banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12929 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 647  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 15:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2007, 19:06
Nitro je napisao:
To može biti bruka samo tih igrača i nikoga drugog. Koga treba moliti da igra za reprezentaciju, taj je nikakav patriota i kao takav i ne treba da igra. Da on hoće da nastupa za reprezentaciju, ne bi ga trebalo moliti, a onda ne bi bilo problema ni sa određenim ustupcima. Vujaniću je Slavnić ponudio da radi sam 10 dana uz kondicionog trenera reprezentcije, pa da se naknadno priključi pripremama, ali je gospodin to odbio, jer je htio da on uzme vremena, koliko on misli da mu treba. E pa na šta bi to ličilo opet ja pitam? Da dolazi, kad ko hoće i kad mu se digne ona stvar da dođe na pripreme? Nema od toga ništa. Ako su najveće zvijezde prethodnih generacija mogli da odrađuju kompletne pripreme, šta današnjim dripcima, daje za pravo da oni mogu da traže takve ustupke. Šta je to Radmanović postigao u karijeri, da bi mogao da traži poseban tretman? Ili Rakočević? Ili Pavlović? Ili bilo koji od njih? Nemoj da ko slučajno pomene Divca, Đorđevića i ostale, pošto oni ne zaslužuju da ih se uopšte pominje u sitom kontekstu sa ovom sadašnjom bagrom.

Prvo da ti kazem za tu pricu o ranijim generacijama: drugo vreme drugi ljudi i vazi sledece ili se menjas i prilagodjavas ili zaostajes, a mi ocigledno zaostajemo!

Da te pitam da li bi ti licno rizikovao da izgubis ugovor vredan 10 mil dolara da bi igrao za reprezentaciju? Da li bi ti sve sto imas i sto bi mogao zaraditi stavio na kocku i da pri tom dok sve stavljas na kocku da jos i pristanes da te neko tretira kao da si u vojsci?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 16:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
To može biti bruka samo tih igrača i nikoga drugog. Koga treba moliti da igra za reprezentaciju, taj je nikakav patriota i kao takav i ne treba da igra. Da on hoće da nastupa za reprezentaciju, ne bi ga trebalo moliti, a onda ne bi bilo problema ni sa određenim ustupcima. Vujaniću je Slavnić ponudio da radi sam 10 dana uz kondicionog trenera reprezentcije, pa da se naknadno priključi pripremama, ali je gospodin to odbio, jer je htio da on uzme vremena, koliko on misli da mu treba. E pa na šta bi to ličilo opet ja pitam? Da dolazi, kad ko hoće i kad mu se digne ona stvar da dođe na pripreme? Nema od toga ništa. Ako su najveće zvijezde prethodnih generacija mogli da odrađuju kompletne pripreme, šta današnjim dripcima, daje za pravo da oni mogu da traže takve ustupke. Šta je to Radmanović postigao u karijeri, da bi mogao da traži poseban tretman? Ili Rakočević? Ili Pavlović? Ili bilo koji od njih? Nemoj da ko slučajno pomene Divca, Đorđevića i ostale, pošto oni ne zaslužuju da ih se uopšte pominje u sitom kontekstu sa ovom sadašnjom bagrom.

koliko se sjecam, stojakovic je htio da igra za reprezentaciju na evropskom prvenstvu 2005 u beogradu, ali je obradovic (to mu jedino zamijeram u karijeri) odbio njegov prijedlog da se kasnije prikljuci pripremama. takodje, najveca zvijezda posljednjih prethodnih generacija, divac, nikad nije odradjivao planinske pripreme. svaki put se pridruzivao reprezentaciji naknadno. dakle, jednostavno nije tacno da su svi odradjivali sve pripreme.
ovakvo razmisljanje ce da nas gurne jos dublje, ako je uopste moguce.
ne trebaju nam najbolji igraci, mi znamo najbolje kako treba to sve da izgleda, to sto posljednjih 6 godina nismo ni blizu medalje, to je slucajnost. oni koji rade drugacije osvajaju medalje, ali pojma oni nemaju. potpuni debilizam.

