banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2007, 14:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Ah.. napokon neki smisao..

Lik se zanimljivo igra.
sada mi je jasnija njegova igra. I sta cilja i na koga cilja.
Ima smisla nacin na koji je zapoceo.. i na koji ga nacin vodi i kamo vidi.
S tim da treba imati na umu da je Majkl izmisljen i da je sva igra oko njegovih inicijacija i puta izmisljena.
Zanimljiv mi je nacin kako je to sve upakovao da stane u tradiciju pravoslavno hriscanske tvorevine kao i tradiciju Treceg oka, da se ne kosi sa onima koji to citaju a dovoljno su otvoreni ka spoznanju..

Predivno..

nastavi Vader..

pozdrav
JivanMukta

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 11:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
tekst broj 6

Zašto svi nemamo milion evra?

Sposobnost čoveka da stoji uspravno, uzdignutog čela pred bilo kojom osobom i da oseća snažnu i nepobedivu volju duboko u sebi - jedna je od najvažnijih stvari u životu

Teće oko je časopis za granična područja nauke, misterije prošlosti i današnjih dana i fenomene za koje ne postoji racionalno objašnjenje. Poseban akcenat je na duhovnosti - verskom životu i mističnim iskustvima svih konfesija. Kada otvorite sajt "Trećeg oka" prvo ćete ovo pročitati. Kome bih poslao svoje tekstove ako ne uredniku časopisa koji se bavi ovakvom tematikom. Ono što sam napisao samo njemu je da bih pokušao da pomognem ovom napaćenom narodu i to tako što bih objavio nekoliko tekstova o znanjima koja sam stekao na razne načine a koja nisu dostupna svim ljudima. Ta znanja mogu da pomognu da se loša sudbina promeni i da stvari krenu na bolje ali samo pod uslovom da se čovek zaista potrudi. Neka me neko ubedi da ovo nije najviši cilj koji se može postaviti prema svojoj zajednici, a da pritom ne pominje jedinstvo sa Bogom i prirodom i slične stvari koje niko ne razume. Tekstove sam nameravao da objavljujem po jedan u svakom godišnjem dobu (iz određenog razloga) ali je glavni urednik odmah objavio i drugi zbog velikog interesovanja pa sam i sam shvatio da bi se to rasteglo na nekoliko godina i da stvarno nema smisla. Ne, ja se ne igram sa dušom ovog naroda kao što piše moj sugrađanin Neša (u "Pismima čitalaca, prim ur.), niti sam sekta (ovo me je baš neprijatno iznenadilo). Dušom ovog naroda se igraju oni koji su nas doveli u ovako katastrofalnu situaciju - na ivicu fizičkog opstanka ljudi i države i ja najradije ne bih pisao o njima, kao ni o crkvi, školstvu, zdravstvu, privredi, jer to ne bi bilo dobro ni za koga.

Što se tiče sekti kod nas, u Srbiji, verovatno se misli na verske zajednice koje propovedaju nešto što je različito od pravoslavne dogme, a na šta one imaju pravo jer su registrovane kao verske zajednice ili čak kao udruženja građana. Slažem se da nekima od njih treba odseći obe ruke, ali ne zbog onoga što propovedaju već zbog onoga što rade: vrbovanje dece i ljudi slabe volje i karaktera i njihovo udaljavanje od porodice i društva je pojava koja bi se morala sankcionisati zakonom, što je teško izvodljivo s obzirom da nam ni pravosuđe ništa ne valja. Zamislite samo naziv - ministarstvo pravde. Ministarstvo sa takvim nazivom moglo bi se nalaziti samo na nebu, sa svetim Petrom kao ministrom. Neša tvrdi da je dobar pravoslavac i da pola veka ide u crkvu. Ne slažem se da je neko dobar pravoslavac ako samo ide u crkvu pa ponekad pitam ljude iz zabave, da nabroje 10 božijih zapovesti i da priznaju kojih se to pridržavaju. Rezultati su poražavajući. Za još bolje (nabeđene) pravoslavce imam ključno pitanje: šta je to Sveti Duh? Dobar pravoslavac ne bi trebao da se plaši sekti zato što je njegova vera jaka. Nadam se da ovim nisam nekoga uvredio jer ovo nisu stvari koje moramo znati da bi verovali u Boga i mnogo su važnija naša dela, jer ona čine dobrog pravoslavca isto kao i dobrog budistu ili dobrog muslimana. Ja sam takođe pravoslavne vere i ne mislim da je menjam dok sam živ. To me ipak nije sprečilo da istražujem svet u kome živim do njegovih krajnjih granica i da dam svoje tumačenje, jer ljudska znatiželja je ogromna a imao sam i prirodne predispozicije. Već sam ranije naglasio da sam doživeo spontanu astralnu projekciju a uz to sam ponekad imao i izuzetno precizne proročanske snove, takođe spontane. Ja ovo nisam tražio ali ako se već desi onda nećete ostati hladni na tu činjenicu i pošto ovo neverovatno iskustvo prepoznajete kao neku vrstu poziva, krećete u istraživanje nepoznatog. Ne možete ići ulicom uvek pognute glave jer ćete se možda sudariti sa nečim ili zalutati. Tekstovi koje pišem dakle nisu propovedanje nikakve vere već samo moji putopisi sa tih putovanja. Čitalac je morao da primeti visoku moralnost tih tekstova i činjenicu da postoji prag koji ne prelazim kada to nije potrebno. Slično se desilo sa navodom molitve koja je izgovorena prilikom jedne moje inicijacije i koju i moj sugrađanin pominje.

Dok sam pisao u meni su se probudila sećanja na svu veličanstvenost tog trenutka pa sam tu molitvu nazvao najsvetijom od svih molitvi. Trebalo je da dodam: za mene i u tom trenutku. Ješua koji se tu pominje je Isusovo pravo ime izgovoreno na jeziku kojim je i on govorio - aramejskom. Čudi me da se to ne zna. O toj molitvi mogu još da kažem da se ne izgovara na uobičajeni način već vibriranjem samoglasnika, što izaziva treperenje našeg energetskog bića a time i promenu svesti koja zatim dovodi do inicijacije. Nisam je naveo u celini jer se ne koristi svakodnevno već samo jednom u životu a možda bi mogla da proizvede i neke neželjene posledice, što baš nikome nije potrebno. Sad se sigurno pitate kako nešto toliko sveto može da proizvede nevolje, a ja odgovaram - pa i velika ljubav može da dovede do ubistva voljene osobe ako se javi ljubomora i to je sve što treba reći ovom prilikom. Primetili ste da gnozu ne nazivam verom, jer za mene ona to nije, već naukom pošto ima svoje metode i predmet istraživanja. Gnostička ideja spasenja je vrlo slična budističkom konceptu prosvetljenja i takođe ne može biti izražena rečima već samo osećanjima. Koliko znam postoje verske zajednice koje u svom nazivu imaju reči gnoza i crkva, ali takođe znam da one nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa istinskom gnozom (spoznajom) i nemojte se zbog naziva navući na njihovu priču. Pojava A. Kroulija i njegove doktrine zvane Thelema izrodila je nekoliko gnostičkih religioznih organizacija a ni o njima ne treba trošiti reči.

Da ne pomislite da je i Majkl osnivač neke sekte reći ću to da je on samo jedan u dugom nizu učitelja koji prenose tajno znanje kroz vekove i da je dosad imao samo dva učenika a sad i trećeg, pošto smo nas dvojica odustali od dalje obuke. Poreklu ovog znanja se gubi svaki trag u dubinama istorije (Majkl tvrdi da ono potiče sa Atlantide) i prenosi se iz prostog razloga da ne bi bilo zaboravljeno, tako da nije namenjeno širem krugu ljudi. Prenosioci ovog drevnog znanja postoje u svim konfesijama i stoga ga ne treba vezivati samo za hrišćanstvo, ustvari ni za bilo koju veru uopšte jer se ne radi o dogmi (a gde nema dogme takođe nema ni sekte), već o ličnom spiritualnom iskustvu. Neki principi su zabeleženi u kolektivnoj svesti čovečanstva i zbog toga je moguće i samostalnim istraživačima da dođu do velikih istina. Ali tada dolazi do raznih iskrivljenja i do stvaranja lažne - magičke slike sveta. Ovo je posebno prisutno u primitivnijim ljudskim zajednicama. Priča dalje ide ka Velikom belom bratstvu i anđelima čuvarima pa je ne bih iznosio jer je suviše neverovatna savremenom čoveku (jer se ne radi o ljudskim bićima) i postoji opasnost da opet budem pogrešno shvaćen. O gnostićkom hrišćanstvu sam već pisao a moj učitelj svoj sistem spoznaje istine nikada nije nazvao gnostičkim, a kamoli gnostičkim hrišćanstvom već sam ga ja povezao čitajući literaturu i pronalazeći dosta sličnosti. Mnogo je tačnije da se hrišćanska terminologija koristila zato što smo obojica hrišćani i što je to u našim umovima vezano za mistično i sveto. Da smo budisti verovatno bih dao naziv gnostički budizam, a to bi tek bila budalaština.

Ova terminologija a donekle i ikonografija se koristi u početnom i srednjem stadijumu obuke a kasnije se sve radi mnogo drugačije. Učenik se okreće svom unutarnjem biću i tu otkriva najveće istine. Ovo i jeste ono o čemu nameravam da pišem i zato mi je žao što sam uopšte pominjao gnozu i Boga. Ovde se to odmah shvata kao napad na veru, lično mišljenje je apsolutno zabranjeno - stari dobri srednji vek. A poziv na krvave ratove i širenje najcrnjeg nacionalizma je dozvoljeno. Šta tek da kažu muslimani, koji takođe čitaju ovaj časopis, na moje pominjanje "najsvetije od svih molitvi". Zbog svih ovih razloga sam izbegavao da iznosim svoje lično viđenje (i što je važnije - iskustvo) spiritualne prirode kosmosa, sigurno bih ispao loš pravoslavac, ali sad vidim da sam pogrešio. Nažalost, ta tematika u mojim tekstovima je prošla i dalje se neću baviti njome.

Za sve vreme obuke me je posebno zanimalo kakve praktične primene bi moglo da ima svo to znanje, ali Majkl mi nije dozvoljavao da razmišljam na taj način. Kako sam sticao znanje i neke moći postalo mi je jasno da se to nikako ne bi smelo koristiti na način kako je naučeno jer bi se tada radilo o magijskom uticaju (a to znači namerna promena naše okoline). To je uvek protivprirodni uticaj pa zovite ga crnim ili belim, svejedno - posledice su neizbežne i loše. Tvrdim da bih za manje od pet minuta mogao da naučim svakog muškarca kako da osvoji i seksualno uzbudi bilo koju ženu u svojoj blizini a da je ne pogleda i ne progovori reč. Pa zamislite koliko bi tu bilo zloupotrebe i kakve bi se zombi veze stvarale, a o posledicama je bolje da ne govorim. Ovome me nije učio moj učitelj već sam analogijom izvukao iz slične operacije sa potpuno drugim ciljem. Iz ovoga primera se može zaključiti koliko ovo znanje može da bude opasno u nečijim rukama - ako naučite jednu stvar, analogijom odmah znate i deset drugih, i zato se učenik pažljivo traži godinama. Pošto se slažemo da ne bi trebalo da utičemo na svoju okolinu onda nam jedino preostaje da utičemo na sebe. Zašto nam je uopšte potrebno da ženu osvajamo na taj način a ne rečima i pogledom, što je mnogo uzbudljivije za oboje? Da nismo možda sinje kukavice? A ako smo tu kukavice kakvi smo tek u nekim ozbiljnijim situacijama? Pa mi smo dakle skroz truli! E tu sam pronašao mnogo mesta za primenu stečenog znanja i savršeno se uklopilo, jer makro i mikrouniverzum su, ne zaboravimo, jednaki, a pritom ne delujemo na okolinu već na sebe. Čak i ovome se Majkl protivio a pošto sam praktičan čovek njegovo mišljenje po tom pitanju me nije zanimalo. Da bi bilo jasnije daću jedan primer. Evo šta sam stvarno mislio kad sam vas pozvao da razmišljate o svetu u kome se nalazite a kasnije i o sebi. To dvoje treba sjediniti.

Ako pogledamo oko sebe videćemo sve ono što smo postigli u životu. Naš stan ili kuća, stvari u njima, supružnik, deca, naš auto, posao - sve je to rezultat ispunjenja nekih naših želja. Pored još nekih zaključaka moglo bi se reći i da smo mi mašina za ispunjenje želja koja je radila celog života. Sad postavljamo pitanje: zašto onda mislimo da nismo stigli baš nigde? Odgovor je: nije tačno, negde smo ipak stigli. A zašto nemamo vilu na Dedinju od milion evra, najnoviji mercedes, supružnika o kome smo maštali i posao koji volimo, sa ogromnom platom? Moja drugarica mi je odgovorila da tako nešto nikad nije poželela ali samo joj delimično verujem jer se stalno žali na svoju životnu situaciju.
Ako smo i poželeli zašto se nije ostvarilo? I još važnije - zašto nam se ostvaruju i stvari koje nismo poželeli ni neprijatelju? Šta nije u redu sa tom našom mašinom za želje? U kakvoj su vezi desetine hiljada misli koje moramo hteli - ne hteli da propustimo svakodnevno kroz naš um, emocije koje one izazivaju i svet koji smo stvorili? Sad ide uobičajeno pitanje - da li bi nas to bogatstvo i izobilje
stvarno i usrećilo? Nasuprot mnogima ja odgovaram da bi. Novac donosi slobodu. A zdravlje, ljubav, prijateljstvo..? Da ne bismo previše filozofirali (a za sve ovo imam sjajan odgovor), ovaj život moramo proživeti ovako ili onako. Ja mislim da je bolje ovako. Ko se ne slaže sa mnom
neka ne čita, bar to nije problem, ko se slaže a ne želi da se promeni na bolje, može da čita jer pišem o zanimljivim stvarima i neće mu biti dosadno.

Posle ovoga vam je jasno koliko je nebitno koje smo vere, i da li sam ja sekta, koja molitva je najsvetija ili ko je dobar pravoslavac. Radi se o našem životu i o našoj sudbini - dobroj ili lošoj, verujte da to manje zavisi od horoskopa a mnogo više od naše lude glave i ja ću to veoma jasno i dokazati. A moći ćete sve to i da proverite u realnom životu. Jedini pravi i istinski problem je što je ego kod odraslog čoveka velik kao planina i teško ga je izbaciti iz težišta. Do sad ste shvatili da govorim baš o promenama ega i iako to može da zvuči bolno, naše "Ja" će morati da pretrpi dosta
promena ako želimo sebi dobro. U svemu tome će nam pomoći neke tehnike koje ću navesti i koje se koriste u gnostičkoj obuci za sasvim druge ciljeve, a koje se ne mogu zloupotrebiti i kao kruna svega tehnika koju je Majkl dobio na sedmom astralnom nivou a koja je raketni motor za ostvarenje želja. Ovu tehniku ću testirati još nekoliko meseci pre nego što je objavim a dotle će biti još mnogo zanimljivih stvari.

U prošlom broju sam objasnio o čemu se u principu radi i ako se neko uplašio što se tu spominje smrt neka se ne sekira, ništa mu se loše neće desiti, ali je iskustvo zaista dramatično i posle njega čovek se menja na bolje i sve što mu se dešava radi za njega. Veličina ovog procesa je u tome što se ni na koji način neda zloupotrebiti, što čoveka tera na akciju i pomaže mu u njoj (kao da nam neko govori prave stvari koje treba da radimo u datom trenutku) i što nas budi iz apatije u koju smo svi zapali sticajem okolnosti i nesposobne politike - mislim da je glavni problem ovog društva potpuni i trajni gubitak svake nade. Svi koji su prošli kroz iskustvo bliske tj. kliničke smrti (čuveni tunel sa svetlom na kraju) su drastično izmenili svoje poglede na svet. To je zato što im se božanska iskra potpuno izdvojila i ego im više nije dominantan.

Sada bih postavio pitanje čitaocu: da li postoji bilo šta u čemu ste sjajni? Mislim na neku veštinu ili sposobnost od koje bi mogli da živite ako biste izgubili posao ili ako bi ovaj svet iznenada propao. Ako ne postoji, zašto ne postoji? Nemate vremena? Pronađite nešto što je u vašoj sferi interesovanja pa se usavršite u tome dok ne postanete sjajni, ako ne i najbolji. Može to da bude gajenje biljaka, ribolov, rad u nekom kompjuterskom programu, umetnost, neki zanat ili slično. Sledeća stvar je isto tako bitna: kakve su vaše fizičke sposobnosti, da li redovno vežbate i jačate svoje telo i ako ne, zašto ne? Mrzi vas? Eto prvih simptoma da mnogo toga nije u redu. Jačanje volje je veoma važna stvar kako u gnostičkoj obuci tako i u životu. Počinje se tako što sebi zadate neke sitne zadatke koje morate izvršiti recimo tri puta dnevno, u neko određeno vreme. Može to da bude telefoniranje prijateljima, pozdrav Suncu prilikom izlaska, u podne i na zalasku ili šta god vam padne na pamet. Ako se nekad i propusti idemo dalje. Majkl mi je zadao da svako jutro ustanem u pet sati, odem do potoka koji je bio udaljen oko kilometar i da se umijem u njemu, bilo leto ili zima. Izdržao sam samo mesec dana i on me nije dalje gnjavio sa tim jer sam uvideo šta se dešava. Sve što sam hteo da uradim se dešavalo mnogo lakše jer se otpor u meni i okolini drastično smanjio. Čovek koji bi ovu vežbu radio svakodnevno dve - tri godine, tvrdim da bi stekao veliku moć jer se njegovoj volji ništa ne bi moglo odupreti. Ne izgleda teško dok čitate o tome ali verujte da jeste. Po mom mišljenju sposobnost čoveka da stoji uspravno, uzdignutog čela pred bilo kojom osobom i pritom da oseća snažnu i nepobedivu volju duboko u sebi je jedna od najvažnijih stvari u životu. Poznavanje načina na koji naše telo i um funkcionišu u jedinstvu znači i poznavanje drugih i tu je naša prednost neprocenjiva. Ispunjenje želja o kome govorim je samo posledica toga. Sve što želimo u životu uvek zavisi od drugih jer je čovek društveno biće. Ako bi živeli sami u pustinji ne bi bilo ni želja ni njihovih ispunjenja, ego bi se povukao u dubine a naša božanska iskra bi sijala kao Sunce. Sada uviđate zašto se isposnici povlače iz sveta i zašto su oni sam vrh čovečantva. Ali pošto mi nismo isposnici i nećemo to ni biti jer za tako nešto smo previše mali, onda pokušajmo da hrabro pogledamo sudbini u oči i učinimo nešto dobro za sebe i svoju okolinu. Pošto je ovo vanredni tekst, izvinjavam se što nisam dao odgovor na pitanje iz prošlog broja. Puno pozdrava

Zoran iz Zemuna

KRAJ

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2007, 10:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

tekst broj 7

Iskorenite haos iz svoje glave

Najveći problem ovde kod nas, koliko sam video, je taj što je strah neverovatno zavladao, što su ljudi, prestrašeni za svoju egzistenciju potpuno izokrenuli shvatanja međuljudskih odnosa kao i svih vrednosti i - što je time ubijena svaka ambicija i inicijativa, a zlo se može očekivati od najbližih

Posle kratke pauze evo nas ponovo u sedlu, pa da krenemo sa nekim odgovorima koje dugujem čitaocima. Svima koji žele da stupe u kontakt sa mnom moram da odgovorim sledeće: ne samo da nemam slobodnog vremena, nego ne znam zašto bi me neko bilo šta pitao kad još nisam ni počeo da iznosim prave stvari. Objaviću svoju email adresu ali tek kad bude dovoljno materijala za pitanja. Ako ste imali neka mistična iskustva savetujem da ne obraćate previše pažnje na njih, jer su ona samo znak da je vibracija vašeg spiritualnog bića porasla, a pošto niste obučavani u nekom organizovanom sistemu slabe koristi ćete imati od njih. Cilj mojih tekstova do sada je i bio da čitanjem podignete svoju vibraciju na viši nivo, da počnete da razmišljate o bitnim stvarima koje čine naše živote i da se spremite za činjenice koje tek dolaze. Očigledno da je to uspelo mom imenjaku Zoranu iz Pirota, čije pismo me je zaista obradovalo. Generalno govoreći: ako ste imali bilo kakvo "mistično" iskustvo u svesnom tj. budnom stanju (vizuelne i posebno slušne halucinacije) ili ono što posebno iritira - ako stalno mislite da ste pod nečijim magijskim uticajem, nažalost moram reći da su to u mnogo slučajeva znaci pucanja psihičkog integriteta, izazvani teškim vremenima u kojima živimo, i da je vreme da se obratite lekaru jer vam magovi, proroci i slične ljudske fekalije sigurno neće pomoći. Ono što mogu da obećam je da ću već danas dati čitaocima način na koji mogu da drastično izmene svoju sudbinu na bolje i da ću se truditi da to bude jasno i osnovcima, tako da neće ni biti potrebe za pitanjima. Dakle moraćete sami da iskujete svoju sreću i za to će biti potrebno dosta truda jer je borba sa samim sobom izuzetno teška (u šta ćete se ubrzo i uveriti). Sticanje tog znanja me je koštalo nekoliko desetina hiljada dolara i vreme je da se to objavi jer nije realno očekivati da naš narod ima te pare (posebno ne za tako neizvesne stvari) i da može da dođe do izvora znanja, pošto istih nema u našoj zemlji. Ako vam se učini da ste negde pročitali nešto slično, znajte da niste, jer sam i ja čitao tone ezoterične literature a nigde nisam našao prave odgovore - čak ni približne. To je zato što ni autori nemaju pojma o čemu pišu a uglavnom se radi o prežvakavanju prastare ezoterije - kad je nivo ljudske svesti bio na mnogo nižem nivou.

Iako sam se trudio da ne iznosim ono što sam naučio o strukturi univerzuma ne vidim načina da bez toga nastavim svoje izlaganje. Pošto ću se osloniti samo na sećanja nadam se da ću biti jasan svima. Prastara legenda indijanskog plemena Dakota glasi otprilike ovako: Veliki Manitu je okupio oko sebe neke od svojih kreacija i rekao: "Želim da od ljudi sakrijem nešto sve dok ne budu spremni za to. Želim da sakrijem način na koji oni kreiraju svoju sopstvenu realnost". Orao reče: "daj ga meni i ja ću ga odneti na Mesec gde ga nikad neće naći". Manitu reče: "Ne, jednoga dana oni će stići tamo i pronaći će ga".
Riba reče: "daj ga meni i odneću ga na dno okeana, gde ga nikad neće naći". "Ne, i tamo će stići jednog dana". Tako se izredaše mnoge životinje sa jalovim predlozima, dok se ne javi i krtica koja živi u grudima Majke Zemlje i mada nije imala fizičke oči videla je spiritualnim očima: "Sakrij ga duboko u njima samima". Veliki Manitu učini baš tako.
Mudrost starih Dakota nije imala granice.

