banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 152 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2007, 13:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
blejalo je napisao:
pa na masinstvu prijemni je cista formalnost, ako ne znaju da urade zadatke iz matematike (a ne znaju ih) onda im profesor uradi onoliko koliko im treba za prolaz... bar je tako bilo kad su se moji prijatelji upisivali ...

pa pitaj prijatelja sta se desava na ispitu. Evo ja cu ti reci
od 100-tinjak ljudi koji dodju (ima nas tako puno kada se saberu prva i druga godina). nekih 5-6 ljudi maksimalno polozi.
Prijemni mozda i jeste formalnost. Ali opet, jebes prijemni. Na fakultet se lako upisati, ali zavrsiti...

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2007, 14:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Okt 2007, 23:57
Citiraj:

Ljudi Zakon daje studentima 20 odsto u organima Univeryiteta da imaju svojih predstavnika.
SOBL mora postojati. Studenti treba da odluce na izborima ko ce biti u SOBL-u.
Rusenje SOBL-a nije u interesu studenata.

Zakon kaze da treba jedinstvena organizacija na nivou citavog Univerziteta.
To sto dekani razbijaju, kako bi mogli pljackati studente na ekonomiji od skolarine, a na Poljoprivredi od raznih projekata, to ne treba nasjedati.
Ja ako ne zelim da budem u SOBL-u onda necu ni da se petljam ko tamo sjedi i to je nekulturno.
Kako moze neko studirati 100 godina na Univerzitetu koji postoji 32 godine? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2007, 15:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
[Enterprise] je napisao:
pa pitaj prijatelja sta se desava na ispitu. Evo ja cu ti reci
od 100-tinjak ljudi koji dodju (ima nas tako puno kada se saberu prva i druga godina). nekih 5-6 ljudi maksimalno polozi.
Prijemni mozda i jeste formalnost. Ali opet, jebes prijemni. Na fakultet se lako upisati, ali zavrsiti...

prijatelju, da pojasnim to je bila replika na ovu, sad već legendarnu filozofovu ...Mi sa tehničkih fakulteta gdje se ne upisuje preko veze ili preko ograničenog broja... nikakvo omalovazavanje ili nesto drugo ... i da dodam da nije ovakav upis na tehnicke fakultete oni bi bili UGAŠENI

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2007, 16:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
filozof sa vrbasa je napisao:
Pa niko vas ne tjera da svoje zatucane i retrogradne komentare ostavljate na temi SOBL! 8)

Svaki slobodan gradjanin ima pravo da komentarise rad SOBL-a, jer znas, oni trose nase pare.

E, da mogu sam da raspolazem svojim parama, radije bih ih usmjerio Jenni Jameson, posto je u zivotu vise uradila za mene (i veliki broj drugih studenata?) od SOBL-a.

Vrh

Tema posta: To ti je to
PostPoslato: 08 Dec 2007, 17:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Okt 2007, 23:57
Pravi sam kriticar ko radi lose, ali zaista je SOBL smanjio skolarinu, dogovorio 2 miliona za stipentije, a feninga ne traze ni od rektora ni od dekana za razliku od nekih fakultetskih organizacija koje uzimaju ogroman novac da bi cutali i podrzavali dekane koji pljackaju studente.

Vrh

Tema posta: smjesno
PostPoslato: 08 Dec 2007, 17:13 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Dec 2007, 17:02
Zaista su mi svi smijeni.

Sad sam na sajtu http://www.sobl.rs.sr pogledao pravila za izbore. Svako se moze kandidovati i pobjediti u SOBL-u za razliku od Saveza studenata Medicinskog fakulteta koji je na fakultetu stavio obavjestenje, da se za neku funkciju moze kandidovati neko ko je 3 godine aktivan u tom Savezu. Da ne povjerujes.

Takodje, ono sto SOBL zastupa u javnosti je stvarno u interesu studenata. Mislim da to ima uticaj, kad studenti o necemu ukazuju javno.

