banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 19:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 351 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 19:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
Citiraj:
da li neko zna kako da download acelerator plus povezem sa operom i da li je uopste moguce.

i....jel zna neko

i da, isto tako ne mogu da skinem mini torrent file sa opere (prebaci mi direktno na transfers, i skida kao da je cijeli file), vec moram da palim explorer. e, sad ja ne znam da mozda ako se skida preko opere, nije potreban utorrent ?? jel neko zna ista u vezi s tim

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 19:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Kod mene ista stvar, direktno skida torrent, probaj cackati po podesavanjima!

?>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 20:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nisam shvatio šta pitate. Meni kada kliknem u Operi na neki torrent fajl starta se uTorrent i krene download, ne ide na Operin tzransfer. Da li vas zanima kako se to podesi?

Inače od download menagera koristim FlashGet i on se sam integriše u Operu, na desni klik nekog fajla u kontekst meniju uz ostalo dobijete "download with FlashGet".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 22:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Ne vec da skines file za pokretanje torrenta (.torrent), bar sam ja na to mislio!

?>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 22:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

probaj ovo

gore gdje kucas adrese sajta ukucaj

opera:config

i lupi enter

i na malom pretrazivacu ukucaj torrent, klikni na BitTorrent i isključi kvačicu na Enable

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 00:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
hvala, uradio sam, sad radi normalno...
a sta je sa dap om, jel moze da se koristi sa operom ili moze samo flashget

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 00:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

ne znam za DAP

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 01:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Vader je napisao:
Na šta ti liči ovaj forum sa betom?

Forum izgleda dobro, osim ovih dugmadi ispod napisanog posta (profil, www, email, MSN), koji su poredani vertikalno, a ne horizontalno, kako treba da budu.
Nova Opera se cini malo brzom od ove koju trenutno koristim (9.23), a i svidja mi se ono smoother scrollovanje kroz stranicu. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 01:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

FLASH je napisao:
Forum izgleda dobro, osim ovih dugmadi ispod napisanog posta (profil, www, email, MSN), koji su poredani vertikalno, a ne horizontalno, kako treba da budu.

E to, tako je i kod mene, isto je i sa opcijama iznad posta (citiraj, izmeni).

FLASH je napisao:
Nova Opera se cini malo brzom od ove koju trenutno koristim (9.23), a i svidja mi se ono smoother scrollovanje kroz stranicu. :)

Ne znam za brzinu jer je nisam koristio osim što sam malo virnuo u nju i primjetio to na forumu, a i ovo sada postavljam iz te bete. A to "čudno" skrolovanje sam primjetio dok je bila u alfa verziji, osjetno je drugačije, mekše.

Usput, sad imaš i 9.24

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo izašla je i nova beta, build 9624

i dalje isti problem na forumu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 00:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ni ja ne koristim to, samo za poneko testiranje.
To oko brzine se malo primijeti, brze (zar je moguce brze od onog? :)) ide kroz back i forward, kad se mijenjaju stranice. Mozda je i zbog toga sto mi je cache tamo prazan, a ovdje se vjerovatno dosta toga nakupilo, pa to nekad zna malo da uspori.

Sad sam vidio za 9.24, ali je changelog malen, pa necu jos mijenjati sve do 9.5.

Vrh

Tema posta: Re: Opera
PostPoslato: 28 Mar 2008, 22:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Izašao je novi build bete 9.5 koji je zanimljiv po nečemu

This week we've been working on performance on Windows and Mac painting. You should see performance increase by 2x to 10x on heavy DHTML pages. Performance increase depend on the test page, graphics card, and OS used. To see the improvements for yourself, compare the previous snapshot to today's release on the following test cases:

http://people.opera.com/~pettern/performance-1.html
http://people.opera.com/~pettern/performance-2.html

pa probajte na svojim browserima ove testove, dosta zavise od CPU

evo rezultata kod mene za prvi test na dot count: 100

Opera 9.24 (koju inače koristim) = oko 10-15 fps
Firefox 3 beta 4 (najnoviji) = 38 fps
IE 8 = 32-34 fps

Opera 9.5 najnovija beta = 60-62 fps
ima oko 63 od dot count 15 pa sve do 120

http://my.opera.com/desktopteam/blog/

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 22:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Opera 9.50 beta 2

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2008, 19:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Zna li se kad zvanicno izlazi 9.50?

Opera mi nesto bolje radi na Visti nego na XP-u. Ovdje sve fontove na forumu dobro prikazuje, dok na XP-u naslove tema u cirilici prikazuje katastrofalno. Izmedju svakog svakog slova po par razmaka, jedno vece od drugog i sl. Moze li se nekako to srediti, da se na XP-u instaliraju dodatni fontovi? Kako kod vas prikazuje?

