banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 12:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Feb 2008, 16:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Opet ja sa joomlom. Uglavnom, zavrsio sam dizajniranje stranice, dodao sve clanke koje sam htio i ovih dana bi trebali zakupiti domen na sitegroundu. Interesuje me da li je moguce, a pretpostavljam da jeste, znaci nakon ciste instalacije joomle na sitegroundu, da prebacim ovo sto sam ja doradio, znaci novi redizajniran template i clanke, odnosno na koji nacin da ne pocinjem sve iz pocetka, od prevoda, do pravljenja menija, prebacivanje clanaka itd...Znaci sta sve trebam prebaciti na server kako bi imao identicnu stranicu kao na local hostu, na localu sam napravio server uz pomoc wosportable. U pitanju je mysql i apach.
Pretpostavljam da trebam kopirati bazu podataka na server? Dok sam pravio kkkvrbas site, gledao sam mysql bazu i pogubio se, nadam se da nije komplikovano. Sta jos trebam prebaciti, template, apach ?

I jos nesto, na koji nacin da napravim sledece. Sajt ce se sastojati od 3 zasebna poddomena, tipa xxx.hosting.com, yyy.hosting.com i zzz.hosting.com. Sva 3 nece imati nikakve veza jedan sa drugim sem sto ce se na stranicama nalaziti linkovi i mozda stavim istu temu sa drugim bojama etc... Medjutim glavni meni,ime stranie itd.. ce biti drugacije, a u joomli sve to podesavas u globalu, pa da li to znaci da cu morati instalirati joomlu 3 puta, tipa zasebni folderi ili ?

Poslednji put menjao Frenki dana 03 Feb 2008, 14:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 02:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ne znam za ovo što pitaš a i mene zanimaju odgovori, siguran sam da se to može srediti. Nego, koji hosting paket uzimaš i koliko košta? Ako se ne varam oni daju besplatan domen ako uzimaš hosting kod njih.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 02:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
najlakse je da ubacis sve sto si mijenjao lokalno u .rar i to uploadujes na ftp. poslije uradis unrar, config promijenis i to je to.
bazu jednostavno dumpujes i vratis online kroz phpmyadmin ili sl.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 09:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, daju besplatan domen i imaju neko automatsko instaliranje joomle-"fantastico"... mada sam ja uzeo zbog 7500gb traffica i jako dobre tehnicke podrske. Inace nisam vidio ponudu razlicitih paketa, ima samo taj jedan, ja uzimam 6.95$ mjesecno, sto izadje oko 108km. Dok kod nasih i za 400km ne mozes dobiti ni blizu paket kao ovaj.

Nego, sinoc sam instalirao jos jedan php/sql server na racunaru, pa sam testirao prebacivanje sa servera na server i u principu je lako. Prvo odradis cistu instalaciju joomle, nakon toga preko phpmyadmina obrises joomla bazu podataka, zatim na istom uradis import nove baze, opet se vrati joomla baza podataka. Nakon ovoga, preko ftp-a prebacis citav joomla folder sa starog servera na novi i to je bilo to. Cak nisam morao mjenjati config.php.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 15:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
jesi pogledao hostmonster tamo dobijes 1500gb :D

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Frenki je napisao:
I jos nesto, na koji nacin da napravim sledece. Sajt ce se sastojati od 3 zasebna poddomena, tipa xxx.hosting.com, yyy.hosting.com i zzz.hosting.com. Sva 3 nece imati nikakve veza jedan sa drugim sem sto ce se na stranicama nalaziti linkovi i mozda stavim istu temu sa drugim bojama etc... Medjutim glavni meni,ime stranie itd.. ce biti drugacije, a u joomli sve to podesavas u globalu, pa da li to znaci da cu morati instalirati joomlu 3 puta, tipa zasebni folderi ili ?

Dobio sam odgovor na joomli, mora se ici sa 3 razlicite instalacije, mada baza podataka moze biti ista ali sa razlicitim prefixom prilikom instalacije, naravno.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 18:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A to je $6.95 mjesečno ako u startu uzimaš na godinu dana? Inače pojedinačno mjesečno je $9.95, a ako uzimaš na dve godine onda je $5.95 mjesečno.