Svi mi smo jedno i istovremeno delovi celine, napravljeni od iste tvari. Sve živo i neživo je deo jednog sveobuhvatnog izvora energije koji se zove Univerzum. Svi smo deo kreatora za koji postoji i termin Bog. Ovde se ne misli na Boga u religioznom smislu već na Boga koji je sveobuhvatna živa energija. Pošto smo vi, ja i svi drugi jedno, bilo šta što uradimo ima uticaj na sve ostale. Znači ako imate neke loše misli one će se odraziti na sve ljude, posebno na one u vašoj okolini i oni će vas izbegavati. Takođe, pojava pozitivne ličnosti će se pozitivno odraziti na okolinu. Ovo ste sigurno primetili već mnogo puta. Zašto onda ne vidimo da smo jedno sa svim ostalim? Postoje tri dobra razloga za to:

1. Celina je previše velika da bi je sagledali. Možemo da vidimo samo mali deo Zemlje na kojoj stojimo.
2. Pošto smo unutar celine naša perspektiva ne dozvoljava da je sagledamo. Ako posmatramo našu kuću iznutra, mi ne znamo kakva je ona spolja dok ne izađemo napolje. U fizičkom telu slabe su nam šanse da sagledamo i delić složene strukture univerzuma.
3. Odnosi između delova celine izazivaju posledice a one imaju efekat kašnjenja u fizičkom svetu. To znači da sve što uradimo ili pomislimo izaziva posledice ali zbog toga što one dolaze sa zakašnjenjem mi nismo svesni da smo odgovorni za njihovo izazivanje. Ovaj efekat kašnjenja je neophodan jer bi u suprotnom došlo do haosa. Zamislite da se svakom ostvaruje odmah sve što pomisli. Efekat kašnjenja je sve manji što podižemo frekvencu svoje vibracije i približavamo se suptilnijim svetovima. Na Astralnom planu nema efekta kašnjenja i zato se svaka naša misao trenutno realizuje u finoj astralnoj supstanci.

Ako smo svi jedno zašto smo u razičitim telima? Pokušaću ovo da objasnim iako me jeza hvata jer se radi o apstraktnoj logici. Bog ili sveobuhvatni izvor energije je sve i on je jedno jedino. Kad je nešto sve i samo jedna stvar ono nema početak ni kraj tj. nema granice. Bilo šta što ima početak i kraj ne može biti sve. Bog je univerzum u kome živimo i on nema
kraja. Ako je nešto sve onda se javlja dilema jer je jedini koncept koji je tada nemoguć onaj o shvatanju i iskustvu sebe. Koncept o "sebi" jedino nam može biti razumljiv ako postoji neko ili nešto sa čime se možemo porediti. Koncept o sebi je jedina stvar koju Izvor nije iskusio. Kažem iskusio jer je On kao sveznajuć sigurno intelektualno svestan sebe ali to ipak nije mogao da iskusi. Tako je došlo do prvog razdvajanja, koje se koristi kao termin kada se objašnjava postanak svih stvari. Originalni izvor energije ili Bog se privremeno razdvojio na dva dela kako bi svaki mogao da opazi refleksiju sebe u onom drugom. Rezultat je dve različite ali istovremeno identične verzije svega. Sad je Bog u stanju da iskusi svoje "sopstvo" ali dve razdvojene celine nisu pa se deljenje na dva nastavlja u nedogled. Ovo se može predstaviti tako što sednemo između dva ogledala i posmatramo. Refleksija svetla se nastavlja zauvek. Pa gde smo onda mi u toj priči? Mi smo na kraju tog procesa razdvajanja jednog na dva i nalazimo se na putu ponovnog sjedinjenja sa celinom. Čak smo i sami razdvojeni na dva i spajanjem tih delova počinje put nazad ka Bogu, ali o tome nešto kasnije. Što smo dalje od Izvora ili Svetlosti to je mračnije. Ovde u fizičkom svetu smo jako daleko od Izvora. Bog je svetlo a tamo gde nema svetla je tama. Tama ne postoji kao takva nego je samo odsustvo svetlosti. Bog je dobro, tako da zlo, koje je samo odsustvo dobrog, ne postoji. Tako dolazimo do zaključka da su svetlo i tama, dobro i zlo samo dve suprotnosti jedne iste stvari na skali od ima do nema. Ovi dualiteti suprotnosti su nam neophodni da bi sticali iskustvo (jer ako je stalno svetlo ne bi znali za tamu). Mada ružno zvuči, ovo objašnjava neophodnost prisustva zla (i zato ne treba kriviti Boga). "Đavo ništa drugo ne radi nego svojim prisustvom veliča Boga" - Elifas Levi. Mi se slažemo da đavo ne postoji već se tim terminom prikazuje odsustvo dobrog tj. ljubavi.

Ili recimo, ako iskusimo temperaturu tada znamo za toplo i hladno. Hladno je samo odsustvo toplog. Znači toplo i hladno su isto (temperatura), ali na dva različita kraja skale. Molim vas da ovo dobro shvatite jer dolazimo do važnih stvari. Koncept dualiteta se takođe pojavljuje i u ljudima. Unutar nas su dve suprotnosti: ego i božanska iskra (ovo je i odgovor na pitanje: ko misli a ko te misli posmatra?). Božanska iskra ili Više Ja je ono što mi stvarno jesmo i ona je deo nas koji je ljubav ili viša vibracija. Ljubav Svevišnjeg je vibracija najviše frekvencije i približavamo joj se tako što treningom podižemo frekvenciju naše energije, ali ona se ne može u potpunosti iskusiti u fizičkom telu (koje je materija - niža vibracija) već prelaskom u suptilnija (astralna) tela. Kad se spojimo sa ljubavlju Boga to se zove iskustvo apsoluta ili prosvetljenje. Naše Niže Ja ili Ego je deo nas koji se zasniva na strahu, nižim energijama i vibracijama. Strah je suprotnost ljubavi (a ne mržnja kao što se misli jer ona je samo produkt straha). Ego dominira u nama kada božanska iskra ne pokazuje prisutnost, a to je slučaj kod većine ljudi. On dozvoljava neželjenoj ili negativnoj energiji da vlada našom svešću. Ali iako sam dosad pljuvao po egu on je neophodan da bi zaštitio naše postojanje, a to radi ispunjenjem nagona i sticanjem iskustva, nažalost uglavnom pogrešno i veoma je čvrst u toj ulozi. Ego i božanska iskra su suprotnosti istog stanja koje se zove Svesnost. Ova dvojnost ljudske svesti je zapravo iluzija. Naše je da pronađemo tačku balansa ovog dualiteta kako bi iluzija prestala. Kada se nalazimo u ovoj središnjoj tački između polova svetlost Boga li Izvora počinje da sija kroz nas. O kako snažnoj i veličanstvenoj sili se radi verujte da ne možete ni da naslutite. Stati u ovu tačku balansa znači da moramo da eliminišemo emocionalni pritisak koji potiče iz polova. Emocija je ono što nas gura na jednu od strana. Sad smo otišli predaleko pa ćemo malo zastati. Razmislite malo o emocijama i šta su vam dobro donele u životu ili šta vam sad dobro donose - ali iskreno. Eliminisanje emocija ne treba shvatiti kao nesposobnost da recimo volimo, već da volimo na pravi i neiskrivljeni način (bez ljubomore, straha od gubitka ljubavi, želje za dominacijom nad voljenim bićem - što je u suštini isto, dakle ego i njegovi strahovi).

Neverovatno je koliko ljudi imaju iskrivljena shvatanja različitih emocionalnih stanja.
Za formu časopisa ovoliko o strukturi makro i mikro univerzuma je sasvim dovoljno a pošto spremam i knjigu moraću u njoj još mnogo toga da objasnim. Najveći problem ljudi ovde kod nas, koliko sam video, je taj što je strah neverovatno zavladao, što su ljudi, prestrašeni za svoju egzistenciju, potpuno izokrenuli shvatanja međuljudskih odnosa kao i svih vrednosti, što je time ubijena svaka ambicija i inicijativa, što se zlo može očekivati od najbližih. Za ovo stanje veliki krivac je televizija. Šta mislite odakle otimanje za frekvencije, stvaranje nacionalnih servisa i slične gadosti? Ološ koji vlada ovom zemljom iz potaje to dobro zna, a evo objasniću vam o čemu se radi. Televizija je izum koji služi za kontrolu naroda, tačnije svesti naroda. Šta se dešava dok gledate TV? Vaš misaoni tok zastaje i vi nesvesno prihvatate ono što vam se servira - drugim rečima neko misli umesto vas. Nesvesno je veoma lako obmanuti i ono prihvata sve što mu se podmetne kao slika realnosti, memoriše ga, i u skladu sa time vi se i ponašate programirano (program?). Šta mislite odakle onolike reklame? Pa odatle što su veoma efikasne, jer rade na istom principu. Ovo obmanjivanje nesvesnog ćemo i mi koristiti kod ispunjenja želja i za pramenu loših crta našeg karaktera. Prema tome, gledanje televizije izbegavajte kao kugu jer je to usput i toliko neverovatno traćenje života da se to ne može iskazati. Šta je sa treniranjem volje koje sam preporučio prošli put ili sa fizičkim vežbanjem? Bojim se da i ja gubim vreme sa ovim pisanijem, ali valjda će neko pokušati. Ako smo rekli da sve što uradimo deluje na druge tako će i ljudi koji rade na svom uzdizanju pozitivno uticati na svoju okolinu i ako Bog da na pokretanje ove zemlje ka putevima napretka. Nećete verovati koliko malo je potrebno da se ukloni crni oblak iznad naše domovine. A sad, da ne bi previše mlatili praznu slamu da ošinemo pravo u centar! Kako da zagospodarimo svojim životom i svojom sudbinom? Potrebno je uraditi sledeće:

1. Moramo da podignemo nivo svoje svesnosti. Ovo znači da moramo da dozvolimo božanskoj iskri unutar nas da zasija u punom sjaju.
2. Moramo da naučimo kako da postanemo kreatori svojih misli. Ovo znači da svoje misli pretvorimo u supstancu tj. da izrazimo svoju suštinu. Čovek sve svoje vreme provodi u takozvanom "dnevnom sanjarenju" razmišljajući o stvarima iz svoje prošlosti ili o svojoj budućnosti koja se uglavnom neće dogoditi. Najblaže rečeno čovek prespava svoj život ili kako bih se izrazio u svom stilu: toliko gubljenje vremena da se to ne može rečima opisati. Kao da nam životi traju 500 godina.
3. Moramo da uklonimo svoje emocionalno breme. Ovo znači da nas upravo emocije sprečavaju u podizanju nivoa svesnosti. Ovo znači da nas emocije sprečavaju da jasno vidimo.
4. Moramo da povedemo računa o svom fizičkom telu jer bez njega nema ništa od prethodno nabrojanih tačaka. Ko je spomenuo fizičko vežbanje? Jel' neko pomislio o sprečavanju i najtežih bolesti?

Verovatno sad mislite: ko će sve ovo da postigne? Ili: da je bar dve tačke manje pa i da probamo. Ali evo lepih vesti: sve ovo se postiže jednom jedinom tehnikom koja se i lako razume. A evo i loših vesti: sada ćete videti koliki ste neprijatelj sami sebi i ko vas je uvalio u žuto blato - pa opet vi sami sebe! E, a sad veliki Manitu gde si ti to sakrio način na koji ćemo kreirati svoju realnost? Naša svesnost je ono što mi jesmo - to je božanska iskra u nama. Kada podignemo nivo svesnosti tj. oslobodimo iskru mi smo slobodni od emocionalnog i intelektualnog stanja našeg bića. Drugim rečima emocije i kalkulantske i haotične misli odmah prestaju. Počinjemo da delujemo sa pozicija ljubavi i to ne bilo koje već božanske ljubavi. Istog momenta počinje apsolutna i neporeciva promena naših sudbina i naša okolina to odmah i registruje, mada nema pojma šta se stvarno događa, a ljudi se bore da budu u kontaktu sa nama jer je to božansko stanje zarazno i prelazno. Sad vam je jasno zašto toliko čitalaca želi kontakt sa mnom. On nije potreban jer ću vam sad pokazati kako da to stanje sami postignete.

SVOJU SVESNOST (BOŽANSKU ISKRU) AKTIVIRATE TAKO ŠTO DRASTIČNO POVEĆATE NIVO SVOJE PAŽNJE. Povećanje pažnje znači da ste prisutni i da živite u SADA a ne u prošlosti ili budućnosti (pusto dnevno sanjarenje). Mnogi ljudi provedu dan u jednom od ova dva stanja: ili su nesvesni šta se oko njih dešava jer im je pažnja usmerena ka unutra (brige, crne misli i sl.) ili su nesvesni onog što se dešava u njima jer im je pažnja usmerena ka spolja (saobraćajne gužve, svađe, ogovaranja, TV i sl.) Vaš zadatak je da svoju pažnju usmerite u oba smera istovremeno, što znači i ka unutrašnjem i ka spoljašnjem svetu. Da se razumemo, ovo nije odmah lako ali morate da vežbate ako želite ovako velike promene. Ujedno to stanje je i osnova koja će nam doneti ispunjenje bilo koje želje i ako ga ne savladate džabe sva priča. Da bude jasnije: sva čula uključite na maksimum - morate dobro otvoriti oči i videti što je moguće više stvari istovremeno, morate dobro otvoriti uši i čuti baš sve što do njih dopire, osetiti podlogu na kojoj sedite ili stojite, opaziti svaki miris ili ukus ako vam je u ustima, pažljivo pratiti misli ako se javljaju. I sve ovo istovremeno! E, tek u ovom stanju ste spremni za čuda koja će se u budućnosti dešavati. Ne mislim da baš sve morate odmah opažati, jer vam je to prvi put u životu da ste zaista budni, ali svakako što je više moguće. U početku ćete možda uspeti samo par sekundi ali to vreme se produžava sa vežbom. Videćete da će vaš ego učiniti sve da vas omete u ovom zadatku jer oseća da je ugrožen. Najbolje je u početku vežbu raditi tri puta dnevno u tačno određeno vreme a kasnije na svaki sat (što i ja radim), a usput vežbate i volju. Ako biste uspeli da većinu dana provedete u ovom stanju povećane svesnosti postali bi najmoćnije biće u ovoj zemlji a verovatno i u Evropi, izuzev Italije i Češke - jer znam da tamo ima spiritualno veoma razvijenih ljudi koji itekako utiču na blagostanje svojih zemalja. Da, oni dobro znaju da je svrha postojanja - služenje zajednici. Radom na svom duhovnom razvoju mi najbolje služimo svojoj zajednici i činimo svet boljim mestom, to pokušavam da kažem sve vreme. Zamislite naslov u Njujork Tajmsu: "Srbija - zemlja svesnih ljudi. Hitno bombardovanje". E, sad sam baš prolupao od umora pa je vreme da završim. O tome kako ćete znati da li ste uspeli da podignete svoju svesnost - u mom sledećem javljanju. Puno pozdrava

Zoran iz Zemuna

KRAJ

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2007, 08:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

tekst broj 8

Cilj je prevariti nesvesno

Ako ste nekad pomislili na neku želju i odmah dobili odgovor kako je to nemoguće, kako to niste zaslužili ili kako ste suviše mali za tako nešto - da li ste naslutili ko vam to odgovara iz sopstvene podsvesti?

Čovek u toku dana propusti nekoliko desetina hiljada misli kroz svoju svest. Preciznim računanjem možemo doći do broja od 50.000 misli dnevno. Ako vam ovo izgleda mnogo reći ću da primećujemo samo manji broj misli pošto nam pažnja luta sve vreme. Da bismo videli u čemu je problem sa ovolikim brojem misli mogli bi da se prisetimo vežbe kreativne vizualizacije koju sam dao negde na početku mojih tekstova u "Trećem oku". Ovakvih tehnika postoji na desetine ali sve do jedne su nekompletne i previđaju vrlo bitne stvari. Prvi put kad sam pokušao nešto slično, poželeo sam akt tašnu punu para (zvuči li vam ovo poznato). Naslutio sam da tu nešto ima i radio sam tehniku vizuelizacije svakodnevno, ujutro i uveče kao što je i pisalo u uputstvu. I? I ništa se nije desilo ni posle dužeg perioda. Pošto sam bio uporan počeo sam da vežbam pet puta dnevno. Tada su se pojavili prvi rezultati. U svakom filmu koji sam gledao video sam torbu punu para. Gde god sam se okrenuo video sam gomile naslaganog novca. Ali na slikama. I konačno sam ipak dobio. To se desilo u jednom vrlo realističnom snu za koji sam bio ubeđen da je stvarnost (lucidni san). Ne mogu da vam opišem moje razočarenje kada sam se probudio, ali pošto vam se to sigurno dešavalo, svakako znate taj osećaj. Tada sam digao ruke od svega i napustio svaku misao o kreativnoj vizuelizaciji.

Nesvesno ne razume reči

Mnogo kasnije sam shvatio da je ta tehnika ipak imala uticaj na moj život jer je bila jedan od početaka mog puta u nepoznato. Ulaznica u svet nesvesnog. Tehnika kreativne vizualizacije koju sam naveo u tom broju "Trećeg oka" je najbolja koja postoji i možda je nekom od vas donela željeni rezultat.
Da napravimo mali osvrt. Radio sam vežbu pet puta dnevno, što znači da sam koristio najviše do dve hiljade pozitivnih misli dnevno. Šta je sa onih 48000 misli koje su preostale tog dana? Zašto mi to niko nije rekao? Da li su i one bile tako pozitivne? Blagi Bože - naprotiv! Te misli su tako ruinirale moj život da sam morao da bežim odavde ne znajući da je od sebe nemoguće pobeći. Koliko je tu mogla da pomogne kreativna vizuelizacija? - procenite sami. A sada ključno pitanje: zašto mi uopšte razmišljamo?
Da bi se setili svih gadosti koje su nam se dešavale prošlih dana, da bi mogli da mrzimo komšiju čija je kuća veća od naše i slično. Ha, ha, kakva šala. Nemojte mi zameriti to je posledica tehnika koje iznova radim zbog testiranja, i o kojima ću pisati. One donose sreću i zadovoljstvo u naš život. Naše misli služe kao veza između svesnog, sedišta našeg integriteta i nesvesnog koje radi za nas ono što mu zadamo. Neću ulaziti u priču o delovima mozga i njihovoj funkciji jer je o tome već jako lepo pisano na stranicama ovog časopisa. Ono što je bitno je da se ti delovi mozga međusobno ne razumeju i da iz toga proizilaze svi naši problemi. Kako slepome objasniti zelenu boju? Rečima? Kako će naše svesno objasniti nesvesnom šta želi da mu se ispuni? Rečima? Nema šanse! Nesvesno ne razume reči već ono za šta su one prikačene - sliku i emociju. Pa evo, neko sad želi kofer para. Ono što on stvarno oseća pritom je da je to nemoguće jer je to iskustvo ega stečeno tokom života. Nesvesno dakle razumeva samo sliku novca i činjenicu da je to nemoguće. I ništa od ostvarenja! Ko je uopšte izmislio reč nemoguće? Trebalo bi ga hitno streljati! Pa šta onda da radimo? Treba da - prevarimo nesvesno. Ovo obmanjivanje nesvesnog je toliko uspešno da vam garantujem da ćete ostvariti bilo koju želju koju zamislite samo kad budem objasnio tehniku. Ali dotle će proteći još malo vode pored zemunskog keja.
Da ne zaboravim - ljudski mozak je hiljade puta moćniji od svih kompjutera na svetu zajedno, naravno ako bi ih umrežili. Da li imate predstavu kolika je to moć? Naučnici kažu da mi koristimo samo 10 odsto potencijala mozga a ja sebi dajem slobodu da ih ispravim: mi koristimo 0.00000001 odsto mozga a i to nizašta. Čak bi nekima trebalo zabraniti bilo kakvu upotrebu mozga jer to može biti opasno za narod. Znate na koga mislim! Nesvesno ima toliku moć da je to ono za čim su tragali i templari i vitezovi okruglog stola, i magovi i kraljevi i svi drugi glupani. Kažem glupani jer je njihova svest bila na niskom nivou i nema nade da se može porediti sa svešću današnjeg čoveka. Sve u svoje vreme. Pravi tragači su bili mistici, naučnici i umetnici i njima možemo da zahvalimo na podizanju energetske vibracije čovečanstva (tj. nivoa svesti). Oni nisu tragali za Gralom, izgubljenim kovčegom i sličnim budalaštinama već za nečim drugim. Ako ste pratili moja izlaganja onda znate o čemu se radi. Evo činjenice u koju sigurno nećete poverovati: nesvesno zahteva da želja mora biti teška za ostvarivanje jer će je onda sigurno ostvariti! Taj proces ću svakako morati da objasnim jednog dana, ali za sada mi ne pada na pamet da ulazim u takve virtuelne vratolomije.

