodi da je Obrad prekinuo sve kontakte s njim i da nije uspeo ni da proviri u bratovljev stan. U međuvremenu je poveden ostavinski postupak, a pošto je zakonski naslednik svog brata, advokati su Radulovića savetovali da razvali vrata i upadne u stan. Međutim, on kaže da nije želeo da se ponaša divljački.

- Sve sam računao da će se Obrad urazumiti, ali ništa od toga. On je stalno pričao kako ima veze svuda, a koliko je pohlepan, govori i što je uzurpirao čak i automobil kojem ističe registracija, a da ne govorim o parama koje je moj brat imao u svom stanu. Obraćao sam se za pomoć i policiji i opštini, ali nigde ništa, mora da se sačeka kraj postupka. Tužno je to što je moj brat za života mnogo pomagao Obradu, a on mu tako vratio. Oteo mu je sve na jedan tako bezobrazan način - kaže Radulović.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2007, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Uhapšeni policajci
SKINULI GA GOLOG I TUKLI DO BESVESTI
SARAJEVO - Tri policajca iz Sarajeva uhapšena su zbog optužbi da su u oktobru prošle godine fizički zlostavljali jednog mladića, optužujući ga za krađu pancirnog prsluka.
Taj slučaj šokirao je javnost u BiH nakon što su snimci maltretiranja mladića dospeli na internet. Policajci su mladića tukli do iznemoglosti, potom su ga skinuli golog i nastavili da ga tuku, a kasnije su ga stavili pod njihov automobil preteći da će ga pregaziti.
Policajci su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično delo zlostavljanja tokom službe, ali su odmah pušteni iz zatvora i dopušteno im je da se brane sa slobode.
Premlaćivanje je snimao jedan od trojice policajca koji je učestvovao u tom delu. (BETA)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2007, 10:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
U saobraćajnoj nesreći 4.2.2007. na svoj 18–ti rođendan, život je izgubio fudbaler Partizana, član omladinskog pogona, Srđan Kačar.

Kačar je došao u Partizan iz banjalučkog Borca 2004. godine, i igrao je u generaciji godišta 1989., zajedno sa Jovetićem, Gulanom i Osmanagićem. Bio je član kadetske i omladinske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Vreme i mesto sahrane Srđana Kačara, biće naknadno objavljeni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2007, 23:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Snimci govore sve
http://www.liveleak.com/view?i=726f2c9700

http://www.vecernji-list.hr/newsroom/sc ... 0784D572.2

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2007, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Horor u centru Beograda
NEKROFIL
Beograđanin u stanu na Vračaru držao dva sveža leša, sa kojima je seksualno opštio, slučaj otkriven kada je jedna devojka zaražena bakterijom posle burne noći provedene sa njim
BEOGRAD - Jedan Beograđanin priveden je na psihijatrijsko posmatranje zbog sumnje da je imao seksualne odnose s mrtvacima! Prema nezvaničnim informacijama, bizarni slučaj otkriven je prošle nedelje, kada je policija upala u stan ovog Beograđanina i u njemu pronašla dva sveža leša!

Hapšenju nekrofila, kako saznajemo, prethodila je ljubavna avantura s jednom devojkom iz beogradskog naselja Cerak. Posle provedene noći sa njim, ona je, navodno, otišla na pregled u jednu beogradsku kliniku zbog čudnog osipa koji je dobila po telu i ustima. Otkriveno je da ima bakterije koje se nalaze samo na leševima!

Prema saznanjima našeg lista, mladić i devojka upoznali su se na žurki u poznatom beogradskom klubu "Stefan Braun". Mladić je, kako je rekla zaražena devojka, bio veoma privlačan. Smuvali su se čas posla. Posle završene žurke, on joj je predložio da ostatak noći provedu zajedno, što je ona bez razmišljanja prihvatila.

Već sutradan devojci se po telu i ustima pojavio osip koji ju je uznemirio. Odlučila je da ode na pregled u jednu beogradsku kliniku, gde je utvrđeno da su osip izazvale bakterije koje postoje samo na leševima!

- Posle pregleda zapanjeni doktor joj je rekao: "Lepo mi reci šta si radila." Zbunjena devojka nije znala o čemu se radi, pa joj je lekar objasnio da na grliću materice ima bakterije koje imaju samo mrtvaci. Ona je u početku odbijala da prizna seksualnu avanturu, tvrdeći da se samo ljubila s jednim mladićem. Međutim, pod pritiskom je priznala i da je spavala s njim. Doktor je, kako se pretpostavlja, alarmirao policiju, koja je odmah upala u mladićev stan na Vračaru.