inace, sve sto je brando reko za pedju stoji. koliko se sjecam, problemi su poceli sa njim 2003 godine kad je presveti idol, kralj, bog bodiroga odbio da igra za reprezentaciju (stojakovic do tada nije ni jednom odbio). za njim je odbila i gomila drugih "zvijezda". tad smo, ako me sjecanje ne vara, dosli do cetvrtfinala (posljednji put), a kad se zavrsilo prvenstvo pocela je pljuvacina po pedji, "on ne moze da rijesi utakmicu, on nije veliki igrac, da nam je bodiroga sve bi bilo drugacije". covjek kojeg reprezentacija nije nimalo zaduzila (za razliku od bodiroge), koji je dosao kad niko nece je docekao da ga pljuju. niko (ili malo ko) nije upitovao to sto bodiroge nema
a, ako me sjecanje dobro sluzi, poslije toga dolazi olimpijada u atini, nas tim predvodjen idolom, kraljem, bogom bodirogom pobjedjuje 1 (slovima: jednu) utakmicu. gubi se od takvih velicina kao sto su...novi zeland? poslije prvenstva nema komentara "bodiroga je kriv" nego je opet kriv stojakovic sto nije doso. pa onda 2005 ep u beogradu. svi se odazivaju osim pedje, opet nas vodi idol, kralj, bog bodiroga. i opet se nastup zavrsava sa pobjedama protiv izraela i cini mi se letonije. i opet je pljuvanje po stojakovicu.
dakle, mozda opet treba razmisliti o tome ko je bitniji igrac? a pedja ima
puno pravo da kaze "ko vas j..., nek vam igra bodiroga ako ja ne valjam".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 18:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Da te pitam da li bi ti licno rizikovao da izgubis ugovor vredan 10 mil dolara da bi igrao za reprezentaciju? Da li bi ti sve sto imas i sto bi mogao zaraditi stavio na kocku i da pri tom dok sve stavljas na kocku da jos i pristanes da te neko tretira kao da si u vojsci?

Da ja opet kažem nešto... Gasol je prošle godine na SP slomio nogu igrajući za reprezentciju, pa je poslije rekao da ne žali ni najmanje. Novicki je jedne godine, iz svog džepa isplatio ogromno osiguranje, koje je Dalas, tražio da bi ga pustio da nastupa za reprezentciju. A njih dvojica vrijede više nego kompletna naša sadašnja reprezentcija u najjačem sastavu, sa sve herojem Stojakovićem. Andresu Noćioniju je prošle godine iz Čikaga sugerisano da bi možda trebao da preskoči reprezentativne akcije, na šta je ovaj odgovorio da ni ne pokušavaju da ga odgovore od toga, makar po cijenu ugovora... Dakle... Ako ima potpisan ugovor, neće ga izgubiti zato što se povrijedio. Čovjek koji je voljan i spreman da igra za reprezentciju, lijepo kaže menadžeru da mu takvu stavku izdejstvuje u ugovoru. Razumijemo li se sad? Nije problem u tome, već u želji...

Dakle ponavljam po trilioniti put, ako hoće da igra dobro. Ako neće i postavlja uslove, tipa "hoću da igram toliko i toliko", "doćiću na pripreme kad ja hoću", taj i takav igrač ne treba nikome. Povrijeđenog igrača se može čekati, ali da se čeka neko ko bi da sunča dupe na Karibima, dok drugi ginu na pripremama, e to ne samo da nije fer, nego je i opšte rušenje svakog normalnog koncepta priprema. Kako naši igrači generalno imaju problema sa disciplinom, ponašanjem i uopšte stavom, onda bi takve stvari vodile samo većem haosu.

