banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 16:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 157 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Maj 2008, 00:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
dobro kužim to.. ali 24 godine je predugačak period da ona nijednom nije pokušala nešto napraviti ( mislim na Elizabet). .samo se negdje spominje da se prve godine drala i vrištala ne bi li je neko čuo, a poslije ništa..S druge strane, on ju je doveo jako mladu, neizgrađene inteligencije, iskustva i refleksa, pa ona nije ni mogla baš pametno razmišljati u smislu iznalaženja trika da ga nadmudri.. usput joj je još i isprao mozak, tako da možda i mogu da shvatim :-? eto recimo poruke u džepu od Kerstin.. ja sam sigurna da je bilo i ranije načina da ona nešto napravi.. mogla je tutnuti poruke u kutije s hranom ili smeće.. valjda je neko iznosio smeće iz te rupe za 24 godine ? :D Ima ovde još puno parčića što se treba slagati u toku istrage..

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 00:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Vader je napisao:

Meni nije jasno kako nekome a prije svega njegovoj ženi nije bilo čudno da on redovno nosi hranu u podrum, to je morala primjetiti za 24 godine.

To je stvarno cudno, jer nije nosio samo hranu, nego i odjecu, uz to su racuni za struju, grijanje i vodu morali biti veci...24 godine.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 00:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
dobro kužim to.. ali 24 godine je predugačak period da ona nijednom nije pokušala nešto napraviti ( mislim na Elizabet). .samo se negdje spominje da se prve godine drala i vrištala ne bi li je neko čuo, a poslije ništa..S druge strane, on ju je doveo jako mladu, neizgrađene inteligencije, iskustva i refleksa, pa ona nije ni mogla baš pametno razmišljati u smislu iznalaženja trika da ga nadmudri.. usput joj je još i isprao mozak, tako da možda i mogu da shvatim :-? eto recimo poruke u džepu od Kerstin.. ja sam sigurna da je bilo i ranije načina da ona nešto napravi.. mogla je tutnuti poruke u kutije s hranom ili smeće.. valjda je neko iznosio smeće iz te rupe za 24 godine ? :D Ima ovde još puno parčića što se treba slagati u toku istrage..

Halo, pricas o Zvijeri koja je spalila bebu, a da ne pregleda/spali smece !!!

A to sto nije vristala nakon prve godine...vjerovatno bi i vuk prestao cviliti nakon godinu dana da ga zatvoris u rupu, konstantno zlostavljas i mucis.

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 03 Maj 2008, 00:18, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 00:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kerstin nije spalio, već je odveo u bolnicu na rizik da ga raskrinkaju? čudesno buđenje savjesti? :-?

mislim mogao joj je dati neku tabletu da je ubije... pošto je to već radio.. izgleda da mu se stvarno nešto upalilo..

osim toga, da ga je povrijedila tako da krvari, a slab je da se kreće, on bi morao otvoriti šifrirana vrata da bi spasio svoju guzicu koja krvari .. jednostavno je trebala napraviti nešto da obrne pozicije.. ovde je najveći problem što je on njoj kontrolisao um, a ne toliko što je kontrolisao njen životni prostor i njeno tijelo... e zato je ona ko programirana slušala naredbe.. nevjerovatno :(

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 00:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
Kerstin nije spalio, već je odveo u bolnicu na rizik da ga raskrinkaju? čudesno buđenje savjesti? :-?

mislim mogao joj je dati neku tabletu da je ubije... pošto je to već radio.. izgleda da mu se stvarno nešto upalilo..

Nije mu se nista upalilo, bio je pretjerano samouvjeren, a posto je postao starac u medjuvremenu, nesto mu je promaklo.