Izvor Kurira navodi da su inspektori, pomalo zbunjeni, zakucali na vrata ovog mladića. Međutim, ono što su zatekli unutra, sve ih je šokiralo.
- Policajci su ovog mladića zatekli sa dva sveža leša i odmah su ga priveli i odveli na posmatranje na psihijatrijsku kliniku, gde je zadržan do daljeg. Policajci su dugo sumnjali u to da je i devojka umešana u celu priču, ali je ispalo da je i ona samo žrtva ovog nekrofila - objašnjava sagovornik Kurira.

Ovaj bizarni slučaj juče niko nije želeo zvanično da potvrdi ni u policiji ni u psihijatrijskim ustanovama. Kurir je došao do saznanja da se policija ovde nije zaustavila i da je proširila istragu kako bi utvrdila otkud leševi u stanu mladića koji potiče iz dobrostojeće porodice. Istraga je, navodno, dovela do jednog radnika Kliničkog centra Srbije, koji je uhapšen zbog sumnje da je ovom nekrofilu obezbedio leševe za seksualno iživljavanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 01:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Roditelji????????
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 59&meni=13

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

DRAMA U KOTORU!
Otmičari iz Nigerije traže dva miliona dolara za tri oteta pomorca. Porodica Milana Smolovića očekuje srećan rasplet
KOTOR - U porodici Milana Smolovića (47), kotorskog pomorca, otetog u Nigeriji u nedelju uveče s još dvojicom hrvatskih državljana, već treći dan vlada velika zabrinutost. U porodičnom stanu, u soliteru "Jugopetrola", telefon je usijan od neprestanih poziva brižnih prijatelja i poznanika koji se raspituju za Milanovu sudbinu i nude pomoć.

Neverica vlada i među svim Kotoranima pošto na brodovima širom sveta trenutno plovi i radi oko dve stotine pomoraca iz ovog grada. Supruga Senka gaji nadu da će otkupnina otmičarima biti brzo plaćena, da će se po njenog muža sve dobro završiti i da će se njen Milan zajedno s dvojicom kolega nasmejan vratiti u svoj dom, iz koga je otišao u subotu pre podne avionom iz Dubrovnika za Lagos, ne sluteći da će doživeti retku i tešku ličnu dramu.

- Javio mi se nešto ranije sa broda, a i pre samog odlaska u restoran, pošto roming nije radio, rekao mi je da je kupio novu karticu za mobilni telefon. Važno je da moj Milan sada sačuva živu glavu, da se vrati kući živ i zdrav. Moje je da čekam i da se nadam najboljem, da će se sve dobro završiti - kaže Senka Smolović.

Kakav tretman kod otmičara imaju trojica otetih pomoraca, još niko pouzdano ne zna. Prema nezvaničnim spekulacijama, otmičari traže dva miliona dolara za dvojicu otetih Hrvata i jednog Crnogorca, koje napuštanje broda i večernji izlazak u grad i najbliži kafić u nigerijskoj luci Port Harkort može koštati i glave. U najgore, za sada, ipak niko ne veruje.

Pored Smolovića, oteti su Mate Luša iz Brodarice i Renato Garma iz Krapnja. Prema dostupnim informacijama, naoružani otmičari trojicu radnika zaposlenih na naftnom postrojenju u nigerijskoj luci Port Harkort oteli su dok su se nalazili u baru izvan baze, u kojoj su smešteni, a sigurnost je tu, kako se pokazalo, bila na niskom stepenu. Naoružani otmičari su upali u kafe bar i automobilom koji ih je čekao na ulici odvezli radnike u nepoznatom smeru.

Sva trojica otetih rade za kompaniju "Hidrodajv ltd", a u tu afričku republiku otišli su posredstvom agencije "Mariner" iz Trogira, specijalizovane za pronalazak kadrova za rad na prekomorskim brodovima. U toku je velika međunarodna diplomatska akcija za oslobađanje otetih. U Kotor stižu informacije da su u završnoj fazi pregovori sa otmičarima.

Još devetoro otetih

U posedu otmičara u ovoj zemlji već se nalazi devet inostranih radnika, a u poslednjih nekoliko godina oteto ih je preko stotinu. Poslednji od kidnapovanih Hrvat Roso Ivan pušten je posle tri dana, ali nikad nije saopšteno koliko je kompanija platila za njegov otkup niti je Ivan medijima bilo šta posle oslobađanja izjavio o svom nestanku.