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2008, 08:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
na 9.5 beta je sve extra jedno me nervira sto su promijenili precicu za paste and go pa sad po navici stalno otaram bookmarks (dobra je fora to sto jedino ne moram otvarati novi tab vec u postojeci da uradim paste and go i otvara u novom automatski).

valjda ce ce i gmail 2.0 moci prikazati napokon, pokusavao sam raznim dodacima, ali ne radi.
a i kad je na facebooku krenuo chat prvih dana nije moglo a kad sam skinuo ovu betu i to radi (cak je pisalo da ne podrzava operu)

a brzina je naravno extraaaaa :)

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2008, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ova 9.5 Beta 2 je prva na koju sam prešao od ovih 9.5 buildova, do sada sam samo instalirao poneku, malo probao, a koristio 9.2x. Ova beta je zaista brža, nekako ide tečnije, a neke stranice su mi dosta brže, konkrento Goolge Reader koji mi je bio usporen sa 9.2x (mada mislim da je i sa njim jedno vrijeme bio brz pa usporio iz nepoznatih razloga).

Ali me zeza Adobe Flash, Opera traži da se on skine na prvoj stranici na kojoj ne može da prikaže Flash sadržaj, i ja skinem ali mi nisu radili ti sadržaji kako treba, mislim na video streaming sadržaje kao što je YouTube i drugi, prvo nije bilo zvuka, kasnije je proradilo, a sinoć sam instalirao ovu Operu na novom windowsu sa SP3 i video kad ga učita ide prebrzo, kao da je ubrzan, i takođe nema zvuka. Možda nekim čudom proradi kao što je ovde proradilo.

I još nešto, kada se kuca samo tekst u address baru on je prije nudio da ga traži preko google, on je bio default, a sada ga traži preko amazon.com (!), može li se podesiti da ga traži Google? Sad ga traži preko google samo ako se ispred ukucanog teksta ukuca "g", ali prije je google bio default i bez tog "g".

Onda bookmarks na panelu, kad se otvori panel lokacija koja je otvorena u bookmarksu nije ona koja je bila otvorena zadnji put već uvijek neka druga, ista, ali ne ona koja je bila kad sam zadnji put koristio bookmarks. Sad sam nešto uradio pa ću vidjeti da li će se popraviti.

Možda ima još poneka sitnica, radili su neke izmjene u Preferences pa sam sinoć dugo tražio jednu opciju jer nije bila tamo gdje inače bude. Sve u svemu izgleda da ima još da se ispregla i sredi i nadam se da će to srediti do finalne verzije. Ali i pored toga djeluje dosta dobro. Onaj fazon Quick Find u address baru mi se sviđa, a i brzina koja će nadam se ostati takva ili biti još bolja.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2008, 11:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Vader je napisao:
bookmarks na panelu, kad se otvori panel lokacija koja je otvorena u bookmarksu nije ona koja je bila otvorena zadnji put već uvijek neka druga, ista, ali ne ona koja je bila kad sam zadnji put koristio bookmarks. Sad sam nešto uradio pa ću vidjeti da li će se popraviti

Nije se popravilo :(

A i Adobe Flash i dalje zeza, sinoć sam opet instalirao Adobe Flash i danas kad sam upalio kompjuter i pokrenuo flv streaming video on je išao kako treba, čak je bilo i zvuka, ali kad sam pauzirao video i opet ga pokrenuo od tog trenutka više nema zvuka, a i ne radi video kako treba, otvorim nešto na YouTube a on neće da krene već moram da ga poguram, onda radi par sekundi i stane, zvuka naravno nema ni tih par sekundi.

Radi li vama ovo u Operi 9.5 Beta 2?

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2008, 14:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Koristio sam sve alfa varijante, tako i sad koristim betu 2, samo u jednom buildu mi se dešavalo da YouTube stranicu ne složi kako treba. Što se tiče bete 2, YouTube radi odlicno (instaliran je Adobe Flash Player 9.0.124).

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2008, 14:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Taj sam i instalirao.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2008, 00:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
I još nešto, kada se kuca samo tekst u address baru on je prije nudio da ga traži preko google, on je bio default, a sada ga traži preko amazon.com (!), može li se podesiti da ga traži Google? Sad ga traži preko google samo ako se ispred ukucanog teksta ukuca "g", ali prije je google bio default i bez tog "g".

Tools > Preferences > Search > Google > Edit > Details > Use as default search engine

Ja sam na XP-u imao problema sa Flash-om i YouTube-om, a onda se odjednom, sve samo rijesilo. Htjelo je da ucita cijeli video, a nakon pustanja samo bi se prikazale prve 2 sekunde i onda bi stalo. Takodje, znalo se desavati i da nema zvuka.
Radi se o Operi 9.26 (ili je neka druga 9.2x verzija).

rendzer je napisao:
valjda ce ce i gmail 2.0 moci prikazati napokon, pokusavao sam raznim dodacima, ali ne radi.
a i kad je na facebooku krenuo chat prvih dana nije moglo a kad sam skinuo ovu betu i to radi (cak je pisalo da ne podrzava operu)

Tek sad primijetih da ne podrzava Gmail 2.0. :)
Facebook chat meni radi i na sadasnjoj Operi, 9.26, doduse, nesto usporeno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 351 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]