Citiraj:
osim toga, da ga je povrijedila tako da krvari, a slab je da se kreće, on bi morao otvoriti šifrirana vrata da bi spasio svoju guzicu koja krvari .. jednostavno je trebala napraviti nešto da obrne pozicije.. ovde je najveći problem što je on njoj kontrolisao um, a ne toliko što je kontrolisao njen životni prostor i njeno tijelo... e zato je ona ko programirana slušala naredbe.. nevjerovatno :(

Nije nevjerovatno. Kontrola ljudskog uma ( ispiranje mozga ) postoji kao koncept i u praksi u svim ljudskim zajednicama sa obiljezjem sekte, bilo religijske, bilo politicke. A on je nad njom imao ne samo mentalnu i fizicku, nego i potpunu emotivnu kontrolu. On ju je 'stvorio', on je 'stvorio' svu njenu djecu. Zamisli lomove u njenoj dusi. Postoji mogucnost da ga ona nije mogla raniti/ubiti. Ali zato to drustvo treba uciniti.

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 03 Maj 2008, 04:44, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 00:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To što se dešavalo u njegovom podrumu je i ličilo na neki kult i obrede, tako da i nije puno pogriješio kad je rekao da se ćerka priključila sekti.. :-? :(

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 00:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovo je nesto nezapamceno, cijeli svijet bruji o ovome XIX. Radi se o stravicnoj tragediji jedne zene i njene djece, i zaista nije u redu da ostavljas takve komentare.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 01:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Najnoviji komentar.
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/in ... 6/index.do

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 09:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
XIX century je napisao:
eto recimo poruke u džepu od Kerstin

Kakve poruke?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 09:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Podstanar o 'kući strave': Tek sad shvaćam zašto je moj pas noću često režao i lajao!
Bivši podstanar 'kuće strave' austrijskog monstruma Josefa Fritzla opisao je nekoliko incidenata koje je primijetio tijekom perioda kojega je proveo u toj kući.
Josef Leitner koji je zaposlen kao konobar u jednom restoranu, na Fritzlovoj adresi je živio od 1990. do 1994. godine.

'Bilo mi je zabranjeno ići u podrum, u vrt i na terasu', rekao je Leitner. 'Općenito, bilo mi je zabranjeno koristiti bilo što osim unajmljenog stana.'
Josef tvrdi kako mu tada ništa posebno nije bilo sumnjivo. Tek kad je monstruozni zločin izašao u javnost, počela su mu se javljati sjećanja koja su otvarala sve više zagonetnih situacija.
'Tek sada shvaćam tadašnju nervozu koju je osjećao moj pas. Naime, noću je često režao i lajao. Bio je veoma nervozan. Sad mi je jasno da je osjećao da se nešto događalo u podrumu.'
Leitner se također sjeća kako je Fritzl uvijek parkirao automobil u dvorište iza kuće te je iz njega često u kuću unosio gomilu stvari.
Podstanar je u sjećanje vratio i čuđenje oko načina rada električnog brojila u kući. Naime, brojilo je radilo i nakon što je sve u kući bilo isključeno.

Ostali Leitnerovi podstanari također tvrde kako im je bilo zabranjeno silaziti u podrum, ali i u prizemlje, kao i fotografirati ta područja. Oni koji bi prekršili ta pravila, bili bi deložirani iz stana.
A upravo se to i dogodilo Josefu Leitneru.
Policija trenutno ispituje više od 100 ljudi koji su živjeli u monstrumovoj kući tijekom strašnog perioda zatočenja vlastite kćeri.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 11:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ovo je užas!
Al to s porukama u džepu ni ja ne kontam. Slažem se s Rose da ako je spalio dijete u kaminu, onda je spaljivao i smeće... A kćerku nije ubio, možda mu je ipak bilo stalo do nje... Il je možda imao neki drugi plan. Možda je mislio da će mu to dobro doći jer će ih prije izvesti iz podruma. Kontao je da će Elisabeth možda svjedočiti ono što je on natjera.... Međutim jadnica se ipak izvukla...
Ono da je ubio neku curu pored jezera... I to treba provjeriti... Mislim da zaslužuje smrtnu kaznu. 15 god zatvora je ništa. Sad bih voljela upotrijebiti stare načine kažnjavanja, kao u doba crkvene inkvizicije... Tako bih ga svaki faking dan kažnjavala... Odvratni perverznjak stari...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 18:35 
Veteran
Veteran