Vrh

Tema posta: Re: Crna hronika
PostPoslato: 07 Mar 2008, 16:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Lopov stradao od bombe zakačene na vrata
U vikendici 43-godišnjeg vlasnika M.K u Vugrovcu Donjem na području Sesveta nepoznati provalnik obio je vrata spavaće sobe ne znajući da je s unutrašnje strane na vrata pričvršćena ručna bomba M 75, čiji je osigurač bio špagom vezan za kvaku.
Kada je provalnik pritisnuo kvaku kako bi ušao u sobu došlo je do eksplozije te je počinitelj, kažu u policiji, najvjerojatnije teško ozlijeđen pobjegao u nepoznatom smjeru, javlja Nova TV

U policiji kažu kako je slučaj prijavio sam vlasnik vikend kuće koji, kažu, u to vrijeme najvjerojatnije nije bio na mjestu događaja.

Vlasnika vikendice najvjerojatnije očekuje prijava za nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih sredstava. Po Zakonu o oružju ručna bomba je svrstana u kategoriju zabranjena oružja.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/page/2008/03/07/0187006.html

Što bi rekao moj drugar Ljudna, "kad god čovjeku padne na pamet dobra ideja, uvijek skonta da se toga već neko ranije sjetio..."
Ne kontam samo koji je ovome bio qrac da prijavi incident policiji... sad će ga zajebavati zbog glupih zakona. U svakom slučaju respekt za ideju. :fadein:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2008, 19:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Poginuo mladic iz Banjaluke

Jebote .. pre neki dan ga vidio .. trenirao sa mnom u teretani .. strasno ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2008, 20:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Milada R.I.P :( Juce sam saznala...znam ga dugo...

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2008, 01:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
http://www.glassrpske.com/vijest/6/crnahronika/7654/cir/Redovno-tukao-majku.html

Strašno! :(

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2008, 13:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
filozof sa vrbasa je napisao:

Odvratno :angry4:

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2008, 00:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
http://www.banjalukalive.com/hronika/siledzije-pobjegle-skuterom.html

Ova vijest nije toliko čudna, koliko mi je čudno to da policije nema u strogom centru grada.

Makr jedan koji bi patrolirao gore dole , od Pozorišta do glavne pošte!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 10:31 
Citiraj:
Jutros oko 6 sati u mestu Trstije - Donja Lipnica u blizini Tuzle dogodio se masakr. Prema dosadašnjim informacijama, naoružani Tomislav Petrović (1963.) ubio je troje komšija u njihovim kućama, a zatim ušao u autobus i ubio još tri osobe, pritom ranivši vozača, prenosi portal Sarajevo-x.

“Nakon što je ubio trojicu komšija u njihovim kućama, Tomislav Petrović je krenuo ka autobuskoj stanici i sa pištoljem ušao u gradski autobus gde je ubio još troje ljudi i ranio vozača autobusa. Vozač je teško ranjen, nakon čega je uz pomoć meštana ovog naselja, koji su mu pružili prvu pomoć, uspeo da dođe do UKC-a u teškom zdravstvenom stanju”, rekao je Miralem Malkić, portprol MUP-a Tuzlanskog kantona.
U toku je složena operacija u UKC-u Tuzla, a vozač je u teškom zdravstvenom stanju. I ova informacija je potvrđena, dodaje Sarajevo-x.
Policija Tuzlanskog kantona uhapsila je ubicu koji se trenutno nalazi u prostorijama MUP-a kantona nakon čega će biti predat nadležnom tužilaštvu.
Za sada niko ne želi da govori o motivima jutrošnjeg masakra u Tuzli.
Prema rečima Miralema Malkića, portparola MUP-a TK, više detalja biće saopšteno na vanrednoj pres-konferenciji MUP-a i Kantonalnog tužilaštva koja bi trebalo da se održai danas u 14 sati, prenosi Fena.

blic.co.yu

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 12:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Citiraj:
Masakr u Lipnici kod Tuzle

Jutros oko 6 sati u mjestu Trstije - Gornja Lipnica u blizini Tuzle dogodio se masakr. Prema dosadašnjim informacijama, naoružani Tomislav Petrović (1963.) ubio je troje komšija u njihovim kućama, a zatim ušao u autobus i ubio još tri osobe, pritom ranivši vozača.

“Nakon što je ubio trojicu komšija u njihovim kućama, Tomislav Petrović je krenuo ka autobusnom stajalištu i sa pištoljem ušao u gradski autobus gdje je ubio još troje ljudi i ranio vozača autobusa. Vozač je teško ranjen nakon čega je uz pomoć mještana ovog naselja, koji su mu pružili prvu pomoć, uspio doći do UKC-a u teškom zdravstvenom stanju”, kazao je Miralem Malkić, portprol Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U jednoj kući ubio je bračni par Miju i Kaju Petrović, a u drugoj Ivu Markanovića. U autobusu su stradali supružnici Niko i Mara Petrović, kao i Dragica Markanović.

