banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 05:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 13:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
oh, pa šta sad čovjek da radi, zajebali su ga i to trebaju da plate... kad god podjete u biscom sjetite se da su zajebali lika za 20KM i produži dalje prema nekom drugom dileru računarske opreme, bar njih ima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 14:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Jednom sam bio prisutan u tom Biskomu kad je čovjek donijeo na reklamaciju grafičku karticu, ne sjećam se sada koja je bila. Uglavnom kaže da je neispravna, kada se ubode u slot samo crni ekran. Ja onako gledam robu okolo i čujem odjednom prepirku zaposlenih, nešto kako će pisati tu vraćenu karticu, radi inspekcije valjda. I jedan od njih kaže: Kada prodamo ovu (misli na tu što je ovaj upravo vratio) onda ćemo... Ja onako gledam, čuj kad prodaju karticu koju je upravo neko vratio?????
Pa drugi slučaj. Zove jedna komšinica, kao kupili su novi računar za sina i odmah ima nekih problema, ne zna objasniti o čemu se radi. Ja sam mislio neki spyware, tojanac ili nešto tako, kad tamo takođe crni ekran! I pogađate kupljeno u Biskomu. Kaže mali bilo je slike do skoro, sad nema ništa. Bili su već jednom jer su već reklamirali Biskomu, i kaže zamijenili su matičnu i DVD-RW. Ja gledam onako zbunjeno, čuj zamijenili matičnu i DVD-RW??? Rekli su mu kao ova je bolja, ja pitam što nisu rekli da im u račun stave jer kasnije nećeš moći dokazati da je kod njih kupljeno ako bude nekih problema. Kao rekli su da neće biti problema??? I krenemo ispočetka, ponovo instalacija, drajveri i sistem je većinom stabilan, samo pada na testu memorije. Tada se tek pojavio AM2 socket i bilo je dosta problema sa kompatibilnostima sa DDR2 memorijama. Rekao sam mu da ide kod njih neka mu flešuju novi BIOS jer još je pod garancijom, što je i uradio i valjda od tada nema problema. Vjerovatno se bajama nije dalo ponovo instalirati Windowse nakon zamjene matične, mada on kaže da se u početku sistem butovao. Uglavnom sve te stvari su čudne, platiš jedno a dobiješ drugo, kupiš novo a dobiješ crni ekran, znači vrlo neozbiljna firma kao i većina domaćih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 02:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Radnik je placen da prodaje opremu a ne da je podesava. Da li negdje pise da mora da je podesi?

Osim toga on je ulozio trud da to nauci (iako smatram da to nije nikakvo znanje)... Sjedite i vi pa to naucite i ustedite 20KM...

On raspakuje uredjaj da ga podesi, vi odustanete i onda sutra mora novom kupcu da objasnjava zasto je uredjaj bez celofana... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 13:52 
Veteran
Veteran

Pa njihova je mušterija, znači već su na njemu profitirali, mogao je kupiti ruter na mnogo mjesta pa je kupio baš kod njih. Nije nikakav problem da se naplaćuju usluge, ali podešavanje rutera koje se sastoji od 3 klika i još po cijeni koja je trećinu vrijenosti same robe je krajnje smećarski. U mnogim drugim radnjama bi mu besplatno podesili. Uostalom i ove stvari koje sam već vidio i gore opisivao govore da se radi o krajnje neozbiljnoj firmi.
Ne mora baš sve da se naplati, vidjećeš kada će se momak kome se sve to desilo vratiti da kupi nešto kod njih. A možda bi da se to nije desilo postao njihova redovna mušterija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 13:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
hahaha ako ce vam biti lakse osvetih druga WsB-a juče, ne dadoh prijatelju da kupi u biscomu racunar :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 20:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Dec 2007, 19:22
blejalo je napisao:
hahaha ako ce vam biti lakse osvetih druga WsB-a juče, ne dadoh prijatelju da kupi u biscomu racunar :D

