Block out je napisao:
F.I. je napisao:
Uvijek po starom dobrom običaju mogu reći da sam baš tako htjela, jer je u tome umjetnost... zar ne? a
pravu umjetnost malo ko razumije... zar ne?

Kada toliko teoretises, kako si obrazovana, nacitana, strucni termini samo prste iz tebe a nikako da mi odgovoris na pitanje sta je za tebe "prava umjetnost" a sta "kriva"?
Ja za tekve termine nisam cuo a sumnjam da si ih cula od profesora!
Sa takvim stavom kakav ti imaš, je zaista teško doći do nekog rezultata...
Nisam se služila nikakvim muzičkim terminima, niti sam ikada rekla da postoji "kriva" umjetnost... kao što ne postoji loša muzika, već samo loši muzičari...
ovdje koristiti muzičke termine čemu to, ovdje na forumu? Ali svakako moram ispraviti, ili pitati... ako neko uvede neki nepoznat termin...
E sad, kako ti kažeš "kriva" umjetnost, bi bila šund i kič...
Ja sam samo rekla, još na samom početku, da ja to što vi nazivate umjetnošću, ne posmatram tako, nikako "krivom" umjetnošću... dovodimo se u situaciju gdje se iz svake priče, pa i kreativne, isključuje ljudski faktor...
Stvarati muziku ton po ton... takt po takt, frazu po frazu...
@Pamella
Hvalisanje.... ?
Nisi u pravu...
...ne znam ko je kakav, ali mogu da zaključim iz postova, kao i ti... a odkud ti znaš kakva sam ja?
Vjerovatno će ljudi koji danonoćno vježbaju svoj instrument ili posvete svoj život nauci, teško nazvati umjetnošću korišćenje već poprilično gotovog proizvoda... samo treba imati ukusa pa sve to složiti kako bi konzumenti bili što zadovoljniji...
E sad šta vi uostalom podrazumijevate pod DJigom? Mislim da je to široka tema... i koja je svojim pristupom daleko otišla... pa neka se stručnjaci jave... i da, mislim da je naslov teme, neodređen...