mangia je napisao:
Pocetak, sredina i kraj...
Pravnici su donijeli zakon da se mora voditi knjiga izlaznih faktura, trgovacka knjiga i pored toga knjiga usluga... a knjiga usluga je sadrzana u kif-u i dobije se kad iz kif-a oduzmes fakture koje su u trgovackoj knjizi... dakle 2 x isti posao radis...
e sad meni etf-ovcu objasni da tako mora... problem je sto ima previse pravnika i samo zagorcavaju zivot... a jos gori problem je pravnik koji nije "uradio update" znanja nekoliko mjeseci pa pravi problem.
onda dobijes petlje tipa:
= "Gospodine, da bi dobili papir br1 morate priloziti papir br2"
= "Nemoguce gospodjo jer da bi dobio papir br2 moram donijeti ovjeren papir br1"
= "ne, ne, ne... Po sluzbenom glasniku iz 1993. godine, br1 je uslovljen sa br2"
= "ali od tada je izaslo 48 sluzbenih glasnika u svih 18 drzava koje su se smijenile od tada"
= "zao nam je gospodine, ali nasa sefica odbija da primi nepotpune prijave"
= "mogu li ja da popricam sa njom?"
= "na zalost ne. otisla je na 43-cu pauzu od jutros"
....
sta ja znam, mislim da danas ne mozes nigdje a da ti ne treba pravnik. ako nista na tv se stalno neko poziva na kojekakve zakone i ustave.
jos sad kad od februara budes morao kod notara za svaki ugovor e tek ce vam onda smetati pravnici.
a to sto si napisao to je primjer nesposobnog covjeka, takav moze da bude i inzinjer elektrotehnike, i oni se cak i brze od pravnika moraju upoznavati sa novim tehnologijama.
a inace za tu kolicinu papira, jbg, mora se nekako budzet puniti.