banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 19:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2002, 15:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
BISĆANIN je napisao:
Po vašoj priči ovdašnje žene u odnosu na vas su pravi heroji ovdje se niko ne žali na te stvari ovdje su mnogo bitnije odnos porodilja doktor samo stanje porodilišta gihijena kao i opremljenost (odnosno ne opremljenost , nehigijena i katastrofalno osblje to se misli na doktore itd. )To su glavne stvari koje ovdje nedostaju (na žalost)

Zar im se vrijedi zaliti pored tako "hrabrih"muzeva? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2002, 16:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ja sam prisustvovao i previse ali nije stvar u tome bitno je da porodilja dobije punu podrsku od supruznika a ne da on tamo negdje pije i ceka sta ce biti,a ujedno u mnogim slucajevima je smrtnost velika jer nestrucnost akuserki i bahatost doktora su kobni za mladi zivot i porodilju.Zato TATE kad znate praviti znajte i prisustvovati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2002, 11:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
BISĆANIN:
Citiraj:
Po vašoj priči ovdašnje žene u odnosu na vas su pravi heroji ovdje se niko ne žali na te stvari ovdje su mnogo bitnije odnos porodilja doktor samo stanje porodilišta gihijena kao i opremljenost (odnosno ne opremljenost , nehigijena i katastrofalno osblje to se misli na doktore itd. )To su glavne stvari koje ovdje nedostaju (na žalost)

Da,ovdasnje zene to jesu,a nisu toga ni svjesne,niti im ko to priznaje.
I ti sam kazes "po vasoj prici..."

Klasicna 'pomoc' porodilji za 'ublazavanje bolova' je:"Sta se deres kao da si ti jedina rodila?!?","Zene su kopale i radjale,a ti se tu dernjas!" ili "Kad si se znala jebati sta se sada dernjas!?!" :o
(Znam da *ebati nije bas najpogodniji izraz za podforum zdravlje,ali je tako izgovoren!)
Kod nas vrijedi ona - majka porodjajne muke zaboravi onog trena kad privije bebu na grudi.I doktori se oslanjaju na to...zaboravice one sve.I zene se ne bune sretne sto,skupa s bebicom,zive i zdrave napuste bolnicu!
Dosta nasih mamica uljepsava ili precutkuje porod da ne uplase druge zene koje tek trebaju roditi,vodjene logikom da bi i njima samima bilo gore da su se jos i bojale unaprijed znajuci sta ih ceka.

Zene koje se pobune nemocne su!
Ako nesto krene po zlu - moraju imati dokaz (priznanje drugog medicinskog radnika) da je neko od 'strucnjaka' pogrijesio,a to je kod nas nemoguce dobiti!

Slucaj djevojke (79 ili 78 godiste,nisam sigurna) :
Rodila je i djete je umrlo,zbog nagnjecenja pluca prilikom poroda!Objasnjenje - ona je mala,a beba krupna i nije mogla normalno izaci vaginalno,vec je doslo do nagnjecenja.
Nakon soka,pitala je zasto je ona isla redovno na preglede,ako se niko nije mogao 'dosjetiti' da je beba 'prevelika',a ona 'premala'.Zasto u tom slucaju nije radjala na carski rez?
Da li je moguce da je do nagnjecenja doslo zato sto je doktor vukao djete iz nje (ona je posustala u tiskanju,a on je povlacio djete da joj pomogne)?
Na sve to dobila je odgovor - pa bice jos djece (!!! :o - pa kao da je to serijska proizvodnja),a da joj se to za 'povlacenje djeteta' samo ucinilo,da ona nije bila dovoljno razumna u tim momentima da bi tvrdila tako nesto,da od bolova nije bila u stanju pune svijesti...
Bilo je to prije dvije-tri godine...
Niko nije ni pokusao ispitati slucaj.