Strašila zvana blokade

Ali da se vratimo pravim stvarima. Ako ste nekad pomislili na nešto što veoma želite i pritom osetili stezanje u grudima, svrab, vatru u stomaku i slične neprijatne telesne manifestacije da li ste pomislili o čemu se radi? Ako ste nekad pomislili na neku želju i odmah dobili odgovor u glavi kako je to nemoguće, kako niste to zaslužili, kako ste suviše mali za tako nešto, da li ste naslutili ko vam to odgovara? Niste? I ta želja se nije ostvarila? Najverovatnije.
Došli smo konačno do stvari za kojom nisu tragali jer nisu ni sanjali da postoji!
Došli smo konačno na bojno polje gde se vodi bitka za našu sudbinu i našu sreću! Sada ćete čitati nešto izuzetno i molim vas za maksimalnu pažnju, a ja ću se truditi da budem maksimalno razumljiv jer se radi o najvažnijoj stvari koja se tiče naše sudbine.
Ako ste imali navedene telesne manifestacije ili misli, a jeste jer ih svi moramo imati, tada ste iskusili BLOKADE, a pošto sam obučavan na engleskom jeziku zvaću ih BLOKERIMA. Blokeri su neprijatni osećaji koji se javljaju kad pomislimo na nešto što želimo ili što treba da uradimo i sprečavaju ostvarenje - blokiraju energetski tok. To su mentalne ili emocionalne tvorevine ali se ispoljavaju i u fizičkom telu i tako objavljuju svoje prisustvo. Nastaju kao posledica pojedinih neprijatnih iskustava u ranijem detinjstvu. Kada se rodi, čovek je čist kao Sunce u duhovnom, mentalnom i emocionalnom smislu. Njegova energetska struktura je nevina da tako kažemo, ako izuzmeno neke karmičke uticaje. Pošto smo rođeni da bi sticali iskustvo, šta bi nam mnogo pomoglo da vidimo negativnu stranu života - pogađate, blokeri. Pa ko postavlja blokere u nevine dečije dušice i time im uništava sreću, život i sudbinu? Možda đavo, satana ili neka druga slična izmišljotina? Naprotiv, baš ljudi iz njihove najbliže okoline: roditelji posebno. Davno sam rekao da bi ljudi morali da polažu testove pre nego što postanu roditelji i da bi mnogima to trebalo zabraniti.
Evo primera: dete je poželelo da nešto uradi i pritom je načinilo neku manju štetu.

1. Roditelji smesta pristupaju fizičkom kažnjavanju. Plus - ti si nesposoban, nisi nizašta, samo praviš probleme i slične pogrdne rečenice.
2. Roditelj pristupa sa ljubavlju i pruža pomoć detetu u ostvarenju onoga što je htelo.

Roditelja pod broj 1 je trebalo uštrojiti pre nego što je pravio decu. Posebno što se zaklinje da su mu deca sve u životu i da svoj život ulaže samo u njih. E pa moj bato, uložio si to da ti dete kad god nešto poželi u životu to neće dobiti, jer bloker koji si mu ugradio jasno govori šta će dobiti kao posledicu (kazna i pogrda) i zato se njegovo nesvesno trudi da mu se želje ne ispunjavaju. Jasno je da svako želi dobro svom detetu ali zbog totalnog neznanja i neograničene gluposti koje vladaju ljudima upravo se dešavaju ovakva, najgora moguća scenarija. Dete je prazna knjiga u koju se upisuju svi postupci prema njemu i tako se formira baza emocionalnih reakcija za njegovu budućnost. Otkud ono zna da ga volite ako to ovako pokazujete. Mnogo ljudi misli da je odraslo bez ljubavi iako to možda nije istina. I nije samo fizička tortura uzrok blokera; često je to i nedolično i prostačko ponašanje pred detetom. Ako imate malo dete, ovaj deo teksta naučite napamet i ponavljajte uveče pred spavanje, nekoliko godina. I ujutro. Svi smo mi žrtve žrtava!
Roditelj pod br. 2 je Bogom dan i redak, ali za usađivanje blokera detetu će se pobrinuti druga deca (od lošijih roditelja) ili ljudi iz okoline. Tako svi mi moramo biti blokirani jer nismo rođeni i odrasli pod staklenim zvonom.

Put u bolest

Kad sam tragao za izvorima svojih blokera uvek sam se vraćao u vreme kad sam imao između 3 i 5 godina, tako da ovo doba života smatram kritičnim u formiranju buduće ličnosti u ovom smislu.
Da je samo neispunjenje želja šteta od blokera ni po jada. Već sam spomenuo razne telesne manifestacije koje blokeri izazivaju u nama kada pomislimo na nešto što želimo. Te manifestacije se razlikuju od čoveka do čoveka i pored nabrojanih mogu se javiti kao bolovi u leđima, česte glavobolje, pritisak u raznim delovima tela. Sada ono bitno: ako se suviše često ponavljaju (a ponavljaju se) tada dovode do bolesti u tom delu tela jer je blokiran protok energije. Moj najjači bloker je izazivao žarenje u predelu grudi i stezanje oko srca kad god bih pomislio na nešto što želim ili što bi trebalo da uradim. Sa sigurnošću tvrdim da mi je sudbina bila da umrem od srčanog infarkta i to pre vremena. Eto što mi je neko poželeo nešto lepo u najranijem detinjstvu. Iz čiste ljubavi. Znam i ko i kad, ali ne zameram jer sam to uspešno izmenio. Naravno ne radi se o promeni prošlosti jer je to nemoguće, već o promeni našeg doživljaja nekog događaja. Najjednostavniji način da se poništi uticaj blokera je da pratimo misli koje se jave kada pomislimo na našu želju. Bilo koju negativnu misao treba odmah zameniti pozitivnom sve dok ne prestane da se pojavljuje. To je privremeno rešenje (možda i trajno - nisam siguran) ali bitno je da deluje. Trajno rešenje je da se vratite u prošlost posebnom tehnikom, da zamislite kako bi trebalo najbolje i najsrećnije da izgleda razrešenje tog prvog konflikta i da ga usadite u neku vašu božansku iskru. Od tog momenta kad pomislite na neku želju odgovor koji stiže iz nesvesnog nije bloker već ona sreća koju ste naknadno usadili. Tada više nema prepreka i čuda su pred vama.

Željo, ostvari se!

Dake šta je potrebno da bi se želja ispunila?
1. Moramo postaviti ciljeve.
2. Moramo znati tehniku za ispunjenje želja.
3. Moramo poništiti blokere - tačnije zameniti ih sa nečim mnogo prijatnijim.

Samo kad su sva tri uslova ispunjena ostvaruje se i nemoguće. Nemoguće je zaista idiotska reč i idiot je onaj ko je koristi.

1. Postavljanje ciljeva. Mislite da je to najlakše? Najvažnije je da kada nešto želite odredite tačno "kada" i "koliko" inače se cilj raspline do beskraja. Ako slučajno već nemate jasno određene ciljeve ne znam šta ste očekivali od života. Ciljevi moraju biti postavljeni tako da pokriju sve oblasti života ili i dalje ostajemo blokirani. Dobro razmislite koje su sve oblasti vašeg života i razmislite šta je najbolje što bi mogli da postavite kao cilj u svakoj pojedinačno. Zapišite to negde ovog trenutka i videćete da ne ide lako. Ali ne na kompjuteru već olovkom na papiru. Ako se ne zapiše smatrajte da cilj ne postoji. To je izuzetno važno - to je prvi korak ka materijalizaciji. Ako kažete sebi: uradiću to kad bude više slobodnog vremena, znači da na vas deluje bloker. Ako kažete: što da pišem, znam ja to odavno napamet, opet deluje bloker. Vidite koliko su blokeri podmukli, izgledaju kao deo vas, kao da je to reklo vaše ja ali nije - blokeri su vaši unutrašnji neprijatelji. Nisu deo vas nego su naknadno implementirani sa ciljem da sruše vaš život.

2. Tehnika za ispunjenje želja. Ja znam tri koje deluju stoprocentno. Prva koju ću uskoro početi da iznosim donosi izvanredne rezultate ali je vreme potrebno da bi se želja ostvarila u srazmeri sa težinom želje i uloženim trudom. Vreme koje smatram pristojnim za najveće želje je najviše dva meseca. Druga koristi pisane afirmacije i sigurno donosi rezultate ali se od nje ne mogu očekivati ostvarenja čuda. Treća tehnika koja donosi ostvarenja i najluđih snova i koja je raketni motor za ostvarenje želja je Majklova tehnika koju je dobio od nezemaljskog izvora i koju ću izneti tek pošto je dobro istestiram, jer je toliko moćna da me obara sa nogu. Ona donosi ostvarenje bilo koje želje za samo četiri (4) nedelje ili brže i dosta je komplikovana za izvođenje, ali kada se jednom nauči onda pretpostavite šta dalje. Za njeno izvođenje se koristi isključivo božanska iskra u nama koja se prethodno mora potpuno izdvojiti i smestiti u predeo grudi.
Sve tri tehnike sadrže i poništavanje blokera jer bez toga nema života, a kamoli želja. Majklova sadrži podtehniku za trajno uvođenje sreće u život i u tome i jeste njena veličina: što ju je Majkl razvio i napravio kratke modifikacije koje deluju i posle samo nekoliko minuta. Da li vam ovo zvuči neverovatno? Meni zvuči - i posle svega što sam u životu video.

3. Poništenje uticaja blokera. Blokeri su tvorevine koje su umetnute (uglavnom bez loše namere) u vašu dušu i sprečavaju vas da postignete velike stvari u životu. Ako se dovoljno često javljaju mogu da dovedu do pojave i najtežih bolesti.Oni se ne mogu jednostavno izbrisati već se njihov sadržaj mora izmeniti - toliko su moćni. Ako ih zamenimo sa prijatnim iskustvom koje smo prethodno definisali oni tada rade za nas i naš put se otvara. Da li time nestaju i bolesti izazvane blokerima - nemam pojma i ne želim da pišem o stvarima koje nisam isprobao. Da li možda blokeri izazivaju sve bolesti kod ljudi? Apsolutno ne verujem u to, mada zvuči logično, i to neka bude tema za neke buduće istraživače.
Primetili ste da više iznosim teoriju nego praksu i to je iz razloga što su stvari o kojima pišem uglavnom nepoznate ali sam prošli put izneo vrhunsku tehniku povećanja pažnje koja dovodi do buđenja božanske iskre i uravnoteženja dualiteta ego - božanska iskra tj. uravnoteženja stanja svesnosti. Ako je niste radili eto vam najboljeg dokaza da su blokeri u vama pa se potrudite makar na silu. Ako ste je radili često onda već vidite prve rezultate. Ona je najvažnija i osnovna tehnika za poboljšanje kvaliteta života a i osnova tehnike za ispunjenje želja koju ću prvu izneti i evo o čemu se radi - čitajte jako pažljivo. Kad ste u tom stanju povećane svesnosti misaoni tok zastaje, emocije potpuno nestaju i vi ste u sadašnjosti. U tom doživljaju "sada" najlakše je obmanuti nesvesno tako što ćemo mu ponuditi sliku svoje želje ispunjenu emocijom kao da je ona ostvarena i javiće se konflikt: KOJE "SADA" JE PRAVO? Ostvarenje želja se upravo i zasniva na ovom REŠAVANJU KONFLIKTA, jer ako njega nema onda ostaje status quo, čemu nesvesno baš kao i astralno svetlo koje je njegov ekvivalent u makro kosmosu, isključivo teži. Nesvesno će rešiti konflikt tako što će nam bez problema ostvariti želju i ponovo uspostaviti status quo. Želju će nam ostvariti zato što ona sadrži emociju a naše stvarno "sada" (stanje povećane pažnje) je ne sadrži. Emocija u želji nosi jak energetski naboj i ona preovlađuje u slici naše stvarnosti pa je nesvesno prevareno. Shvatate princip? Ja sam pao sa stolice kada sam shvatio svu logiku ove operacije. Pa tako Majkl dolazi do kofera novca kao da su konfete! Samo mogu da žalim što ovo nisam znao kad mi je bilo dvadeset godina. Ovo treba predavati u školama a ne gluposti koje nikom ne koriste. Što je najbolje, pošto je misaoni tok usporen ili ga nema ako je pažnja pojačana baš do maksimuma, blokeri koji se pojave su vidljivi kao slonovi u savani i lako ih je zameniti nečim lepšim! Sve lepše od lepšeg.

Biti na pravom putu

Sada ono što sam obećao prošli put. Kako ćete znati da ste podigli svoju svesnost?
Naravno ovo se odnosi na one koji rade tehniku povećane pažnje redovno tj. svakodnevno.

1. Doživećete jasnoću i dubinu vidnog polja - kao ispravljanje dioptrije.
2. Videćete i doživljavati stvari sa mnogo više detalja, a takva će biti i sećanja.
3. Imaćete neobjašnjiv osećaj sreće i zadovoljstva.
4. Vreme će izgledati kao da je nestalo. To je kao kad radite nešto što apsolutno volite.

Možda ima još ponešto a meni je promaklo ali ovo je sasvim dovoljno da znate da ste na pravom putu. Posebno me je impresionirala tačka 3. jer je osećaj sreće poseban, kao da je božanska iskra srećna što je prvi put slobodna a to ste u stvari vi i prvi put slobodni. Teško za objašnjavanje ali ko doživi znaće i bez mog lupetanja. Jednostavno imate utisak da sve možete. I stvarno možete! Da više ni jednu reč ne napišem, ova tehnika je dovoljna da vam promeni život iz korena i ja sam svoje obećanje ispunio. Ali mi hoćemo više, zar ne? Ima još jedna svar kod ove tehnike: probajte u tom stanju da postavite pitanje vezano za neki vaš problem. Prvi put u životu dobijaćete prave odgovore jer ste dobili najmudijeg od svih savetnika - vašu božansku iskru. Naravno, ovo tek posle dosta aktivne vežbe. Veoma je važno da ovo stanje povišene svesnosti postane sastavni deo vašeg života zauvek a za ostalo se ne sekirajte: putevi se otvaraju sa takvom lakoćom da ne vredi trošiti reči. I još nešto izuzetno, vrlo važno, zamalo da zaboravim! Božanska iskra dobro zna koji je vaš pravi životni put i odmah će početi da vas ka njemu usmerava i da ga ostvaruje. Tako će vas izvući iz blata u koje ste se zaglibili svojim lutanjem i batrganjem. Sad uviđate koliko je život samo sa egom težak i promašen.

I da ne kažete da nema prakse evo još jedne sjajne vežbe koja će vam doneti uspeh u komunikaciji i poboljšati odnose sa suprotnim polom. Polazi od pretpostavke da čovek ne voli samog sebe pa kako će ga tek drugi voleti. Da li volite sebe odmah ćete saznati. Idite ovog trenutka do ogledala i pogledajte sebe duboko u oči. Duboko do božanske iskre. Zatim recite: (prvo recite vaše ime), volim te i prihbvatam baš takvog (takvu) kakav (kakva) jesi! Ako niste odmah odmah otišli do ogledala, imate blokere. Ako ste otišli pa vam je teško ili neprijatno da ovo sebi kažete, ne volite sebe. Zadatak je da svako jutro ovo sebi kažete pred ogledalom, zagledani duboko u svoje oči. Ja sam jednom i to jedva uradio, i onda "zaboravio" 10 dana. Kakva blokada! Tehnike koje iznosim su toliko moćne i toliko pozitivno utiču na život da na kraju nećete znati zbog koje vas odjednom svi prihvataju i zašto vam jer sve krenulo, ali to nije važno. Uzmite crvenu olovku i podvucite reč krenulo!
Puno pozdrava

Zoran iz Zemuna

KRAJ

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2007, 10:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

tekst broj 9

Drage moje i dragi moji. Pre nego što počnem moram da se izvinim zbog duže pauze koju sam zbog prezauzetosti napravio. Zahvaljujem se Slavici Stefanović na komplimentu i što je inicirala da ponovo počnem da pišem za "Treće oko". Kad sam video da vam se dopadaju teme o kojima pišem počeo sam da radim na knjizi u kojoj bih konkretizovao sve što sam dosad naučio, ali pojavio se problem - knjiga je bila preobimna. Ja prvi ne volim debele knjige pa sam rešio da pola materijala izbacim, ali šta izbaciti? Sada pišem sve iz početka i po određenom sistemu pa se nadam da će do leta biti gotovo. Paralelno se bavim muzikom u svom kućnom studiju i radim kao stručnjak za kompjuterske mreže. Uz sve to testiram tehnike koje ću vam prezentovati i radim na profesionalnom usavršavanju. Barbi me gleda popreko jer i ona traži svoje. Ipak ću pokušati da vam se što češće javljam. U međuvremenu sam od prijatelja iz nekoliko zemalja saznao mnogo novih stvari iz oblasti ezoterične misli. Pauzu sam iskoristio i da porazgovaram sa ljudima o temama koje ovde prezentujem. Kao što sam i mislio - utisci nisu baš zadovoljavajući. Ljudi su još poprilično utučeni, bez nade i poleta i malo toga ih zanima. Ponajmanje da učine nešto za svoj napredak. Svi se slažu: "jeste, treba da razmišljamo isključivo pozitivno" i onda posle pet minuta utonu u trajno samosažaljenje. To već počinje da me nervira jer dokazuje staru tezu da su ljudi u dubini duše zadovoljni svojim krstom. Ne zaboravimo da je očajanje u lenjosti jedan od sedam smrtnih grehova. Smatram da je u globalu situacija dosta bolja i pokušaću da dam svoje viđenje nekih pojava i problema koje smatram bitnim. Možda se nećete složiti u potpunosti ali potrudiću se da dam obrazloženja u meni svojstvenom stilu.

Društveni procesi kroz koje prolazimo su neminovni i prirodni ali na našu žalost već poprilično traju. O čemu se radi? Kao što postoji inicijacija pojedinca postoje i faze u napretku društvene zajednice. Inicijacija (kvalitativni skok) se prepoznaje po gomili nevolja koje počnu da nas snalaze. Naravno, postoje ljudi koji su stalno u nevoljama i to nije inicijacija nego simptom totalnog srozavanja duha. Pošto smo nevolje društva svi spoznali, a i njihovu kulminaciju - sledi potpuni preporod. Pre toga mora da se uspostavi pravilna struktura socijalne hijerarhije. Sirotinje imamo i previše a u toku je porađanje srednjeg sloja i još pre toga - sloja bogatih. Ponavljam, ovo je prirodni proces i ta struktura mora da postoji jer ima svoju ulogu u pravilnom funkcionisanju društva. I sami ste videli dokle nas je doveo nestanak srednjeg sloja. Kada nas Bog pošalje na Zemlju on mora da nas udene u neki od ovih socijalnih slojeva – u zavisnosti od lekcije koju moramo da naučimo. Da li ćemo tu i ostati stvar je našeg izbora i slobodne volje koja nam je takođe data. Što se tiče bogatih treba im čestitati na uspehu i poželeti sve najbolje jer će od njihovog novca mnogi lepo da žive. Često čujemo kako im treba sve oduzeti i ispuniti socijalnu pravdu jer su zaradili na grbači naroda. Zašto kada će novac samo promeniti vlasnika i neko će ga uzeti bez ikakvog truda što tek nije dobro. Ako bi nekom milijarderu oduzeli sve što poseduje, serija grehova bi bila nastavljena i znate šta bi se desilo? Neko drugi bi nezasluženo trljao ruke i tupio o pravdi a bivši milijarder bi se ponovo obogatio. Ne zato što mu je to suđeno već zato što je bogatstvo sastavni deo njegovog psihološkog profila, misli i osećanja. Svetski novac je u rukama možda 3 % ljudi ali ga oni ne drže u trezoru kao Baja Patak već on stalno cirkuliše i od njega žive svi ostali. Novac je živa - energetska pojava i ako ga nemate dovoljno znači da ste negde u sebi zaustavili protok. Obično su to strahovi vezani za nemaštinu ili predubeđenja da mi to ne zaslužujemo. Oterajte strahove i tok sreće se automatski uspostavlja. Naravno to je lakše reći nego izvesti, ali ima vremena pa ćemo o tome više raspravljati. Moguće je doći do izobilja bez ikakvog napora - to je samo pitanje mentalnog stava. U ovom univerzumu svega ima dovoljno za sve i samo treba tražiti. Ali ne tražite nešto što neko već poseduje jer ćete nadrljati. To piše i u svetim knjigama i to je zakon. A kako tražiti – to je ostala vrhunska tajna za većinu ljudi i ja ću je vrlo rado podeliti sa vama u vremenu koje dolazi. Vreme borbe za opstanak i gladovanja čitavih porodica je uglavnom za nama pa se možemo malo i distancirati od čisto materijalnih stvari. Na primer, hajde da ponovo otkrivamo lepotu življenja.

Institucije sistema i političare ne bih previše krivio za situaciju u kojoj se nalazimo jer ne možete uraditi nešto ako ne znate kako. Problem je što ne postoji inicijalna kapisla koja bi pokrenula stvari i to nije u domenu politike. Inicijalna kapisla će biti rođena iz naše kolektivne svesti i prepoznaćete je po naglom razvoju umetnosti, nauke i kulture u širem smislu te reči. Vladari iz proteklih vekova su znali za ovo pa su obilato finansirali sve vrste umetnosti. Pojaviće se mladi ljudi koji kad budu dobili priliku ima da nas obasjaju svetlošću kakvu nismo videli. Ova zemlja je predodređena za rađanje sjajnih ljudi (sigurno ste primetili da su mališani pametniji i lepši nego ikad). Kada se oni pojave sve staro i glupavo će biti pregaženo a to i jeste ono što strpljivo čekamo. Pojaviće se onda kad ova omladina počne da radi i stvara i shvati da ništa nije naučila u školama, da su joj matori ostavili samo gomilu đubreta i nerešenih problema. E, onda to više niko neće moći da zaustavi! Potencijalna energija mladih je ogromna i traži put da izbije na površinu slično vulkanu.

Ako je restruktuiranje društva prirodan proces onda ga pustimo da radi i posvetimo se sebi – toj predivnoj tvorevini Boga i osnovnom činiocu zajednice. Nismo svi rođeni da budemo lepi, pametni i bogati. Svoj zadatak potražimo u dubinama nesvesnog, izađimo na stazu svetlosti – naš zvezdani put i sve će se uklopiti. Radom na sebi stvaramo kritičnu masu kvalitetne kolektivne svesti koja će izroditi nove vrednosti i kanalisati kreativnu energiju koja tek treba da se pojavi. Ne tražimo nešto što nije za nas jer ćemo se doživotno valjati u blatu. Crne hronike u novinama pune su takvih primera. (Dalje nastavljam tekstom koji sam napisao prošle godine)

Primetili ste da često pominjem ispunjenje želja. Ovo jeste lepa i veoma zanimljiva tema, ali u mom životu nikad nije imala mnogo značaja. Moj primarni cilj je oduvek bila korenita promena kvaliteta života i dostizanje stanja bez ikakvih želja. To je veoma poseban cilj. To bi značilo da je svaki segment mog života ostvaren u potpunosti, da imam sve što mi je potrebno i da mogu da se posvetim putu nazad ka Bogu. Možda vam ovo zvuči neobično ako posmatrate sa aspekta svakodnevnog života. Posle godina ezoterične prakse svako dolazi na to. Cilj svakog istinskog sistema spoznaje je da nas vrati Bogu i da u tome aktivno učestvujemo, a ne da samo slušamo bajke. Jedini naš pravi i ispravni put je put u okrilje našeg Tvorca. Ostvarenje želja je sporedna pojava ali istovremeno i indikator da smo nešto naučili.

