Citiraj:
To može biti bruka samo tih igrača i nikoga drugog. Koga treba moliti da igra za reprezentaciju, taj je nikakav patriota i kao takav i ne treba da igra. Da on hoće da nastupa za reprezentaciju, ne bi ga trebalo moliti, a onda ne bi bilo problema ni sa određenim ustupcima. Vujaniću je Slavnić ponudio da radi sam 10 dana uz kondicionog trenera reprezentcije, pa da se naknadno priključi pripremama, ali je gospodin to odbio, jer je htio da on uzme vremena, koliko on misli da mu treba. E pa na šta bi to ličilo opet ja pitam? Da dolazi, kad ko hoće i kad mu se digne ona stvar da dođe na pripreme? Nema od toga ništa. Ako su najveće zvijezde prethodnih generacija mogli da odrađuju kompletne pripreme, šta današnjim dripcima, daje za pravo da oni mogu da traže takve ustupke. Šta je to Radmanović postigao u karijeri, da bi mogao da traži poseban tretman? Ili Rakočević? Ili Pavlović? Ili bilo koji od njih? Nemoj da ko slučajno pomene Divca, Đorđevića i ostale, pošto oni ne zaslužuju da ih se uopšte pominje u sitom kontekstu sa ovom sadašnjom bagrom.
koliko se sjecam, stojakovic je htio da igra za reprezentaciju na evropskom prvenstvu 2005 u beogradu, ali je obradovic (to mu jedino zamijeram u karijeri) odbio njegov prijedlog da se kasnije prikljuci pripremama. takodje, najveca zvijezda posljednjih prethodnih generacija, divac, nikad nije odradjivao planinske pripreme. svaki put se pridruzivao reprezentaciji naknadno. dakle, jednostavno nije tacno da su svi odradjivali sve pripreme.
ovakvo razmisljanje ce da nas gurne jos dublje, ako je uopste moguce.
ne trebaju nam najbolji igraci, mi znamo najbolje kako treba to sve da izgleda, to sto posljednjih 6 godina nismo ni blizu medalje, to je slucajnost. oni koji rade drugacije osvajaju medalje, ali pojma oni nemaju. potpuni debilizam.
inace, sve sto je brando reko za pedju stoji. koliko se sjecam, problemi su poceli sa njim 2003 godine kad je presveti idol, kralj, bog bodiroga odbio da igra za reprezentaciju (stojakovic do tada nije ni jednom odbio). za njim je odbila i gomila drugih "zvijezda". tad smo, ako me sjecanje ne vara, dosli do cetvrtfinala (posljednji put), a kad se zavrsilo prvenstvo pocela je pljuvacina po pedji, "on ne moze da rijesi utakmicu, on nije veliki igrac, da nam je bodiroga sve bi bilo drugacije". covjek kojeg reprezentacija nije nimalo zaduzila (za razliku od bodiroge), koji je dosao kad niko nece je docekao da ga pljuju. niko (ili malo ko) nije upitovao to sto bodiroge nema
a, ako me sjecanje dobro sluzi, poslije toga dolazi olimpijada u atini, nas tim predvodjen idolom, kraljem, bogom bodirogom pobjedjuje 1 (slovima: jednu) utakmicu. gubi se od takvih velicina kao sto su...novi zeland? poslije prvenstva nema komentara "bodiroga je kriv" nego je opet kriv stojakovic sto nije doso. pa onda 2005 ep u beogradu. svi se odazivaju osim pedje, opet nas vodi idol, kralj, bog bodiroga. i opet se nastup zavrsava sa pobjedama protiv izraela i cini mi se letonije. i opet je pljuvanje po stojakovicu.
dakle, mozda opet treba razmisliti o tome ko je bitniji igrac? a pedja ima
puno pravo da kaze "ko vas j..., nek vam igra bodiroga ako ja ne valjam".