Slucaj dva,zena kojoj je dijete umrlo (nije bilo normalno razvijeno sto,gle cuda,nije primjeceno na ultrazvuku) dobila je strucan komentar doktora da ona nikada vise nece moci roditi normalno djete (tada je jedno je vec imala,a sada ima jos jedno,sasvim normalno djete naravno :wink: ),uz sumnje (tj. svaljivanje krivice na nju!) da se drogirala mozda i ko zna kakvu proslost imala kad se tako nesto desilo sa njenom bebom!
Ni jednog obicnog - izvini,zao nam je,pogrijesili smo!
Odmah - ti si kriva,mi nismo!!!
Sva sreca da nije poslusala idiota i sada ima jos jednog predivnog djecaka od 2 godine...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2002, 13:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Sep 2002, 23:13
heh...ova tema pocinje da podsjeca na "radjanje mecke"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2002, 22:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Avg 2002, 18:24
Ventilator to su samo djelići što si ih nabrojala vjeruj da sam ovdje čuo za još gore slučajeve . K ad bi ti samo pričao slučaj sa vlastitiom ženom i zašto sam napisao da mi je žena zdrava (to je razlog što je živa ) digla bi ti se kosa na glavi .Ovdje je situacija sa doktorima je katasrofalna imaju monopol i međusobno su povezani niko im ništa nemože. DESILO SE NEKOLIKO SLUČAJEVA DA su najbliža rodbina od pacijenta premlaćivala doktore kao jedino rješenje ili pucali ,,bacali bombe sve iz očaja .Nedaj bože da se šta desi oni stoje jedan iza drugog i pravno im se ništa nemože .FUJ FUJ KATASTROFA .Koje osuđen na kantonalnu bolnicu bihać da rodi ili zbog nekog zdrastvenog problema neka mu je bog na pomoći .SVE SE EVROPSKI PLAĆA OD SESTRICA , PORTIRA DOKTORA , A USLUGA JE NA NIVOU ZIMBABVEA (neka izvine iz zimbabvea ). JEDNOM RJEČJU KATASTROFA +GROZOTA.Z ato mi ponekad izgledaju smješne vaše priče (izvinite zbog ovog ) . Gospođe drage buduće i sadašnje mame izvinite me na dosadi ovo je vaša stranica i ja vas više neću zamarati . Želim da vam bog podari mnogo djece I ŠTO BEZBOLNIJE DONOŠENJE NA SVIJET ĆERKICA ILI SINČIĆA .ĆAO

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2002, 11:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Jul 2001, 01:00
da dam i ja koji komentar :wink:

kao pedijatrijska sestra imala sam tu cast da posjetim banjalucku radjaonu par puta kao praktikant. Ono sto sam tada gledala, dozivjela bilo je nalik na tragikomediju ( posebno kada uporedim moj porodjaj i porodjaj tih jadnica koje su se davnih 93. 94.te god desavali). Slucaj prvi:
nas 10tak, ako ne cak i koja vise usle smo u radjaonu ( sad se pitam ko je lud _ zagovaraju neku higijenu kao razlog sto ne moze niko od rodbine da prisustvuje porodjaju a moze te gledati hrpa balavurdije od kojih neki padaju i u nesvijest ). Dvije zene u istoj sobi :o Jednoj je to bio prvi porod, drugoj treci. Oko ove prvorodke nijedna babica ( a bilo ih je dvije ) ni da ju pogleda. Zena mlada, strah je prisutan, trese se od hladnoce.ZOve babicu da joj da deku da se jadna ugrije ali odaziva nigdje. DRuga cuti ali babice oko nje kao oko mecke igraju. Prvorodka kuka tiho, jeca, previja se od bolova ( buduce mame nedajte se uplasiti :wink: ) ali i dalje nista. Pridjem joj ja i dam joj ruku, a ona sirota kad me stisnula mislila sam da mi je sve kosti polomila. Kod one druge pocinje porod, nesto se iskomlikovalo tu su babice, doktor i jedna stazistkinja ( buduci ginekolog na usavrsavanju ). Porodi se ona uz pomoc vakuma, cerkica ziva zdrava, svi sretni. Ona druga vec glasno jauce i MOLI za pomoc da bi u tom momentu prisla babica sva nadrndana, skine prekrivac da bi ju pogledala kad imas sta da vidis :o glavica se vidi. Poce babica na mene da se dernja , sve u fazonu cemu sam ja tu, zasto nisam digla krevet ( opet jedna od nasih glupih porojdanih fora da zena MORA da se porodi u tom gin. polozaju ) Ja ju gledam i kontam, zeno pa ja sam prvi put ovdje, imam tek 17.god i nemam pojma sta trebam da radim. Ona me odgurne , sve se na brzinu odigra. Izadje ziv i zdrav djecak ali sav plav :roll: zbog predugog zadrzavanja u porodjajnom kanalu. Glavica mu je bila malo izoblicena ali na svu srecu posto su kosti mekane to se sa vremenom sve dovede u normalu. Poslije svih uobicajenih pregleda, vaganja i ostalih rutinskih stvari daje babica opet meni ( voljela sam uvijek da se guram :lol: ) oboje djece da ih nosim gore na bebsko odjeljenje. ( ono sto me sada jako cudi i zalosti je cinjenica da babica nijednoj od majki nije ponudila dijete da ga ova drzi a kamoli podoji :o ) Kad sam se vratila nazad, prvorotkinja lezi u onom malom hodnicetu iza, sama i bespomocna, dok ona druga jos uvijek u koliko toliko zagrijanoj radjaoni i sa njim razgovara citavo osoblje. I sad se ti pitaj , gdje je tu pravda ???? Gdje je tu profesionalnost???

mozda da podijelim sa vama samo dijelic mog najsretnijeg trenutka :)

Dolazak u bolnicu u 5h ujutro ( a iza mene bolovi od 22.00 ) sama sam u radjaoni tj u sobi za bolove ( tako se zove ) babica svremena na vrijeme udje da bi pogledala ctg ( bebine otkucaje srca ) da bi me upitala kako sam. Muz pored mene, drijemka :wink: i cekamo. Lagana muzika svira, upaljenja aroma lampa, svijetlo priguseno, reko bi covjek vidi romantike :lol: I tako sve do onih pravih bolova, porodjanih. Predjem u radjaonu( naravno i muz je tu uz mene), babica smirena daje mi upute sta kad i kako da radim. Doktor dolazi na sam kraj eto tek toliko da je prisutan. Nema nikakvog stresa, nikakve zurbe. Zamolimo ih da se pupcana vrpca ne sijece odmah ( jer je bolje dok se pulsiranje samo smiri pa tek onda da se presjeca), naravno nema nikakvih problema. MOj sin meni na grudima, tata od srece place :D: Idila. Djetetov pregled, moje sivanje ( moram da napomenem da je ovdje u NJemackoj princip da se ne sijece , samo u slucaju ako je djetetvo zivot u pitanju. puste te da "puknes" sam od sebe. Na pocetku mi je bila ta teorija cudna jer ipak ponesoh nesto od tog naseg "znanja" ali logika je da ce nesto lakse zarasti ako samo pukne nego da se nasilno sijece ) i ponovo dijete sa mnom. Poslije potrebnog dvosatnog odmora u radjaoni prelazak na odjel i naravno moje dijete i dalje uz mene. Sama u sobi sa mojom porodicom, zar je postojalo sta ljepse za mene u tom momentu....

I sad kad se sjetim onog sta sam vidjela u BL i kad uporedim sa mojim porodom, svaki komentar bi bio suvisan

P.S. mom sinu je danas 11 mjeseci :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2002, 12:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
I ja sam zaista cula svakavih utisaka, iz radjaona! :roll:

Biscanin okarakterise svo med. osoblje u negativnom kontekstu, no nisu svi takvi, ne moze se generalizovati stvar. :-?
Osnovni uzrok odurng odnosa pojedinih zdrav. radnika su teski uslovi zivota i rada, jer tesko je biti enzuzijasta 10-12 godina, a izgleda za boljitak nema.
No svakako to nije uzrook da se neko izivljava na ljudima, kojima u stavri treba pomoci, prije svega.

