banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 03:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Mar 2008, 12:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Slika
Kurir

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 13:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Vjerujem da je kvalitetan ali u istoj recenici uporediti Ferari i Hyundai je smjesno, da ne govorim stavljanju tog Coupe-a u isti naslov sa bilo kojim Ferarijem.

Za 24.000 evra ces moci dobiti ovo:

Slika

U ovom segmentu (cijenovnom, fol sportskom) je jako bitan odgovarajuci imidz sto Hyundai definitvno nema, za razliku od Santa Fe-a gdje za priblizno isti novac Hyundai nudi bolji SUV od VW Tiguana.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Jednom u životu, kada nisam znao bolje, kupih Hyundai. Sada znam bolje i to se više neće ponoviti.
Šta da kažem: hvale se elektronikom (dobiješ više elektronskih igračaka nego u bilo kojim evropskim kolima za iste pare) i sve je OK dok to funkcioniše kako treba, medjutim, poslije par godina ti to krene izlaziti na nos, kada prestane da radi podešavanje ogledala, centralna brava i sl. Tada dolaze veliki troškovi. Nema piratskih dijelova, a od cijene originala boli glava.
Što se odnosa snaga motora/potrošnja/veličina kola tiče, smijuruja. Neuporedivo veća evropska kola (BMW, Mercedes, SAAB, Volvo, Jaguar) troše isto, sa istom veličinom motora, ali zauzvrat pružaju više, što se tiče komfora, bezbjednosti, brzine, snage motora, a bogami i statusa (mada to ovdje nije bitno).
Zbog toga, radije nešto polovno sa ove gore pomenute liste, nego nov Hyundai Coupe (ili bilo koji drugi Hyundai).

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
TnS, koji je to vw?

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 17:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
Tommy Vercetti je napisao:
TnS, koji je to vw?

siroko, ali prema novinama cijena ce mu biti od 29k eura barem u pocetku a kasnije treba da se pojavi i motor od 122 konja za vjerovatno manje love ali to za 2-3 godine

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2008, 18:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Mar 2008, 14:03
Vuk_samotnjak je napisao:

Definitivno najgora skalamerija na Americkom trzistu a cjena mu boli Glava ako se on moze poredit sa maxima nisan ili Toyota camry onda sam ja Dinosaurus,a zasto ga Fale toliko pa odgovor jednostavan amerikanci upravljaju sa firmom a jeftina koreanska snaga ga proizvodi a ameri Pumpaju sa reklamama isto da je svemirskiBrod stvarno bruka kako ga uvelicavaju.
Za evropu neznam ali za USA i te kako znam da je ovo sasvim jedna obicna kanta za koje pare oni nude nju i kako je pumpaju i ubjedjuju da je prava stvar.
Hyndai - 24,000$
Nissan Maxima 28.000 $ Koji Paradox
http://images.google.com/imgres?imgurl= ... 0%26sa%3DN
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 13:51 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 13:16
Pozdrav društvu.
Žao mi je što upadam kao padobranac na ovaj forum, ali sam slučajno naišao na njega, a htio bih dati jedan komentar.
Vozim Hyundai Accent od 2002. god. Kupio sam ga novog i do danas sam prešao 145000 Km. U pitanju je benzinski model, 1,3. Bio sam skeptičan prema njemu ali, sticajem okolnosti, dobio sam ga u svoje vlasništvo.
Auto me naprosto oduševilo. Tako pouzdan i izbalansiran auto nisam nikad vozio, a vozio sam svašta, od svojih do tuđih auta.
U 145000 Km niti jednom nisam imao kvar, trap je identičan kakav je bio kao nov (auto sam zna put za SA preko Vlašića, a znamo kakva je cesta), nikad nije prešao preko 8 l/100 Km potrošnje a ide kao munja (84 KS), prostora više nego u Škodi Oktaviji (koja je mnogo veći model)...
Ne znam, mislim da bih mogao pisati samo u superlativu o tom autu, a kome inače ljudi malo vjeruju. Jedini "problemi" koje sam imao sa autom su ti da je na 20000 Km otkazao komplet pneumatskih podizača gepeka, što je zamjenjeno u garantnom roku i radi do danas, na 130000 je lagano prolupao stbilzator balans štange pa sam dao da se promjene oba (cca 40KM/kom), te je na 140000 Km pregorio jedan od kablova za svjećice, ali sam promjenio cijeli set. I sve imam :evil3: .
E, sad, sestra ima Peugeot 206 (kupljen nov) iz 2004 god. Nakon 4500 Km, auto je završio mjesec dana u servisu u BL jer se gasio pri promjeni brzine na niže. Jedva otkriše šta je (nekakav senzor u mjenjaču). Na 30000 Km otišla jedna spona. Mjenjač kao da je ugrađen pokvaren.
Otac ima Renault Lagunu ll iz 2004. god. Kad je kupljena nova, u njoj je došla komandna tabla od diesel-skog modela pa je to promjenjeno odmah po kupovini. Do sad je jednom crkla elektronika, kartica za paljenje, i ostajao je na cesti dvaput. Do sad je prešao oko 100000 Km. Auto je nevjerovatno udoban.
Kolega koji živi u CH je kupio Golfa 5 i od 9 mjeseci koliko je bio kod njega, 6 je stajao na dizalici. Motor i mjenjač. Sad je kupio Passat i nema problema.
Vozim službeni Peugeot Partner 1,9 D. Ne smijem brzo okrenuti ključ u bravi jer se desi da elektronika ne prepozna čip koji se nalazi u ključi, pa ga onda ne mogu upaliti 5-10 min. Trap je prozveckao na 43000 Km. A nikad nije ni bio kao Accent-ov (znam da poredim babe i žabe). Kad prođem kroz lokvu, voda odvali plastičnu ispunu blatobrana pa su je na servisu obezbjedili vijkom. Ima sjedište koje nikom ne bih poželio, otkako vozim taj auto boli me kičma.
Dok sam jednom prilikom bio na servisu za Partnera, čovjek, koji je dovezao 407 na servis, mi je rekao da je on do 120000 Km dva puta mjenjao kugle i krajnice.
Kad sve to čujem, i vidim, ne mogu da skrijem zadovoljstvo što posjedujem auto kakvo posjedujem. I na ovaj forum sam naletio istražujući utiske o Hyundai Sonati. Od prijatelja iz Canade čujem samo pozitivno. A i kolega u Hyundai servisu u BL mi je rekao da je Sonata odličan i jako pouzdan auto.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
da vidis moga Golfa II
moze biti i meni i ćaći :D

ma ljudi sve je to sreca

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
miki321oc je napisao:
da vidis moga Golfa II

hahahahahahhahahhahahahahahhahahahahhaahhahahahahah
morao sam! :))))))))))))))))))))))

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Мој отац има Хјундаиа Траџет-а и морам да кажем да је ауто сасвим ок и супер се понаша на путу и удобан је итд. али као што неко рече кад се поквари позли ти тако да је на основу неких кварова(који додуше више имају везе са сервисом у којем је рађен годишњи преглед него са самим произвођачем) морао да плати четвртину онога колико је сам ауто већ платио,значи ужас.Иначе баш сам прошле седмице возио такође Хјундаиа али џипа марке Tucson и могу да му упутим све похвале,нема много електронике а иде ко змај :) мада ту опет долазимо на оно кад се поквари...
Значи боље је купити неког "Немца" или "Француза" иако коштају више али се током кориштења тај вишак плаћеног сигурно поврати.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2008, 20:46 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Ja nisam imao problema sa cijenama održavanja.
Navodni problem nastaje kad se poredi održavanje Njemca ili Francuza u nekoj "sumnjivoj" garaži, sa dijelovima sumnjivog kvaliteta, i održavanje u ovlaštenom servisu, sa originalnim rezervnim djelovima. Želio bih da vidim kakav bi rezultat bio u ovom drugom slučaju.
Lično, poštujem Njemačka auta zbog raznih prednosti koje imaju kod post-prodaje, ali mislim da su jako precjenjena. I iz ličnog iskustva znam da nisu toliko kvalitetna kako su nekad bila. Ne mogu da povjerujem da je odlika kvaliteta hrđa na vozačkim vratima Mercedesa E-klase, starog 5 god. Sva sreća da u CH Mercedes daje odličnu garanciju pa je kompletna vrata zamjenio o svom trošku.
Opet, sa druge strane, obožavam Italijanska auta ali sam svijestan bolne činjenice da su na začelju što se tiče kvaliteta i pouzdanosti.
I tako, zbog iznad navedenih razloga, opet bih se priklonio Hyundai-ju, jer sam stekao povjerenje u istog proizvođača. Ili možda nekoj Toyoti ili Subru-u, kad budem imao novca dovoljno da ne razmišljam previše o odnosu uloženo-dobiveno.
miki321oc je napisao:
da vidis moga Golfa II