Za njega je smrtna kazna blaga. Metak u celo, to je nagrada. Njega treba u ludnicu, da do kraja zivi sa ludicama, da bude maltretiran na razne nacine, a nemocan da se tim maltretiranjima odupre.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
Upravo tako, metak u celo je nagrada... Treba ga zatvoriti i muciti, djubre jedno nije nista drugo ni zasluzio...Treba i njega zatvoriti 24 godine, pa da ga zlostavljaju da vidi kako je to...Djubre odvratno, stari degenerik... :fist:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
XIX century je napisao:
eto recimo poruke u džepu od Kerstin

Kakve poruke?

u jednom od novinarskih tekstova koje ste lijepili ovde piše, naime, da je Elizabet ostavila poruke u džepu Kerstin kako bi ovi u bolnici pročitali i izbavili je ... oni su i pročitali, pa su onda vidjeli da je nešto sumnjivo i onda insistirali da vide majku... tako stoji u tekstu:
http://www.dailystar.co.uk/posts/view/3 ... S-STARVED/

Japanese_rose je napisao:
He had to rush her to the local hospital where doctors – baffled by Kerstin’s unexplained condition – became suspicious. Elisabeth had stuffed a secret note in Kerstin’s clothing.
Part of the note read: “Wednesday, I gave her aspirin and cough medicine for the condition. Thursday, the cough worsened. Friday, the coughing gets even worse. She has been biting her lip as well as her tongue.

“Please, please help her! Kerstin is really terrified of other people, she was never in a hospital. If there are any problems please ask my father for help, he is the only person that she knows.
“Kerstin, please stay strong, until we see each other again! We will come back to you soon!”

Doctors made a TV appeal for Kerstin’s mum.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 21:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ma tom bolesniku je ovo najbolji nacin zavrsetka njegove ''karijere''. Dovoljno je star da mu nista ne mogu a slava nije nikad na odmet. Ionako bi se sve saznalo nakon njegove smrti, a bolje je biti ziv slavan, nego kao pokojnik.

P.S. Ne vjerujem da je ovo oko slave planirao na pocetku, ali sa godinama...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 23:54 
Veteran
Veteran

Fritzl imao već jedno silovanje i 2 pokušaja

Za incest optuženi Josef Fritzl prije 40 godina već je bio osuđen zbog silovanja. U zatvoru je bio 18 mjeseci zbog silovanja iz 1967. godine. Fritzl je pokušao silovati još jednu ženu, kao i dvadesetjednogodišnjakinju nakon što ju je nasilno odvukao u šumu. Jednom je bio uhićen i zbog ekshibicionističkog ponašanja u javnosti. Sve njegove presude i kazne izbrisane su iz dosjea, tako da socijalni radnici prilikom njegova zahjeva za posvajanje troje djece svoje kćeri nisu mogli imati pismeni uvid u njegovu mračnu. Austrijska policija ponovno je otvorila slučaj nerazjašnjenog ubojstva 17-godišnje Marine Posch, čije je tijelo prije 22 godine pronađeno u jezeru, na području koje je Fritzl redovito obilazio. Mediji objavljuju i članke o karakteru Fritzla, kao i fotografije prostora u kojem je zatočio kćer.

http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/ar ... ,118101.jl

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2008, 10:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Podstanar u 'kući strave' znao da je Fritzl silovao kćer
Josef Leitner, 42-godišnji muškarac koji je unajmio sobu u austrijskoj 'kući strave' znao je da Josef Fritzl siluje svoju kćer Elisabeth, ali to nikome nije prijavio jer se bojao da će ga monstrum izbaciti iz kuće.
Leitner je rekao da je znao za Fritzlove zločine prije nego se doselio na Fritzlovo imanje u Amstettenu u blizini Beča, gdje je živio iznad podruma u kojem je Elisabeth Fritzl bila zatočena 24 godine. Ondje je živio četiri godine, dok ga Fritzl nije izbacio jer je njegov pas stalno lajao na podrum.