Ali pre nego što se napijete sa izvora, molim vas strpite se i ispratite ono što nazivam teorijom i što je za nas mnogo bitnije. Apsolutno sam svestan da vam je svega dosta i da je previše mudrosera na ovim našim prostorima. Čovek mora da shvati da je u životnoj borbi potpuno sam. Preteška je čovekova borba za porodicu, minimum dostojanstva, časti i pravde. Nemojte pokleknuti – božija moć je u vama! Nemojte očekivati od vlasti ili nadređenih da vam pomognu. Nemojte očekivati da će vam veliki politički potresi i preokreti doneti bilo šta dobro. I dalje ćete vi biti vi, bačeni u ovu dolinu, prepušteni na milost i nemilost udarcima sudbine. Ljudi će rado skrenuti sa svog puta da bi vas povredili. Milost je izašla iz ljudskog srca, miris je nestao iz poljskog cveća. Oprostite im. Čovek je kreator iluzije – iluzije života. Iluzija je sada potpuna. Sačuvajte ove tekstove i ponekad ih pročitajte u godinama koje dolaze. Neće ni tada izgubiti ništa od svoje aktuelnosti – uvek će biti dovoljno raznih sranja da nam zagorčaju život. Bićemo samo malo iskusniji. I bićemo ponovo zajedno! Eto što vas toliko davim sa teorijom – ona je retka pomoć koju još možete dobiti. Naše druženje je obostrano korisno.

A sada posle ovog namernog izliva bljutave patetike prodiskutujmo malo o našim mislima. Misli su jedan od najvažnijih činilaca našeg života, a nažalost ta tema je veoma zapostavljena. Koliko su one važne najbolje ću objasniti na primeru. Preneću priču koju sam čuo od prijatelja: "jednom davno kada sam bio u cirkusu, primetio sam zanimljivu pojavu. Na ulazu je bio veliki slon vezan tankim užetom. Prvo što sam pomislio je: šta ako prekine uže? Mnogo kasnije mi je objašnjeno. Kad je bio veoma mlad, slon je bio vezan istim takvim užetom. On tada nije imao dovoljno snage da ga prekine i oslobodi se. Sada je porastao i dovoljno je snažan da raskine i lanac ali on to ne čini. Zašto? Zato što se nalazi u imaginarnom kavezu sačinjenom od njegovih misli koje se baziraju na interpretaciji prošlosti".

Vi ste možda u sličnom kavezu. I ja sam ranije bio. Radio sam posao koji nisam voleo. Bio sam u emotivnoj vezi koju nisam želeo. Moje misli su kreirale kavez. Kreirale su ga kada sam počeo da mislim: "ja ne mogu ..." Moj život se razlikuje od vašeg, ali možda ste i vi bili u situaciji da kažete: "ja ne mogu..." Kakva tragična i konačna zabluda!

Ponekad imamo misli koje ne želimo i pokušavamo da se borimo protiv njih. Ovo je zamka! Boreći se protiv neželjenih misli mi im dajemo snagu i na kraju bivamo nadjačani. Ko je držao dijetu ili pokušavao da prekine sa pušenjem ovo će najbolje razumeti. Svakoj misli na koju obraćamo pažnju mi ulivamo veliku količinu energije i ona se na kraju materijalizuje. Pa ovo je jedan od ključeva za ostvarenje želja, zar ne? Neželjene misli treba da ignorišemo i da uz pomoć volje umetnemo misli koje su poželjne. I ovo je jedan od ključeva. Sećate li se priče o blokerima? Sećate li se vežbi za jačanje volje? Ignorisanje nepoželjnih misli je neočekivano teška operacija. Volja je koplje svetog Đorđa kojim probada aždaju zvanu ego. Ako ignorišemo neželjene misli one nastavljaju svoj put, ali mi ih ne sledimo. Ako ih sledimo mi se gubimo. To se dešava ako je naš um nedisciplinovan. Ako je naš um nedisciplinovan mi sledimo beskrajnu kompoziciju svakojakih misli koje nas odvlače na sve strane i stižemo – gde? Nigde! Vežbanjem uma mi ga dovodimo u stanje discipline. Sad ostavimo po strani vrhunsku vežbu povećane pažnje i spomenimo još dva ključa za ostvarenje želja koji su i najmoćniji: FOKUS I KONCENTRACIJU. Ovi ključevi nas takođe uvode u stanje disciplinovanog uma. O njima će biti još reči kasnije.

Godinama unazad posmatram ljude i slušam šta pričaju. Uvek, i zaista uvek se njihova priča poklapa sa njihovom sudbinom. Njihov način razmišljanja tačno odražava životnu poziciju u kojoj se nalaze. Obratite pažnju na vaše poznanike i videćete da ako su u lošoj životnoj situaciji oni uglavnom imaju negativnu priču i stavove. Ne, nije njihova situacija izazvala da imaju negativne stavove već obrnuto. Njihove misli i reči im zagorčavaju život. To je tako očigledno. Sad je pravi trenutak da citiramo Presvetlog Budu: "Misao je sve. Mi postajemo ono što mislimo". Život je refleksija. Refleksija našeg uma. Godine odricanja, napornog rada i mentalnih vežbi da bih shvatio ono što staje u jednu kratku rečenicu! Nemam predstavu zašto je to bilo toliko teško.

Znate li nekog ko je veoma uspešan? Kako on nastupa, kako razmišlja i da li ga brinu prepreke na putu? Ako dovoljno dugo analizirate ljude, njihov nastup i priču, stičete moć da već posle par rečenica i pogleda znate dobro sa kim imate posla. Ja ih dodatno šokiram neočekivanom reakcijom. Taj skener žene imaju ugrađen u sebi ali ga koriste na pogrešan način. Ako često radite vežbu povećane pažnje (u šta čisto sumnjam), vidite stvari kristalno jasno, ništa vas neće prevariti i zato kažem da se vaš životni put otvara. Takođe i zato što nećete brinuti o preprekama jer ih neće ni biti ili će se rasplinuti kao mehuri sapunice. To je moć u svom najčistijem pojavnom obliku. To je život u SADA.

Da malo rezimiramo. Na prvom mestu moramo biti visoko moralni. Ovo zato što verujemo u Boga i osećamo njegov dah u sebi. Znamo i za osnovni prirodni zakon atrakcije. Slično privlači slično. Pošto niko ne živi izvan ovog zakona dobro, dobro razmislite šta ste privukli u vaš život i čime, i da li vam se možda čini da je vaš život van kontrole. Ono što šaljemo to ćemo i primiti. Karma brine o ravnoteži u prirodi. Ona nije ni dobra ni zla, ona samo uravnotežuje energiju. Zovite je setva i žetva, termini nisu važni. Nekad ni ceo život nije dovoljan da nam se vrati sve što smo posejali, pa slušamo o karmičkim uticajima kod novorođenčeta. Postoji tehnika za prevazilaženje karme i ona počinje tako što izgovorimo sledeće reči: "Neka bude ne po mojoj već po volji tvojoj". Znate li ko je ovo prvi izgovorio i zašto? Vidite koliko reč može da bude sveta i moćna pa pazite malo šta govorite, a posebno šta obećavate! Do velikih postignuća u životu se može doći putem božanske svetlosti i putem senke (negativne strane). Kod nas je mišljenje da je sposoban i uspešan čovek ako gazi po ljudima i ako je kriminalac. Pa vidimo i videćemo da ta priča uvek ima tužan kraj. Ova zemlja je još u senci.

Vera u Boga, prijatne misli, reči i postupci, jaka volja i samopouzdanje, postavljanje jasnih ciljeva, sticanje znanja i veština, život u sadašnjosti, KONSTANTNI OSEĆAJ SREĆE su koncepti koji nas čine uspešnim na način svetlosti. Kako se stiče konstantni osećaj sreće? Za one koji su zaboravili – vežbom povećane pažnje. Ako krenete sa tim osećajem u akciju onda znate unapred kakav je rezultat. Postoji i materijalni princip te postavke koji čini balans jer podrazumeva i upotrebu fizike ako je to neizbežno. Iako ne liči na put svetlosti, taj princip ima pozitivan predznak (važno je zbog čega nešto radimo) i uravnotežava naš put jer deluje na način koji je materiji jako razumljiv. Evo banalnog primera: da bi odbranili čast, dostojanstvo ili integritet ponekad moramo da koristimo fizičku silu kao krajnje sredstvo. Sa dva šamara sam često trenutno završavao stvari koje bi nekog poniženog gnjavile mesecima. Ima dosta stoke koja razume samo taj jezik. Nekad se za čast ginulo i ta viteška vremena su za nama ali principi su ostali. Ne zaboravimo, fizičkim svetom vlada i fizika i zato sam vežbao dok nisam stekao veliku snagu. Majkl me je naučio kako da steknem srčanost. Ovo je bitna stvar za sticanje samopouzdanja, a samopouzdanje je ključna stvar za koračanje uzdignutog čela. Tek je time čovek uravnotežen u svetovima i kompletan ratnik svetlosti na svim nivoima. Malo njih sme da krene na ratnika. A tada gnjide bivaju zgažene! Postoje stvari o kojima ne mogu da govorim.

Što se tiče ciljeva odmah ću odati vrhunsku tajnu trećeg nivoa razumevanja zbog koje mnogo toga uspeva ili ne. Da bi ostvarili cilj moramo biti nezainteresovani za njegovo ostvarenje. Ovo zvuči nelogično i suludo ali je tako i često ste mogli da se uverite u ispravnost ove teze, samo da ste analizirali događaje. Ako brinemo da li će se nešto ostvariti, znači da u to ulažemo negativnu emociju i naše nesvesno to shvata baš tako – negativno i rezultat je suprotan očekivanju. Ovo objavljujem pre vremena da bi videli koliko grešimo u životu i koliko su stvari u svojoj suštini jednostavne i pogubne ako ih ne razumemo. Nastavak glasi: svaka naša misao u tom periodu mora da podržava želju. Znači nema negativnosti; ako se pojave lupite se čekićem po glavi. Ova teza se primenjuje u periodu kad i tehnika za ostvarenje želja i na taj način se ostvaruje sve – apsolutno i neporecivo! Jednom kada krene, ostvarenje se više ne može zaustaviti! Jer nesvesno je najmoćnija stvar u prirodi ali istovremeno i najpodložnija uticaju, da ne kažem glupa. Ono radi uvek baš sve što tražimo od njega i zato pazite o čemu razmišljate. Ono, baš kao i Astralno svetlo, nema sud o našoj volji nego je samo izvršava. Posebno bih napomenuo da je veoma bitno da konačno preuzmemo odgovornost za svoje postupke jer nam niko drugi nije kriv za stvari koje nam se dešavaju. To je zaista veoma važno! Ako budete radili tehnike koje navodim videćete kako vam se otkriva jedan novi svet. Svet kakav do sad niste poznavali. Želje zaista nisu cilj, cilj je postati vladar svog sveta, vladati pravedno i živeti srećno do kraja života. Gle, ovo liči na bajku! I ovim je prvi krug zatvoren! Sledeće reči izgovorio je anđeo dok sam klečao pred njim u blještavom svetlu trećeg nivoa: "Devet je prstenova, pet je krugova. Ovde je tajna: pet je jednako devet. Krug je prsten. Otvori prvi i tada ćeš patiti!". "Neka patim, ali biću slobodan"- javi mi se u svesti. Prelepi anđeo sa šest krila se nasmeši, pokida lance iz mojih grudi i odjezdi u visine. Prvi od devet je blistao na mom dlanu. Bio sam slobodan!

Želim vam sve najbolje, Zoran iz Zemuna

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2007, 09:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

tekst broj 10

Kako se osloboditi straha od straha

Zbog čega većina onih koji dobiju na lutriji brzo sve potroše i ostanu bez para, a oni koji su pušteni iz zatvora - uglavnom se tamo i vraćaju; Ako otaljavate život - i on će otaljavati vas

Dragi moji tragači. Čitajući ponovo tekst iz prošlog broja shvatio sam da o vrlo važnom pojmu preuzimanja odgovornosti nisam rekao bog zna šta i ovog puta započinjemo naše putovanje u nepoznato upravo sa tog mesta.

Često se dešava da od drugih očekujete da urade ono što bi vi trebalo da uradite. Time im prepuštate i vašu odgovornost. A odgovornost je baš onaj faktor koji će osigurati uspeh u svemu što preduzimate.

Bez preuzimanja odgovornosti garantovano idete ka neuspehu.
Odgovornost znači da kontrolišete vaš život, u suprotnom neko ili nešto će kontrolisati vas. Kada stvari krenu loše znači da se javila greška. Vi ne preuzimate odgovornost za vaš život baš zbog toga da bi mogli nekoga ili nešto da okrivite za tu grešku. Ovo smanjuje patnju koja nastaje kad se pogreši.

Vaš sud čini da grešku smatrate nečim lošim. To je zato što razmišljate sa aspekta dobra i zla ili zato što sebe ne poštujete dovoljno. Bez grešaka nema ni napretka. Greške vas uče šta ne treba da radite i otvaraju nove opcije. Ako greške posmatrate iz dualiteta dobro - zlo, smanjujete šanse da postignete eventualni uspeh. Ova navika vas tera da se fokusirate na grešku umesto na novi put i tera vas da se sami kažnjavate. Posmatrate uspeh drugih i sebe doživljavate kao nekog ko ništa ne može da uradi a da ne pogreši. Ono što je skriveno od vas je činjenica da i drugi pokušavaju mnogo puta pre nego što uspeju. Uspeh u stvari i dolazi samo onda kada neprestano pokušavate. Ako niste uspeli u nečemu to samo znači da ste odustali pre vremena i ništa više. Ovo pamtite dok ste živi.

Odgovornost prepuštate drugim ljudima ili događajima zato što tada možete da izgradite iluziju da ste nepogrešivi i da ne snosite nikakvu krivicu za ono što vam se desilo. Ovo radite zbog straha od neuspeha. Obično se odgovornost prepušta partneru, šefovima na poslu ili čak vlastima, što je ravno kompletnom ludilu. Posle toga ih je lako okriviti ako nešto krene loše.

Postoji vrlo jak razlog zašto treba preuzeti sopstvenu odgovornost. Dobro se skoncentrišite na sledećih nekoliko rečenica jer su nove za vas i neobično važne.

Bacanje krivice na druge vam možda izgleda kao dobra stvar. Često ćete tako prevariti nekoga da vi niste krivi ni za šta. Problem je u tome što tako gubite moć. Gubite je zato što ne prihvatate učešće u događajima. Vaša personalna snaga dolazi iz činjenice da sami kreirate svoj svet. Vašu moć upravo predajete ljudima koje okrivljujete.

Da bi bili moćni morate da preuzmete odgovornost za vaš život i sve u njemu. To znači da su rezultati svega što radite samo vaši. Biti odgovoran znači biti sposoban za odgovor. Sama reč kaže.
Evo nekih pojmova koji mogu da vam signaliziraju da niste preuzeli odgovornost:
- Pravdanje: želim da oslabim i išao bih da šetam ali je napolju vrućina. Lep izgovor, ali kilaža ostaje.
- Krivica je na drugima: osim što im predajemo svoju moć još je i ružno da idemo okolo i krivimo druge za naš neuspešan život. Kakva korist od toga?
- Krivica je na događajima ili okolnostima: treba da radim ali pada kiša. Vreme ne možemo kontrolisati pa je ovo totalno nepotrebno.
- Krivica je na objektima: televizija, oružje, automobili, alati nisu dobri ili zli, već aktivnosti koje su rezultat njihove upotrebe.

Problem je što vas ljudi iz vaše okoline razumeju i prihvataju vaša opravdanja jer su i oni takvi (slično privlači slično). Što je to problem? Pa zato što se tako stvaraju neviđene lenštine: „uradio bih to ali ne mogu zato što...“ I još mnogo gora stvar – može se desiti da se upravljate po svom komšiji ili možda po horoskopu. Možda vam prođe ceo život a da ne shvatite da ste pod kontrolom. Krećete se u ritmu energije drugih ljudi. Ovo je mnogo gore nego što vam izgleda dok čitate. Razmislite sami, ne mogu više da pišem o tome jer mi se povraća.

Kad sam već pomenuo lenštine osvrnuću se za trenutak na vežbe za jačanje volje. Ako kažete: "sutra ću ustati u 7 sati" onda ustanite tačno u 7, i nemojte se izležavati još desetak ili više minuta. Rešili ste u 5 sati da prošetate sa drugaricom po gradu. Onda se potrudite da se to stvarno i desi i to baš u 5 sati. Tokom dana često kažete ili pomislite da ćete nešto uraditi i to u određeno vreme a onda bivate sprečeni ili vas jednostavno mrzi da živite. Da li ste uopšte svesni koliko tako naizgled beznačajne sitnice ruiniraju vaš život? Ako ne uradite to što ste rekli dešava se da nesvesnom šaljete jasan signal da niste ozbiljni u svojim namerama. Kad nesvesno shvati da niste ozbiljni obrali ste bostan! Kako zamišljate da ćete u bilo čemu uspeti kad ste izgubili najmoćnijeg od svih mogućih saveznika? Onda delujete što bi kompjuteraši rekli "po difoltu" , život se otaljava kako - tako, hoće li biti ili ne – daj Bože! Hajdemo do vidovnjaka ili vračare pa će nam oni pomoći. Da, kako da ne! "Draga vidovita prevarantkinjo, meni je sve crno ali ako mi ti kažeš da će sve biti belo daću ti 300 evra plus PDV 18%". Jel' nas to Bog šalje na Zemlju da vegetiramo kao biljke? Dedukcijom bi iz ovoga mogli da izvučemo još mnogo svakojakih zaključaka, ali ne mogu da se otmem snažnom utisku da ništa ne valja: šta se to desilo ljudima pa su tako potonuli? Ko je kriv? Gde je u stvari Pakao? Pravoslavlje propoveda predivnu filozofiju a opet većina radi drugačije. Ljudi mrze tuđi uspeh a ne rade na svom. I što je najcrnje, ne žele promene već se utapaju u jalovom samozadovoljstvu. Sad se ja tu nešto iščuđavam kao da sam pao sa Marsa! To je realnost i nemojmo da škiljimo kroz koprenu lažnog kritizerstva. Siguran sam, da nema krivičnih zakona mi bi se odavno poubijali međusobno. Pogledajte mog debelog komšiju i njegovu još deblju ženu. Oni svako veče stave vanglu čipsa na sto i bulje u televizor do iznemoglosti. U čemu je tu tajna? Možda sam ja previše komplikovan – živi i pusti druge da žive!

"Navika je naša druga priroda"– reče jednom agent Molder i ode da tamani vanzemaljce. Hoćete li odmah instant recept za uspeh? Radite stvari na način koji je suprotan onom do sad. Iz mojih dosadašnjih tekstova ste često mogli da pročitate činjenice koje su u kontradiktornosti sa svakodnevnim razmišljanjem. A tek ćete da čitate! Ovih pet čula koje imamo su tako dobar vodič u totalno slepilo da se to ne može rečima iskazati. Šta mislite da li se može vratiti voljena osoba koja nas je napustila i ostavila jadne i ucveljene? A sve smo nesrećni učinili da bi bili voljeni i da bi veza uspela. E, ljudi moji ovde dolazimo do još jedne od primarnih činjenica: stvari su u svojoj suštini toliko jednostavne da je neverovatno kako ih svi ne znaju. To je zato što su zamagljene čulima i iskustvom koje iz njih proizilazi. Alo, ima li koga! Zašto smo ostavljeni? Svako ide tamo gde misli da mu je lepše. Onda pokušajmo da to ispoštujemo ma kako bolelo! Ko te jednom prevari - opet će! Zašto? Treba li i o tome da tupimo? (Naravno da se može vratiti i o tome ću pisati na nekom drugom mestu – mada nema razloga). Kao što rekoh malopre: greške su tu da bi nešto naučili a ne da bi se stideli. Definicija ludila je da čovek iznova čini istu stvar očekujući da će proizvesti različite rezultate.

Moram da skrenem pažnju čitaocu na nešto. Jako mi je teško da pišem tekstove na ovaj način – neorganizovano i bez sistema. Molim vas da ne zamerite ako nešto ponovim više puta jer pišem po asocijacijama. Ako i ponovim ne može da škodi, a ako ne škodi onda može da koristi. Posle ove asocijacije na Laneta Gutovića izneću još neke zanimljive činjenice o zonama komfora i one su, kao i sve drugo, vrlo bitne za sve nas. Ako niste čuli ništa o tome onda još bolje.

Zona komfora je kolosek po kom se krećete kroz život. To su stvari koje često ponavljate i koje se dešavaju kontinuirano u svim oblastima života. Na primer, to je vrsta hrane koju uglavnom jedete. To je vrsta posla od kog živite. Mesta koja često posećujete iz ovog ili onog razloga. Način na koji razmišljate o stvarima, ljudi sa kojima se poredite. To je kolosek koji vas vodi kroz oblasti koje su vam bliske. Zona komfora je u tesnoj vezi sa predstavom koju imate o sebi. Ova predstava je promenljiva kategorija. Recimo da mislite da ste pametni, a onda shvatite da je to nebitno ako učestvujete u sportskom takmičenju. Kakva god bila vaša predstava, ona je uglavnom samo relativna.

Ako ste radnik na građevini možda se ne osećate udobno na skupu trulih bogataša. Ako ste vrhunski biznismen možda ne želite da se bavite vaspitanjem sopstvene dece. Ako vam predstava o sebi govori da morate uvek da budete elegantno obučeni onda se verovatno ne osećate udobno u starim farmerkama ili u trenerci. Što ste dalje od nekog od vaših utvrđenih šablona to se osećate neudobnije.

Ljudi obično imaju više zona komfora za različite situacije jer se predstava koju imaju o sebi menja. Kad postupate u skladu sa predstavom o sebi tada se nalazite u zoni komfora. Ako izađete iz nje javljaja se stres. Ta predstava o sebi u velikoj meri kontroliše vaše ponašanje i to radi prizivajući strahove.