ma ljudi sve je to sreca

Znači, "Evropljani" proizvode auta za ljude sa manjkom sreće, dok su se "Azijati" orijentisali na drugu ciljnu grupu, one sa malo više sreće?
urbana_extravaganca je napisao:
...Иначе баш сам прошле седмице возио такође Хјундаиа али џипа марке Tucson и могу да му упутим све похвале,нема много електронике а иде ко змај :) мада ту опет долазимо на оно кад се поквари...

Međutim, kod "Azijata" izgleda da ima jedna dobra stvar, ne kvare se ... 8) :D

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2008, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
prije par dana vozio potpuno nov Santa Fe. Nesto konstantno i iritirajuce zvecka u unutrasnjosti... Znaci star 7 dana... :angry3: :angry3: :angry3: :angry4:
khmm placen 67 000 km... :angry4: :angry4: :angry3: :angry3:

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2008, 23:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Međutim, kod "Azijata" izgleda da ima jedna dobra stvar, ne kvare se ...

Брате овај се покварио а оправка је коштала преко 2000€.Па ти сад види.Додуше опет морам рећи да је у том квару и сервис куће од које је купљен имао удео.Приликом мењања супчастог ремена није замењен шпанер(на захтев пређашњег власника),али у ауто-књизи је наведено само мењање зупчастог ремена а није напоменуто да шпанер није замењен(иначе пракса је да кад се мења зупчасти меша се и шпанер тј. мења се све у комплету).Тако да кад је шпанер одслужио своје дошле је до пуцања зупчастог ремена и онда јбг оде све у три.Међутим након те оправке у официјалном хјундаи сервису опет је на неки начин заборављено да се замени један део што је довело до поновног квара некаквог вентила чија је замена опет коштала између 500-600€.Значи оправке јапанских аута су опасно скупе те стога мислим да је економичније купити некаква европска кола јер су и делови за иста приступачнији.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2008, 18:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:
ma ljudi sve je to sreca

Ali baš je tako...ako kupiš "baksuzan" auto, dok ga god imaš on će te za#ebavati...evo ja imam Audia A6 2.0 quattro (poznati "nekvarljivi njemac"),da sad ne nabrajam sve kavarove i nesreće koje su me sa njim zadesile, od kad sam ga kupio zeza me, sad mi je pukao (manje više nov) zupčasti, kod majstora je, sad ćemo vidjeti jeli "povukao" ventile i sl., molim Boga da nije... :roll:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2008, 20:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

@urbana_ex. zar ti mislis (vjerujes) da su orginalni dijelovi za bilo kog evropskog proizvodjaca nesto povoljniji ili mehanicari u radionicama ozbiljniji/obuceniji?

Hyundai je, po meni, danas ozbiljna kompanija sa ozbiljnom politikom kvaliteta. Pogotovo u srednjoj i gornjoj srednjoj klasi. E sad, postprodaja moze biti ogrooooooooman problem za sve kompanije.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 07:27 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
@urbana_ex. zar ti mislis (vjerujes) da su orginalni dijelovi za bilo kog evropskog proizvodjaca nesto povoljniji ili mehanicari u radionicama ozbiljniji/obuceniji?

