banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 11:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1685 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 85  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Najbolje još da mu dodele i ulogu Alan Forda, pa da izvršimo kolektivno samoubistvo..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 12:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
V@nja je napisao:
Ode jos jedan idol iz djetinjstva ..

To sam i ja htjela napisati, ali pošto je već napisano samo ću citirati.
He-man je bio pravi superheroj, ovi današnji su bez ikakvog smisla... kao i njihove action figures.
Za tu ulogu bi bio najbolji neko novi ko nije isforsiran u raznim drugim ulogama, a ne da prave film da bi Bred Pit ostvario još jednu želju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 21:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Zabranjeno pušenje na filmskom platnu!
MPAA najavila cenzuru za filmove koje sadrže scene pušenja
MPAA, organizacija zadužena za određivanje cenzorskih rejtinga za holivudske filmove, najavila je uvođenje strožih kriterija ocjenjivanja filmova sa scenama pušenja. Prema tome, oni koji pušenje budu prikazivali pozitivno, ubuduće će dobivati rejting 'R' - isti onaj kao i filmovi s eksplicitnim seksom i nasiljem koji su u SAD zabranjeni za mlađe od 16 godina. Ipak, MPAA je istakla da se novi kriteriji neće odnositi na filmove s povijesnom tematikom gdje je nemoguće postići autentičnost bez prikazivanja scena pušenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2007, 10:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Feb 2006, 21:41
Revan je napisao:
V@nja je napisao:
Ode jos jedan idol iz djetinjstva ..

To sam i ja htjela napisati, ali pošto je već napisano samo ću citirati.
He-man je bio pravi superheroj, ovi današnji su bez ikakvog smisla... kao i njihove action figures.
Za tu ulogu bi bio najbolji neko novi ko nije isforsiran u raznim drugim ulogama, a ne da prave film da bi Bred Pit ostvario još jednu želju.

Ko zna, mozda i ispadne dobro. Brad Pitt je dobar glumac, a ima i facu He-Mana. Bas me interesuje kako ce ga odglumiti!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2007, 14:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pedeset tehnički najuticajnijih filmova
Visual Effects Society je objavilo listu od 50 filmova rangiranih po uticaju kada su u pitanju specijalni efekti. Prvo mesto liste je rezervisano za Star Wars, a na njoj se nalazi i film iz 1902. godine A trip to the moon. Osamdesete su bile ključan period, pošto 12 filmova u listi potiče iz tog perioda.
Evo kako izgleda prvih dvadeset:

1. Star Wars (1977)
2. Blade Runner (1982)
3. 2001: A Space Odyssey (1968) (tie)
3. The Matrix (1999) (tie)
5. Jurassic Park (1993)
6. Tron (1982)
7. King Kong (1933)
8. Close Encounters of the Third Kind (1977)
9. Alien (1979)
10. The Abyss (1989)
11. The Empire Strikes Back (1980)
12. Metropolis (1927)
13. A Trip to the Moon (1902)
14. Terminator 2: Judgment Day (1991)
15. The Wizard of Oz (1939)
16. Who Framed Roger Rabbit (1988)
17. Raiders of the Lost Ark (1981)
18. Titanic (1997)
19. Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
20. Jason and the Argonauts (1963) (tie)
20. E.T. the Extraterrestrial (1982) (tie)

detaljnije na http://www.tgdaily.com/content/view/32010/98/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2007, 14:22 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Nova vrućina uz De Nira i Pacina

Dva stara mačora još imaju akcije u svojim kostima, pa po treći put zajedno staju pred kamere. I napokon u dužem kadru. Nakon Kuma i Vrućine, love serijskog ubojicu.

Robert De Niro i Al Pacino još će jednom glumiti zajedno, i to u filmu o policajcima u potrazi za serijskim ubojicom, piše Variety.

Novi film Righteous Kill počet će se snimati početkom kolovoza.

To je drugi put da ova dvojica šezdesetogodišnjaka, koji spadaju u najuglednije glumce svoje generacije, glume zajedno. U filmu Michaela Manna Vrućina iz 1995. godine Pacino je glumio policajca koji lovi pljačkaša De Nira.

De Niro i Pacino igrali su u sagi Kum Francisa Forda Coppole, ali nisu imali zajedničkih scena. Kum 2 je De Niru donio Oskara.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2007, 14:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2006, 21:07
Ekstra, teško da će nadmašiti prethodna 2 ali....