Zamislite na primer da vas neko postavi za voditelja na televiziji. Recimo da treba da zamenite poznatog TV voditelja. Ala bi tu bilo smeha! Izašli ste iz zone komfora i strah koji se javlja čini da izmenite glas ili nemate pojma šta da pitate goste. Pogledajte kako pravi voditelji to rade – oni su u svojoj zoni komfora i plivaju kao ribe u vodi. Ovaj stres vas tera da se vratite tamo gde mislite da pripadate. Možda ste čuli za ljude koji veliki dobitak na igrama na sreću brzo potroše i ostanu bez para. Vraćaju se u siromaštvo jer misle da im je tamo mesto. Ljudi koji su pušteni iz zatvora se uglavnom tamo vraćaju jer, ma kako paradoksalno zvučalo, jedino se na tom mestu osećaju udobno. Vraćaju se među svoje pajtose i u okolnosti gde se odlično snalaze. Znam da neki od njih ovo čitaju i pozivam ih na jedno dobro preispitivanje. Za ovo automatsko održavanje neadekvatne zone komfora je odgovorna nesvesna kreativna misao. I to negativne predstave o sebi: "znam da nisam za to" i sl. Vrlo je verovatno da zbog ovog koncepta ne napredujete na finansijskom planu. Verovatno trošite više nego što zarađujete. Zato su i izmišljeni dozvoljeni minus na računu i ovako nepovoljni krediti. Ovo se sasvim sigurno uklapa u tačno određen nivo izobilja koji ste prihvatili kao zonu komfora. Ako se slučajno desi novčani dobitak, vi "prosto morate" hitno da ga potrošite kupujući plazma televizor ili na skupu garderobu. Poznato je da žene nikad nemaju šta da obuku (kamo sreće). Dobro razmislite o ovome jer se previše često dešava! To znači da ljudi ne žele bogatstvo ili ga se boje, što je još verovatnije. Tako ulazite u krug koji vas sprečava da iskažete svoje potencijale. Taj proces vas uvek vraća na polaznu poziciju. Prihvatajući ono što sebi kažete, dolazite tamo gde mislite da pripadate.

Bekstvo iz neodgovarajuće zone komfora nije toliko teško. Ako se osećate neudobno to ne treba da vas spreči da radite nešto. Posmatrajte emocije koje se javljaju. Ako je to strah treba da shvatite da niste ni u kakvoj stvarnoj opasnosti i korišćenjem povećane pažnje on će nestati. Već je bilo reči o tome da je strah iracionalan. Uvek se plašite unapred, a kad dođe to stvarne nevolje tada više nemate vremena za plašenje već preduzimate nešto. Strah vas neće sprečiti da uradite nešto ako mu to ne dozvolite. Kreirajte predstavu o sebi korišćenjem pozitivnih misli. Ovo podrazumeva i prizivanje volje, a to me lako navodi da opet ponavljam istu priču.

Primetili ste da često u svojim tekstovima kažem "ovo je važno" ili "ovo je bitno". Ispostavilo se da je mnogo tih važnih i bitnih stvari. Ko bi to sve upamtio, a kamoli još i ispravio u svom životu. Sada uviđate zašto je neophodno kreirati sistem za prenošenje znanja. Stari učitelji koji su kreirali sisteme, radili su to na veoma pametan način. Nisu zasipali ljude činjenicama kao što ja vas zasipam, jer to ne pomaže mnogo. Šta vredi što sam pisao o preuzimanju odgovornosti ili vežbama volje kad vi to nećete da primenite, bilo zato što čitate ove tekstove samo utehe radi, bilo zato što ne znate kako. Niti sam ja učitelj, niti ste vi učenici pa ćemo probati da zajedno dođemo do nekih rešenja koja se mogu primeniti bez nekog posebnog napora.Učitelji su kreirali sisteme koji funkcionišu na višim nivoima razumevanja. Terali su učenike da rade nešto a da ovi nisu imali pojma zašto to rade – to jest obraćali su se nesvesnom učenika. Lekcije su bile prezentovane na svim nivoima ali je samo nesvesno zaista upijalo sve što mu je servirano. Kada bi učitelj primetio svojim duhovnim okom da je učenik spreman, izvodio bi čin inicijacije. Taj često vrlo dramatični čin energetske transformacije, izazvao bi da se stečeno znanje kontrolisano prelije iz nesvesnog u svesni deo uma učenika i on bi se osetio preporođenim. Zato što je to ogroman kvalitativni skok.

Nekontrolisano prelivanje iz nesvesnog u svesno se ponekad dešava u svakodnevnom životu, na primer u slučaju jakih groznica i temperatura, u periodu teških fizičkih i psihičkih povreda i iscrpljivanja izazvanih nedostatkom hrane, vode ili sna i dejstvom opojnih droga. Tada se svetovi mešaju i ne znate šta je stvarnost a šta iluzija. Na kraju prošlog teksta sam dao opis inicijatičke vizije koja se javila posle veoma dugog perioda nespavanja. Ni danas ne znam da li mi je pitanje preneo anđeo ili je to bila slika iz nesvesnog, ali to nije važno. Važno je da sam znao odgovor istog momenta. Nemam pojma kako sam ga znao kad zagonetka spada u vrhunske tajne univerzuma, ali ispit je položen. Način mog verbalnog izražavanja se od toga dana toliko popravio da nisam mogao da se načudim promenama. Molim vas ne očekujte da vam otkrijem o kakvoj je zagonetki reč, ne zato što će se nešto desiti, već zato što je to moje lično i intimno. Ja vam sve to ionako iznosim ali na način koji vam je mnogo prihvatljiviji i zanimljiviji.
Želim vam sve najbolje

Zoran iz Zemuna

KRAJ

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2007, 08:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

tekst broj 11

U svojim diskusijama još uvek nismo zaronili do dubina istinskog znanja, ali samo se vi opustite i uživajte. Lagano plovimo površinom i uspostavljamo red u zbrci misli, osećanja i ustaljenih modela ponašanja, nadajući se da će nešto unutar bića biti pokrenuto i osvetljeno. Ovo je potpuno obrnuti način, nadam se da je funkcionalan i da ćete primetiti neke pozitivne promene već od samog čitanja. Da bi se ovo desilo neophodno je napisano pročitati više puta, jer iz prve dosta toga promakne.

Hajde da sad pokrenemo nekoliko pitanja o životu i spoznaji jer bi možda na taj način mogli da dođemo do novog kvaliteta. Ova filozofija u startu može da krene raznim smerovima, ali ja ću je navoditi putem koji će vam verovatno biti najinteresantniji. Zamislite da je putovanje kroz život nalik putovanju kroz dugačak tunel. Kada idete sredinom sve je u harmoniji i ljubavi i tada kažete: "ala je lep ovaj svet.. itd". Kada skrenete i tresnete licem o zidove tunela čini vam se da se vaš svet ruši i tada obično opsujete. Šta ako neprestano idete kao pijani i lupate se o zidove tunela kao teniska loptica? Sećam se dobro koliko me je bolelo. To izaziva patnju koja je često neizdrživa. Kažete: Bože mili, zašto me kažnjavaš kad nikom nisam zlo pomislio? Može se desiti i dešava se da svoj život prihvatite kao takav i predajete se jer pomoći nema niotkud.

Šta mislite kako nas Bog ili Gospodari karme posmatraju? Možda kao što mi posmatramo krdo divljih ponija koji galopiraju i skaču okolo bez ikakvog cilja. Ako se desi da u svojoj gordosti neki od njih upadne u kakvu duboku rupu, možete mu pomoći da izađe, ali samo ako bude sarađivao. Ako vas grize i udara ostavićete ga u tom nezavidnom položaju. Često čovek tek tada zaista počne da veruje u Boga i prihvata molitvu kao poslednje utočište. Molitva je melem za dušu, bol jenjava i vi nekako nastavljate dalje. Ali jeste li primetili da nešto opet nije u redu? Nije u redu to što ste i dalje u crnoj rupi za koju ste prethodno optužili Boga. Pa zašto bi vas on gurnuo u rupu a posle vadio iz nje? Nešto nije u redu sa tom logikom. Ponovo citiram Hristove reči: "Oče neka bude ne po mojoj, već po volji tvojoj". Ako ste se predali na ovaj način, znači da ste svoje sujete i besove ugasili, da više ne grizete i ne ritate se, i pomoć stiže. Bog neće napustiti svoje čedo. Pali ste zato što ste padu bili skloni. Često izgovaranje ovih svetih reči može vam pružiti mnogo neophodne pomoći. Napredni putnici na stazi svetlosti uvek imaju ovaj predposlednji zadatak - prevazilaženje karme. Pojam karme nemojte mešati sa pojmom sudbine kao što se to često radi. Karma samo vraća onu vrstu energije koju smo poslali jer energetski vakuum ne može da opstane. Tehnikom prevazilaženja karme izazivate to da na brzinu platite sve što ste dužni i onda ste slobodni da zaplovite ka nebesima i na miru radite na daljem usavršavanju i približavanju Svemogućem. Ovu tehniku spominjem samo zato da biste znali šta sve postoji na ovom svetu i da bi ste uvideli principe koji stoje u pozadini. Ona se krije od običnog sveta, jer njene posledice mogu biti strašne i lako bi nespremnog čoveka navela na greh. Zašto kažemo "običan svet"? Ima tu mnogo časnih, vrednih, pametnih, kreativnih ljudi pa ih ipak častimo tom bezveznom kategorijom. Šta im to nedostaje da bi se premestili na stazu svetlosti? Nedostaje im to što nisu uspostavili kontakt sa nesvesnim kreativnim umom. Kako se to radi? Eh, duga je to priča! Istovremeno, ona se može iskazati jednom rečenicom, ali ko bi je tada razumeo?
Kako bih sada rado ponovo pokrenuo priču o Egu kao glavnom krivcu, ali to se neće desiti.
Radi se o nužnosti da promenite način percepcije stvarnosti, da izmenite već definisane slike o sebi i svetu koji vas okružuje, da počnete da poštujete prirodne zakone i da pokrenete božansku iskru u sebi. To je dug i težak put i podrazumeva da nekako dođete do materijala za učenje. Istinsko znanje o funkcionisanju univerzuma je kroz vekove bilo skrivano alegorijom od profanih, zbog straha od zloupotrebe i još važnije, zbog straha da će se umanjiti njegova moć - što ima vrlo realnu osnovu. Sve to vam je zapisano i u svetim knjigama ali na način koji nije lak za tumačenje. Svete knjige vam se obraćaju na prvom nivou razumevanja, a očekuje se da uključite mehanizam za prevođenje, male iskre intuicije i analogije i eto sjajnih lekcija. Naravno, i u slučaju da se doslovno pridržavate osnovnog što je tu napisano, učinićete mnogo dobroga sebi i drugima. Problem je samo što to podrazumeva da svi ljudi čitaju i da se pridržavaju pročitanog. Tada zaista ne bi bilo nesporazuma. Pošto malo njih poštuje svetinju, morate da aktivirate više nivoe razumevanja, pročitate ono što se ne vidi golim okom i tako pomognete sebi i zajednici u kojoj živite.

Da se sad vratimo na početak teksta. Slikovito sam uporedio život sa putovanjem kroz tunel. Možda vam se dopalo to poređenje, možda nije, a da li ste se tog momenta upitali šta je to što vas gura da drljate licem o zidove tunela? Razmislite par minuta pa nastavite sa čitanjem. Zbog čitalaca koji nisu pratili ovu seriju tekstova odgovoriću da je emocija ono što vas skreće sa puta.

Ego i božanska iskra u nama (ja - više ja i sl.) su suprotnosti istog stanja koje nazivamo Svesnost. Ova dvojnost ljudske svesti je zapravo iluzija. Vaše je da pronađete tačku balansa ovog dualiteta kako bi iluzija prestala. Kada se nalazite u ovoj središnjoj tački između polova, svetlost Boga ili Izvora počinje da sija kroz vas. A da bi stali u tačku ravnoteže potrebno je da eliminišete emocionalni pritisak koji potiče sa polova. Emocija je ono što vas gura na jednu od strana. Eliminisanje emocija ne treba shvatiti kao nesposobnost da recimo volite, već da volite na prirodan i neiskrivljeni način (bez ljubomore, straha od gubitka ljubavi, želje za dominacijom nad voljenim bićem – što je u suštini isto, dakle ego i njegovi strahovi). Pojmove emocije i osećanja je teško precizno razgraničiti. Emocije nisu osećanja. One imaju vrlo važnu ulogu ulogu u spoznaji i to na način o kome nikad ne razmišljate. One su jake i nebalansirane reakcije na događaje kojima dozvoljavate da kontrolišu vaš život. Emocije uzrokuju to da imate jaka osećanja. Osećanja su način da pronađete vaš pravi put kroz život. Kada se nešto oseća ispravnim to je znak koji vam šalje božanska iskra da ste na pravom putu. Vrlo jaka i burna emotivna reakcija znači da ste svom silinom tresnuli licem o zid.

Neki ljudi jednostavno isključe svoju sposobnost da osećaju. Kada ništa ne osećate znači da je to vaš odgovor na bol. Blokiranje osećanja je jedan od načina da odstranite bol, ali ne najbolji. Kada blokirate bol tako što isključite osećanja, postajete slični automobilu bez upravljača. Sposobnost da osećate je ključna na putu kroz život. Kontrolni centar osećanja je misaoni proces. Pojedine misli vode ka iskustvu emotivnog bola. Kada ne želite da saznate nešto, to je dobar indikator da znate da će vas to dovesti do bola. Ako ne osećate, primetićete zašto je tako ako posmatrate misli. Videćete da ako iskusite događaj koji će dovesti do ispoljavanja emocija, vi jednostavno skrećete misli na drugu stranu. Drugim rečima - vi se isključujete. To možda radite uz pomoć humora ili jednostavno skretanjem pažnje na nešto drugo. Ljudi koji se previše smeju obično duboko pate.

Emotivni bol nije toliko loš. Bez bola putovaćete kroz tunel koji nema zidove. To bi ustvari bio otvoren prostor koji nema putokaze kuda treba da krenete. Ako želite da se potpuno oslobodite emotivnog bola, prvo morate da ga dobro osetite. Stanje povećane pažnje koje sam objasnio u ranijim tekstovima u "Trećem oku", vam omogućava da vidite kada ste "isključeni" - jednostavnim posmatranjem misli. Kada putujete svojim životnim putem morate stalno da procesirate energiju. Vaš um neprekidno tumači stvarnost i kao rezultat nastaju misli. Emocije nastaju kada je ovaj proces blokiran i kada postoje nagomilane misli. Ove misli su usmerene na jednu temu i onemogućavaju vas da dobijete još energije. One se vrte u krug i sprečavaju stvaranje novih misli. Ovo nam je svima jako dobro poznato.

Reklo bi se da isključivanjem osećanja čovek izbegava neprijatna iskustva. To nije tačno. Energija koja je bol ostaje u vama uskladištena da eksplodira u budućnosti ili da se ispolji kao fizička bolest. Ovo se svakako odražava na vaše ponašanje i može dovesti do toga da bol širite na druge ljude, što je jedna od najodvratnijih stvari koje vam se mogu desiti. Bola se možete osloboditi tako što ćete sebi dozvoliti da ga osetite ili razrešiti situaciju koja ga je izazvala. Moje iskustvo je da dozvolim osećanje bola, da ga dobro osmotrim i da nastavim dalje sa njim, a nikako da se borim protiv njega. Bol će sam po sebi nestati, nema tu neke naročite filozofije. Ali važno upozorenje - pazite dobro o čemu razmišljate u tom stanju i ne dozvolite mislima da kreiraju negativnu budućnost! Ako je neophodno da se brzo rešite bola, radite što je više moguće vežbu povećane pažnje jer ona trenutno eliminiše sve emocije.

Kretanje ka polaritetima pozitivno - negativno tokom života znači da ste mnogo toga iskusili i da znate šta znači biti čovek. Ako duboko u sebi shvatite da je to bila neminovnost i uspete da posmatrate stvari sa razumevanjem, tada ćete započeti putovanje kroz život bez udaranja o zidove tunela. To takođe znači da nećete prizivati karmu jer nema energije koju treba balansirati. Ovo ne znači da ćete biti bez osećanja! I dalje ćete osećati, ali nećete biti žrtve jakog emocionalnog pritiska koji je nekada kontrolisao vaš život.

Vidite dokle nas je odvelo jednostavno poređenje života sa tunelom. Šta mislite koliko bi nam trebalo da objasnimo Hristove reči: "Po tvojoj veri biće ti dato. Idi i od sada ne greši više"? To je čitava filozofija. Da li sada uviđate koliko toga može biti rečeno samo jednom kratkom rečenicom? A ispravnim tumačenjem tek ste stigli do drugog kruga znanja ili razumevanja - ima ih pet! Međutim, stvar nije samo u čitanju i razumevanju pročitanog. Stvar je u primeni. Kada čovek stupi na stazu znanja i svetlosti otvaraju mu se svetovi, jedan po jedan, i on koristeći analogiju, intuiciju i spiritualne tehnike uči sve brže, razume pogrešnu sliku o svetu koju je stvorio njegov ego (zaslepljen čulima) i počinje da imitira svog Tvorca. Počinje sa procesom zvanim "kreacija". Nakon procesa razumevanja sledi proces kreiranja. To podrazumeva rušenje pogrešne i stvaranje nove - ispravne slike o svetu. To je momenat kada uključujete nesvesnu kreativnu misao i napuštate kategoriju "običnog sveta". Zauzdavate sile univerzuma i jašete na njima poput pravog ratnika znanja. Kao što naslućujete - to je zaista izuzetno postignuće.

Ne možete ispoljiti moć ako je ne posedujete. Jedini način da steknete moć je da postanete svesni njenog prisustva. Ne možete biti svesni prisustva moći dok ne naučite da ona potiče iznutra. Unutar vas postoji čitav svet, svet misli, osećanja i snage - svet svetlosti, života i lepote. Taj unutarnji svet je vođen vašim umom i kada ga otkrijete tada ćete pronaći rešenje za svaki problem. Svet oko vas je odsjaj sveta u vama, ono što se reflektuje oko vas potražite u sebi. Mislim da je sada malo jasnije koga treba da optužite za sve vaše nevolje. Ljudski ego traži obrnuto - hajde da promenim svet jer ja sam savršen. Tu potražite izvor svih nevolja. Kada sredite i sistematizujete svu zbrku vaših misli i osećanja istog trena stičete veliku moć. Ta moć se može uporediti sa onim što su alhemičari i magovi tražili tokom vekova. Mogli bi da tvrdimo da su oni bili nastavljači prastarog znanja koje potiče iz dubina eona, ali bi samo delimično bili u pravu. Njihovo učenje je bilo iskrivljeno delovanjem ega i zbog toga se raspalo kao kula od karata krajem devetnaestog i početkom dvadesetog veka. Kada je Frojd objasnio ljudsku prirodu putem dubinske psihologije, tada je ljudskom egu zadat poslednji veliki udarac - čovek ne kontroliše ni svoj sopstveni unutrašnji svet! Ovo veliko otkriće smatram početkom novog eona ili kako neki kažu doba Vodolije, bez obzira što je stari Frojd pogrešio u samoj postavci. Ali bio je veoma, veoma blizu. Veliko otkriće ostaje veliko otkriće. Ništa mi nije bilo zanimljivije od čitanja njegovih knjiga "Psihopatologija svakodnevnog života" i "Tumačenje snova". Za svaku preporuku.

Od Frojdovih otkrića se deo stare zapadne magijske škole transformisao pod velikim uticajem sataniste Alistera Kroulija, nazad u lunarne i lunarno - solarne kultove starog Egipta, a deo je unapredio i nastavio da neguje postojeću misao i prešao u ilegalu, tj. deluje isključivo na Astralnim planovima (to je ono što nazivamo smešnim terminom "bela magija"). Ove skrivene magijske lože rade veliki posao za čovečanstvo iako o njima nećete nikada ništa čuti. Onaj ko želi da im se pridruži mora da kaže lozinku "želim da znam da bih služio". Naravno, misli se na služenje čovečanstvu i ovu univerzalnu lozinku kandidat mora da izgovori bez oklevanja - niko ne dobija šansu dva puta. Mali osvrt na Kroulija. Satanista je bio zato što je izazvao veliko zgražavanje crkve i javnosti, a ne zato što ljudi misle da Satana postoji. Greška! Ali žrtvovanje životinja, prizivanje tamnih energija i korišćenje autoseksualne i seksualne magije tipa + + i ne mogu izazvati ništa drugo do zgražavanje. Zlo mora da postoji jer je neophodno za sticanje iskustva i jer čini dualitet sa dobrim. Kako biste definisali svetlost kada ne bi bilo tame? Da bi se borili protiv zla morate ga najpre dobro upoznati, a ne okretati glavu u stranu. Kroulijeva otkrića sabrana u doktrini zvanoj Thelema su ezoteristi itekako zabeležili u svoje knjige znanja, kao što je medicina itekako zabeležila monstruozna otkrića ratnog zločinca dr Jozefa Mengelea u Aušvicu. Krouli je umro u ludnici kao težak narkoman i ta činjenica nam govori kako završavaju oni što idu putem Senke i ne poštuju prirodne zakone. Sa njim je umro i njegov kult Hrama Orijentalnih Templara (O.T.O), mada i danas neki misle da su taj rad nastavili. Postoji i struja zapadne transcedentalne misli koja vuče korene iz gnosticizma ali o njoj smo već raspravljali.

Kada čovek stekne moć, izmenom slike o sebi i svetu, ne ostaje mu drugo nego da je primeni. Što je više primenjuje to je uspešnija. Ne mogu a da se ne prisetim momenta kada sam se u to uverio. Nošen zanosom i ushićenjem izjavio sam Majklu da me Bog sluša, našta sam dobio strahovitu šamarčinu zbog svetogrđa. I zato što nisam shvatio lekciju do kraja. Ko me to sluša? Zaključite sami. Bilo je dovoljno da samo zamislim slobodno mesto za parking i ono me uvek čekalo, što se u velikim gradovima dešava samo na filmu. Bilo šta što duboko poželite (na poseban način) odmah počinje da se ostvaruje, u početku je to sjajno i začuđujuće a kasnije uvidite da ste i odgovorni za svoje misli i želje. Da, i ovo liči na bajku, ali je tako. Kontakt sa kreativnom misli uspostavljate posle dugog i napornog vežbanja, ali i ne mora da bude tako. Stvar je u tome da ojačate vašu NAMERU. Često vam krene u životu upravo onda kada to zaista od srca odlučite. To je snaga namere. Još je jača kada je protkana osećanjem besa. Znate ono: kad opsujete, ustanete i uradite nešto kako treba a svi se sklanjaju. Ta ekstremno jaka i nezaustavljiva namera se ne preporučuje jer je produkt emocije i fizičkog sveta i može se desiti da proverite treći Njutnov zakon - akcije i reakcije. Namera će ojačati do krajnjih granica i kada disciplinujete svoj um, a to je već staza svetlosti jer nema negativnih posledica.