Prema informaciji Službe za komunikacije UKC Tuzla, u ranim jutarnjim satima u Univerzitetski klinički centar Tuzla primljen je Mursel Čović (1967.) s povredama nastalim vatrenim naoružanjem. Riječ je o teškim tjelesnim povredama. U toku je operativno zbrinjavanje nastalih povreda. Pacijent je za sada van životne opasnosti.

Policija Tuzlanskog kantona uhapsila je ubicu koji se trenutno nalazi u prostorijama MUP-a kantona nakon čega će biti predat nadležnom tužiteljstvu.

Za sada niko ne želi govoriti o motivima jutrošnjeg masakra u Tuzli.

"Počinitelj je poznavao sve ubijene, radi se o tri muškarca i tri žene, no o godištima i detaljima zasad ne bih govorio," rekao je Izudin Šarić, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Prema neslužbenim informacijama, ubica prije masakra nije bio u sukobu sa žrtvama niti se s njima posvađao. Mještani tvrde kako je Petrović odranije poznat policiji zbog agresivnih ispada.

Više detalja bit će saopćeno na vanrednoj pres-konferenciji MUP-a i Kantonalnog tužiteljstva koja bi trebala biti održana danas u 14 sati, prenosi Fena.

Citiraj:
Vozač autobusa izvan životne opasnosti

Vozač autobusa Mursel Čović (1967.) za sada je izvan životne opasnosti. On je rano jutros dovezen u Univerzitetsko-klinički centar (UKC) Tuzla nakon što ga je ranio Tomislav Petrović u tuzlanskom naselju Lipnica, a koji je prethodno ubio šest osoba.

Kako je priopćila glasnogovornica UKC Tuzla Amra Odobašić, vozač je zadobio teške tjelesne ozljede i u tijeku je operativno zbrinjavanje nastalih ozljeda.

Tomislav Petrović sin Stjepana rođen 1963. godine rano jutros u Lipnici kod Tuzle ubio je šest osoba iz vatrenog oružja, najverojatnije iz pištolja, priopćila je glasnogovornica Tužiteljstva Tuzlanske županije Jasna Subotić.

Petrović je oko šest sati ujutro usmrtio svoje najbliže susjede, a među ubijenima su dvije žene. U svom pohodu prvo je u obiteljskoj kući lišio života bračni par Miju i Kaju Petrović, a potom u neposrednoj blizini također u kući usmrtio još jednog susjeda Ivu Markanovića.

Nakon toga, Petrović odlazi do lokalnog autobusnog stajališta Trstje gdje lišava života tri osobe koje su se nalazile u autobusu - supružnike Niku i Maru Petrović, kao i Dragicu Markanović te ranjava vozača autobusa Gradskog prometnog poduzeća Tuzla.

Petrović se svojim putničkim motornim vozilom udaljio sa mjesta događaja prema okretištu i skretanju za Srednju Lipnicu, gdje je ponovo pucao iz vatrenog oružja u jedno od parkiranih vozila. U tom momentu je naišla policija Policijske stanice Zapad, intervenirala i lišila ga slobode.

U toku je očevid i vrši se kriminalistička obrada kako bi se rasvjetlio ovaj događaj, kazala je glasnogovornica Subotić.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2008, 07:22 
Novi masakr u BiH - trostruko ubistvo u Bihaću
Autor: Tanjug | 04.06.2008 - 14:48

Novi masakr u Bosni i Hercegovini dogodio se sinoć u Bihaću, gde je Šero Hadžić (50) ubio tri čoveka, a jednog teško povredio, samo šeset dana posle jednog od najstravičnijih zločina u BiH, počinjenog u Lipnici kod Tuzle.

Hadžić je prvo iz pištolja ubio turskog državljanina Unala Fedaia, vlasnika pekarske radnje „Mulaim", a potom je pucao u Kasima Ssabića (50) i njegovog sina Elvisa (24), koji su od zadobijenih povreda ubrzo preminuli u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.
Zatim je Hadžić, u prigradskom naselju Pokoj, pucao u Elvedina Okugića, nanevši mu teške povrede i za čiji se život bore lekari u Bihaću. Ubica je brzo lišen slobode. Pretpostavlja se da je reč o međusobnim dugovanjima.
Zločin koji se ne pamti u BiH počinio je krajem maja Tomislav Petrović (45) iz tuzlanskog naselja Lipnica koji je iz vatrenog oružja šest ljudi, nakon čega ga je uhapsila policija.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 372  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]