Ko režira film?
Molim te reci da je neko jače ime.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2007, 14:53 
staromodan
Korisnikov avatar

Shooting will begin Aug. 6 in Connecticut, with some work in Gotham to follow. The two stars play cops chasing a serial killer. Jon Avnet will direct and produce; "Inside Man" scribe Russell Gewirtz penned the script.

http://www.variety.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 21:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Tužba protiv De Nira zbog bolesti
I do sada smo znali da je u „fabrici snova” Holivudu sve moguće, ali je jedna osiguravajuća kompanija nadmašila sve viđeno odlučivši da tuži proslavljenog glumca Roberta de Nira zbog toga što je oboleo o raka i na taj način oštetio producente jednog filma. Dva dana pre početka snimanja filma „Igra žmurke” De Niru su lekari saopštili da ima rak prostate, a sada mu je uručena tužba zbog toga što nije na vreme najavio da će kasniti. Naime, zbog njegovog odlaska na lečenje početak snimanja filma kasnio je dva meseca, što je filmskom studiju napravilo štetu od 1,8 miliona dolara. Studio je te troškove pokrio polisom osiguranja, ali je osiguravajuća kuća Fajermens fond odlučila da taj novac naplati od De Nira. Advokati osiguravajućeg društva tvrde da je slavni glumac pre početka snimanja lažirao potvrdu sa sistematskog pregleda i da je za bolest znao dosta ranije. Lekar je, međutim, potvrdio da je De Niru dva dana pred početak snimanja saopšteno da boluje od raka prostate, jer su tada stigli rezultati biopsije. De Nirovi advokati saopštili su da će ta tužba ući u anale beščašća i zatražili su od suda da je odbaci. (RTS)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2007, 23:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

11 filmova koji izvrću povijesne činjenice
Česta je stvar da se za potrebe filmova izvrću činjenice sačuvane u povijesnim knjigama, kako bi blockbusteri bili atraktivniji i bolje prošli u kinima. Tko bi zapravo gledao Hrabro srce i jednako ga doživio da je film pratio povijest i da je William Wallace (Mel Gibson) bio plemić, a njegov se otac borio na engleskoj strani. Ili da je junak u Patriotu prikazan kao ubojica nenaoružanih Indijanaca i silovatelj njihovih žena, što je uistinu bio.

ostali http://www.cracked.com/index.php?name=News&sid=2202

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 00:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
300 je napisao:
The Flick: Frank Miller's graphic novel (accent on the “graphic”) explodes onto the silver screen in the form of hilariously toned abs, gyrating nude oracles and trolls with lobster claw hands who we'd imagine must have had a lot of difficulty using the facilities.

The Inaccuracies: Setting aside the use of magic missiles, lack of body armor and the appearance of both a hunchback and a villain that resembles a 7-foot lisping version of Dhalsim from Street Fighter II, 300 seems to glorify some aspects of Spartan life—prowess in battle, fighting for democracy, loyalty to the homeland, constant spear throwing—while slyly downplaying others, such as the fact that Sparta was a fascistic church-run warrior caste of slave owners who regularly enjoyed pederasty (having sex with little boys), and holy Christ they had sex with little boys.

Why It Would Have Sucked Otherwise: Just ask Oliver Stone and anyone who lost money on Alexander.

Odlicno! Definitivno najinteresantnije pojasnjenje :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 23:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Met Dejmon najbolja investicija u Holivudu
U Holivudu je najbolje investirati u Meta Dejmona, piše na sajtu magazina „Forbs”, a prenose svetske agencije. Za svaki dolar honorara koji je dobio za poslednje tri uloge, Dejmon je doneo zaradu od 29 dolara (21 evro), izračunao je sajt. Zahvaljujući tome, 36-godišnja zvezda serijala „Born”, našla se na vrhu „Forbsove” liste 22 „najtežih” holivudskih veličina. Prva dva „Born” filma zaradila su, kako se procenjuje, 850 miliona dolara od bioskopskih ulaznica i prodaje DVD-ja, a treći deo, „Bornov ultimatum” koji je počeo da se prikazuje prošlog vikenda, inkasirao je 70,2 miliona dolara (50,8 miliona evra). Na drugom mestu „Forbsove” liste je Bred Pit koji, na jedan dolar koji dobije, donese zaradu od 24 dolara (17,4 evra), a treće mesto dele Vins Von i Džoni Dep sa 21 dolarom (15,2 evra). Pitova bivša supruga Dženifer Aniston je na petom mestu kao „najprofitabilnija” glumica (17 dolara) (12,3 evra), a njegova sadašnja partnerka Andželina Džoli je na šestom mestu sa 15 dolara (10,8 evra). Najveće holivudske zvezde nisu uvek i one koje uzvraćaju najvećom zaradom„, objašnjava urednik ”Forbsa„ Majkl Ozanijan. Rasel Krou je na dnu liste. Njegova poslednja tri filma u proseku su donela pet dolara na jedan uložen dolar. (RTS)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 22:06 
staromodan
Korisnikov avatar

lov na karadzica. :D

http://www.youtube.com/watch?v=W32XIsLkTPI

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2007, 22:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Oven Vilson pokušao samoubistvo
Holivudski glumac Owen Wilson (39) hospitalizovan je posle pokušaja samoubistva u nedelju popodne. Američki mediji prenose da je zvezda komedija „Lovci na deveruše”, „Zoolander”, „Upoznajte Fokerove” i drugih, sebi prerezao vene i da je pronađen u poslednjem trenutku, bez svesti i u lokvi krvi. Vilson se, prema navodima nekih medija, predozirao tabletama za spavanje, a zatekao ga je brat koji je pozvao hitnu pomoć. Kada je primljen u bolnicu, glumac je bio u kritičnom stanju, ali su lekari uspeli da ga stabilizuju, prenosi „Nešnal inkvajerer”.

