super savjeti, moracu zapisati posto ce mi trebati za godinu dana

naravno sto prirodnije to zdravije. Kupovne kasice namjeravam uzeti samo za put i slicno.
Samo ne treba ni pretjerivati sa tom "zdravom" hranom. Danas se puno njih zgrazava kad vidi dijete da je pojelo hrenovku sa kiflom, e pa ja sam to obozavala kao mala, mlatila sam carnex pastetu , bijele kifle i mlijeko , i hrenovke njammm

Pa evo zdrava i prava, ko od brda odvaljena

Ne treba zaista pretjerivati ali boze moj, ponekad.. isto sam protiv sokova, previse secera itd.. iako je meni receno da beba kada pati od grceva, da je dobar fencheltee , to je kod nas valjda komorac, ali da se doda mrvica secera jer tako bolje djeluje..
Leona ja namjeravam da bebu nudim mladi sir, recimo za dorucak toast hljeb sa mladim sirom ,ili hljeb i malo putera i med, prirodan jogurt, kao medjuobrok obavezno svjeze voce npr sirova rendana jabuka, za grickanje one reiswaffeln ne znam kako se kaze kod nas ono cudo od rizinih pahuljica, zatim ima raznoraznih grizeva, mislim sada da moze i neka fina sunkica na sniti hljeba
Mozda bi rucak trebao da bude malo kasnije jer 12:30 je prerano po meni, mozda zato bude po noci gladna. Nesto kaloricnije i konkretno bi mozda trebala jesti oko 15 h. Npr kasice od povrca i mesa, krompira, riza izgnjecena..ima puno kombinacija
Mislim da bi mozda mogla probati i jaje ponekad , npr 1x nedeljno jedno jaje, iako se tu razlikuju misljenja.. Sada vec moze i sir u tankim listovima npr gauda. Da li ste presli na kravlje mlijeko ili jos formula?
I ako spava od 10 negdje pa do 12 mislim da je i to prerano. Trebala bi mozda popodne znaci negdje od 12 do 14 i onda rucak.
Citala sam bas puno oko toga, i pricala sa mamicama i citala na raznoraznih domacim i stranim forumima. Nemam jos licno iskustvo , tako daaaa ..