Sećate se kad sam pisao da morate da utvrdite ciljeve za svaku oblast života? I da morate da ih zapišete olovkom na papiru jer je to prvi korak ka materijalizaciji. Sad se dopunjujem: to je i začetak vaše namere - signal nesvesnom da ste spremni! Niste to uradili, zar ne? Sada uradite. Pogledajte oko sebe! Sve što vidite je ono što ste privukli u svoj život na ovaj ili onaj način. Možda bi mogli malo da razmislite i podvučete crtu - da li je to moralo da bude tako teško, gde ste grešili i šta bi trebalo da uradite pa da privlačite samo esenciju čiste lepote? Pa o tome vas gnjavim sve vreme. Istina je još jednostavnija od toga! Ustvari, toliko je jednostavna da ljudi baš nikad ne poveruju u nju.
Kada iscrpite dugu listu materijalnih dobara koja su vam kao potrebna, zdravlje, ljubav, putovanja i slično, opet će ostati neka praznina. Da biste ispitali o čemu se radi, lezite i zamislite da vam je ostalo još samo nedelju dana života. Šta je to što morate još da završite? Zatim zamislite da vam je ostao još samo jedan dan. Šta je to što morate još da završite? Zatim vam je ostao samo jedan sat - šta je to što sad možete još da završite? Ako se dobro uživite u ovu vežbu možda ćete doći do veoma neobičnih otkrića.

Šta kvalitetna tehnika za ostvarenje mora da sadrži da bi funkcionisala? Siguran sam da ne znate odgovor jer ne biste ni čitali dovde, ovo pitam samo da zagolicam vašu radoznalost i o tome nešto više sledeći put.

Puno pozdrava svima,
Zoran iz Zemuna

KRAJ

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2007, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Vader, a zasto tekst broj 9 i tekst br. 11 nemaju naslova? Slika :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2007, 10:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da, neki tekstovi nemaju naslov, nisam uspio naći te brojeve "Trećeg oka" u kojima su ti tekstovi pa ne znam koje su naslove stavili. Ni neki naredni neće imati naslove, ali to nije toliko bitno, bitan je tekst :), naslove i podnaslove ionako stavlja redakcija "Trećeg oka" a ne autor tekstova.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2007, 13:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

tekst broj 12

Pre kratkog vremena sam pisao da će mladi da promene Srbiju. Marijin uspeh na Evroviziji bukvalno pokazuje kako će to da izgleda. Dođoh, videh, pobedih! Tako to ide. Još je otišla u glupštinu da pokaže političarima šta će ih oduvati na smetlište istorije. "Mladost, kakvo kraljevsko osećanje!" - uzvikuje Jovan Dučić. Simbolika njenog imena i naziva pesme je više nego uočljiva.

I pre nego što počnem, moram da se osvrnem na Aleksandrino pismo objavljeno u prošlom broju. Već sam pomislio da ljudi ništa ne preduzimaju od onoga što predlažem i da se zadovoljavaju samo sa čitanjem. Sreća je toliko blizu da treba biti zaista lud pa je propustiti. Tehnika povećane pažnje je dar sa neba i kao što si lepo primetila, izazvala je da te kreativno nesvesno (božanska iskra u tebi) uputi tamo gde treba. Kada diplomiraš, videćeš tek onda šta će ti doneti. Diploma nije samo slika na zidu. Samo se opusti, uživaj i obasjavaj ljude oko sebe i dalje. Tehnika povećane pažnje je osnova, a ono što čekaš stići će veoma brzo. Izobilje će biti nagrada za tvoj trud. Kakvu samo težinu nose ove reči.

I sad ono što stalno izbegavam. Majkl nije dozvolio da objavim njegovu tehniku jer previše zalazi u spiritualno. Ali pre nego što me zamrzite, široko se osmehnite. Poslao mi je drugu koju upravo testiram sa jednakim uspehom. Mislim da je mnogo bolja jer je hiljadu puta jednostavnija, a zasniva se na istim principima. U stvari toliko je slična da mi nije jasno kako to nije primetio. Uskoro će vam biti dostupna. Radi se o tome da ću vas voditi glasom a vi ćete samo da uživate. Izvodi se jednom ili dva puta dnevno po desetak minuta i donosi ostvarenje svega što poželite. Jasno je da ću morati da je snimim na CD i to mi stvara dodatni problem, ali rešićemo nekako. Knjigu sam završio i za sad je dostupna samo na CD-u (u PDF formatu) pa ko ima kompjuter može da je naruči na mail adresu: zoranizzemuna@yahoo.com. Cena za oba CD (knjiga i tehnika ostvarenja) je 500 din. + Ptt.

Dragi moji tragači za istinom. Molim vas da ovu ižvakanu reč "istina" ne shvatate previše ozbiljno. Čim se ona spomene, ljudi se uozbilje kao prase kad piški. Nema potrebe za time. Ako život shvatite kao mučenje, borbu ili niz promašaja koji bole, vi ste kao ozbiljni. Ali tako sami postavljate negativan predznak ispred svog bića. Niko ne voli takve ljude! Ako dobijete pomoć, ona će biti samo trenutna i biće vam ubrzo potrebna opet, i opet. Negativno se ne može ispraviti ukoliko ne povisite nivo svesti i čak unesete dozu humora. Šta vas to sprečava da mislite pozitivno? To što ne ide sve kako biste želeli? Izgubili ste veliku ljubav? Verovatno ste mislili da ste samo u njoj potpuno kompletni, pa ste sve činili da veza funkcioniše. Stvari se ne rade sa naporom, jer to znači da ste zalutali. Želite milione, a oni nikako da stignu? "Ne, dosta mi je i deset hiljada nečega i svi moji problemi će biti rešeni" - odgovarate. To je znak da kod vas nešto nije u redu i da nećete dobiti ni tih deset hiljada. Preispitajte vaše želje i ciljeve. Nažalost, u školama se ne uče tako važne stvari - kako da budete lagani kao pero, a struja zadovoljstva da vas nosi!

Primetili ste da pišem o običnim stvarima iz života. Nema tu ničeg nerazumljivog ili skrivenog u oblandama alegorije. Pišem o stvarima na način koji je različit od predstave prosečnog čitaoca i sa distance od nekoliko godina bavljenja mentalnim i spiritualnim tehnikama spoznaje. Smatram da su ljudi sve otkrili. Ne postoji ništa u univerzumu što je uspelo da se skrije pred gladnim očima tragača za istinom. Pri tom ne mislim na uobičajene metode spoznaje jer su one slabašne, već na istraživanje duhom. Ali ko vam kaže da je to što pišem istina? Znam i da vas moji tekstovi jako zanimaju, pa mogu da pitam - zbog čega? Da se ne biste zamarali - jedan je odgovor. U svakom od nas postoji Više Ja ili Božanska Iskra - što je moj omiljeni termin. Ako sam uspeo da stupim u kontakt sa tom strukturom u sebi, onda sasvim lepo komuniciram sa tom istom strukturom u vama, jer je to potpuno isto. Božanska iskra nas spaja u celinu sa Univerzumom. Ako su vam zanimljivi ovi tekstovi to znači da i sami počinjete komunikaciju sa nesvesnim i to je sjajno. Osećate da "nešto tu ima", a uskoro ćete moći da neke stvari proverite u praksi. Time uvodimo i naučni metod. Šalim se naravno, nauka je upravo tom proverom i zatupljena.

Ako su ljudi sve otkrili, gde se nalazi to znanje, gde da kupimo te sjajne knjige pa da i mi saznamo? Ne bih znao reći. Činjenica je da je mnogo toga zapisano u fragmentima, na raznim jezicima i u raznim kulturama. Ko bi to sve skupio, pomirio religije, ezoterične škole, naterao naučnike da se slože oko nečega? Sizifov posao. Ne preostaje nam ništa drugo nego da samostalno istražujemo.Velike stvari se ionako stotinama puta iznova otkrivaju, pa ljudi misle da su otkrili vruću vodu. Ali tako i treba. Krajnja istina je Bog ili Izvor - sve je iz njega nastalo prvom podelom, a mi smo krajnji fragmenti na putu ponovnog ujedinjenja sa svojim tvorcem. Dalje nema. Ta filozofija bi možda veoma zanimala razne mudrosere, ali nas ne zanima takvo uludo trošenje reči. Kad sam bio mali, neki stariji školarac me je ubedio da čovek u životu ima samo 10.000 reči na raspolaganju, pa sam zato ćutao nekoliko dana. Kako sam samo bio glup kao klinac, pa to je strašno!

Nas samo i jedino može da zanima praktična primena znanja. Da ga primenimo na sebi i popravimo kvalitet svog života. Reklo bi se da je to sasvim dovoljno. Ali odmah, u samom startu, nailazimo na veliki kamen spoticanja. Slobodno možemo da tvrdimo da ga je sam đavo postavio, samo kada bi takva persona postojala. Ako i ne postoji trebalo ga je izmisliti jer odlično objašnjava neke stvari. Pa hajde sad da pozitivno mislimo, hajde da postavimo ispravne ciljeve, hajde da se na njih fokusiramo jer će se samo tako ostvariti, hajde da jačamo volju i nameru. Ali jao! Pa ko sad sve to da uradi? To je tako teško da ćemo sigurno dobiti upalu mišića, pardon - mozga! Pa nije ovaj život tako loš da bi se toliko trudili! Ha, kako mi je ovo poznato. Ne sekirajte se, niste samo vi mentalne lenštine. To je u osnovi ljudskog bića! To je sveopšta pojava! Srećom, nešto će se sigurno probuditi, samo uložite bar minimum truda. A pazite sad ovo! Dovedite čoveka u opasnost da izgubi život. Dovedite ženu u opasnost da izgubi veliku ljubav. Bože mili čuda velikoga! Kakva eksplozija ekstremne namere, volje, hrabrosti i čega sve ne. Nužda zakon menja, lepo smisliše naši stari. Molim vas, ne recite mi da nemate volje! Imate je čitavo skladište ali ste lenji da je koristite. To skladište se nalazi u višim sferama uma i zato ćemo se potruditi da se popnemo bar stepenik više ili nas neće biti. Postaćete srećniji, a time mnogo doprinosite zajednici. To je poenta priče.

Srećni i ispunjeni ljudi ispoljavaju zahvalnost kada lepe stvari dođu u njihov život. Oni znaju da treba da budu i zahvalni za sva lepa iskustva u životu, a ne samo da traže. Postoji nešto što bismo mogli da nazovemo zakonom zahvalnosti i to je jedna od najmisterioznijih i najmoćnijih sila u univerzumu. Jednom kada razumete ovaj zakon i njegovu primenu, dolazite u posed veličanstvene sile koja će vam doneti ostvarenje svega što zamislite, ma šta to bilo, a takođe i ispuniti život harmonijom. Prošli put sam spomenuo zakon atrakcije, pa da se ne zbunite, postoji nekoliko ovih univerzalnih zakona i na principu svakog od njih možemo graditi tehnike ostvarenja i sve su podjednako uspešne. Pošto ovo spada u sfere više metafizike, ne bih vas previše zamarao sa time. Ali gnjaviću vas sa još malo teorije (ovog puta o ljubavi) koja je neophodna. Čitajući je, podižete frekvenciju vaše energije i olakšavate njen protok.

"Veze sa drugim ljudima su nešto što radite a ne nešto što imate. Veza je odnos koji zahteva ulaganje. To je takođe odraz unutrašnjeg, što će reći da je osoba pored vas vaše ogledalo. Kada vas ta osoba ne poštuje, budite sigurni da ni sami sebe ne poštujujete. To se ogleda u činjenici da dozvoljavate da se tako odnose prema vama.
Pokušaću da objasnim četiri principa koja donose srećan i dugotrajan ljubavni odnos. Ovi principi su zasnovani na univerzalnom zakonu i nepromenjivi su. Pomoći će vam da umesto žrtve postanete kreator ljubavi. Sada ćete i bolje da shvatite šta znači preuzimanje odgovornosti i ljubav prema sebi.

1. Prestanite da kontrolišete partnera i da upravljate njime.
2. Pronađite svoj cilj i stavite ga na prvo mesto, mnogo ispred ljubavi.
3. Praktikujte odvajanje. Ovo znači da vam je um smiren i da se ponašate kao da vam partner nije potreban.
4. Praktikujte odsutnost i ravnodušnost. Ovo znači da postavite zamišljenu emocionalnu distancu.

Ovi principi su siguran način da ostvarite trajnu i uspešnu vezu, da ne postanete njena žrtva i da vas partner voli zauvek. Zašto? Odgovor je vrlo jednostavan:

1. Ljudi vole samo ono što nemaju.
2. Ljudi se opiru svemu što ih kontroliše ili ograničava.
3. Ljudi će više voleti sebe nego vas ako su prinuđeni na izbor.

Radi se o tome da ćete na ovaj način "osećati" ljubav prema nekome a ne imati emociju ljubavi. Problem je što emocija ljubavi u većini slučajeva proizvodi strah od gubitka, a time je ljubav završena. Nećete se previše mešati u život partnera ili "sve činiti za njega" (što izaziva odvratnost kod ljudi). Osećanje ljubavi potiče iz Višeg Ja, a emocija ljubavi iz Ega, što uvek i obavezno donosi samo nevolje. Osećanje vam omogućava da kreirate ljubav, a emocija da postanete njena žrtva. Shvatate razliku?

Nažalost, svi znamo da je ovo lakše reći nego izvesti. Postoji samo jedan način: morate da shvatite šta leži u osnovi. Sledeće rečenice ugradite u um i neka vam budu putokaz u životu i ikona na zidu. Vi ste rođeni kao apsolutno kompletna ličnost. Svi ljubavni problemi potiču iz činjenice da ljudi misle da su kompletni samo kad nekoga vole i primaju ono što im "nedostaje". Ovo je tragična zabluda! Kada shvatite da ste kompletni i bez partnera strah od gubitka će nestati. Ljubav shvatite samo kao jedno od zadovoljstava koje vam univerzum pruža, i dok god osećate radost a ne strah - na pravom ste putu".

Ovo su bili fragmenti iz knjige koja je na moje veliko zadovoljstvo završena. Tamo ćete naći način kako da se izborite sa požudom.
Kada kreirate tehniku ostvarenja, morate da vodite računa o uslovima koje treba da ispuni da bi bila delotvorna. Naišao sam na mnoštvo tehnika koje nisu radile uopšte ili su bile samo delimično uspešne, baš zato što autori nisu znali za ovo. Navešću neke od uslova:

1. Tehnika se mora zasnivati na nekom od fundamentalnih prirodnih zakona. Mnogi i ne znaju za postojanje ovih zakona. Danas ću vam predstaviti sjajnu pomoćnu tehniku za privlačenje ljubavi, a zasnovana je na zakonu zahvalnosti.
2. Mora da sadrži našu želju precizno izraženu kvalitetom i kvantitetom i predstavljenu jasnom slikom u duhovnom oku.
3. Mora da definiše našu sigurnost.
4. Ni slučajno se ne smeju upotrebiti reči "želim" ili "potrebno mi je". Umesto ovoga koristimo reči "imam" i "prihvatam". Ni slučajno se ne sme zamisliti način na koji bi se želja ostvarila.
5. Mora da iskaže našu zahvalnost za ostvarenje zamišljenog rezultata. Tačke 4-6 su neobično važne a ljudi baš njih najčešće zaboravljaju.
6. Tehnika se radi isključivo i samo u sadašnjem vremenu inače je neuspešna. Ako kažem da će nešto tek biti dajem nesvesnom na znanje da ja to nemam, da sam od toga zavistan i tako dolazi do kraha. To znači da moramo biti u stanju povećane pažnje ili da nas neko vodi glasom kroz sadašnjost.

Postoje dva vrlo bitna faktora koja moramo ispuniti ili će ostvarenje biti znatno usporeno. Moramo praktikovati odvajanje od cilja i pozitivno mišljenje.
Ovo znači da ako se ništa ne desi za nedelju dana, ne smemo da brinemo. Ne smemo da TRAŽIMO fizičke dokaze. Ovo je samo znak da se nismo dovoljno fokusirali ili da je naša energetska vibracija još uvek niska. Ako brinemo to je kraj. Nastavljamo bezbrižno dalje jer znamo da upornošću dobijamo baš sve. Bilo bi dobro da postavimo vremenska ograničenja, kako se ostvarenje ne bi beskonačno odužilo. I na kraju najvažnije. Počinje se od malih ciljeva koji se lako ostvaruju. Na taj način postajemo sigurni u sebe jer znamo da ulazimo u bezbrižni period života. Što više podižete frekvenciju vaše energije (manjim uspešnim ostvarenjima), stvari počinju da se ubrzavaju. Kada postanete majstor, ostvarenje kreće istog trenutka i to se jasno vidi. Za početak je rok ostvarenja od mesec dana uobičajen, a kod nekog i kraće - do nedelju dana. Setite se koliko ste dugo učili da čitate i pišete i sad vam sjajno ide. Ovim tehnikama se mora pristupiti studiozno i krajnje ozbiljno, jer se ne dešava svakog dana da dobijete poklon koji vam može promeniti tok života na bolje.

Evo pomoćne tehnike za privlačenje ljubavi u život koja radi na spiritualnom nivou. Nazvana je molitvom, ali i ne pomišljajte da se zaista radi o pravoj molitvi. I neka vas ne buni činjenica što je pomoćna (jer je podrška glavnoj tehnici ostvarenja), ona je i te kako uspešna i sama za sebe. Zasnovana je na zakonu zahvalnosti i kao takva je precizna i jasna. Ne sekirajte se što ne ispunjava sve nabrojane uslove. Ona sadrži zaista velike tajne i nemojte se truditi da ih otkrivate jer vam to za sad nije ni potrebno, ali ko pamti ono što sam maločas pisao shvatiće. Ako je često izgovarate primetićete kako se vaš ljubavni život preporađa. Znajte samo jedno - idealnog partnera nikada nećete naći, zato što je to nemoguće. Ali vaš ljubavni život krenuće sjajno, a to možda podrazumeva poboljšanje postojećih, neodgovarajućih odnosa ili njihov raskid. Samo se opustite. Vaše stvarno biće dobro zna sve što je potrebno, ovim poništavate mračne uticaje ega.
Molitva zahvalnosti
Ja sam zahvalan za ljubav što ulazi u moj život. Ja sam zahvalan drugima što me vole i ja im vraćam kroz ljubav koju osećam prema sebi. Ja sam zahvalan što sam kompletan i što imam u sebi sve što je potrebno da budem srećan. Ja sam zahvalan za prijateljstvo. Ja sam zahvalan što sam u mogućnosti da delim život i sreću sa drugima.

Ključ je u tome da verujete da vam je Univerzum već odgovorio na ove vaše tvrdnje. Drugo, ne sme se ni slučajno zamišljati način na koji bi se ovo ostvarilo jer se time mnogo ograničavate. Niste ni svesni kakve mogućnosti postoje u svetu oko vas. Zadavite već jednom taj Ego.
Sledeći put će biti više reči o privlačenju bogatstva u život.

Puno pozdrava
Zoran iz Zemuna

KRAJ

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 13:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

tekst broj 13

Pre nego što počnem osvrnuću se na bezbrojne mail poruke koje ste mi poslali. Priznajem da sam zatečen pohvalama, ali mnogi zaista preteruju. Sve što sam napisao vaše unutrašnje biće dobro zna, a jedina moja zasluga je što ste to znanje približili svesti. Izneću neke zaključke koje sam iz svega izvukao:
Mnogi ljudi prosto srljaju u duhovnost. Ima među čitaocima odličnih poznavalaca ezoterije, ali mnogima je promakla činjenica: jedna od prljavih igara Ega je i da nas odvlači od stvarnosti u iracionalni svet bajki - gde ćemo se "možda bolje snaći". Šta želite da postignete? Nirvanu? Želite li da život provedete kao jogi, sedeći pod drvetom u dubokoj meditaciji? Po meni bi to bilo ravno totalnom ludilu, a evo i zašto: propustili ste da savladate fizičku realnost i svoje zadatke koje ste dobili rođenjem u ovoj ravni. Jogi su to odavno uradili i mogu da se bave koječime, ali vi sigurno ne. Šta ćemo postići ako na pojavu i najmanjeg problema zagnjurimo lice u kakvu ezoteričnu knjigu? Ili se posvetimo isključivo molitvama, a problemi se samo gomilaju zato što ništa konkretno ne preduzimamo. Vi koji ste toliko načitani, niste pročitali ovo: osnova Velikog Dela je ravnoteža. Ravnoteža u svetovima, ravnoteža u delovanju. Sve što sam dosad napisao ima samo jednu svrhu - da pomogne čitaocu u savlađivanju teškoća fizičkog sveta, a vi tražite da vas uvedem u duhovnost. To je vaš paralelni zadatak i sada imate dobru osnovu. Ono u šta sam siguran je: što više srljate u duhovno, to je veći problem od kojeg bežite. Prvo posumnjajte u ljubav (prema sebi i drugima), a ako nije to, onda niste preuzeli odgovornost za svoj život, nemate samopoštovanja i ljudi vas gaze. Lako je pobeći, ali na muci se poznaju junaci. Znam da nije lako kada nemate rešenje ili kada konstantno delujete pogrešno pa zato i pišem ove tekstove. Kamo sreće da ljudi iz iskustva izvlače pouke. Istina je obrnuta kao i uvek.

Što se tiče tehnika prikazanih u mojoj knjizi i u ovim tekstovima, one su objašnjene baš onoliko koliko je potrebno. Uvek moramo da ostavimo čitaocu dovoljno prostora da uključi intuiciju jer nisu svi ljudi isti, i ne reaguju na isti način. Kako god uradite nećete pogrešiti jer imate unutrašnjeg vodiča - vašu iskru. Kod povećane pažnje cilj nam je da zaustavimo emocije i misaoni tok tj. da budemo prisutni u sadašnjosti i da poništimo negativne uticaje ega. Znači uključujemo čula na maksimum i posmatramo šta se dešava iznutra. U početku se ego žestoko suprostavlja i ne uspeva nam duže od sekund - dva, ali i to je dovoljno. Ne treba da se koncentrišete samo na jednu tačku već naprotiv, da primetite sve što uđe u vidno polje. "A šta ako naiđe lepa devojka - kako da ne mislim?" pita čitalac. Eto vam ega u punoj formi. Posmatrajte svet kao iluziju što on i jeste. Gledajte na događaje i pojave iz ugla neutralnog posmatrača, kao da vam se pred očima vrti dosadan film. Promenite perspektivu. Gledajte ličnost umesto pola. Gledajte život umesto ljude, životinje i biljke.
Možda se desi u početku da isterate stare strahove na površinu i to je dobro. Pauzirajte par dana pa krenite dalje. Učinićete sebi veliku uslugu.

