xRedHead je napisao:
XIX century je napisao:
xRedHead je napisao:
Pilulice zakon. Pijes i ne mislis. naravno, ako imas nekog stalnog i nema straha od infekcija i blah, blah... A sve gluposti oko hormona, rastenja brade i sve predrasude oko neplodnosti kad uzimas pilule su samo to - gluposti.
a zašto onda profesorka na farmaciji kaže da kad uneseš pa i malu dozu hormona u organizam, to ti je ko kad pustiš slona u staklenu radnju... možda i ona govori gluposti? hm. more bit'
Ja pijem LOGEST već treću godinu... Uz redovno uzimanje i pauziranje na svaklih šest mjeseci, sve ok. Nikad nikakvih nus pojava (čak naprotiv, 100 puta su mi lakše pm tegobe, nema dlaka, nema debljanja, nista), na svaka dva mjeseca idem kod ginekologa na pregled. Predostrožnosti radi. I sve ok. A za profesorku - nemam pojma. Ima njih dosta prevazidjenih

da, ali nije svačiji organizam isti.. i članovima moje porodice penicilin samo dobro čini kad su bolesni, a mene je jednom zamalo ubio

, tad mi je ustanovljena alergija... tako da to stvarno varira od osobe do osobe i organizma do organizma, što se tiče lijekova i hemije

ja znam da sam osjetljiva na sve vrste hemijskih supstanci, počev od sintetičkih vitamina pa do analgetika itd..jedino mi aspirin ne smeta.. tako da se ja ne bih nikad usudila s tim anit bebi pilulama
kod moje dve drugarice.. jednoj godile te pilule - pročistilo joj se lice, bolje jede, spava, lakši ciklus itd....... a druga se bila naduvala ko bumbar, inače jako mršava sva je bila buknula, imala panične napadaje i nizak stepen tolerancije, utjecalo joj je na nerve.. kad je odbcila pilule, sve se stabilizovalo