Citiraj:
koliko se sjecam, problemi su poceli sa njim 2003 godine kad je presveti idol, kralj, bog bodiroga odbio da igra za reprezentaciju (stojakovic do tada nije ni jednom odbio). za njim je odbila i gomila drugih "zvijezda". tad smo, ako me sjecanje ne vara, dosli do cetvrtfinala (posljednji put), a kad se zavrsilo prvenstvo pocela je pljuvacina po pedji, "on ne moze da rijesi utakmicu, on nije veliki igrac, da nam je bodiroga sve bi bilo drugacije". covjek kojeg reprezentacija nije nimalo zaduzila (za razliku od bodiroge), koji je dosao kad niko nece je docekao da ga pljuju. niko (ili malo ko) nije upitovao to sto bodiroge nema
a, ako me sjecanje dobro sluzi, poslije toga dolazi olimpijada u atini, nas tim predvodjen idolom, kraljem, bogom bodirogom pobjedjuje 1 (slovima: jednu) utakmicu. gubi se od takvih velicina kao sto su...novi zeland? poslije prvenstva nema komentara "bodiroga je kriv" nego je opet kriv stojakovic sto nije doso. pa onda 2005 ep u beogradu. svi se odazivaju osim pedje, opet nas vodi idol, kralj, bog bodiroga. i opet se nastup zavrsava sa pobjedama protiv izraela i cini mi se letonije. i opet je pljuvanje po stojakovicu.
dakle, mozda opet treba razmisliti o tome ko je bitniji igrac? a pedja ima
puno pravo da kaze "ko vas j..., nek vam igra bodiroga ako ja ne valjam".

:roll: :roll: :roll:

Ama otkači se od tog Stojakovića, kao da je Džordan lično. Stojaković je našu košarku zadužio time što je bio najbolji strijelac na dva uzastopna takmičenja, na kojima nas je vodio Pešić, dok je lista stvari koje je Dejan Bodiroga uradio za reprezentaciju, daleko duža. Mislim da nema čovjeka, zdravog razuma, koji bi uopšte izjednačio tu dvojicu igrača, a pogotovo tvrdio da je Stojaković bitnija i značajnija figura u našoj košarci od Dejana Bodiroge.

Suvišna je dalja rasprava...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 19:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Satrase Jevreji i Hrvate

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 20:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Žao mi ih! Prvo su krenuli katastrofalno pa im se sve poklopilo nakon pobjede nad Španijom, a sad opet moraju dobiti Rusiju ili Grčku da bi prošli u sledeće kolo! Jevreji 'ladno mogu dobiti Portugal i proći dalje, zasluženo!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 21:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Sondri je napisao:
Žao mi ih! Prvo su krenuli katastrofalno pa im se sve poklopilo nakon pobjede nad Španijom, a sad opet moraju dobiti Rusiju ili Grčku da bi prošli u sledeće kolo! Jevreji 'ladno mogu dobiti Portugal i proći dalje, zasluženo!!!

Ma bas mi ih je zao... :roll:

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 08 Sep 2007, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
I meni se stvarno srce cijepa zbog Hrvata. :roll: Pomislio sam da kažem da navijam da Izrael da osvoji prvenstvo, ali samo ću ih ukopati. Ako ima ikakve utjehe, bar se sad vidi da nismo ispali od neke pacerske ekipe nego od vrlo ozbiljnog tima (u odlučujućim trenucima pogađaju pet trojki bez greške, imaju centra koji skuplja petnaestak skokova po utakmici itd.)

E sad, što se tiče ovih naših igrača - vidim da je tendencija da se kuka za igračima iz NBA i isključivo za njima (plus eventualno za Vujanićem). Kao da je sad po definiciji igranje u NBA garant kvaliteta. Razumijem potpuno za Stojakovića, pa donekle i za tog Krstića (mada je bio grozan prije dvije godine, cifre iz kasnije NBA karijere pokazuju značajan napredak). Ali koji je klinac sad pa taj Radmanović, pa još pri tom i Pavlović??? Ovaj prvi je sretan ako provede tri i po minute u Lejkersima koji imaju samo jednog dobrog igrača, a kod Pavlovića je isto u Klivlendu koji nema nijednog. Ako smo već utvrdili da nam je neophodan šuter kao što je Stojaković (što je valjda očigledno), kad se tome pridoda još i Gurović, koji će nam klinac Radmanović? Pa dvije iljade i druge smo sve utakmice odigrali potpuno bez njega. Naš mnogo veći problem je što smo imali samo jednog centra, zbog povrede Mileta Ilića i Krstića, pa je valjda logičnije da se žalimo što nemamo nekog bar kompetentnog iskusnog igrača (Aškrabića ili Milojevića) na toj poziciji. Na kraju krajeva, veliki broj tih pomenutih igrača (Rakočević, Krstić,...) igrali su 2005. i pravili su isključivo gluposti i budalaštine.