Treba sad kad budu ti izbori da se ta organizacija omasovi, a cuo sam i da se ljudi kandiduju sa svih fakulteta. To je prava stvar ti neposredni izbori.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2007, 17:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ja se slazem sa ova zadnja dva posta, mislim da SOBL dobro radi, ali normalno da se ne moze svima udovoljiti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 04:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Info je napisao:
Info je napisao:
SOBL treba raspustiti, a mi sa tehničkih i srodnih fakulteta trebamo da budemo zajedno! A svi ostali široko vam banjalučko polje i pravite svoje organizacije i uvlačite se u guzicu svojim dekanima , na volju vam ostavljam!

A vi sa tehnickih fakulteta sve gospoda, brate pretera ga (da ne kazem nesto drugo). :roll: :roll: :roll:

Pa ljudi sa tehnickih fakulteta i vode SOBL.

Tačno je da vode, ali to se ne može zvati vođenje kada trpe sabotaže od ojedinih saveza koje se dodvoravaju svojim dekanima ili dopuštaju dekanima da govore kako da misle! Jadni su to budući intelektualci! Zato smo postali država nesposonih!
Mi sa tehničkih fakulteta u koje nije uložena ni marka! a vamo se popločavaju hodnici ili sviraju kurcu na duge talase! Mi sa tehničkih fakulteta gdje se ne upisuje preko veze ili preko ograničenog broja pa se onda likovi kao ti hvlae kako vas je više! Vi koje vode iskompromitovani dekani kao Kondić koji iza sebe ima proplae sisteme i krivične prijave!
Zato sam ja za razdruživanje SOBL, pa se vi ujedinujte sa kim hoćete i koliko hoćete! 8)

Ne upisujete se preko broja jer niko i nece da ide na te fakultete, nije da ih omalovazavam, ali realno i njije neka zainteresovanost na njoj. Isto tako na tim istim fakultetima ljudi studiraju po 100 god, a da nisu u SOBL-u.

p.s. nisam na ekonomiji tako da su ti komentari suvisni vezano za Kondica :D
Vama sve cvetaju ruze na fakultet :roll:

Pa vas čovjek mora da saželjeva! Ja sam Kondića naveo kao primejr, pošto nema neke velike razlika od ostalih ! Upisivanje preko broja je krivično dijelo ukoliko vlada to ne proširi , a nikad ne proširi, samo kako ganjati te ljude kad ti isti ljudi su pri vladi! Pokazuju sposobnost na državi koja je naravno ravna nuli, pa me i ne čudi što imamo ovako vrsne stručnjake prava, ekonomije, filozofije! koji muzu državu i koji muzu studente svake godine, upiše se 400 diplomira 40 i to onih 40 koji su upisali fakultet prije 8 godina! Ispiti koji se svode na tipično bubačenje, a ni to ne mogu da polože! Pa vi bi poludili kada bi pokušali riješiti prvo pismeni nekih 5 zadataka iz zbirke koja ima 2000 zadtaka plus na usmenom znati i teoriju i zadatke! A dovoljno je pogledati statistiku sa biroa za zapošljavanje pa pogledati koga ima više nas ili vas? :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 10:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prva stvar to upisivanje preko broja svake godine odobri ministarstvo i univerzitet, a ako ti je toliko tezak fax upisi neki ``laksi`` pa zavrsi u roku. Kao kod vas studenti zavrsavaju u roku?!? Pre bi rekao da uopste ne zavrsavaju. Svi ti studenti koji se upisu preko broja, su polozili prijemni i nisu oni krivi sto su kapaciteti na faxovima takvi da nemaju gde da smeste vise od 50 studenata po godini. O tim zadacima necu ni da komentarisem jer ti je primer smesan. Prvo prosta logika da covek ne zna da resi taj zadatak kad nije to ucio, a drugo veruj da na svakom fakultetu ima predmeta koji su tezi ili bar isti kao ta tvoja zbirka zadataka.

Ti ucis da resavas zadatke, a ja ucim kako tvoj mozak radi dok pokusava da resi taj zadatak, pa ti sada vidi :D :wink:

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 09 Dec 2007, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
žaoka je napisao:
...sva ta sranja gde sede stogodisnji studenti koji krcme drzavnu lovu treba ukinuti...