Teškoće nastaju zato što smo celog života pogrešno vaspitavani na principima Ega. Pojam greha (koji mi prečesto pominjete) je uveden da bi se ljudi kontrolisali (izvesna kontrola jeste neophodna), ali šta ćemo sa činjenicom da su mnogi životi takvom implementacijom upropašteni. Ako je ovo grešno, onda je sigurno i ovo, i ovo.. - analogija radi kao najjači kompjuter. Ako čovekovu suštinu sabijete u usku ljušturu greha, on postaje slabašno biće, nemoćno da se suprostavi i kome ništa nije dozvoljeno. Spreman je jedino na kaznu, samo daje a ništa ne prima. Pa ako ga niko ne kažnjava onda će se sam kazniti. Neko bi trebalo da visi zbog ovoga. Onaj koji je razapet nije umro da bi ljudi patili. Kako su samo egoistične gnjide, željne vlasti, uspešno deformisale njegovo učenje.

Što se tiče ciljeva, mnogo vas mi je javilo da zapisivanje olovkom na papiru donosi sjajne rezultate. Ipak čitalac mora da shvati osnovno: potrebna je doza sigurnosti, samopouzdanja i akcije da bi se svaki cilj dostigao. Ne postoji ništa na ovom svetu što ne možemo dostići, ali prvo moramo da uklonimo sopstvena ograničenja. To se radi tako što se postave mali i lako dostupni ciljevi. Kada se na taj način stekne samopouzdanje, tada nam se granice šire. Sve ono na šta se fokusirate se ostvaruje. Ako nešto niste ostvarili to samo znači da ste odustali pre vremena i ništa više. Zamislite čoveka koji radi težak fizički posao, ima malu platu i želi da postane milioner. Kolika je samo planina između njega i njegovog cilja. Reklo bi se da nema šanse. Pa i nema. Šta je to u njemu što ga je dovelo u težak položaj? Kakva je njegova predstava o radu i sticanju novca? Kakva je njegova predstava o životu? Sve crno. Pa onda mu se to i dešava - "čovek postaje ono što misli", reči su presvetlog Bude.

Čovekov put samospoznaje i promena stavova i shvatanja je dugotrajan proces. Međutim, za jesen spremam program koji će vas ostaviti bez teksta. Sve ovo do sad je bio samo uvod u ono što bih mogao da nazovem "kurs o čudima", samo da već ne postoji takav naslov. Svi kojima sam omaškom ostao dužan, neka mi se jave na mail adresu: zoranizzemuna@yahoo.com

Sada nekoliko reči o pomoćnoj tehnici energetskog kruga koja služi za privlačenje pozitivnog. Zasnovana je na zakonu atrakcije i veoma je uspešna. Izgledaće vam luckasto, ali znajte da ako je ne radite propuštate veliku mogućnost da fokusirate energiju na ono što želite. Zasnovana je na izgovaranju pozitivnih stanja "ja sam". Ljudi svakodnevno izgovaraju negativne afirmacije tipa "ja nemam ništa", "ja sam debeo", "ja sam bolestan i umoran", "ja sam ružan" i sl. Stvar je u tome da se fokusiranjem na pozitivno odmah udaljimo od ovako bolesnih stavova. Naša biologija i životna snaga nas čuje i adekvatno odgovara. Ona uvek odgovara na naše zahteve.

Energetski krug se izvodi ovako: stojeći zatvorenih očiju, nacrtajte zamišljeni krug ispred vas. Zatim stanite izvan kruga i u njega izgovarajte pozitivne afirmacije tipa "ja sam". Tako ćete kreirati hologram pozitivne energije. Na primer, u slučaju da želite da popravite materijalnu situaciju: ja sam oličenje bogatstva, ja sam magnet za novac, ja sam izuzetno uspešan, novac dolazi u moj život i sl. Smislite sami šta vam najbolje odgovara i u šta ćete najviše verovati. Ako je nešto drugo u pitanju, na primer zdravlje, kreirajte pozitivne afirmacije koje ga najbolje opisuju po vašim shvatanjima.

Posle par minuta ponavljanja afirmacija stupite u krug i hologram pozitivne energije koji ste kreirali. Raširite ruke, prigrlite pozitivnu energiju, a zatim dodirnite rukama predeo srca. Ispružite ruke ispred i odgurnite energiju u svim pravcima, u kvantno polje oko vas. Univerzum istog trenutka počinje da ostvaruje vaš zahtev, ali rezultat nije odmah vidljiv zbog efekta kašnjenja koji vlada u materijalnom svetu.

Još jednom, ni slučajno ne tražite DOKAZE. Verujte da se to već dešava i da tako mora biti. Ako duboko verujete da se to SADA, u ovom trenutku već ostvaruje, nema teorije da ne uspete. Dajem reč! Ako ovu vežbu radite svakodnevno, vrlo brzo ćete primetiti kako se vaša stanja "ja sam" ostvaruju. I još ono što je veoma važno, ne zaboravite da iskažete zahvalnost kada se u to uverite.

Da ne bude nesporazuma. Ove tehnike su zasnovane na principima ljubavi, što će reći svetlosti. Ni da hoćete ne možete izazvati bilo kakve negativne posledice po sebe ili druge. Slobodno ih radite koliko god želite (što više - to bolje) i posmatrajte kako postepeno izlazite iz imaginarnog kaveza koji su kreirale vaše misli. Ne budite lenji jer je sada momenat da se uzdignete u više sfere uma i da bez posebnog napora dobijete ono što kao biće svetlosti zaslužujete. To traje samo par minuta. Ovim spiritualnim tehnikama stupate u kontakt sa vašom nesvesnom kreativnom misli i otvarate vrata za još veća postignuća, kada za to dođe vreme.

Moram samo da vas upozorim da ako baš ne ide, poradite malo na svojim shvatanjima. Verovatno duboko u sebi verujete da baš ništa lepo ne zaslužujete ili sebe uopšte ne volite. Ovo su patološka stanja i u tom slučaju ovu vežbu upotrebite da prvo ispravite te činjenice. Prve rezultate ćete primetiti posle nedelju dana a najduže za jedan mesec.

Puno pozdrava Zoran

KRAJ

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 13:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Citiraj:
Sada nekoliko reči o pomoćnoj tehnici energetskog kruga koja služi za privlačenje pozitivnog. Zasnovana je na zakonu atrakcije i veoma je uspešna. Izgledaće vam luckasto, ali znajte da ako je ne radite propuštate veliku mogućnost da fokusirate energiju na ono što želite. Zasnovana je na izgovaranju pozitivnih stanja "ja sam". Ljudi svakodnevno izgovaraju negativne afirmacije tipa "ja nemam ništa", "ja sam debeo", "ja sam bolestan i umoran", "ja sam ružan" i sl. Stvar je u tome da se fokusiranjem na pozitivno odmah udaljimo od ovako bolesnih stavova. Naša biologija i životna snaga nas čuje i adekvatno odgovara. Ona uvek odgovara na naše zahteve.

Energetski krug se izvodi ovako: stojeći zatvorenih očiju, nacrtajte zamišljeni krug ispred vas. Zatim stanite izvan kruga i u njega izgovarajte pozitivne afirmacije tipa "ja sam". Tako ćete kreirati hologram pozitivne energije. Na primer, u slučaju da želite da popravite materijalnu situaciju: ja sam oličenje bogatstva, ja sam magnet za novac, ja sam izuzetno uspešan, novac dolazi u moj život i sl. Smislite sami šta vam najbolje odgovara i u šta ćete najviše verovati. Ako je nešto drugo u pitanju, na primer zdravlje, kreirajte pozitivne afirmacije koje ga najbolje opisuju po vašim shvatanjima.

Posle par minuta ponavljanja afirmacija stupite u krug i hologram pozitivne energije koji ste kreirali. Raširite ruke, prigrlite pozitivnu energiju, a zatim dodirnite rukama predeo srca. Ispružite ruke ispred i odgurnite energiju u svim pravcima, u kvantno polje oko vas. Univerzum istog trenutka počinje da ostvaruje vaš zahtev, ali rezultat nije odmah vidljiv zbog efekta kašnjenja koji vlada u materijalnom svetu.

Ovo je tehnika magijske turbine, samo neznatno izmjenjena. Treba se prisjetiti da je u prvom tekstu opisao kako izgleda izvođenje M.T. na Astralu ali je isto tako rekao da je tehnika "zastarjela", a sad je evo daje malo izmjenjenu i pod drugim imenom. Najveća "inovacija" je izlaženje iz kruga i ulaženje u njega, što je u suštini nepotrebno iako je jasno na šta cilja...

Originalna tehnika uključuje ostanak u krugu od samog početka i vizualizaciju "vrtloga" sile koji privlači ciljane ali neodređene situacije. Ostalo je uglavnom isto...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 00:45 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Okt 2007, 00:04
Ovo je Zoranovo objasnjenje kako radi ta cuvena Majklova tehnika.

O TEHNICI OSTVARENJA Ova tehnika donosi skoro trenutno sve što poţelite. Naravno, potrebno je malo da se na nju priviknete i da veţbate. Bazirana je na pretpostavci da privlačimo ono što vibriramo u sadašnjem trenutku. Drugim rečima, on što imamo u ţivotu je u saglasju sa vibracijom koju trenutno odašiljemo. Sve nam dolazi kroz najelementarniji zakon fizike - SLIČNO PRIVLAČI SLIČNO. To je Zakon Atrakcije. On je apsolutan i nema ništa sa vašom ličnošću, religioznim uverenjima ili da li ste "dobri" ili "loši". Niko ne ţivi izvan ovog zakona. Moţda do sad niste ni znali za ovaj zakon i za činjenicu da on utiče na ţivot svih ljudi. Utiče onda kad to ţelimo ali i kada ne ţelimo. Vaţno je da razumete da ste KREATOR. U stvari, nemate izbora kada ćete kreirati a kada ne. To radite konstantno. Šta više, imate i mogućnost izbora šta ćete da kreirate. Naţalost, kreacija se uglavnom dešava slučajno. To je razlog zašto većina ljudi oseća da je njihov ţivot van kontrole ili da im se stvari "dešavaju". Razlog zbog kojeg mislimo da nam se stvari "dešavaju je taj što ne razumemo kako zakon privlačenja (atrakcije) radi. To izaziva da dobijamo rezultate koje ne razumemo. Zakon radi savršeno, ali kanali kroz koje funkcioniše moţda nisu savršeni. Ako ţelimo da razumemo kako ovaj zakon i tehnika ostvarenja radi i kako se odraţavaju na naš ţivot, moramo za momenat da prodiskutujemo o procesu kreativnog mišljenja. Svaka misao kaja se javi ima sopstvenu frekvenciju vibracije. Putem zakona privlačenja ona energetski privlači osobe, mesta, stvari
ili okolnosti koje imaju sličnu frekvenciju. Misao je u rezonanci sa sličnim vibracijama i ta rezonanca pokreće kreativni proces. Kvantna fizika je pokazala da je materija jednostavno energija sa određenom vibracijom. Materija privlači drugu materiju. Ovo nazivamo zakonom gravitacije. Svaka energija je privučena energijom koja ima sličnu vibraciju. Sva uverenja i misli, posebno kada su proţeta jakim emocionalnim nabojem vibriraju određenom frekvencom. Stvari, događaji, ljudi i ideje koji slično vibriraju bivaju privučeni tim mislima. Sve je stvoreno energetskom vibracijom. Zvuk je vibracija. Svetlost je vibracija. Materija je vibracija. Misao i emocija su vibracije. Sve što vibrira po određenom obrascu privlači slične vibracije. Ovo radi na hemijskom, fizičkom, mentalnom, emocionalnom i duhovnom nivou. Jednom kad shvatite ovaj princip postaće vam jasno zašto zašto NEMATE ono što ste ţeleli u ţivotu. Kada god razmišljate o nečemu što ne ţelite, pokrećete vibratorni obrazac koji privlači sve ono što ţelite da izbegnete. Slično se događa i ako mislite o ranijim iskustvima i projektujete negativnost u sadašnjost ili budućnost. Samo ćete privući još više takvih misli od drugih ljudi, okolnosti i događaja koje podrţavaju te misli. Slično privlači slično - to se ne moţe izbeći. Potpuno isto se dešava sa pozitivnim i kreativnim mislima. Na šta god obratite paţnju to i privlačite. U ovom Univerzumu vi privlačite ono o čemu razmišljate, ţeleli to ili ne. Krajnji rezultat je da ono što zaista ţelite to i dobijate, a ono što zaista ne ţelite takođe dobijate. Zakon atrakcije odlično radi u oba slučaja.
Vaţna stvar je ovo: ŠTO SE VIŠE BORITE PROTIV ONOGA ŠTO NE ŽELITE, VIŠE GA PRIVLAČITE SEBI, JER ISTOVREMENO STVARATE OTPOR PREMA ONOME ŠTO ŢELITE. Ovo se moţe reći i ovako: šta god odbijate, to nastavlja da postoji. Mi smo programirani nakaznim verovanjem da moţemo dobiti ono što ţelimo tako što ćemo se boriti protiv onoga što ne ţelimo. Ovo morate da znate. Ono protiv čega se borite će postati vaše iskustvo. Ono čega se plašite ili zbog čega brinete će postati vaše iskustvo. Ono protiv čega se spremate će postati vaše iskustvo. Ono što nikako ne razumevamo je da će odbrana od bolesti postati uzrok te bolesti. Odbrana od moći izaziva pojačanje te moći. Borba protiv zla izaziva zlo. Teţnja da ne budemo povređeni u ljubavnoj vezi je uzrok što nemamo vezu kakvu ţelimo. Kako se pripremate protiv nečeg i što se više štitite, plašite i brinete zbog nečeg, vi fokusirate paţnju na to i dodajete emocije svojim mislima. Na taj način vi privlačite ono protiv čega se štitite. Što se više trudite, privlačenje postaje jače. Ono što je dobro je da ako se dovedete u jasno, nesputano stanje misli, lišeno bilo kakvih otpora, čak i za samo nekoliko minuta u ovoj tehnici ostvarenja, treba samo da se opustite i ono što ţelite će doći. Umesto da se borite protiv bolesti, opustite se i prizovite zdravlje. Umesto da se borite protiv sile (ili je nemate dovoljno), samo se opustite i moć će vam doći. To je ono kad kaţemo da više nema batrganja i napora. Nema obeshrabrenja, nedoumice i brige, već postoji samo siguran i srećan proces kreiranja ţivota kakvog ţelite.
Ako pogledate u svoje sopstveno ţivotno iskustvo i vidite nedostatak svega: i novca i ljubavi i svega što ste poţeleli, shvatite da nedostatak postoji samo iz jednog razloga. Izabrali ste misli koje nisu u harmoniji sa onim što želite i zato privlačite ono što ste dobili. Kada zaista shvatite kako vam sve dolazi, zauvek ste slobodni straha i brige oko onoga što drugi mogu da vam urade. Ne morate više da se sekirate zbog ekonomske situacije, vlade, šefova, roditelja i svega onoga što izaziva strah u vama. Jedini razlog zašto brinete zbog nečega je taj što ste prihvatili verovanje da neko drugi radi nešto što nije u skladu sa vašom ţeljom i da tako utiče na vaš ţivot. Ali to ne moţe ući u vaš ţivot ako ga ne pozovete energijom misli, strahova i brige. Ništa nije vaţnije nego da se fokusirate na ono što ţelite. To je stanje misli u kome morate biti. Drugim rečima, morate da prestanete da izbegavate ono što ne ţelite jer vam to neće uspeti. Ne moţete da naterate ljude da nestanu ili da prestanu da vas ogovaraju. Ne moţete da oslobodite svet od terorizma. Ne moţete da oslobodite svet od bolesti. Ne moţete da se oslobodite onoga što ne ţelite da postoji. To je iluzija. Ono što ova tehnika ostvarenja radi je to što vam pomaţe da stvorite put najmanjeg otpora. Kada je radite krećete putem najmanjeg otpora prema onome što ţelite. Tako imate dva izbora. Moţete da razmišljate o onome što ţelite na pozitivan način ili ne morate uopšte o tome da razmišljate. Ali više nećete dobijati ono što ne ţelite. Ljudska teţnja je da "poprave"ono što ne valja ili da se fokusiraju na ono što ne ţele da se dogodi. Vaspitani smo da nam je upravo obaveza da to prevaziđemo, razumemo ili pobedimo. I baš zato
stvaramo naviku da se fokusiramo na stvari koje ne ţelimo, kako bi ih ispravili. Ako pronađete nešto što vam ne pričinjava zadovoljstvo, vi se na to fokusirate, ali to se nikako ne da ispraviti jer niste u ravni sa energijom Izvora. Tehnika ostvarenja trenira vaš um da prestane da "popravlja" stvari u ţivotu. Uči vas da se usmeravate ka onome što ţelite. Pomaţe vam da pronađete put najmanjeg otpora. Moţda će se javiti otpor baziran na dosadašnjem iskustvu. Moţda će postati očigledni strahovi, nedoumice ili nesigurnosti. Sve što treba da uradite ako do toga dođe je da se usmerite u pravcu onoga što ţelite. Kako se fokusirate na ono što ţelite, odmah postajete i vlasnik toga. Univerzum zna esenciju vaše ţelje i ostvariće je u momentu kada se opustite i to dozvolite. Ako posadite seme neke biljke u vašoj bašti, siguran sam da ste svesni da je vaša kreacija na putu i pre nego što vidite fizički dokaz. Sigurno nećete ići svakodnevno da iskopavate seme da biste se uverili da je proklijalo baš sada. Uopšte se ne sekirate zbog toga i dozvoljavate prirodnim zakonima da malo seme koje ste posadili pretvore u biljku koju ste ţeleli. Ako se osvrnete na svoj ţivot, videćete da ste posadili mnogo lepog semena. Takođe, zbog nestrpljenja, brige ili nerazumevanja kreativnog procesa, vi ste se fokusirali na ono što nemate ili ne ţelite i tako uništili seme vaših ţelja. Mođda nekada pomislite da nema dovoljno onoga što ţelite. Moţda to nećete dobiti zato što će neko da vas preduhitri. Ono što morate da shvatite je da svega ima dovoljno. Ako propustite priliku pojaviće se nova, i nova, i nova. Tok mogućnosti se nikada neće zaustaviti. Nema potrebe da pokušavate da ubrzate stvari, samo uţivajte u onome što imate i stvorite još više.
Tehnika ostvarenja podiţe vašu vibraciju zato što konstantno, svim srcem, ţelite nešto toliko da nećete tolerisati bilo kakvu misao koja vas odvraća od ţelje. Morate da budete svesni da vas Univerzum podrţava u svemu što ţelite. Sve stvari su vam date u momentu kad ih traţite i prihvatite. Ovo ste već negde čuli, zar ne? Kada ste načisto sa onim što ţelite, energija počne da teče kroz vas prema predmetu ţelje i to se ostvaruje. Istovremeno, ako želite više nego što verujete da možete da postignete, ispadate iz ravnoteţe. Ako prihvatite manje nego što želite, takođe niste u ravnoteţi. To znači da morate da pronađete svoju ravnoteţu. Morate da znate, verujete i razumete da kreirate i vašu budućnost u ovom trenutku. Ţivite u sadašnjosti i usmerite misli ka nečemu što ţelite. Ako to uradite, tada će se i ostvariti. Tehnika ostvarenja podrazumeva da što god poţelite, to je vaše istog trenutka. Sve je stvoreno u ovom trenutku. Ako nešto zamislite u budućnosti tada čete čekati mnogo duţe no što je potrebno. Ova tehnika vam omogućava da kreirate u SADA. Tera vaš um da ostane u sadašnjosti dok kreirate ono što ţelite. To je aktivna veţba koja vas vodi kroz proces kreacije. Ona je kratka, jednostavna, ali i ekstremno moćna. Od kad sam dobio i naučio ovu tehniku, uspeo sam da privučem sve što sam poţeleo. Ako ste spremni da prihvatite sve što poţelite SADA, tehnika ostvarenja će vam to ostvariti u najkraćem mogućem vremenu.
INSTRUKCIJE ZA IZVOĐENJE TEHNIKE Moţda ste već čuli da postoje audio tehnike meditacije koje vas opuštaju pa i skoro uspavaju. Ova tehnika je suprotnost jer vas gura fizički, mentalno i spiritualno. Ovaj proces je izuzetno moćan. Da bi vam koncentracija bila jača, nema pozadinske muzike. Zaista je neobično vaţno da ostanete u SADA. Tehnika je dizajnirana tako da sigurno donese rezultate. Ne obraćajte paţnju šta drugi prihvataju kao moguće. Dostići ćete stvari o kojima niste ni sanjali ali samo pod uslovom da dobro pratite instrukcije koje izgovaram. Da bi ostali u sadašnjosti ja to ponavljam mnogo puta, pa se bojim da nisam moţda i dosadan. Ali to je zaista najvaţnije. Jedino vreme u kojem moţete nešto da kreirate je SADAŠNJOST. Ljudi prave grešku i kreiraju buduće događaje tako što se fokusiraju na budućnost. To samo gura cilj mnogo dalje. Znači prva stvar koju morate da znate je da stalno budete fokusirani na SADA. Ova tehnika je dizajnirana da otvori vaše energetske centre, pojača protok pozitivne energije i probudi vaše Više Ja. Ne brinite, ovo je potpuno bezbedno. Sve što se dešava je to da se Ego povlači, a Više Ja preuzima kontrolu. Niste ni sanjali da je tako nešto uopšte moguće, ali evo desiće se. Slično se dešava i u tehnici povećane paţnje koju sam objasnio u knjizi "Iza ogledala" samo što je ovde dodat i kreativni proces. Kada dobro uveţbate tehniku vođeni mojim glasom, moţete da probate da je izvedete i sami ali dotle će proteći mnogo vremena.
KREIRAJTE CILJ Da bi se ispoljila moć moramo je usmeriti ka nečemu. Jednom kad usmerite i pošaljete energiju, preostaje vam samo da sačekate da se vrati na najbolji mogući način. Pre nego što poslušate snimak, morate da kreirate jasnu ideju o onome što ţelite da postignete. Prvo zamislite sliku onoga što ţelite. Time još niste započeli proces kreacije, samo imate jasan cilj. Cilj će učiniti da se Univerzum pokrene. Ako ne znate šta je to što zaista ţelite (što je česta pojava), napravite spisak onoga što ne ţelite i onda ga samo obrnite. Mnogim ljudima je ovaj način lakši jer su tako navikli. Moţete da stvorite sve što poţelite ali pokušajte da radite samo sa jednom ţeljom dok se ne ostvari. Jednom kada vidite kako se ţelje brzo ispunjavaju, poţelećete da ovu tehniku koristite za sve moguće. KOLIKO DA ČEKAM? Što više radite ovaj proces, stvari se ubrzavaju. U početku će se ostvarenje dešavati malo brţe nego što bi inače, da ne radite tehniku, ali vremenom će se to jako ubrzati jer ste istrenirali svoj um da nema budućnosti - samo SADA. Vi kreirate i prihvatate stvari samo u sadašnjosti. Bićete jako iznenađeni brzinom. Brzina kojom se nešto manifestuje je u direktnoj proporciji sa vašom sposobnošću da ih prihvatite i dozvolite. Za neke ljude je
period od par dana uobičajen, za neke nedelju dana a za neke mesec ili više, mada je to izuzetna retkost. Uspeh ove tehnike se moţe izraziti u procentima oko 98%. A sada par reči o onih 2% neuspešnih. Oni obično kaţu: "probao sam i nije mi uspelo". Obratite paţnju na reč "probao". To ipak zahteva i malo truda. Zato nemojte samo da "probate" nego tehniku stvarno radite dok ne dobijete ŢELJENI REZULTAT. Zaboravite na reč neuspeh jer ona odlazi iz vašeg ţivota. 1. Počnite sa nečim malim. Ako nikada niste imali 10000 evra u rukama, nemojte odmah da pokušate da ih dobijete jer je otpor iz nesvesnog prevelik. Ako niste bili u vezi recimo 3 godine, nemojte odmah traţiti partnera iz snova. Pokušajte da ne prelazite u početku cifre iz vaše zone komfora tj. onoliko koliko obično najviše imate. Već iz drugog pokušaja slobodno povećajte. Primetio sam da se u početku mnogo lakše privlače stvari koje ţelite nego sam novac. Razlog je što moţda imamo negativne predrasude o novcu. Ono što je mnogo važnije u početku je da steknete osećaj uspeha! Kad ga jednom steknete onda sve ide lako. Zato počnite sa nečim što je samo malo veće nego ono što obično imate i neka to bude vaš prvi uspeh. Kad se to desi onda PROSLAVITE. Uradite nešto da bi obeleţili ovaj uspeh jer će to još više pomoći. Kada dobijete u ruke ono što ste poţeleli moţda ćete pomisliti da to nije zasluga tehnike. Oterajte ovakve misli. 2. Prestanite da se fokusirate na "još se nije ostvarilo". Ovo ustvari treba staviti na prvo mesto. Ako se ništa ne desi za nedelju - dve, ne smete da se razočarate. To se već dešava ali ga vi gurate od sebe! Što više očekujete da se ţelja ispuni to više ubeđujete sebe da vi to nemate. Nadalje ostvarujete "ja to nemam". Ovo je tragična greška i ne dozvolite da vam ona
pokvari sve. Samo dozvolite da se desi. Zaboravite na to KAKO i KADA će vam se ostvariti. Ostvariće se onda kada mu to ZAISTA dozvolite. 3. Primetite šanse i iskoristite ih. Primetićete na audio disku da kaţem: "šta je sledeće što treba da uradim". Ne moţete samo sedeti i čekati da vam pare padaju sa neba. Neko ili nešto mora da bude kanal kroz koji će se ţelja ostvariti. Ako ţelite više para ukazaće se prilika da dođete do njih. Nemojte forsirati, samo se otvorite za mogućnost da je to način za zaradu. Ako ţelite lepu vezu onda idite na mesta gde ima šanse da nekog sretnete i to će se desiti. Nemojte samo da sedite u kući i čekate da vam zazvoni na vrata. Napravite mali korak napred i vidite kako vam se putevi otvaraju. To je fantastično. Snimak poslušajte jednom ili dva puta dnevno. Upitajte intuiciju koliko vam je potrebno. Više ne mora da bude i bolje. Pročitajte ovo uputstvo više puta kako bi se uverili da ste sve shvatili. Najbolje je da slušate preko slušalica kad ste sami i ne dozvolite da vas neko uznemirava. Još je bolje da kupite mali MP3 plejer i da snimite na njega MP3 verziju tehnike sa prvog CD - a. Oni sada nisu skupi i mogu se svuda nositi sa sobom. Hvala vam što ste pošli na ovo putovanje sa mnom. Ţelim vam sve najbolje, Zoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 10:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

