XIX century je napisao:
Nekom studentu tata daje mjesečno 3 puta više para nego što je tvoja plata. On će, iz takvih olakšavajućih uslova- u odnosu na tvoje, brže i lakše završiti faks, mnogo očuvanijih živaca i većih snova i nada od tebe. Al čuj sad što je najbolje : Ispašće vrijedniji, pametniji i bolji student i čovjek od tebe.. jer, pobogu, on je završio svoj fakultet na vrijeme, a ti nisi

A šta nas briga šta drugi misle!!!
Tajnice, ne daj se. Znaš li kako su rijetki oni koji odluče da počnu raditi prije nego što su završili fax, iz ovog ili onog razloga.
Ti znaš šta je najbolje za tebe i nemoj da se brineš... Završićeš kad završiš. Šta bi neki ljudi dali da budu samostalni poput tebe, bez obzira na to kakvu cijenu treba da plate. Iskreno, više ću poštovati ljude koji imaju snage i želje da se odvoje od roditelja, da zarađuju svoj novac i usput studiraju, nego one koji otežu sa faxom samo zato da ne moraju raditi i one koji i ne razmišljaju o tome da bi trebalo da se odvoje i osamostale...
Nedavno sam i ja počela da radim (nije puno radno vrijeme, ali je raspoređeno u 8 sati) i isto sam apsolvent (od ove godine) i uopšte neću više da slušam šta mi drugi govore kako oni misle da bi stvari trebalo da idu.
Svako je različit...