eh ja isto tako cujem tamo kada ljudi kupuju pc,znaci ovako dosao tata sa dva sina koji laik veci od veceg ali ajde kazu oni dajte najbolji pc nepitam za pare(odma mi bilo jasno nemaju pojma,jer bi samo sastavljali i samo birali komponente),i sada lik(prodavac) ide da sastavi listu. i on sada kaze da je x1600(da dobro se sjecam x1600) kaze to je najbolja kartica i NAJSKUPLJA prodao ju je po cijeni blago 8800 ULTREEEE!!! kaze ona vam dodje 500 KM!!!Ja samo onako gledam,kao ono jel ovo normalnooo?CPU dade 3500+ za 350 KM!!!!!.I meni dopizdilo i reagovao sam rekao kako je to nefer uzeo cijenik i pokazao prave cijene i onda da pomognem ljudima otisli sno u mobile trade i pan-ex i itcomputers uzeli dijelove i ja sam otisao da im sam sastavim.i htijeli su mi dati i pare i zahvaljivali se jer sam im za 2000 km napravio extra makinu.i dan danas kada ih sretnem zahvaljuju mi se.
lijepo je pomoci ljudima :).
Uglavnom ovako ja gledam nase prodavnice:
Za hardware:Mobile Trade,Pan-Ex,HGSpot
Za opticke medije)cd,dvd...):Biscomm
Za periferiju:Pan-ExmItcomputers i mobile trade
Za multimedija uredjaje i sitne stvari za pc(kablovi,opticki citaci...):Itcompuers

pozz

Vrh

Tema posta: wadsl problem
PostPoslato: 08 Jan 2008, 00:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2004, 14:04
Pozdrav svima.Ljudi u zadnjih mjesec dana imam stalno problema sa mojom konekcijom wadsl 768/192 flat rate (kucni racunar).Stalno puca,ne mogu nista zivo da skidam a zato sam i uzeo flat.Mislim,sta ce mi flat za surfanje.
Uglavnom DC++ i uTorrent nista zivo ne mogu skidati,vec poslije 2-3 minuta pukne veza,ne mogu igrati na Battle.net-u stopa nevidjeno(znaci i uploada nema kako treba),a ni DAP ne moze posteno skinuti neku sicu od fajlova.Da li je problem samo kod mene ili jos neko ima isti problem? Zvao sam tehnicku podrsku oni stalno nesto izvrdavaju kao imamo kod nas nekih problemcica,podesi na mreznoj karti 100Mbit/Full duplex brzinu ,ovo ,ono,ja sve uradio i opet nista.I pisao sam im na e-mail da mi posalju ekipu i nisu mi odgovorili.To vec granici sa bezobrazlukom.

Sys specs:
Win XP SP2
Intel dual core 3ghz
1024 RAM
Kaspersky 7
Ad-Aware(Ad-Watch)
Spyware Doctor 5.1.0.723

Poslednji put menjao popovich dana 08 Jan 2008, 00:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2008, 00:29 
Veteran
Veteran

Tu sad stupa onaj famozni ugovor sa Blicem. Tebi jedino ostaje da ih zoveš dok ne srede da to radi kako treba. Ako ne uspiju onda ti ostaje da po ugovoru tražiš raskid, a prvo ti treba neka komisija iz Blica potvrditi da veza ne zadovoljava ono što je napisano u ugovoru, a u ugovoru piše "best effort".

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2008, 00:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ma nema frke. :) Samo nek dodju na 5 minuta kod mene.Puci ce 5 puta!

Vrh

Tema posta: Re: wadsl problem
PostPoslato: 08 Jan 2008, 00:36 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
popovich je napisao:

E tu se javlja jedan fenomen.
Dosta slucajeva bude, puca veza itd, dodje podrske, sve super radi, ljudi istestiraju i odu. Nakon pola sata opet isto :)

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2008, 00:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

E da ima jos nesto.Kolega s faksa mi rece da je on imao isti problem pa da mu je u pitanju bila oprema te da je ekipa mijenjala nesto,da li Motorolu da li kablove(posto su koliko znam ti internetski jako osjetljivi na fizicku deformaciju) i da poslije nije imao problema.Sad da li je i kod mene slucaj nemam pojma,al ovi iz Blica me isfuravaju maksimalno. :mad:

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2008, 00:39 
Veteran
Veteran

popovich je napisao:

Vidjećeš sam kako nema frke. Komisija provajdera koji je odgovoran za slabu vezu dolazi da potvrdi da su oni krivi :-? :-? . Čisto sumnjam da će baš ići tako lako. Nadam se da će ti to srediti, da ne budeš prvi koji će testirati novi ugovor.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2008, 00:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hahaha :lol: To mi zvuci kao da idem na giljotinu! Hahahaha!

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2008, 01:39 
Veteran
Veteran

popovich je napisao:
Hahaha :lol: To mi zvuci kao da idem na giljotinu! Hahahaha!

Pa ako ti ne poprave u neku ruku i ideš na giljotinu. Zašto da plaćaš takvu uslugu ako ne možeš ništa sa njom? Jesi ti kriv ako oni me mogu obezbjediti to što su obećali?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]