zitanjac je napisao:
tja
opet ograniceno razmisljanje
koliko definicija treba dati pa da postane jasno da je svaka manjkava
kazes neces se udavati, pa sta to mijenja na stvari?
znaci li to da se samo u braku moze varati?
i opet tacno je da neko sa 22 moze da zna vise od nekog sa 45,
ali neko zreo (pa imao 22 ili 45) obicno se ne ogradjuje od buducih postupaka u smislu ja nikad necu...
osim mozda ubiti rodjenu majku.. a ni za to nisam sigurna
prosto mi je zazvucalo djetinjasto to kako se kroz odgovore vidi da ljudi posmile da li bi prevarili, pa razmisle o svom trenutnom partneru,a ljubav jos jaka, pa kazu ne ja nikad ne bih pozeljela drugog a ako i bih odmah bi ostavila ovog,
a poslije nekog vremena desice ti se da ces definitivno pozeljeti drugog a onog prvog ces toliko voljeti da ti na pamet nece pasti da ga ostavis (ako bdues imala srece),
e tu neki pokleknu pa si ispune zelju sa drugim a neki izdrze pa si je ne ispune,
cisto ti hocu reci da je to sasvim normalna stvar, zivot je dug, ako budes imala srece taj s kim si sada ce ti zaista postati neko koga nikad neces htjeti da ostavis ali priroda cini svoje i pozeljeces i druge, a tvoja je odluka hoces li se svaki put kad se to desi izboriti s tom svojom zeljom ili neces,
ja mislim da je neizmjerno vaznije da budes te srece pa da tog pored koga si volis toliko da ti ne pada na pamet da ga ostavis, a ostalo je sve luk i voda
Vec sam rerkla da ne znam sta ce biti sutra, a kamoli da razmisljam o udaji. Znaci, opet nisi dobro iscitala moj post.
A ovo boldano ja vec napisah.