banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 18:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2008, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Koji će vam stipendija... idite i radite ako vam treba keš! Studirajte
godinu dvije duže i zaradite si,kao što normalan svijet radi...pa imaj
i prosjek 6... i onako se zadužiti kod države 200 maraka,kontam,neće
isplatiti... vraća se cijeli život...Šta je ljudi moji danas besplatno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2008, 18:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Jan 2008, 00:39
a ti si sad pametan

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2008, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
imaju oni 120 miliona a jutros na dodjeli priznanja nisu dali najboljim tudentima/sportistima da izadju na glavni ulaz u Banske dvore, nego fino onaj pajkan rece, za vas je straznji izlaz... samo ga pogleda i baci osmeh....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 12:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Okt 2007, 13:12
hazoous je napisao:

normalan svijet daje stipendije od 20 000 eura godisnje, ako bas zelis da se usporedjujes sa normalnim svijetom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 13:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
ali mi nismo normalni tako da...
nije mi jasno kako ne razumijete da su novci namjenjeni kako bi se sipendija milan jelic pokrila???... i ako se spusti kriterij oni ce ga spustiti na 8.3...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 19:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Jul 2007, 15:32
ova drzava nema novaca, tako da treba podici prosjek na 9.01. (ili preko 9)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2008, 01:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Jan 2008, 00:39
a ko ti je to reko
ima ova drzava para kolko hoces samo nisu usmjerene nigjde dalje od guzonjinih dzepova
a tu mislim na politicare

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 17:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jan 2008, 17:02
spotting scope je napisao:
ova drzava nema novaca, tako da treba podici prosjek na 9.01. (ili preko 9)

ajd ne brabonjaj majke ti. ako ova država nema para nema ih niko. sto se mene tice stipendije treba da dobijaju samo socijalni slucajevi. sta mu imas davati stipendiju ako ima prosjek npr: 8.6. uci za sebe a ne za državu.
stipendiju treba davati onim studentima koji su redovni i koji su u nezavidnoj materijalnoj situaciji. sve ostalo je cista boranija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 18:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
alx.iznogood je napisao:
hazoous je napisao:

normalan svijet daje stipendije od 20 000 eura godisnje, ako bas zelis da se usporedjujes sa normalnim svijetom...

normalan svijet isto tako ima i granicu prosjeka gdje je od max 4.0 granica 3.5, a ne 8/10. Isto tako normalan svijet ima i to da moras da dodas roditeljska primanja, troskove, koliko djece se skoluje, itd, pa ti prema tome odobre koliko ces imati stipendije, koliko ces dobiti nepovratno a koliko ces dobiti na pozajmicu. Kad sam ja studirala, maksimum godisnje zarade u kuci je bio $50,000, ako je preko toga nije se smatralo da pripadas onima koji mogu dobiti drzavnu pomoc.

Uglavnom ova tvoja ideja od minimum prosjeka 8 je bezveze, najbolje bi bilo da je 6, onda bi studenti mogli ne uciti, ne ici na predavanja i bilo bi super svima. Imali bi jos jednu generaciju ljudi koji nece da rade, i sve sto imaju u zivotu stekli su na racun korupcije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 23:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jan 2008, 17:02
kad kazem redovni mislim na one koji ciste godinu za godinu, znaci bez obnavljnja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2008, 16:12 
Početnik
Početnik

Apollonia je napisao:
Uglavnom ova tvoja ideja od minimum prosjeka 8 je bezveze, najbolje bi bilo da je 6, onda bi studenti mogli ne uciti, ne ici na predavanja i bilo bi super svima. Imali bi jos jednu generaciju ljudi koji nece da rade, i sve sto imaju u zivotu stekli su na racun korupcije.

volio bih kad bih mogao da pratim tvoju liniju zakljucivanja, ali jednostavno ne ide... kakve veze korupcija ima sa ovim?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2008, 20:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vjerovatno je mislila da velika vecina zivi svoj zivot pomocu veza i vezica, malo tushnesh kesa ovdje malo tamo pa oni sto su imali bolji prosjek ispastaju ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2008, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
sicbl.info je napisao:
a ti si sad pametan

Pa ko je rekao da nisam... To je moj stav halfe. Ako mogu sam da se
školujem i zaradim,što da ne... Ako ti voliš da učiš i džabalebariš i ako
te to ispunjava, samo naprijed, ali se nećemo vrijeđati... U ostalom,
ono što država posudi, teško da se vrati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 12:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Mar 2007, 23:41
Prvo posto je tema peticija, nisam nesto zainteresovan da je potpisujem iako bi mi licno odgvarala.
Tj. druga sam godina ETF-a, redovan i imam prosjek 8.2.
Tako da zasad nemam uslove za stipendiju a kad bi je smanjili uslov na 8 mogao bi dobiti al nisam siguran da to trebaju uraditi jer prosjek 8 i nije nesto narocio a i bilo bi previse ljudi.
Ja licno cu se zato potruditi da sljedece godine naguram prosjek 8.5.

Takodje smatram da je stipendija u principu veoma pozitivna stvar al da je kod nas kao i inace stvoren problem.
Tu mislim na predsjednicku.
Trenutno stanje je apsolutno nepravedno jer predsjednicku stipendiju primaju i oni iznad 8.5 al ako su konkurisali kad je bio uslov 9.
Tako da sad neko sa 8.51 moze imati predsjednicku od 400 KM a neko sa 8.9 ako nije konurisao jedino ministarstva od 200 KM

I ne slazem da to trebaju dobijati samo socijalni slucajevi.
Predsjednicka stipendija je za najbolje studente.
Znaci nama trebaju obrazovani ljudi i stipendija je donekle i moralni vid nagrade za ulozeni trud. Za one koji imaju malo para nek oforme neka socijalna primanja.