Motivi zbog kojih je Vilson pokušao da oduzme sebi život još nisu poznati. Portparol glumca nije bio medijima dostupan za komentar, a Vilson je navodno kasnije prebačen u drugu bolnicu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2007, 22:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ridli Skot: Nove tehnologije uništavaju film
Britanski reditelj ser Ridli Skot smatra da tehnologija koja omogućava ljudima da gledaju filmove na mobilnom telefonu i kompjuteru „ubija” film. „Trudimo se da snimamo filmove koji će se prikazivati u velikim dvoranama uz dobar zvuk i na velikom platnu”, kazao je on, dodajući da je teško boriti se sa novim tehnologijama. Skot (69), koji je došao u Veneciju kao producent vesterna "The Assassination of Jesse James by Coward Richard Ford", sa Bredom Pitom u naslovnoj ulozi, objasnio je da, premda pružaju fantastične mogućnosti, nove tehnologije imaju i svoju negativnu stranu. Reditelj hitova „Gladijator”, „Telma i Luiz” i „Osmi putnik”, došao je na Venecijanski festival i da bi predstavio digitalnu verziju kultnog naučno-fantastičnog filma „Blejd raner” iz 1982. godine. Skot se ovom prilikom okomio i na holivudske studije. „Smatram da su filmovi sve gluplji. Nekada je to bilo 50:50, a sada je tri odsto dobrih, a 97 odsto stupidnih filmova”, kazao je britanski reditelj, navodeći da se sve više daje prednost komercijalizaciji nauštrb umetnosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 06:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Hihi, izgleda da se Skot buni jer njemu ide manje vrhnja od prodaje ulaznica, ali ovo leto je bilo rekordno po prodaji ulaznica. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 14:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Filmski serijal o Harryu Potteru najuspješniji do sad
Filmovi o mladom čarobnjaku Harryu Potteru do sad su zaradili 4,47 milijardi dolara, odnosno najviše novca što ga je zaradio neki filmski serijal. Na drugom se mjestu našao serijal o Jamesu Bondu sa 4,44 milijarde dolara, no potrebno je naglasiti da je najpoznatiji filmski špijun tu sumu zaradio u 22 filma, dok je Harryu za taj pothvat bilo potrebno samo pet ukazivanja na velikom platnu. Na trećem mjestu našao se serijal Ratovi zvijezda, koji je u šest filmova zaradio 4,23 milijarde dolara.

Novi Indiana Jones zvat će se 'Kraljevstvo kristalne lubanje'
Četvrti nastavak filmskog serijala o Indiani Jonesu zvat će se 'Kraljevstvo kristalne lubanje' (iliti 'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull'). Glumac Shia LaBeouf, koji je izabran da u filmu igra Indianina sina, slučajno je odao to ime na pozornici kad je u nedjelju sudjelovao u dodjeli glazbenih nagrada MTV, a naslov je odmah potvrđen i na sajtu filma. Harrison Ford je opet u glavnoj ulozi, film će režirati Steven Spielberg, a očekuje se distribucija od maja 2008. Osim Forda i LaBeoufa, glume još Karen Allen, Jim Broadbent, John Hurt i Ray Winstone.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 14:20 
spavac je napisao:

Oj kako sam se ismijao ovome. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2007, 08:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
http://www.net.hr/film-glazba/page/2007 ... 83006.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 22:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kritični kum
Coppola: Razočarali me De Niro, Pacino i Nicholson
Francis Ford Coppola uputio je kritiku trojici najjačih američkih glumaca starije generacije - Robertu De Niru, Jacku Nicholsonu i Al Pacinu - rekavši da se razočarao u njih kako su postajali stariji i bogatiji. Za Pacina kaže da je sada vrlo bogat i to zato što uopće ne troši novac nego ga sprema u madrac. Za De Nira priča da je bio nadahnut studijima Zoetrope te da je stvorio imperij i da je sada bogat i moćan. Za Nicholsona kaže da je uvijek bio zezator, ali i pomalo zločest, inteligentan i uvijek povezan s velikim šefovima studija. Dodaje kako ne zna što ova trojica uopće žele te da sada, ali ni u vrijeme 'Kuma', nisu spremni raditi nešto zaista ambiciozno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1685 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 85  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]