Što se tiče ovog prepucavanja o pripremama i sl. - teoretski ne vidim nikakav problem da imamo povlaštene igrače koji mogu da dođu na pripreme kad im svirne. Ali da bi neko zaslužio taj status, mora da bude baš baš ekstra zvijezda i mnoooogo ispred ostalih. Kod Nijemaca je to očigledno Novicki, koji manje-više igra sam. Kod nas situacija nije baš tako jednostavna. Uzmimo da recimo pustimo Stojakovića da dođe kad hoće i tome slično. Šta ćemo onda sa Jarićem i Gurovićem koji eto odrade čitave pripreme a Stojaković ni po čemu nije veći od njih (dobro, njegov prosjek iz NBA jeste bolji od Jarićevog, ali to nije dovoljno za toliko povlašten status)? Drugo je npr. Teodosić ili neko od ovih mlađih. Da on kaže "Hej, zašto taj matorac dolazi kad hoće, a ja moram da rintam dan i noć?", onda mu odgovorimo "E sinko, taj matorac je bio jedan od ključnih igrača kad smo bili svjetski prvaci, ima dvadesetak poena u prosjeku u NBA i bez njega je naš tim truba. Ti radi vrijedno šest-sedam godina, postigni tako nešto ili približno, pa ćeš i ti moći da dernečiš i da izbjegavaš visinske pripreme." I tome slično. Formiranje reprezentacije u kojoj će se znati ko kosi a ko vodu nosi uopšte ne mora da narušava atmosferu, naprotiv. Ostavićemo ovaj post nedovršenim, pošto sam izgubio inspiraciju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 00:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2006, 13:15
nisam citao sta se pisali ali za evropsko prvenstvo mogu samo reci sramota !Pa moglo se makar israela proci !!!

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2007, 02:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Izrael je sasvim dobra ekipa. Rasturili su Makedoniju, Bosnu, Srbiju i Hrvatsku. Još samo da srede Slovence u četvrtfinalu :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 02:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja sam navijao za Hrvatsku protiv Španije, a i protiv Izraela. Nisam od onih, što SIJUKS kaže, nek crkne i komšiji krava! Ljudi igraju sa ekipom u kojoj je jedino Planinić igrač koji odskače. Popović može samo trice lupati, Ukić je samo brz, Kus odbranu i slobodna bacanja, Banić po lijevim ligama ima po 10 poena prosjek, Kasun samo zna zakucati i to kad nema nikog pored njega, Tomas slično kao Kus, odbrana ali i trice i to je to. Osrednja petorka, sa jednom "kvalitetnom" izmjenom dobije svjetske prvake na njihovom terenu što je za svaku pohvalu. Što je najčudnije cijelu utakmicu su zaostajali. Mi smo imali Grke u šaci i izgubili samo zato što su se svi usrali. Hrvati su zaslužili 1/4 finale više od bilo koga na prvenstvu, a sad je to gotovo nemoguća misija jer moraju pobjediti i Grke i Ruse, ukoliko im se ne poklope neki rezultati. Slično kao u Beogradu, tad su imali ubjedljivo najjadniji sastav na prvenstvu, a da nije bilo sudijske nepravde izbacili bi Špance. To mi se sviđa kod njih što se bore bez obzira s kim igraju, ali su izgleda i Jevreji takvi :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 08:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ti njih stvarno zalis...?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 09:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Гдје ћеш готивити Хрвате? Па по причи оног коментатора са ХРТ-а на утакмици Хрватска - Шпанија, ми све што смо освојили у задњих 12 година освојили смо искључивом заслугом Боре Станковића?!?! :-? Кад они нас не воле, и то јавно испољавају, немам ни ја разлога да волим њих ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 09:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
Ja sam navijao za Hrvatsku protiv Španije, a i protiv Izraela. Nisam od onih, što SIJUKS kaže, nek crkne i komšiji krava!

Nisam ni ja ko Sijuks pa da komsiji crkne krava ja sam malo gori nek se komsiji krava pati a nemoze umrijeti takva je moja ljubav prema rvatima

Skini taj avatar Zvezde ako gotivis rvate.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 09:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

evo, recimo i ja mnogo volim hrvate, ali iz mene progovaraju cisto sportski motivi. navijao sam za izrael ne zato sto ne volim hrvate (ne do bog) nego samo zato sto je izrael nas pobijedio, pa ako su nas zasluzeno i srcem pobijedili, onda su zasluzili da prodju daleko. iz istog razloga cu morati ici protiv svog srca, pa navijati i za grke i ruse protiv hrvata. takodje, navijao sam i za spance protiv njih, jer su nas spanci uvijek pobjedjivali pa da ne ispadne da gubimo od slabih. portugalci su izbacili nasu bih u ranijim kvalifikacijama, pa sam morao da navijam i za njih protiv hrvata, da se ne ispostavi da je bih slaba.
kakve slucajnosti koje paraju moje srce...