Banjalucanka predivan post, hvala sto si podijelila svoj tako sentimentalan trenutak sa nama! :wink:

U Bl, u radjaoni uglavnom vecinu normalnih poroda obavljaju babice,koje su vec iskusne u tome.
Ja nsiam bila tamo na vjezbama, ni u srednjoj, niti cu an faxu, jer ja ne ucim tu oblast, mada bi zeljela, mozda s euguram, sto kaze banjalucanka :wink:

Jedan prof na jednom predavanju, na faxu je bas pricao o atmosferi koja vlada u radjaoni., tj. kako babice pomazu rodilji, uce kako da pravilno dise i kada da se napinje pa one tada kazu rodilji: "Ajde, sada se napni, znas kako si se onda napinjala i stenjala, e sada samo malo jace, jos guraj... itd.. " :lol: :lol:
Isto tako pomenuo je upravo slucaj kada je rodilja sitnije konstitucije a dijete krupnije i kada na silu guraju, i jos ljekar gurne ruku pa sam vuce..itd.

Takodje, posto kod nas treba da izmedju ostalog i uslijedi reforma zdravstva,koja je vec i pocela, znaci reformisanje primarne , sekundarne i tercijarne zastite, stim da se vecina posla prebaci na primarnu zdravsvenu zastitu.
Takodje nova grana medicine tj. specijalizacija je i "porodicni medicina", koji se izmedju ostalog praititi trudnocu a cak i normalne porodjaje vrsiti kod kuca, kao nekada. :o
Taj ljekar bi imao svojih 2000 pacijenata, i trebao bi sve d alijeci da zna da uputi eventualno kod nekog specijaliste alida bude prva karika u lancu lijecenja tih svojih pacijenata.
Za mnoge to djeluje nepojmljivo da jedan covjek sve radi, pa cak i da poradja u kucnim uslovima!!??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2002, 17:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Pa ja sam cula da se bolji tretman u radjaoni moze dobiti,ali ako imas da debelo platis nekome.
Mislim,svi smo mi navikli (i u vrijeme kad su doktori imali redovnu platu) da ih "darujemo" raznim poklonima,novcem,zlatom,da se sestrama daje...
Ipak,vremena su teska i neki ljudi zaista nemaju odakle dati (a doktori sad vec i sami traze)...za zdravlje se uvijek nadje i posudi,ali ima i onih koji nemaju od koga da posude...
Slucaj jedne vrlo bezobrazne sestre:
Dok mi je prijateljica lezala nakon porodjaja (ostala je dan-dva duze zato sto je i pored reza pukla,imala je i nekih manjih komplikacija),bila je tu i jedna prvorotkinja.Izgleda da ljudi stvarno nisu imali odakle...
Prilikom ciscenja rane,pranja,sta se vec radi ona nije imala sta dati sestri koja to radi,koja je cuvsi to drsko odbrusila da joj mora naci bar cokoladu i voce,jer nece joj ona dzaba pi*ku prati! :o
I zena je isla traziti od drugih zena da joj daju (i dale su joj,naravno),da bi ona mogla dati sestri...

Da ne govorim o tome kako je prijateljica (koja je bila izmucena,imala 21 sav dole...) jednu noc ostala u sobi sa otvorenim prozorom,jer nije mogla ustati,a sestra ga je otvorila da se izraci i nestala.

Cula sam da i nemaju tople vode,vec im donesu u nekom bokalu,cemu li,da bi se mogle oprati...
Ako je rucak prosao,a trudnica se porodila,mora cekati do vecere (ako nije iz BL i nema ko da joj donese),bez obzira kad je stigla na porodjajni sto i kad je zadnji put jela...
Sva sreca da se porodilje solidarisu i pomazu jedna drugoj...