Misliš fakultete? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 16:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Info je napisao:
Prva stvar to upisivanje preko broja svake godine odobri ministarstvo i univerzitet, a ako ti je toliko tezak fax upisi neki ``laksi`` pa zavrsi u roku. Kao kod vas studenti zavrsavaju u roku?!? Pre bi rekao da uopste ne zavrsavaju. Svi ti studenti koji se upisu preko broja, su polozili prijemni i nisu oni krivi sto su kapaciteti na faxovima takvi da nemaju gde da smeste vise od 50 studenata po godini. O tim zadacima necu ni da komentarisem jer ti je primer smesan. Prvo prosta logika da covek ne zna da resi taj zadatak kad nije to ucio, a drugo veruj da na svakom fakultetu ima predmeta koji su tezi ili bar isti kao ta tvoja zbirka zadataka.

Ti ucis da resavas zadatke, a ja ucim kako tvoj mozak radi dok pokusava da resi taj zadatak, pa ti sada vidi :D :wink:

Baš naprotiv ja se ne patim sa svojim fakultetom, a rješavanje problema iz prirode i tehnike ima veću prednost od učenja suvoparne teorije i onda kad čujem ljudi ne mogu da polože neki teorijski predmet koji samo treba pročitati! Velika je razlika između mog logičkog razmišljanja i vašeg mehaničkog učenja predmeta! 90% pita gdje ima matematike pa da ne upisuju taj fakultet! Vaši rezultati sa društvenih fakulteta vidljivi su po sudovima, opštinama, socijalnim ustanovama itd. A da ne govorim o tome da jedne godine pokuša ekonomiju, pa ne ide pa pokuša pravo pa ne ide i na kraju upiše privatni i ruže mu cvjetaju! Eto ako se baviš analizom naši mozgova izanaliziraj mi takve ljude! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 17:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali ti zaobilazis cinjenicu da je vecina studenata upisalo masinski fakultet jer nisu polozili prijeni na drugm faxovima, pa eto cisto da se upisu negde. Ne ide svima dobro kao tebi, tako da nemoj celi fax porediti po sebi. Sve zavisi kako koji predmet lezi coveku. Ja sam u osnovnoj skoli isao na takmicenje iz matematike, u srednjoj mi je takodje matematika isla dobro, imao sam je cetiri godine (medicinska skola) pa opet se nikad nisam previse interesovao za tu vrstu nauke. Na svim fakultetima ima izroda, ali mislim da je dosta lakse kada ucis nesto po sablonu ili formuli (matematika), pa sve ide poprilicno isto, nego kada uzmes da ucis napamet 1000 str nekog predmeta koji i nije tako zanimljiv i logicno napisan. Isto tako, meni licno vise odgovara da ucim npr. anatomiju za koju imam konkretno kako koji organ izgleda nego da bubam biologiju, koja je smorna jer moras da tupis taj dosadni text.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 01:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Porediti matematiku sa fakulteta i matematiku iz srednje škole je besmisleno, jer niko od nas nije rejšavao na pismenom zadatke iz zbirke za fakultet niti je odgovarao matematiku onako kako se to radi na fakultetu, da je matematika jedina to bi bilo lako! Uzmi knjigu iz matematike samo za ekonomski fakultet, a da ne govorim za ostale tehničke pa je malo prelistaj, pa daj komentar! Meni je praznik bio kada sam na fakultetu polagao socijologiju i to iz knjige Brace Kovačevića iako nisam bio obavezna, ali čisto da mozak odmorim!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 01:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2007, 21:09
Ma ljudi da se ne lazemo,svaki fakultet je tezak..Neko ga zavrsi na laksi a neko na tezi nacin! sve zavisi kako se snasao :wink:
A licno me ne zanima SOBL jer niti mi je pomogao-niti odmogao!
Sutra da se raspadne nece me previse dotaci :lol:

p.s. Filozofe nemoj da mislis da je tvoj fakultet najtezi...ima nas jos "pacenika" :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 01:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne ne tvrdim da je moj najteži, ali sam ih po priči ljudi sortirao po važnosti i po težini!
1. Medisicna i sve vezano uz nju
2. Poljoprivreda
3. Tehnički fakulteti, jer bez njih sve ostalo je pušiona, pogledajte malo oko sebe shvatićete
4. Filozofija i sve vezano za nju
5. Ostali fakulteti bez kojih se može!