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2007, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moji motivi navijanja za Izrael protiv Hrvatske su hladni i proračunati - uložio sam dvije marke, dobio deset. Uložio bih i više, da prije toga nisam skoro sve potrošio kladeći se da će naši biti evropski prvaci :D

Inače, Izrael definitivno nije rekao sve što ima na ovom prvenstvu. Treba samo da pobijede Portugal i uz očekivane poraze Hrvata od Grka i Rusa proći će kao četvrti u četvrtfinale, a tamo su sve same reprezentacije s kojima se definitivno može igrati. A evo, npr. sinoć protiv Hrvata njihov najbolji igrač Halperin se skoro nije ni vidio - bitan dio utakmice je proveo na klupi jer je uletio u probleme sa ličnim greškama, a i kad je ušao, promašio je dva slobodna bacanja koja bi i definitivno riješila utakmicu - a neki tamo rezervisti koji skoro nikad ne ulaze u igru su pogađali trojke iz odlično odigranih akcija. I koliko sam vidio, onaj Tapiro, pa onaj Tamid ili kako li se već zove, sve su to jako dobri igrači. Da i ne govorim o Grinu, koji sa svojih jedva 206cm ima 16 skokova preko onih bukvi Kasuna, Baraća i ostalih. Mislim da je košarkaška javnost bila dosta zavarana slabim partijama Izraela u dodatnim kvalifikacijama, kad su Bosnu pobijedili sa svega desetak razlike.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 11:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da Hrvati dosta sanse imaju protiv grka koji realno i nisu bog zna sta prikazali. Takodje ako igraju protiv Rusa zadnju i tu mogu traziti sansu s obzirom da su Ruje mozda prve...ako uzmu spanijeu prije toga. Ne znam koji je raspored...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 11:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
MEMPHIS, momčad za koju je ovog ljeta Darko Miličić potpisao vjernost na tri godine, službeno se očitovala o incidentu na Europskom prvenstvu.

Dakako, nije bilo smisla da Memphis postavlja financijske kazne svom novom igraču (to je učinila FIBA), ali su srpskog centra nakon gnjusnih izjava ocrnili:

"Znamo kako je igranje za reprezentacije nešto sasvim drugo i da izaziva veće emocije, ali nakon što smo saznali njegovu izjavu moramo reći da takvo što nikako nećemo prihvaćati u našem klubu. Kontrola u izjavama mora postojati, posebno kod profesionalaca. Jezik ulice nećemo podnositi" - rekao je generalni menađer Memphisa Chris Wallace.

index.hr

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 14:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Divac: Žao mi je ovih klinaca

Proslavljeni evropski i NBA as Vlade Divac, sada funkcioner u košarkaškoj sekciji madridskog Reala, ocenio je da su igrači i selektor Srbije najmanje krivi za loš rezultat ostvaren na Evropskom prvenstvu u Španiji...

http://www.mtsmondo.com/eurobasket2007/ ... vest=69850

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 15:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Skini taj avatar Zvezde ako gotivis rvate.

Ne gotivim ja Hrvate, nego njihov način igranja, njihovu predanost igri koja naročito dolazi do izražaja u kockastom dresu.

Vuk_Samotnjak je napisao:
nek se komsiji krava pati a nemoze umrijeti takva je moja ljubav prema rvatima

Nije SIJUKS govorio negativno u tom smislu, nego je rekao da ga boli briga što su Hrvati izgubili od Letonije kad smo i mi od Rusije taj dan, tad je rekao da ga ne zanima "tuđe dvorište" što je po meni sasvim OK.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 09:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

divac je sve reko, svaka mu cast.
no, naravno, na ovom forum ce se naci gomila onih koji znaju bolje od njega gdje su problemi i koji ce reci da on lupa gluposti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12929 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 647  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]