Hosting prostor je ako se ne varam 750 MB, pretpostavljam da se baze računaju u to, ali imaju li limit dokle baze mogu rasti, ili mogu koliko je god ostalo prostora do tih 750 MB? Vidim da možeš imati neograničen broj baza, da li ih sam kreiraš ili njima kažeš kad ti neka treba?

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
A to je $6.95 mjesečno ako u startu uzimaš na godinu dana? Inače pojedinačno mjesečno je $9.95, a ako uzimaš na dve godine onda je $5.95 mjesečno.

Hosting prostor je ako se ne varam 750 MB, pretpostavljam da se baze računaju u to, ali imaju li limit dokle baze mogu rasti, ili mogu koliko je god ostalo prostora do tih 750 MB? Vidim da možeš imati neograničen broj baza, da li ih sam kreiraš ili njima kažeš kad ti neka treba?

Zapravo je hosting 750gb, baze mogu koliko god hoces, a ono tesko da ce se istrositi tih 750gb

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 22:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

750 GB za jednog korisnika ?!

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 01:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
750 GB za jednog korisnika ?!

https://www.siteground.com

Tako pise, uzimam sledece sedmice, pa cu ti reci iz prve ruke. Ovaj prijatelj je uzimao kod njih i prezadovoljan je, odgovor na mail dobija za nekoliko min...videcemo.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 01:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ma bio sam ja na sajtu ali kontao sam da je 750 GB neki marketinški fazon. Ustvari vjerovatno i jeste jer možda oni daju toliko ako neko toliko može iskoristiti, ali malo je takvih, a ostali se fino navuku ali nikad toliko neće iskoristiti :), ali u svakom slučaju ne zvuči loše :)

Kakav sajt planiraš? Šta ćeš stavljati u CMS?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 10:33 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
dobri su i site5.com, bluehost.com, hostmonster.com i jos par. svi oni nude manje vise slicne pakete, sa mnogo stvari "unlimited", ali treba obratiti paznju na jednu bitnu stvar ako se hostuje malo veci sajt. Radi se o resource usage policy, koji definise koliko kojeg resursa mozes koristiti. Npr. broj apache konekcija ili procesa, broj istovremenih mysql konekcija i sl. Tu mogu nastati problemi, ako se radi o popularnom sajtu ili ako radite neki veci update na bazi. Ali za prosjecan sajt je to vise nego dobro i povoljno.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 11:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mirko je napisao:
dobri su i site5.com, bluehost.com, hostmonster.com i jos par. svi oni nude manje vise slicne pakete, sa mnogo stvari "unlimited", ali treba obratiti paznju na jednu bitnu stvar ako se hostuje malo veci sajt. Radi se o resource usage policy, koji definise koliko kojeg resursa mozes koristiti. Npr. broj apache konekcija ili procesa, broj istovremenih mysql konekcija i sl. Tu mogu nastati problemi, ako se radi o popularnom sajtu ili ako radite neki veci update na bazi. Ali za prosjecan sajt je to vise nego dobro i povoljno.

ma da, ali problem je sto to nigde ne pise, nego tek kad kupis...

Vader je napisao:
Ma bio sam ja na sajtu ali kontao sam da je 750 GB neki marketinški fazon. Ustvari vjerovatno i jeste jer možda oni daju toliko ako neko toliko može iskoristiti, ali malo je takvih, a ostali se fino navuku ali nikad toliko neće iskoristiti :), ali u svakom slučaju ne zvuči loše :)

Kakav sajt planiraš? Šta ćeš stavljati u CMS?

Ja planiram da stari sajt sto sam radio

top10.blog381.com

prebacim na njega, ali da dodam jos neke novine, tipa "Kako da" , tutorijali ili "Nevjerovano ali istinito" price itd... u biti sajt sa zanimljivim sadrzajem, jer kada gledam ovaj stari, koji nisam updateovao 7 dana, jos uvek imam po 200ak posjeta, i to vecinom google ili kada neko kopira moj clanak na forum itd.. znaci nisam reklamirao. E sad, kako sam ja to planirao:
Stranica ce ici http://www.saznaj.info ili saznaj.org, vjerovatno info, dalje kao index bi trebalo ici ovo http://kkkvrbas.rs.ba/top10/top10.htm i klikom dolazis na stranicu sa doticnim sadrzajem...Medjutim, jako mi je vazan SEO, dosta sam o tome citao, i mogu ti reci da sam poprilicno fino napravio sa starim sajtom, odnosno na nekim stvarima tipa "top deset","najljepsi gradovi evrope","najbolji bokseri" i jos mnogo toga, bio sam na prvoj stranici googla/yahoo? Razmjenio sam linkove sa iole posjecenijim sajtovima i to je dosta doprinjelo. Medjutim ukoliko kao index stavim gore navedeni link (http://kkkvrbas.rs.ba/top10/top10.htm), i stavim meta tagove/headere, da li ce mi SEO biti dobar kao kad bi jednu od gore navedenih stranica stavio za glavnu...