A to sto su uslovi losi i sto nema plata nije problem (bar ne bi trebao biti problem!) onog ko bolestan dodje ili ko dodje da se porodi.
Ima neko kome se nezadovoljni mogu zaliti,a ako im se ne svidja neka napuste posao,ko im brani?
To nije opravdanje za istresanje na nekoga ko je dosao da mu pruze pomoc,valjda nisu dzaba polagali zakletvu kao zdravstveni radnici...

Ako meni nije nesto po volji necu se istresati na bilo koju nepoznatu osobu koja od mene zavisi,jer ona nije kriva...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2002, 19:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Avg 2002, 18:24
kRIZA jeste ali nije doktorima sigurno oni prave velelepna zdanja kakve se ni holiwood ne bi postidio .Koriste bolnice i aparaturu isve evropski naplate kao da je njihovo privatno. SRAMOTA.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2002, 09:42 
Pripravnik
Pripravnik

eh da jos nesto zaboravih :oops:

prosle nedjelje sam cula pricu od drugarice o jendoj drugoj drugarici kako je prosla.

Isla je kod gise 3 mjeseca na preglede radila masu testova , ultrazvuk i ovaj joj se zakljinao da nije trudna :o

A onda posto je IPAK bila trudna kad je doslo vrijeme da se moze vidjeti koji pol nosi e onda su krenula babska nagadjanja. Te sad je zensko, pa je musko , da bi jednom rekao da nosi blizance :roll:

Rodila je jepuuu curicu

kakvi se to aparati koriste kod nas , iz kojeg vijeka su ti ultrazvuci kad nije bio u stanju da vidi ranu trudnocu, jer dobro je poznato da se preko ultrazvuka moze vidjeti i najranija trudnoca

Da napomenem zenska je bila totalno zdrava, znaci nista ono ciste ili slicne bolesti, pa da se dvoumilo :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2002, 10:31 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Nije do aparata vec do doktora.

Mora da je neki ratni, priuceni :lol: .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2003, 09:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Muška djeca imaju veći broj porođajnih komplikacija

29.01.2003. Nemirno dijete u trudnoći koje uz to zadaje različite probleme majci koja ga nosi često se anegdotalno objašnjava kao trudnoća muškog djeteta, jer "tako nemiran i problematičan može biti samo dječak". Novija studija provedena u Irskoj mogla bi pokazati ovu učestalu anegdotu kao istinitu činjenicu.

Praćenje i podrobnije istraživanje oko 8,000 porođaja u normalnom terminu pokazalo je da muška i ženska djeca imaju jednaku šansu da se rode zdrava, međutim majke koje nose mušku djecu mogu očekivati više porođajnih komplikacija tijekom porođaja u odnosu na majke koje nose djevojčice.
Preciznije rečeno, majke koje su nosile mušku djecu, u usporedbi s majkama koje su porađale djevojčice, bile su češće podvrgavane carskom rezu ili uporabi forcepsa da bi porodile dijete, a također su češće primale lijekove da bi ubrzale porođaj.

Autori ističu kako se majke budućih dječaka u nikojem slučaju ne trebaju bojati za zdravlje svog djeteta. Pokazalo se da su muška djeca jednako zdrava kao i ženska, što se vidi iz broja prijema u pedijatrijske jedinice intenzivnog liječenja koji je jednak za mušku i žensku djecu, a to je dobar indikator perinatalnog zdravlja djece.

Nalazi ove studije ne bi trebali navesti liječnika da promjeni bilo što u vođenju trudnoće žene koja nosi muško dijete, samo radi spoznaje o njegovom spolu. Treba napomenuti da ni trudnoće s ženskom djecom nisu lišene mogućih komplikacija.

Ovi nalazi se temelje na rezultatima praćenja 4,070 muške i 4,005 ženske djece rođene u Irskoj između 1997 i 2000 godine. Za sve je trudnoće bilo zajedničko da je to bilo prvo dijete, niti jedno nije rođeno prije termina i trudnoća je uključivala jedno dijete.