U ratu nas je hranila vještina mog oca i njegovo znanje saobraćajnog fakulteta! Da je završio pravo ko zna kako bi prošli!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 02:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
Ne ne tvrdim da je moj najteži, ali sam ih po priči ljudi sortirao po važnosti i po težini!
2. Poljoprivreda
3. Tehnički fakulteti, jer bez njih sve ostalo je pušiona, pogledajte malo oko sebe shvatićete

U ratu nas je hranila vještina mog oca i njegovo znanje saobraćajnog fakulteta! Da je završio pravo ko zna kako bi prošli!

vjerovatno bolje nego sto jeste, bio bi u nekoj stranci, na poziciji mozda i sudija, krao i sakom i kapom, imao kurvetinu, potom promijenio partiju, pa opet promijenio partiju, ti bi bio vani sa "svojom klasom" i to je to... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 02:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

2. Poljoprivreda

Eto mene na prvom mestu :D :D :D

p.s. ne poredim ja matematike iz skole i sa faxa, ali kazem da je matematika matematika. Nije samo sociologija za bubanje (to je savakom praznik za polaganje) ali brate nemoj da forsiras tu matematiku. Pa logika je da ne mogu da uradim zadatak iz MM sa fakulteta jer nemam to znanje, ali kada bi se zanimao time i bio prinudjen da je polazem verovatno bi je shvatio, jer je sve u logici i formulama :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 09:09 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Okt 2007, 14:21
Filozofe:
1. da pola ucis koliko blejis ovdje, mozda bi i kakvu stipendiju dobio :lol:
2. na te tehnicke fakultete samo kad udjem i vidim spodobe na hodnicima sve mi je jasno, kao raja sa Carobnog brijega....
3. komentari na Kondicev racun su ti nesuvisli i cinicni... Ko brani tvom dekanu da renovira fakultet? A covjek je koliko se sjecam na sudu zajedno s Dodikom oslobodjen svih optuzbi.
4. vidi koliko zaradjuju ekonomisti i pravnici a koliko inzenjeri..... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 12:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

lovac milivoje je napisao:
Filozofe:
1. da pola ucis koliko blejis ovdje, mozda bi i kakvu stipendiju dobio :lol:
2. na te tehnicke fakultete samo kad udjem i vidim spodobe na hodnicima sve mi je jasno, kao raja sa Carobnog brijega....
3. komentari na Kondicev racun su ti nesuvisli i cinicni... Ko brani tvom dekanu da renovira fakultet? A covjek je koliko se sjecam na sudu zajedno s Dodikom oslobodjen svih optuzbi.
4. vidi koliko zaradjuju ekonomisti i pravnici a koliko inzenjeri..... :lol:

Vidite kad ja kod taknem u žicu i u osinje gnijezdo čitaj kriminal, jave se sotonine sluge i pomagači!
To što ti vidiš spodobe ne možeš da vidiš u dudšu čovjeka, ali ja mogu da vidim da si ti jedna obična velika nula, iako te uopšte ne moram vidjeti u živo!
Inžinjeri zarađuju mnogo pogotovo moj rođak u Elektroprivredi i moj stric u Simensu! Za razliku od vas birokrata, koji ste vješti samo u tome da krv pijete i za to se školujute!
Ja sam dovoljno zaradio džeparca na praksi i vidio
svijeta, nego što će ovi vidjeti ga sa 400KM po mjesecu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 12:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Info je napisao:
2. Poljoprivreda

Eto mene na prvom mestu :D :D :D

p.s. ne poredim ja matematike iz skole i sa faxa, ali kazem da je matematika matematika. Nije samo sociologija za bubanje (to je savakom praznik za polaganje) ali brate nemoj da forsiras tu matematiku. Pa logika je da ne mogu da uradim zadatak iz MM sa fakulteta jer nemam to znanje, ali kada bi se zanimao time i bio prinudjen da je polazem verovatno bi je shvatio, jer je sve u logici i formulama :D

Reci to onima sa prava da je sociologija praznik za mozak, pa javi šta ti kažu! Baš me zanima! Da da , ju je tako lako učiti i polagati bilo bi u Srpskoj 500 000 inžinjera, a ne 3% akademaca sa svih fakulteta!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 152 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]