Stvarno ne znam kako da uradim, mislio sam top10.saznaj.info ,kako.saznaj.info etc...ali brine me koliko je to pametno, mozda uzeti 3 domena a jedan host, ne znam kako bi to islo.Pa na stranicama samo staviti linkove ka doticnom. Gde kod nas mogu uzeti .ba domen ? Vidim da dosta ljudi daje besplatno uz hostovanje...?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 11:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Jun 2007, 23:22
Mirko je to odlicno objasnio , upravo je u cpu stvar kod shared hostinga tako da zavisi koji cms koristis posebno wordpress moze da optereti server ali sve zavisi i koje su ti komponente ukljucene a ove GB sto daju stvar je u tome sto to niko skoro ne iskoristi.Kolega je na joomli imao oko 130 posjeta u istom trenutku sto je bilo dovoljno da prekoraci pravila o neprokoracenju 25 % cpu u trajanju duzem od 90 sekundi , radi se o hostgator.com koji ipak vazi za jedan od najboljih .Ali ok to je sve dovoljno za jedan prosjecan sajt.

ja bih ti preporucio da stavis jedan .com a meta i nije mnogo bitan mada nije na odmet da stavis meta description

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 11:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Koliko vidim svi oni nude samo jedan paket, znači to je sada praksa. Ja kad sam uzimao prije par godina na našem btgport.net bilo je više paketa pa sam mislio da se tako inače radi. Koliko vidim svi paketi su više-manje isti, većina sajtova ni neće iskoristiti sve što se nudi.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 11:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

dase je napisao:
Kolega je na joomli imao oko 130 posjeta u istom trenutku sto je bilo dovoljno da prekoraci pravila o neprokoracenju 25 % cpu u trajanju duzem od 90 sekundi , radi se o hostgator.com koji ipak vazi za jedan od najboljih.

Pa kod koga onda hostovati neki jači sajt? Gdje se brojni jaki sajtovi hostuju? Ako nude sve ostalo ultra-mega-giga što ne nude i ovo kako treba, da ne bude problema?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 11:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A ti Frenki baš hoćeš tri domena? Hoćeš li imati toliko sadržaja za tri Joomle? Ne odgovara ti da je sve na jednom domenu u jednoj Joomli?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 11:53 
Urednik
Urednik

Vader je napisao:
dase je napisao:
Kolega je na joomli imao oko 130 posjeta u istom trenutku sto je bilo dovoljno da prekoraci pravila o neprokoracenju 25 % cpu u trajanju duzem od 90 sekundi , radi se o hostgator.com koji ipak vazi za jedan od najboljih.

Pa kod koga onda hostovati neki jači sajt? Gdje se brojni jaki sajtovi hostuju? Ako nude sve ostalo ultra-mega-giga što ne nude i ovo kako treba, da ne bude problema?

za jače sajtove postoji nešto što se zove dedicated hosting, odnosno zakupis citav server za sebe i šibaš. Naravno to košta, ali i dalje mnogo manje nego da zakupiš jak internet link, plus hardver, plus administrator, itd.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 11:57 
Urednik
Urednik

Frenki je napisao:
mirko je napisao:

ma da, ali problem je sto to nigde ne pise, nego tek kad kupis...

ponegdje i piše, npr. http://www.site5.com/support/rup.php

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 12:08 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Iskreno, ne vjerujem da bas daju 750gb prostora al ajd... Pazi 7500GB ti je jace od 10mbps linije a to sve a $10 mjesecno... Yea, right!

Ja sam kod soloymi.com vec 3-4 godine i mogu reci da sam prezadovoljan.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]