tekst broj 14

Ljubiš li stopalom zemlju
Ovu - dođi
Gaziš li je - vrati se
Putniče

Stihovi uklesani u kamenu, uklesani u srcu Šumadije. Eto kako je Vasko Popa ušao u dušu i objavio tajnu zemlje Srbije. Zavedeni njegovom pesmom, prvog septembarskog podneva nađosmo se pred ulazom u zadužbinsko imanje Karađorđevića na Oplencu. Zašto baš Oplenac? Zbog crkve Svetog Đorđa, koju smatram najlepšom na svetu, i zbog starog drvoreda, i zbog dela istorije koji je tamo ispisan, zbog neobično dobrih ljudi. Nema potrebe za nabrajanjem, Srbija zove.

Tačno u podne uđosmo u hram i Barbi, nepripremljena, zaneme. "Ni sanjala nisam!" Ja jesam. Sanjao sam ovo mesto, ono me je zvalo. I večito odlaganje, moram da uradim ovo, moram da uradim ono, doći ću jednom prilikom. Nemam plana, moj plan je prilika - piše u kodeksu samuraja. Ne moram ništa da uradim, mora se samo umreti - kao što netačno i naivno primetiše naši stari.

Dama na ulazu mi reče da ne koristim blic prilikom fotografisanja. "Draga moja, svetlosti je ovde i previše" - primetih. Mislim da nije shvatila, za nju je to samo posao ali ipak se ljubazno nasmešila. To je u ovom kraju izgleda uobičajeno. Veoma čudno za nas, došljake iz divljine. Beograd ta grobnica ljudske dobrote. Nisam morao da idem u Topolu da bih to shvatio, ali u svečanosti trenutka pale su mi na pamet sve one televizije koje se takmiče koja će nam napuniti glavu većim glupostima, sve one novinčuge sa leševima nesrećnika na naslovnim stranama, svi političari koji se otimaju za delić naše mržnje.

Pola sata ovde - pola godine u Beogradu, razmišljam o neobičnoj jednačini? Pošto li je ar? Dok je Barbi zadivljeno zevala okolo, utonuh postepeno u savršeni mir - osećaj koji pamtim još iz majčinog naručja. Sveci, ti nemi posmatrači i sudije sa zidova hrama, samo pojačaše taj doživljaj. Kakva bezbrižnost, čini mi se da bih svakog trena mogao da uzletim! Setih se Lao Cea i njegove filozofije o ne činjenju i principu Tao. To li je to? Ne čini ništa jer i to je bolje nego da činiš pogrešno, pa posle da se kaješ i ispravljaš celog života. Ali ne tako bukvalno, ne činim ništa samo dok ne dobijem signal iz dubine duše da je pravi trenutak i da je priroda saglasna sa mojim delovanjem. Akcija se svodi na intuitivno osluškivanje unutrašnjeg glasa koji nam kaže šta i kad da uradimo. Treba vremena da naučimo da verujemo ovom glasu. Akcija je stoga uvek laka i zabavna, "kul" što kažu klinci, a ako je drugačije - padamo. Život majstora se pretvara u igru. Mi sa Zapada prvo preduzimamo akciju i onda se suočavamo sa svim mogućim otporima, jer je to silovanje stvari. "Uspeh dolazi mukotrpnim radom"- uobičajena je zabluda. Pa jeste, najteži ljudski rad donosi najmanju zaradu, propadanje tela i duha, krv, znoj i suze. O kakvom mi to uspehu govorimo? Ne padaju meni pare s neba, kao što piše mrzovoljni čitalac, ali dolaze lako, bez bola, straha i brige. Uopšte me ne zanima kako će doći, ako se razumemo, moj jedini zadatak je da budem srećan po svaku cenu. Odavno sam čitao spise starog majstora, ali to sam upamtio i godinama pokušavao da shvatim. Džabe su se trudili da mi objasne i bio sam uporan u svojoj gluposti: kako to ne čini ništa, a ovamo...? Ali dok ne sine u glavi... Dobro jutro, kako ste spavali? Sledeće nagradno pitanje za vas Zorane: šta je to dubina duše? Dajte nešto lakše, ljubim vas - prođoše mi godine! I tako u nedogled! Pišu mi neki ljudi: "znali smo već dosta toga što si pisao u knjizi", pa mi šalju razne tehnike za ostvarenje svega i svačega i pitaju da li to vredi čemu. Vi knjigoljupci, nije stvar u čitanju i nije stvar u tehnikama, sve su one dobre. Nema ko da to sprovodi u delo, to je poenta. Ali to je ljudska priroda - kao sve je zanima, a čim je obasja tračak istine brzo se povlači u sigurnost sopstvenog samosažaljenja. Dobro je meni i ovako. Jeste, malo morgen! Ego progovara: "pošto nemam pojma ko sam zaista, i moj bol, i moj strah me dovoljno dobro definišu pa ću se stoga čvrsto držati istih". "I svečano se zaklinjem da ću čuvati bratstvo i jedinstvo tih osećanja i da ću ih hraniti i braniti, i za njih dati i svoj život". Bando crvena! Bože, što stvori ovu budalu! Pitam se, a odavno znam: tu budalu je stvorio anđeo Lucifer, donosilac svetlosti (individualne svesti), da se pretvori u svoju pravu prirodu - tamu i zlo (njegova tamna strana - Satana). Nemojte prethodno rečeno previše bukvalno da shvatite, ali ljudski intelekt preti da uništi planetu i sopstvenu vrstu i to mu je izgleda osnovna svrha. Istorija čovečanstva je uistinu istorija ratova, krvi i stradanja i sve je to produkt svesti, te mračne svetlosti. I šta mi tu možemo da učinimo i da se spasimo? "Radimo na sebi", odgovaraju mnogi. A kako se to radi na sebi, pitam? E, što volim direktna pitanja.

Individualnu svest slobodno možemo da proglasimo za nesvesno, a nesvesno za svest, individualnu i opštu (na užas psihologa) i iz te obrnute slike iza ogledala da dobijemo neke odgovore. Ako bismo stvari postavili ovako, tada bi eliminisali Ego i njegove kalkulantske misli i upali pravo u Nirvanu. Ako vam je ovo teško da shvatite, setite se vežbe povećane pažnje jer ona upravo to radi. Iako mnoge filozofske škole zagovaraju potpunu anihilaciju ega, veoma mi je teško da se složim sa potiranjem nečega što je stvoreno da postoji. I u čemu je ustvari problem sa tim Egom? Normalan i zdrav čovek je sluga svojih misli. Misli su zbir predrasuda i iskrivljenih slika realnosti, zasnovanih na uglavnom negativnom iskustvu. Ego, taj neumorni proizvođač misli, se identifikuje sa njima i kreira funkcionalnu shemu realnosti, koje se nažalost slepo pridržava i koja je različita kod svih ljudi, te zato oni reaguju različito na istu situaciju i imaju različite poglede na svet. Ego ne trpi sadašnjost jer mu je u njoj dosadno i ne može da kalkuliše, pa se priseća prošlosti ili se prebacuje u idealizovanu budućnost, trošeći nam tako velike količine životne energije. Zar vam se ne čini da tek treba da počnete da živite? Ovo je iluzija. Ego jednostavno nikad nema dovoljno informacija da pravilno reaguje i budućnost će vam biti uglavnom slična sadašnjosti, upravo zbog toga. Budućnost je uostalom neprekidni niz tačaka sadašnjosti. Zatvoreni smo u uskom krugu misli i to je naš kavez i naša sudbina. Praktično smo u zatvoru iako prividno slobodni. Ovaj kavez nas razdvaja od naše božanske suštine i od samog Boga. Uklonite misli i slobodni ste! Osetite, ne mislite.

Ali Ego pokušava, on se ipak bori, zaslepljen lažnim uverenjem o sopstvenoj veličini. Jung je pronašao zanimljiv arhetip koji predstavlja ljudsku težnju ka jedinstvu i čiji je simbol Mandala. Jedinstvo sa Univerzumom se ispoljava kroz potpuno utapanje ličnosti u nesvesnom. Ali ličnost i tada ostaje celovita i ovo jedinstvo je iluzija. Dolazi samo do enormnog širenja svesti zbog upijanja sadržaja nesvesnog. Ego koji inicira taj proces, opčinjen silinom iskustva, usvaja falš ideju da je deo božanskog, da je prorok, osnivač nove religije ili čak sam Bog. Ovo se desilo svim velikim prorocima i ostali su normalni samo zato što su bili jaki. Običan čovek bi uleteo pravo u psihozu. Ovo objašnjava koliko su opasne borbe Ega i njegova težnja ka savršenstvu, koje on nije u stanju da dosegne. Ali ponavljam, ne slažem se da Ego treba ubiti jer ipak je on središte polja naše svakodnevne svesti i omogućava nam da stičemo iskustvo. Pa šta onda da uradimo? Promenimo naše stavove i iskorenimo predrasude. Ili još bolje, promenimo shemu naše realnosti, a još pre toga zamenimo fokus i mesta pojmovima Svesnog (carstvo Ega) i Nesvesnog (carstvo božanskog). Ovo se radi na svim nivoima razumevanja i shodno tome izazivaju se određeni efekti. Ovo takođe zvuči kao veoma teško dostignuće, čak kao odvratno teško, međutim nije. Izronićemo iz ovih psiholoških dubina u plićak sigurnosti jer postoji nešto što smatram tajnom nad tajnama i što bi nas lako uvelo u željene promene. Da, lako. I tu tajnu svi ljudi znaju ali nisu je svesni. Biće reči i o tome, nego gde sam ono stao? A, da! Kod savršenog mira. I utonem ja tako u opisano osećanje i poče zujanje u ušima. To zujanje mi je jako poznato jer me je ranije uvodilo u projekciju, samo što se tad pretvaralo u buku mlaznog motora. To me navede da siđem u kriptu ispod hrama, a moć ovog mesta mi dodatno pojača doživljaj. Uronih u diskretnu svetlost i vatromet živih boja, a imena članova kraljevske porodice na nadgrobnim pločama učiniše da se osećam krajnje svečano. Kako li je lepo biti kralj? Dobar i pravedan. Odjednom osetih kako mi se lice naglo suši i splašnjava, a koža se pretvori u prašinu. Umesto moje proste odeće na meni zablista odora faraona. Zapanjen ovim čudnim i nenajavljenim ikustvom, kleknuh instinktivno na levo koleno. Setih se položaja moći i predaje koji sam dobio iz viših sfera. Desni lakat na desno koleno, čelo na koren desnog dlana, dlan ispružen napred. Leva ruka na levom boku. Odjednom prostor oko mene nestade i nađoh se u situaciji koju sam doživeo pre dosta godina.

"Možeš li mi pokazati boravište onoga ko je sve stvorio" reče učitelj. Svakako ga je nazivao ali nikad nije koristio reč Bog. Obradovan lakim pitanjem, spremno uperih kažiprst ka zlatnim nebesima a pogled mi odluta ka velikom, crvenom Suncu koje se spuštalo na zapadu. "Glupane"- prošaputa Sunce i učini da se osetim posramljenim zbog svoje naivnosti i nepromišljenosti. Pretpostavka da je trebalo da pokažem na sav okolni prostor me obradova i ja počeh da mlataram rukama. Majkl me pogleda sa neizrecivim mirom, ali u krajičku oka mu zablista trun prezira. Videlo se da mu je ova situacija itekako poznata i dosadna. "Saberii se i probaj još jednom". Ne znajući šta zapravo traži od mene, ponovo podigoh kažiprst ka nebu rešen da ovog puta istrajem. Dugo me je posmatrao i to me činilo nervoznim, ali nisam hteo da spustim ruku. Jasno se videlo da je moja nervoza počela da ga zabavlja. Nisam voleo takve situacije ali reših da sačekam još malo. "Dobro", konačno prekide tišinu ne iznoseći začudo nikakav komentar. "Pokušaj da prebaciš zvezdu svesti u vrh tog kažiprsta". Najzad nešto konkretno! Dobro sam znao tu vežbu. To je značilo da treba da zamislim kako se penjem, kao u liftu, duždesne ruke i da završim putovanje u jagodici kažiprsta. Fokusirao sam se na izvođenje tehnike i ubrzo se našao metar iznad glave. Iako sam ga posmatrao sa visine, istog trena sam shvatio koliko sam i dalje mali u poređenju sa ovim čovekom. "Dobro, sad si mnogo bliže svom cilju", opet ne izreče njegovo ime, a meni pade na pamet kako sam zaista metar bliže nebu, ali odmah odagnah tu misao jer sam znao da je glupost. "Sad se spusti malo niže, otprilike za dva inča i zastani malo". Spremno sam izvršio naređenje i spustio se u središte dlana i živo me interesovalo zašto baš tu. Još dok sam u sebi postavljao to pitanje, poče da me obuzima neka nelagoda slična mučnini, koja je postepeno prerastala u bol. Često me je bolela ruka između dlana i lakta i to bez nekog očiglednog razloga, a jednom mi je lakat tako otekao da sam bio prestrašen. Međutim ovaj bol je bio druge prirode. Bolelo je iznutra, bolelo je u dubini. "Ne mogu više!" - ote mi se nevoljno. "Ne budi mlakonja. Dopusti bol i seti se, seti se dečače!". I pored neizdržive situacije, nisam mogao a da se ne upitam odakle on uopšte zna šta ja osećam. Dečače? Uspomene počeše da naviru: setih se svog malog, uvek musavog komšije Jovice koji je svuda sa sobom vukao svoju još manju sestricu. Majka im je umrla prerano i verovatno je to bio uzrok tolike privrženosti. Mrzeli smo ga zbog toga. Bili smo klinci, mislim da još ni u školu nismo pošli. Ošamario sam ga, sada ne znam ni zašto i još sam ga pride i pljunuo kako bih ostavio što jači utisak kod dečurlije. Njegova sestrica ga zagrli i briznu u plač. On ju je tešio, ali nije mu uspevalo. I te njene tople i krupne dečije suze prolivene za bratom su me kasnije pekle godinama. Kako sam se samo kajao. Sad kad sam se toga prisetio, počeh i ja da plačem. Gorko i neutešno. Kako sam želeo da se oboje odnekud pojave, da zagrlim i izljubim ta dva istinska anđela božanske ljubavi, onako kako sam samo mogao tog momenta. Ko zna gde su sada i da li su mi ikad oprostili? Sigurno se i ne sećaju tog događaja. Ali ja se sećam. Snažnije nego ikad - bol me razdirao toliko da sam klonuo licem u prašinu i dugo ridao.

Kao što se iznenada pojavio, bol je isto tako nestao i prvo što mi pade na pamet bila je Isusova molitva. Nešto me natera da je izgovorim mnogo puta. Bol u ruci i bol u duši nestali su zauvek u mračnim hodnicima vremena, baš kao što je nestalo i moje bezbrižno i davno zaboravljeno detinjstvo. Osetio sam najdublji mir i veliku zahvalnost prema tom neobičnom čoveku koji mi je tada, u prašini pustinje Mohavi, pokazao i svojim prisustvom pomogao da pronađem boravište neizrecivog.
"Šta sad opet izvodiš!" trže me Barbi i ja skočih kao oparen. "Hoćeš li da neko naiđe, a ti tu klečiš" - reče brižno, spuštajući ton. "Ništa, malo sam se zaneo" odgovorio sam i začudio se kako ne umem da smislim ništa pametnije. "Rekao si da idemo i do Aranđelovca".
"Idemo srećo moja najlepša, ne mogu da ti objasnim koliko te sad volim, koliko volim ovu zemlju i sve ljude ovog sveta". "E svašta, baš bi mogli češće da putujemo, očigledno ti prija" - nasmeši se i pogleda me ljupko.
Zoran iz Zemuna

KRAJ

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 15:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ovo je Zoranovo objasnjenje kako radi ta cuvena Majklova tehnika.

Mozete procitati objesnjenj, ili jednostavno, famoznog Majkla i Zorana, preduhtiriti, nekih dve godine, i pogledati dokumentarac The Secret, na ovom linku: http://www.megaupload.com/?d=CAZ67AYD

Samo sam cekao da vidim tu famoznu tehniku Majkla sa, kojeg ono bi astralnog nivo??? Ah da... 9. ;)
Jako opasan nivo i jako opasna tehnika.
Da recimo Abrahamova ucenja isto to ne objasnjavaju vec neke dve ili tri godine, da recimo taj dokumentarac isto toliko ne postoji, da recimo nije snimljen jos jedan dokumentarac "What the Bleep do we know".. i prvi i drugi dio. Da recimo ta tehnike ne vuce korjene iz starog egipta.. i Indije.. itd.

Opet, sto se ice ostalih tekstova, svidjaju mi se. Fino su napisani i prolagodjeni citaocu. Uz koju "Zoranovu" mudroliju, ali ima smisla.

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 12:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

A sta je sa tektovima dalje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 14:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovo je sve što je do sada objavljeno. Kad se objave novi postaviću ih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 18:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Ozbiljno Ime je napisao:
Sto se tice onog "materija slijedi ideju", evo vam nesto fino. Toplo preporucujem. The Secret
sve je objasnjeno malo bolje i dalje od ovog sto je on napisao.

JivanNajgori je napisao:
Mozete procitati objesnjenj, ili jednostavno, famoznog Majkla i Zorana, preduhtiriti, nekih dve godine, i pogledati dokumentarac The Secret, na ovom linku: http://www.megaupload.com/?d=CAZ67AYD

Ha! Kasnis buraz! Pa zar i ti da me ignorises... ja sam razocaran, povredjen i uvredjen... i ozlojedjen...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 19:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

...

Poslednji put menjao JivanMukta dana 12 Okt 2007, 19:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 19:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ozbiljno Ime je napisao:
Ozbiljno Ime je napisao:
Sto se tice onog "materija slijedi ideju", evo vam nesto fino. Toplo preporucujem. The Secret
sve je objasnjeno malo bolje i dalje od ovog sto je on napisao.

JivanNajgori je napisao:

Ha! Kasnis buraz! Pa zar i ti da me ignorises... ja sam razocaran, povredjen i uvredjen... i ozlojedjen...

A kad ces biti ozbiljan izmadju toga?
Ili si ozbiljan izmedju svega toga? :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]