Hyundai je, po meni, danas ozbiljna kompanija sa ozbiljnom politikom kvaliteta. Pogotovo u srednjoj i gornjoj srednjoj klasi. E sad, postprodaja moze biti ogrooooooooman problem za sve kompanije.

Mudro zboriš, junače. Ka što bi ja reka. :D

Ma imao sam ja svakakvih iskustava sa automobilima i kamionima. I sa ovlaštenim, i sa neovlaštenim servisima i serviserima.
I dalje tvrdim da je originalni dio - originalni dio. (Hm, možda ne kod Peugeota?)
Kao i da je usluga u ovlaštenom servisu sigurnija po auto. Naravno da ne govorim bez argumenata, ali sad baš i nemam vremena argumentiram (odoh zaraditi hljeb svoj svagdašnji).

urbana_extravaganca je napisao:
Citiraj:
Međutim, kod "Azijata" izgleda da ima jedna dobra stvar, ne kvare se ...

Брате овај се покварио а оправка је коштала преко 2000€.Па ти сад види.Додуше опет морам рећи да је у том квару и сервис куће од које је купљен имао удео.Приликом мењања супчастог ремена није замењен шпанер(на захтев пређашњег власника),али у ауто-књизи је наведено само мењање зупчастог ремена а није напоменуто да шпанер није замењен(иначе пракса је да кад се мења зупчасти меша се и шпанер тј. мења се све у комплету).Тако да кад је шпанер одслужио своје дошле је до пуцања зупчастог ремена и онда јбг оде све у три.Међутим након те оправке у официјалном хјундаи сервису опет је на неки начин заборављено да се замени један део што је довело до поновног квара некаквог вентила чија је замена опет коштала између 500-600€.Значи оправке јапанских аута су опасно скупе те стога мислим да је економичније купити некаква европска кола јер су и делови за иста приступачнији.

Ja imam pozitivna iskustva sa Hyundai servisom koji je sada aktivan u BL. Ima tu malo i subjektivnog pošto mi kolega radi kao šef u tom servisu, ali mogu slobodno reći da je jako ozbiljan i da sigurno ne bi dopustio da se brlja po vozilu.
E, sad, postojao je servis prije toga, vjerovatno se zna koji (BL je ipak manji grad), u kome se dešavalo svašta, i po čuvenju, a i po viđenju. Ne znam gdje je taj tvoj Hyundai vožen, ali mogu pretpostaviti.
I da, satnica u servisima se kreće oko 40 KM, dok je u Hyundai-ju 35 KM.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 08:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Malo skrecem s teme, al da se nadovezem na post iznad. Zasto je sat rada u nekom od servisa toliko skup, nikad mi to nije jasno??

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 15:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Мој је био у једном аустријском хјундаи сервису.

@The_new_Statesman

Па верујем да јесу,зато што већина европских произвођача има своја представништва у свим земљама Европе али и у свим већим градовима.Делови за моја кола нису могли да се узму у Аустрији већ се морало чекати да дођу из Белгије.Зар не мислис да то одмах чини исте скупљим?
Али као што неко рече ако налетиш на баксузан ауто,џаба све.Треба гледати да се што пре решиш истог.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 18:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne mora da znaci da su finansijski skuplji jer kompanija stedi na logistickoj podrsci koja itekako kosta. Mada mislim da nije u pitanju stednja vec neisplativost grananja tolike mreze jer ucesce Hyundai-ija na trzistu vjerovatno ne opravdava takva ulaganja. A koja bi na kraju svejedno platili kupci.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2008, 11:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 21:59
Hyundai je taj sto je 90-tih godina izbacio Yuga 55 A iz USA...A tek danas znam da je taj isti nas tad ponos bio obicna zajebancija u USA i cesto se uzima kao primjer najlosijeg auta u svijetu...To znaci da Hyundai nije daleko od toga ni sam,vec jos uvjek jedna jeftinija kopija od drugih proizvodjaca....Vidio sam svojim ocima oxidaciju na Santa Fee iz 2004 god(prebrzo)....Radije europski polovnjak nego nov koreanac....Volvo ili Vw.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]