Nije sasvim jasno zašto je veći broj porođajnih komplikacija vezan uz mušku djecu. Možda razlog leži u njihovoj većoj tjelesnoj težini ili većim glavama, ali to ne može objasniti baš sve komplikacije. Jedan od mogućih odgovora pruža činjenica da su muška djeca ranjivija na stresne čimbenike porađanja.
Stoga rezultati ove studije za sada tek prikazuju stanje stvari bez pravog i zadovoljavajućeg objašnjenja.

[/b]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2003, 20:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Dec 2002, 09:53
Zamolio bih vas da skratite sa tekstom malo zamara,a i to sto pisete iz kojekakvih knjiga je izvuceno.Recite konkretno vase misljenje o porodu. :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2003, 11:15 
Pripravnik
Pripravnik

rosy rodih sina al ne bi bas tako ko sto ti knjige rekose :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2003, 15:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

banjalucanka je napisao:
rosy rodih sina al ne bi bas tako ko sto ti knjige rekose :wink:

heheh banjalucanka

prva stvar, ovo istrazivanje je skinuto sa neta, a druga stvar, sva istrazivanja ovog tipa se baziraju na statistici...niko nije rekao da svaki porod mora biti takav...
:-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2007, 14:38 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2007, 13:02
Ljudi moji,

ona rađaona je KATASROFA!!!
Rodila sam prije godinu dana to je užaš niko ti ne prilazi ako nemaš kakvu vezu. A da nepričamo o tome što se deru na tebe ako ih zovneš. A nedaj bože da moraš čuvat trudnoću. Jao :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2007, 10:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Jul 2006, 14:37
Postoji opcija da odete roditi u ZG ili Rijeku. Znam da je Rijeka daleko ali se raspitajte malo, postoji mogucnost i sve se da isplanirati... Zene iz ZG idu u Rijeku, pa vi vidite... Normalni ljudi, normalna bolnica, imate izbor: porod u vodi, ili na "stolcicu"- skoro sjedecki, nema rezanja medjice bez prijeke potrebe. Ja cu zbrisati tamo kad budem radjala. Platis, ali znas sta placas... By the way, platis isto kao sto se ovdje "caste" doktori i sestre :wink: Ako nam ne uvedu vize dok se ja odlucim da radjam djecu...
Da ne pricama kakve sam price imala sa zenama koje su radjale ovdje.
Takodje, da ne pricam o nesposobnosti doktora i tom ODVRATNOM stavu starijih zena i doktora i sestara prema porodiljama. Cini mi se da su veterinari osjecajniji.
Trebalo bi biti ovako: moje tijelo, moje dijete, moja odgovornost. Nisam umobolna ako radjam i ako hocu odredjene minimalne uslove- trebam ih dobiti, ako ne ovdje- onda cu naci gdje. Jer je ipak u pitanju zivot moj i mog djeteta!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2007, 15:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Nema nista smjesnije/zalosnije kad cujes muza,rodjaka ili nekog iz svog okruzrnja da je doktor a da mu se gadi gledati porod...pa sto onda (crn ne bio) pa upisa medicinu???!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2007, 08:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2007, 14:16
Ja se vec bojim radjanja, samo zbog svih prica koje kruze o paprikovcu i tamosnjoj njeyi i briyi o zenama. Nadam se da nije takao vidjecemo......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 10:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2006, 14:49
Strašne su sve ove priče, stvarno nije svejedno! Tretiraju nas kao životinje, umjesto da cijelo to iskustvo ostane u lijepom sjećanju svima nama, jer rađaš svoje dijete!!!Pa ima li išta ljepše na svijetu od toga?
Nisam rađala. ali me uhvati i muka i panika od Paprikovca i svih naših tzv.doktora. Da hoće dati Bog da dozvole porođaje u privatnim klinikama, pa bar kad platiš da znaš da će te držati kao malo vode na dlanu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]