Josef je rekao da ga je Elisabethina 'najbolja prijateljica', čije ime ne želi otkriti, upozorila na Fritzlovo ponašanje prije nego se doselio u kuću 1990.
'Znao sam da je Sissi (Elisabeth) silovao otac prije nego je nestala. Jedna je moja dobra prijateljica bila bliska s njom. Rekla mi je kakvo je Josef čudovište i što je radio Sissi. Ali nisam se želio miješati. Nisam želio da me izbaci', rekao je Leitner.
Iako nikada nije čuo nikakve čudne zvukove iz podruma, priznaje da su ga čudili veliki računi za struju.
Primjetio je da njegovo električno brojilo radi i nakon što je sve u kući bilo isključeno, što mu je bilo posebno neobično. Osim toga, njegov je pas često lajao na podrum.

'Sam je uvijek trčao do vrata podruma i lajao. Mislio sam da je uzbuđen zbog toga što je vani. Kada je Fritzl primjetio da pas laje izbacio me iz stana i promjenio brave. Bio je bijesan', prisjetio se Leitner.
Fritzl je u podrumu zatočio kćer i s njom imao sedmero djece. Jedno je dijete umrlo ubrzo nakon poroda, a jedno se trenutačno bori za život u bolnici. Policijski službenici kažu da Fritzl, koji se nalazi u zatvoru, cijele dane gleda televiziju s vijestima o sebi i svojoj obitelji.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2008, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Vader je napisao:
Josef Leitner, 42-godišnji muškarac koji je unajmio sobu u austrijskoj 'kući strave' znao je da Josef Fritzl siluje svoju kćer Elisabeth, ali to nikome nije prijavio jer se bojao da će ga monstrum izbaciti iz kuće.

ovo bi trebao valjda biti stav prosjecnog, "normalnog" covjeka

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2008, 15:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Negdje sam procitao sa ce dobiti 10 godina... ?!

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2008, 16:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Austrijski monstrum odslužit će samo deset godina zatvora?!
BIVŠI podstanar u kući austrijskog monstruma Josefa Fritzla otkrio je da je znao kako je Fritzl silovao svoju kćer, a istu stvar su priznale i njene školske prijateljice.
Fritzlov bivši susjed Joseph Leitner policiji je kazao da je njegova kćerka Elisabeth pobjegla od kuće kad je imala 17 godina jer ju je otac silovao. No, otac ju je pronašao u Beču i vratio kući, a susjed dodaje kako policiji tada nije ništa prijavio.

Elisabeth je pobjegla od kuće kad je imala 17 godina

"Znao sad da je Fritzl silovao Sissi prije nego što je nestala. Jako sam dobro poznavao njenu najbolju prijateljicu koja mi je rekla kakvo je Josef čudovište i što joj je učinio. Zato su smislile plan da pobjegnu zajedno. Elisabeth je spakirala torbe i otišla u Linz pa u Beč. Josef je bio lud od bijesa, ali uskoro ju je pronašao i vratio je kući nakon čega joj je zabranio druženje s najboljom prijateljicom. Za to se pobrinula i njena majka koja ju je cijelo vrijeme budno nadgledala. Mada je Elisabeth opet nestala godinu dana kasnije moja je prijateljica mislila da je još jednom pobjegla. Nikad nije nikome ništa rekla jer ju je bilo strah. Nije se samo Elisabeth bojala Josefa Fritzla", priznao je bivši podstanar.
Elisabethina prijateljica Susanne Parb ispričala je novinarima kako je Fritzlova kćer često pričala o odlasku. "Stalno je govorila kako jedva čeka dan kad će pobjeći od njega", kaže Parb.

