banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 20:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 12:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2006, 10:13
Je ne zivim sa roditeljima vec par godina...s jedne strane je odlican osjecaj...a li s druge strane ipak pozelis da te ceka rucak i roditeljska paznja...mnogo je skupo zivjeti sam, sa prosjecnom platom nema sanse...taj osjecaj "slobode" mnogo kosta..a jos studirati i raditi, uh...meni je islo dok sam radila neke laganije poslove..zeza kao radio voditelj ili cuvanje neke djecice po par sati...ali kada sam dobila ozbiljniji posao...stala sam ..apsolvent vec godinu i nesto... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 12:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Tajnica je napisao:
Je ne zivim sa roditeljima vec par godina...s jedne strane je odlican osjecaj...a li s druge strane ipak pozelis da te ceka rucak i roditeljska paznja...mnogo je skupo zivjeti sam, sa prosjecnom platom nema sanse...taj osjecaj "slobode" mnogo kosta..a jos studirati i raditi, uh...meni je islo dok sam radila neke laganije poslove..zeza kao radio voditelj ili cuvanje neke djecice po par sati...ali kada sam dobila ozbiljniji posao...stala sam ..apsolvent vec godinu i nesto... :(

Nekom studentu tata daje mjesečno 3 puta više para nego što je tvoja plata. On će, iz takvih olakšavajućih uslova- u odnosu na tvoje, brže i lakše završiti faks, mnogo očuvanijih živaca i većih snova i nada od tebe. Al čuj sad što je najbolje : Ispašće vrijedniji, pametniji i bolji student i čovjek od tebe.. jer, pobogu, on je završio svoj fakultet na vrijeme, a ti nisi :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 12:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
XIX century je napisao:
Nekom studentu tata daje mjesečno 3 puta više para nego što je tvoja plata. On će, iz takvih olakšavajućih uslova- u odnosu na tvoje, brže i lakše završiti faks, mnogo očuvanijih živaca i većih snova i nada od tebe. Al čuj sad što je najbolje : Ispašće vrijedniji, pametniji i bolji student i čovjek od tebe.. jer, pobogu, on je završio svoj fakultet na vrijeme, a ti nisi :wink:

A šta nas briga šta drugi misle!!! :)
Tajnice, ne daj se. Znaš li kako su rijetki oni koji odluče da počnu raditi prije nego što su završili fax, iz ovog ili onog razloga. Ti znaš šta je najbolje za tebe i nemoj da se brineš... Završićeš kad završiš. Šta bi neki ljudi dali da budu samostalni poput tebe, bez obzira na to kakvu cijenu treba da plate. Iskreno, više ću poštovati ljude koji imaju snage i želje da se odvoje od roditelja, da zarađuju svoj novac i usput studiraju, nego one koji otežu sa faxom samo zato da ne moraju raditi i one koji i ne razmišljaju o tome da bi trebalo da se odvoje i osamostale...
Nedavno sam i ja počela da radim (nije puno radno vrijeme, ali je raspoređeno u 8 sati) i isto sam apsolvent (od ove godine) i uopšte neću više da slušam šta mi drugi govore kako oni misle da bi stvari trebalo da idu.
Svako je različit... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bravo Frida :)

pa i ne treba da nas je briga.. ali u nekim momentima, htjela ja to ili ne, percipiram i osjetim nepravdu i life is not fair :lol: kako nam nisu svima iste početne pozicije, i kako neki od nas treba da potroše svoju mladost i najljepše godine u radu i znoju da bi dobili ono što neki dobiju na gotovs.

ali Bože moj, ne vrijedi se time smarati.. ali jednostavno ti nekad dođe, nametne ti se pred očima, pa moraš malo o tome razmišljati :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 13:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
ali u nekim momentima, htjela ja to ili ne, percipiram i osjetim nepravdu i life is not fair :lol: kako nam nisu svima iste početne pozicije, i kako neki od nas treba da potroše svoju mladost i najljepše godine u radu i znoju da bi dobili ono što neki dobiju na gotovs.

Razumijem te. :) I ja često razmišljam o stvarima i mogućnostima koje u životu nisam imala i bude mi krivo... :cry: A šta bi sad... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
XIX century je napisao:
Tajnica je napisao:

Da, al kad završi fax neće imati nijedne godine radnog staža niti bilo kakvog iskustva što je imala npr. Tajnica... Sve je to mač s dvije oštrice... Kakav će biti radnik onaj kome je sve na gotovs? Moraće dobro da zapne, dok je Tajnica već navikla na taj tempo... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 13:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

AT ajlin

to se tebi samo čini

znam momka studirao je jedno, radio drugo kao student (nema veze posao s predmetom studija, al bio dobro plaćen), pa kad se nakon 10 godina našao na ulici, ima diplomu, već u zrelim godinama, a ni dana staža u struci ;)

sad je otišao vani, pa sve jovo nanovo.. ponov guli fakultet

život je vječna borba, s tim što nemki imaju privilegiju da im neko malo potpomaže u toj borbi, dok drugi moraju baš sve sami

Poslednji put menjao XIX century dana 23 Nov 2007, 13:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 13:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

citiraj ponovo sve se izmiješalo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 16:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
studirati i raditi... nimalo lako. treba dosta energije.
ali imati i svoj dinar je velika stvar... posebno kada znas da ne zavisis od roditelja... cak sta vise, ti njima mozes novcano pomoci.
uostalom, ne mora biti toliko vazno zavrsiti fakultet u roku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 16:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Acrobatico je napisao:
uostalom, ne mora biti toliko vazno zavrsiti fakultet u roku.

Ne mora biti važno, ali u našoj sredini sve je strašno važno, prevažno, odmah te osuđuju ako nešto ne izvršiš u najkraćem mogućem roku... pogotovo kad je pitanju fakultet... :roll: Bar sam ja vidjela takve slučajeve, da su ljudi koji ne uspiju upisati sve u roku pod strašnim pritiskom i imaju jak osjećaj krivice i nezadovoljstva...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 17:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
ahhh...
zaboli me za sredinu.
ne dozvoljavam sebi da tudji glupavi komentari kroje moj zivot.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Upravo htjedoh napisat... U Bl se stalno čeka kad će neko nekog otračat il popljuvat... Stvarno nema svrhe nervirat se oko toga... Mene bi grizla savjest da ne idem redovno, a da znam da mogu.. A da me npr. ljenost sprečava... :lol:
Iskreno, ja ne radim, a studiram jer hoću da na brzinu završim, znam da ne bih imala vremena. Moj izbor je da ne obnovim (jer bih onda bila u debelom minusu)
@Frieda: :thumbup:

P.S. I inače smatram da to što roditeji finansiraju obrazovanje svoje djece će se kad-tad isplatit, jer ja želim vratit sve te pare.Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2007, 01:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
svaka cast svim mladim ljudima koji se bore za sebe i za svoje dobro,iz licnog iskustva znam da ni malo nije lako studirati,raditi,a jos na sve to nemati podrsku okoline u bilo kom smislu,ja bih bila najsretnija da mogu raditi duplo vise,da mogu upisati jos jedan faks,da se mogu igrati s djetetom po cijeli dan...al' ne mogu ,zato se uklapam kako mogu a sta okolina kaze to mi je najmanje bitno,zato frieda,tajnice i svi ostali,samo naprijed,zivite za sebe a zivot za cas proleti pored vas,a da niste ni svjesni...
btw jedan dragi kolega forumas je izjavio danas da sam bubator pa ga ceka plivanje po prvom snijegu koji padne :wink: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Sva vremena su u UTC [ DST ]