I ko to rece sta ce im stipendije, nek idu raditi ako hoce veci dzeparac.
Jel ti mislis da neko ko ima prosjek npr 9.7 ima vremena da negdje radi neki zatupljujici posao od 300 KM, a pored toga niti mu se da niti bi htio.
Po meni neko takav je apsolutno zasluzio stipendiju jer sutra on ce najvise doprinositi drustvu.

Ja bi to ovako rjesio
Predsjednicka za sve iznad 9 npr 400 KM, a za one izmedju 8.5 i 9 ministarstva od 200 KM, normalno uslov je i da si redovan.
Tako ce vjerovatno i biti sledece godine a ove im je jedina greska sto neki ispod 9 imaju predsjednicku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
@borisdj - ODLICAN POST!!! =D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2008, 22:10 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Sep 2007, 19:15
Mislim stvarno. Stipendija studentima koji imaju prosjek 8 ?
Nikako se ne slazem sa tim. Nema smisla.
Nagradjujemo prosjek, a ne izvanrednost i time posticemo jos vecu degradaciju drustva, koje ionako svu pamet izvozi.
Meni se svidjelo i misljenje koje sam procitao na blatruc blogu..

:agrue:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2008, 22:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a meni se čini da se malo reklamiraš blatruĆ :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2008, 01:22 
Početnik
Početnik

@borisdj

potpuno se slazem! svaka cast!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2008, 02:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

alx.iznogood je napisao:
@borisdj

čekaj alexa ajd se malo usaglasi, meni se čini da si za obaranje kriterija a sad odjednom si za povećanje ... malo konfuzno...

@borisdj ovoj državi - entitetu nisu potrebni obrazovani ljudi... što se tiče tvog prijedloga nekeko mi djeluje mazohistički... kad bih imao mogućnost ja bih svim studentima dao stipendije, onaj ko ima prosjek 6 bi imao najmanju (jer i njegovo znanje vrijedi) a naravno studeti sa prosjekom 10 bi imali najveću stipendiju...

@voajer glupa su poređenja tipa ti imaš prosjek 6 i nisi zaslužio stipendiju, trebaš uzeti u obzir da neki ljudi ma kako spremili ispit zavise od okolnosti u kojima su se našli (neko od njih radi kao konobar da bi osigurao egzistenciju, neki jako dobro spreme ispit ali profesor im upiše 7-8 iako su znali sve, ustao čovjek na lijevu nogu ili mu se ne dopada tvoja faca ili zbog ocjena od ranije)...

ove desetke što su dobile stipendije velika većina je upisano što zbog prijateljstva- stranačke linije,doduše ima i onih koje su mehanički zapamćena knjiga i znanje koje do sledećeg ispita ispari... zapravo, jako je mali broj onih studenata koji su usvojili znanje da sad se igraju tom materijom a dobili 10 takvih je možda 20ak iz onog spiska...

treba se nagraditi svaka ocjena...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2008, 11:07 
Početnik
Početnik

blejalo je napisao:
alx.iznogood je napisao:
@borisdj

čekaj alexa ajd se malo usaglasi, meni se čini da si za obaranje kriterija a sad odjednom si za povećanje ... malo konfuzno...

nema se tu sta usaglasiti, principijelno, ja jesam za to da stipendije dobiju njbolji studenti, i to stoji... i da nije bilo ove sarade sa predsjednockom stipendijom ne bi bilo nikakvih problema... ali, na nesrecu, problem je to sto je ovakav nacin stipendiranja nepravedan, pogresan i diskriminirajuci... nije moje stanoviste, da se razumijemo, da se da stipendija bilo kome, " aj sad spustaj kriterijume, da svi imamo po index, 200 km mjesecno, i taloge na zubima od kafe... i cirozu jetre, mnogi ;)".

Citiraj:
glupa su poređenja tipa ti imaš prosjek 6 i nisi zaslužio stipendiju, trebaš uzeti u obzir da neki ljudi ma kako spremili ispit zavise od okolnosti u kojima su se našli (neko od njih radi kao konobar da bi osigurao egzistenciju, neki jako dobro spreme ispit ali profesor im upiše 7-8 iako su znali sve, ustao čovjek na lijevu nogu ili mu se ne dopada tvoja faca ili zbog ocjena od ranije)...

to je sad tehnicko pitanje koje, koliko god bilo ocigledno da nije dobro rijeseno, za sada nema valjanu alternativu, ili bar jos nije dosla do nadleznih kod nas... subjektivnost uvijek nosi taj rizik, pretjerane subjektivnosti, ali ima i svoje prednosti, nad izopacenom objektivnoscu.

Citiraj:
ove desetke što su dobile stipendije velika većina je upisano što zbog prijateljstva- stranačke linije,doduše ima i onih koje su mehanički zapamćena knjiga i znanje koje do sledećeg ispita ispari... zapravo, jako je mali broj onih studenata koji su usvojili znanje da sad se igraju tom materijom a dobili 10 takvih je možda 20ak iz onog spiska...

ovo je stvarno jedna od najvecih, hmmm, (da ne kazem nesto teze) izvala izrecenih u posljednje vrijeme, da bih te zamolio da malo razmislis o tom stavu, i mozda editujes taj post... cisto cu ti dati grace periood da se iscupas sa ovim ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]