"Često ju je tukao, ali nikad mi nije govorila o silovanju"

"Žao mi je što ju je pronašao kad je pobjegla u Beč. Da se tada uspjela sakriti ništa od ovog se ne bi dogodilo. Imala je posao u maloj zalogajnici i štedjela je sav novac kako bi mogla otići od kuće kad napuni 18 godina. Tada ju ne bi mogao natjerati da se vrati kući. U trenutku kad je nestala torbe su joj već bile spakirane i skupljala je hrabrost da se oprosti s majkom. Svima nam je bilo logično da je pobjegla i pridružila se nekoj sekti, kao što je njen otac tvrdio, jer smo znali koliko ga se bojala. Prije nego je nestala otkrila mi je da ju je često tukao, ali činio je to pametno; nikad nije imala vidljive ozljede. No, nikad nije govorila o silovanju. Vjerojatno ju je bilo sram", kaže Parb.
Dodala je i da je nekoliko puta posjetila Elisabethinu kuću, ali Josefa nikad nije bilo. "Nije me volio jer sam postavljala puno pitanja i uskoro joj je zabranio da se druži sa mnom", rekla je Elisabethina prijateljica.

"Fritzl je bio tiranin koji nije tolerirao nikakvu neposlušnost"

Fritzlova supruga nije ni na trenutak pomislila da je on umješan u nestanak njene kćeri iako je već ranije bio optužen za silovanje i odslužio 18-mjesečnu zatvorsku kaznu, kazala je Associated Pressu njena sestra.
Žena koja je tražila da ju se imenuje samo kao Christinu R. također je potvrdila da je Elisabeth pobjegla od kuće kad je imala 17 godina. Fritzla je opisala kao tiranina kojeg se cijela obitelj bojala pa je tako mogao i opravdati nestanak svoje kćerke jer njegovu riječ nitko nije dovodio u pitanje.
"Ako on odluči da je nešto crno, onda je crno pa makar bilo deset puta bijelo. Nije tolerirao nikakvu neposlušnost. Čak sam ga se i ja bojala i uvijek sam pazila da ne kažem nešto što bi ga moglo uvrijediti. Onda možete zamisliti kako je bilo mojoj sestri Rosemarie koja je s njim provela tolike godine", kaže Christina.
"Ne znam što bi joj Josef učinio da mu se pokušala suprotstaviti. Vjerojatno bi je udario. U svakom slučaju, bio je tiranin. Njegova riječ bila je zakon, a svi ostali morali su šutjeti", zaključila je Christina.

Kćer je držao na uzici i mučio u posebnoj tamnici

Novi detalji o slučaju koji je šokirao svjetsku javnost svaki dan izlaze na površinu. Danas je tako otkriveno kako je Fritzl svoju kćer držao na uzici prvih devet mjeseci zatočeništva. Elisabeth je oko vrata imala lanac koji bi joj Fritzl skidao samo kad je morala koristiti wc.
Policajac koji vodi istragu otkrio je kako je Fritzl unutar svog podruma u kojem je držao kćer u zatočeništvu izgradio posebnu tamnicu s uređajima za mučenje. U slučaju da ga Elisabeth ili njena djeca ne bi slušali, zatvarao ih je u sićušne ćelije u kojima jedva ima dovoljno kisika za preživljavanje. Unutar tamnice osjeća se jak miris plina, što je dodatni argument pretpostavkama kako je Fritzl prijetio svojim žrtvama da će ih otrovati ukoliko pokušaju pobjeći.

Maksimalna zatvorska kazna 15 godina!

Detektiv Franz Polzer engleskom Sunday Mirroru ispričao je kako je Fritzl priznao da je silovao Elisabeth nebrojeno mnogo puta, dok su njena djeca nemoćno promatrala.
"Ne mogu vjerovati koliko je taj čovjek zao. Djeci će trebati godine da se oporave", kazao je Polzer, te otkrio kako bi Fritzl mogao odslužiti samo deset godina zatvora za svoj monstruozni zločin!
Policajci pokušavaju skupiti dovoljno dokaza da ga optuže za ubojstvo Elisabethinog djeteta koje je umrlo. Ako ga proglase krivim za ubojstvo, silovanje, incest i nezakonito zatočenje, maksimalna kazna koju može dobiti je 15 godina zatvora, a mogao bi izaći već nakon deset. Nešto veću kaznu dobit će ukoliko 19-godišnja Kerstin, koja je u teškom stanju, umre od ozljeda jer će mu se onda suditi za dvostruko ubojstvo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 157 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]